Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 10 March 2012 - 02:24 AM
Да , от април давам за дирофилария, до към септември, или всъщност зависи от времето. През лятото аз обезпаразитевам вътрешно всеки месец. За два месеца зимата ,може да ти се вижда много, но доста доктори препоръчват даже на три. Аз обаче си спазвам свои правила, да ми е спокойна душата.
За външно, Адвантикса дава пробив, това ти го гарантирам. Фронтлайна също, освен това има страхотни странични ефекти, замайване, годене,повръщане.Пише си го даже в опътването. На мястото където се слага може да получи кучето алопеция.
Това което аз ти препоръчвам, са капките на Вирбак. Втора година ги използвам, пробив няма, добре се понасят от кучетата, и на който съм ги препоръчала всеки е доволен.
За ваксините ти препоръчвам да не пропуснеш преди да я изкараш да и сложиш и за Кучешка кашлица.Не е задължителна,но няма да съжаляваш.
Ти при кой доктор ходиш?
Публикувано: 10 March 2012 - 11:50 AM

В "Добро Хрумване" ходя и не зная името на момичето, което днес беше на смяна, честно казано. Тя ми каза, че и каишката е добър вариант и била ефективна 4-5 месеца, пробвали ли сте? Каза още, че нищо не е 100% сигурно, така или иначе... Чудя се дали да пробвам изобщо, иначе звучи много добре - тя каза, че може когато сме си в къщи да и я свалям и само когато излизаме да я слагам... Дали е добра идея?
Друг въпрос, който отдавна исках да задам - как махате ноктите? Режете ли ги, пилите ли ги, с какво? Че на моята вече са големи, аз преди около месец ги изпилих малко, но хич не ми позволява, не я боли, нито е неприятно, но се закача. Като спинкаше веднъж и ги изпилих и нищо не усети, но става ужасно бавно. С нокторезачка, подходяща за кучета ми се струва по-добре. Дали ще свикне или винаги ще е такава борба..

Сега видях Вибрак-а и цената е много добра, 10-тина лева на пипета е доста приемливо.

Публикувано: 10 March 2012 - 01:01 PM

Ноктите, когато правиш достатъчни разходки, не ти се налага да ги режеш. А ти препоръчвам да ги режеш ,не да ги пилиш, защото по някога ако е сух се цепят, кофти. За да свикне с каквато и да било манипулация ти трябва постоянство ,дори и да не режеш ноктите ,симулирай манипулация, щото ако ти се наложи да нямаш проблем.
Не забравяй ваксината за Кашлицата , а и да знаеш че много ще те развеселява като почнете да излизате на вън.
Разцелувай я и пусни някоя снимка да я видим каква гигантка е станала.

Публикувано: 10 March 2012 - 01:25 PM

IA, ще те послушам и ще взема Вибрак и аз не повярвах много на тези каишки... не съм чула някой да е доволен, но все пак исках да питам.
А за ноктите и аз така знам, че сами се изпилват при ходенето, но сега като си е само в къщи, няма как... Благодаря отново за съветите.

Публикувано: 10 March 2012 - 06:47 PM
И аз си я бях наумила ваксината, но в Добро Хрумване ми казаха, че може и без нея, както всъщност е, но искам да съм спокойна.

Публикувано: 10 March 2012 - 08:52 PM
Публикувано: 12 March 2012 - 08:35 PM
развъдника но ни казаха че не трябва да го къпем
докато не са направени всички ваксини,
а имам малко дете, което го гушка, играе си с нея
и моите желания са мечона да мине през банята.
Какво ще ме посъветвате вие?
Публикувано: 12 March 2012 - 11:57 PM
Публикувано: 13 March 2012 - 01:20 PM
Иначе е взета от испански развъдник тук на острова.
Снощи ни веше първата нощ у дома и почти не сме спали, иначе се храни добре засега с Origen накиснати в пилешки бульон
Публикувано: 14 March 2012 - 05:24 PM
Когато аз всех моята сладурана и тя понамирисваше, за това използвах мокри кърпички за бебета, уж да не дразнят кожата... Все още и бърша периодично лапичките и козинката с такива, страхотен е ефекта, първият път когато влезе у нас, като я забързах, кърпичките станаха черни.

Не я къпете преди ваксините, абсурд! Забършете я хубаво и ще видите, че няма да има проблем.

Мисля, че има и кърпички специално за кученца.

Публикувано: 22 March 2012 - 10:26 PM
Имахме малък инцидент с едно стъкло, което глътна... но вече всичко е наред и сега сме добре. Докато чаках в кабинета на ветовете в този ужасно гаден ден, срещнах едно момиче, което каза, че има сиво чау, женско на около 2години, ако не се лъжа. Много се изненадах, не бях чувала за друго такова в България.
Днес ми казаха, че вече имало кърлежи в Южния парк... и ми препоръчаха спрея Ефи Про на Вирбак, вместо пипети, дали са по-добри тези спрейове?
И понеже нищо не е 100% сигурно, ако недай си Боже и се забие кърлеж, ще го видя ли в тази козина или да я преглеждам след всяко излизане?

Публикувано: 25 March 2012 - 01:46 PM
Публикувано: 25 March 2012 - 04:49 PM
Съобразявайте се, кои постове са ви за важните теми, кои за Говорилнята.
Мод.
Публикувано: 25 March 2012 - 06:13 PM
anito_92
Ето това е темата на въпросният ръзвъдник http://forum.dog.bg/...e/page__st__100 Свържете се със собственика на лични.Или му потърсете контактите в сайта. Ако все пак имате проблем с намирането, пишете на имейла на Клуба, nkchowchowbg@abv.bg .
Публикувано: 28 March 2012 - 06:35 PM

Публикувано: 28 March 2012 - 08:48 PM
Ni Lo, в 28 March 2012 - 04:35 PM, написа:

Здравейте. Козината се сресва във всичките посоки независимо от това дали започвате от главата или от опашката. По времето на интензивна смяна на козината понякога са нужни няколко дни за да се изгребе старата козина - но вас на 4 месеца това надали ви заплашва. Хубаво е да се сресва козината във всичките посоки.
Не виждам защо са му на кучето кучешки обувки. От тях има смисъл само ако гледате в апартамента си няколко кучета, зада не се цапа пода и да си спестите чистенето, иначе ако имате само едно куче - парцала за бърсане на лапи върши чудесна работа. Другото им предназначение на обувките да предпазва наранената лапа по влажното и дъждовно време.
Добре дошли, пуснете в фотогалерия снимки на малката:-)

Чау - кучето, близнало небето...