Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2301 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 23 January 2012 - 08:30 PM

Не е демодекоза, даже и гъбички не може да се каже дали има без посявка.Иначе всяко лечение е просто налучкване, ако уцелят. Това което виждам аз е, че не подържат козината на кучето, не го изчеткват редовно, задържа се влага и прави проблеми кожата. Не казвам ,че го държите мръсно или нещо подобно,просто не сте запознати с груминга на чау. Прочете повече информация и ако нещо не ви е ясно, просто питай те . Операцията за такова малко куче може и да не е единствена. С ръстежа кожата отново увисва. Много вероятно е голямото и дълго сълзене да е било просто от храната. Чау са доста чувствителни.
Добре дошли .И дано първоначалните ви премеждия скоро останат просто лош сън.
Би ли качила снички на кученцето преди операцията. Тази на аватара е преди това нали?

#2302 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 23 January 2012 - 09:13 PM

Показване на мнениетоsami_2011, в 23 January 2012 - 06:22 PM, написа:

Ентрипион-правиха му козметична операция за "изрязване" на клепачите.След операцията му слагахме капки Тиацил.

каква операция за ентропион на 6 месеца??????????????

Кучето ви тепърва има да расте, и лицевата част на черепа тепърва да се опъва, как ще ви режат на тази възраст очите?

Е........и таз добра....
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2303 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 January 2012 - 09:54 PM

Ей това имах в предвид като казах,че вече ще се наложат и още щом сега са го оперирали. Защото в случая вместо да се изпъва ,вече ще увисва.Аз на снимката не виждам кучо да има този проблем, и прекалено много кожа.Но като не са намерили решение ветовете, са го рязали. Сълзенето за мен е от храната, както вероятно и козината. Гъбички на практика са много рядко явление и се докозват след посявка. Най лесен е Кортизона който потиска сърбежа, съсипва бъбреците. Ето кучо не се чеши, значи сме го излекували. Хора четете, после режете. Не всеки вет разбира от чау, а предполагам и вашият е виждал едно две.Сълзенето може да е от сто неща.Може да го дразни прах,при разходките като се вре да души. Може да са куп неща, но чак да го оперират.Просто са намерили хора които да им вярват, и да им вземат парите.

Има лосиончета за очи с билки с които, се чистят очите. Те успокояват.Вариянти бол.

#2304 Потребителят е офлайн   sami_2011 Икона

Публикувано: 24 January 2012 - 12:24 PM

Ветеринаря ни каза че има увреждане на роговицата,а за гъбичките като го оставихме за операцията са му взели изследвания и обясниха че пробата е като за учебник(явно искаха да кажат че са в много голямо количество)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2305 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 25 January 2012 - 09:47 AM

sami_2011
Станалото станало. А имате ли представа от кои родители като двойка сте закупили кучето? Не за друго, просто ако знаете болежките на родителите ще ви е по-лесно да се ориентирате относно болестите на вашето куче, понеже повечето от тези неща се предават наследствено.
Успех ви желая, непоносимо е да гледаш вечно болно животно... От опит го знам.
User's Signature

#2306 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 02:07 PM

мога ли да давам на двумесечното чау мляко на попара с хляб?

#2307 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 02:46 PM

Показване на мнениетоadsun, в 25 January 2012 - 12:07 PM, написа:

мога ли да давам на двумесечното чау мляко на попара с хляб?

Лично мое мнение - НЕ! Първо, малките кученца често имат непоносимост към мляко и то ги разхлабва. Второ, какъв ви е бил режима на храненето на кучето преди? Ако то е изначално се е хранило с натурална храна, готвени неща но без мляко - точно млякото категорично НЕ бих го въвеждала в рациона на животното. Поне за сега, не и на тази възраст.
User's Signature

#2308 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 03:16 PM

от три дни е при мен храня го с педигри джуниър киснати във вода преди също са му давали това,но аз искам да разнообразя.да не яде едно и също нещо

#2309 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 03:40 PM

Показване на мнениетоadsun, в 25 January 2012 - 01:16 PM, написа:

от три дни е при мен храня го с педигри джуниър киснати във вода преди също са му давали това,но аз искам да разнообразя.да не яде едно и също нещо

Извинявайте
User's Signature

#2310 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 03:40 PM

Показване на мнениетоadsun, в 25 January 2012 - 01:16 PM, написа:

Извинявайте, нещо се дублира мнението ми.

Не хранете кучето си с Педигри. Според моето скромно мнение тези гранули са абсолютен боклук.
User's Signature

#2311 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 04:42 PM

аdsun, хляб също не е необходимо да даваш, има далеч по-полезни неща, с които можеш да храниш куч. До колкото знам той става на топка в стомаха им и не набавя нищо полезно. Особено в тази възраст е важно кученцето да израстне здраво и в менюто му да има всички необходими витамини, а не да стане дебело.
Furia_S е обяснила, Педигри наистина не става, това е популярна и евтина храна, има я в почти всеки супер маркет, което също не говори добре. Взимай храна от зоомагазини или борси, които са специализирани за тази цел и разполагат с качествена храна, можеш да прочетеш и в други теми, в които са обсъждани марките.
За млякото също съм съгласна, до колкото помня с извара и кисело мляко нямат такъв проблем, но аз не бих се наела да дам.
Да ти е жив и здрав сладура! :ae_085:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#2312 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 January 2012 - 01:09 PM

Хляба кучетата не го усвояват.Само пълни стомаха и не получават нищо от него.Просто не е гладно. Мляко прясно, не,само кисело и извара в малки количества, да се види как му понасят на кучо. Педигри няма какво да я коментираме.После кошница пари за ветеринари.И то излиза кон на магаре, сметката.
Ама много са ми интересни хората.Купуват си куче без да си правят сметка,че парите за покупката са най малкият разход по отглежда не то му. Особено когато става въпрос за нашата порода.

#2313 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 02:43 PM

И аз това обясних в темата "Хранене на чау-чау" ... Затова се чете преди да се вземе решение за куче и ако всичките минуси и отговорности не те притесняват, значи всичко ще е наред! Това, че има хора, чиито кучета живеят вързани на синджир и живеят с 2 филии хляб на ден не означава, че куче се гледа лесно. И не визирам никого с този пример, просто отбелязвам фактите, които трябва да се знаят, че колко познати имам, които си подариха/продадоха кучетата наляво-надясно... нямам думи.
Успех наистина и помисли внимателно за храната! :smile:
User's Signature

#2314 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 03:57 PM

Показване на мнениетоIA---, в 26 January 2012 - 01:09 PM, написа:

Хляба кучетата не го усвояват.Само пълни стомаха и не получават нищо от него.Просто не е гладно. Мляко прясно, не,само кисело и извара в малки количества, да се види как му понасят на кучо. Педигри няма какво да я коментираме.После кошница пари за ветеринари.И то излиза кон на магаре, сметката.
Ама много са ми интересни хората.Купуват си куче без да си правят сметка,че парите за покупката са най малкият разход по отглежда не то му. Особено когато става въпрос за нашата порода.

направила съм си сметката много добре!просто исках да науча от вас какво трябва и не трябва да давам на кучето.а не да критикувате.
предният пост беше грешка,но не мога да го изтрия

#2315 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 04:13 PM

Не критикуваме, а повтаряме неща, написани много пъти във форума. :smile:
User's Signature

#2316 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 30 January 2012 - 05:56 PM

Фурия , какво ще кажеш за това куче? Знам , че се кефиш на парамаунтските кучета. Това е Парамаунт Стайлиш Смуф (обърни внимание на ушите!! ) , собственост на Роял клуба. Присъства в родословията на адски много кучета из Европа, а и не само. Баща е и на Honiland exclusive black smooth , младши европейски шампион ,к учето от корицата на "Светът на чау чау" настоящото издание.Много хубав черен смуф!
Горди сме , че присъства и в родословието на Аури , и на Дончо. Ако ги заплодим , ще му направим инбрийдинг.Дончо супер много ми пирилича на него ( на Парамаунта) , макар че е по-висок, вече е 55 см.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2317 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 30 January 2012 - 06:29 PM

Предния ни пост за тъжния и вял Лексус - моля, не го смятайте вече за валиден. От днес след обяд такава игра пада между двамата - страшна веселба!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2318 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 30 January 2012 - 06:33 PM

Юхууууу...знаех си , че ще се разберат чудесно. В началото Дончо видимо беше досаден за Аури, но послеееееееее....го прие за нейно бебе и не даваше на ниой да го пипа. Много се обичат. Дончо си ляга винаги до нея. :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2319 Потребителят е офлайн   vasse Икона

Публикувано: 30 January 2012 - 08:46 PM

Здравейте и от мен.Аз също вече половин година имам една красавица чао.Но проблема при мен е че я взех от едни недобросъвестни собственици на 3 години и тежаща едва 15 кг.Направо като я водех на разходка всички ме питаха кава е тази порода куче.С килограмите , опадалата козина и обезпаразитяването се справихме , но остана проблема с непрекъснатото яростно чесане.Да ви призная половин година обикаляме по ветеринари и проблема изчезва за малко.Писнало ми е вече от тези лъжци.Слагаха и какви ли не подкожни инжекции,пи какви ли не хапчета и пак си е същото.Излезна и голо петно на главата ,което дори се разрани и тъпия ветеринар ,пореден на брой я прегледа от разстояние и и препида НЕОКУБАТОЛ СПРЕЙ.Имала гъбички...............Диагнозата я постави с ръцете в джоба ,от разстояние и по формата на оголеното петно,което не се вижда много-много.Обиколила съм какви ли не клиники и все същото,как един не я прегледа съвестно.Писна ми вече ....................направо незная какво да я правя,толкова прекрасно куче , а не мога да и помогна.Днес писах в фейсбук в ,,Моето любимо куче'' и помолих да ми предложат качествен ветринар в Пловдив.И познайте утре отиваме да пробваме и там.Пожелайте ми късмет този път.Ако някой може да ми помогне със съвет или добър и изпитан ветеринар за чао-чао в Пловдив моля да пише.Благодаря предварително.Ето я и нея сега...............не искам да ви пращам преди,защото мноогоооо ще се разстроите

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2320 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 11:34 PM

Много е важно с какво я храните, но е от скоро при вас, за да сте установили коя храна как и влияе. Имах глупостта лятото, та чак до ноември да храня Айра с месо, различно от пилешко и не се отървахме от екземи-една минаваше, друга се появяваше. Ноември беше последната, защото тогава чак проумях от къде идва проблема. Това беше единствената година от тригодишното и съществуване, през която преживяхме тази гадост. Та така..., моята не става в екземи и не се чеше постоянно, ако се храни единствено с пилешко.
Моят съвет е да редуваш храни и да наблюдаваш как реагира.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни