Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 01 February 2012 - 03:50 PM
Или за тази? http://www.laconapet...elpen-15kg-p-81
Някакви впечатления?

Публикувано: 03 February 2012 - 02:36 PM

Публикувано: 03 February 2012 - 06:25 PM

Публикувано: 14 February 2012 - 08:34 PM
Имаме край нас един охранен и доста млад мъжки бездомник. Есента е сменил зъбите - съвсем млад мъжкар е. Лео не без желание си играе с това теле, особено сега, в студа.
Най-любимата им играчка и на двамата - да намерят пръчката и да си я взимат един от друг, гонейки се в кръг. Агресия няма. За сега. Наясно съм какво може да стане когато телето заякне. За това внимателно следя тези игри и предпочитам да ги превключа върху нещо друго - ритане на сняг, подхвърляне на снежни топки и към двамата, гоненица с мен, изобщо - стига да не ги делят тези пръчки, па макар и на игра.
Не мога да ви опиша обаче реакцията ми след като видях следното: едрото младо бездомно куче намира пръчка и почва да търчи в кръг, закачайки се с Лео и го подканвайки да играят. Моят крокодил обаче вместо да го гони, както са свикнали, отива в близките храсти, намира и той пръчка, връща се към мен и изплюва пръчката с най-нагъл поглед който сте виждали.
- Голяма работа, и аз си имам. За какво да те гоня, като мога да я намеря сам.
Трябваше да видите израза на муцуната на младия едър пес. Изплю си своята пръчка, и се втрещи в пръчката на Лео с израза:
- Как го правиш, брато? Ти можеш да я намериш САМ? Без да си я отнел от мен?
От тук нататък и двамата загубиха интереса към тази игра. Ми да, ако някой си там може сам да си донесе играчката, то къде е тръпката. Сега сме на вълната да ритаме сняг: по точно аз го ритам, а те го хващат кой с лапи, кой с цялата паст.
Прекрасна бе тази зима с многото сняг за нашите чау.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 20 February 2012 - 09:23 PM
IA---, в 24 December 2011 - 03:40 PM, написа:

Ще участвам. Въпреки дългите си колебания в света на някои последни събития - ще участвам.

Публикувано: 20 February 2012 - 09:51 PM
Furia_S, в 20 February 2012 - 09:23 PM, написа:

Ще участвам. Въпреки дългите си колебания в света на някои последни събития - ще участвам.
Супер! Много се радваме!

Публикувано: 20 February 2012 - 10:55 PM
Furia_S, в 20 February 2012 - 09:23 PM, написа:

Браво! И ние много се радваме!
Само, да питам, за какви "последни събития" става въпрос, че малко изпуснах нишката ...
Публикувано: 21 February 2012 - 10:37 AM
В раздела "Новини, събития, коментар" има една голяма тема, която ме накара доста сериозно да обмисля някои неща преди да взема въпросното решение.
Но така или иначе ако ще се работи за породата клуб трябва да има.
Ще участвам и ще съдействам с каквото мога за чистопородно развъждане - моля да не се бърка с производство на кучила, това са две различни неща и разликата помежду им е огромна. А развъждането е възможно само ако се съдейства на клуба.
Е, успех на всички ни.
Току що разбрах, почина невероятен развъдчик, А.А Бурикин, съдия, експерт, развъдник "Алкмена".
http://www.alkmena.ru/
Неговите чау-чау са известни из целия свят.
Лека му пръст и светла памет...

Публикувано: 21 February 2012 - 11:18 AM
А що се отнася до развъждане това е много абстрактно и всеки вижда правилното развъждане по съвсем различен начин! Ако са изпълнени всички изисквания към ФЦИ и съответния клуб , не виждам проблем! Всеки има глава на раменете си и трябва да си поема отговорността с всичките и последствия! Ако на някой не му харесва си е негов проблем!!!

При толкова малко родословни кучета в България , всяко българско кучило, произведено в нашата страна от здрави родители и съобразено с изискванията си е добре дошло и е стъпка напред и би трябвало да е подкрепяно с две, че и повече ръце , а не повод за недоброжелателни подмятания тук и там!Всички знаем какъв е чау фонът наоколо.
Но има какво да се говори на едно събрание и се надявам скоро да има такова.
Публикувано: 29 February 2012 - 03:42 PM
adsun, в 29 February 2012 - 12:51 PM, написа:
и мкак мога да си сменя името във форума?
За регистрацията на вашето куче отивате в общината отдел Екология с ксерокопие на ветпаспорта. Ако вашето куче е бебе ще ви обяснят дали заплащате, снима се страницата с данни за кучето и с номера на чип ако е поставен такъв. кастрираните кучета са освободени от данък, другите май бяха 24 лв на година, не съм наясно, моя крокодил е кастриран. На разходките си нося копие от вет-паспорта и бележка за регистрацията от общината в случай че ме спрат за проверка.

Публикувано: 29 February 2012 - 04:06 PM
adsun, в 29 February 2012 - 02:02 PM, написа:
Честно казано не съм регистрирала кучето от страх от последствията, а защото така е редно и иначе общ регистър няма да проработи, така че тук не мога да ви помогна.