Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2311 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 January 2012 - 04:42 PM

аdsun, хляб също не е необходимо да даваш, има далеч по-полезни неща, с които можеш да храниш куч. До колкото знам той става на топка в стомаха им и не набавя нищо полезно. Особено в тази възраст е важно кученцето да израстне здраво и в менюто му да има всички необходими витамини, а не да стане дебело.
Furia_S е обяснила, Педигри наистина не става, това е популярна и евтина храна, има я в почти всеки супер маркет, което също не говори добре. Взимай храна от зоомагазини или борси, които са специализирани за тази цел и разполагат с качествена храна, можеш да прочетеш и в други теми, в които са обсъждани марките.
За млякото също съм съгласна, до колкото помня с извара и кисело мляко нямат такъв проблем, но аз не бих се наела да дам.
Да ти е жив и здрав сладура! :ae_085:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#2312 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 26 January 2012 - 01:09 PM

Хляба кучетата не го усвояват.Само пълни стомаха и не получават нищо от него.Просто не е гладно. Мляко прясно, не,само кисело и извара в малки количества, да се види как му понасят на кучо. Педигри няма какво да я коментираме.После кошница пари за ветеринари.И то излиза кон на магаре, сметката.
Ама много са ми интересни хората.Купуват си куче без да си правят сметка,че парите за покупката са най малкият разход по отглежда не то му. Особено когато става въпрос за нашата порода.

#2313 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 02:43 PM

И аз това обясних в темата "Хранене на чау-чау" ... Затова се чете преди да се вземе решение за куче и ако всичките минуси и отговорности не те притесняват, значи всичко ще е наред! Това, че има хора, чиито кучета живеят вързани на синджир и живеят с 2 филии хляб на ден не означава, че куче се гледа лесно. И не визирам никого с този пример, просто отбелязвам фактите, които трябва да се знаят, че колко познати имам, които си подариха/продадоха кучетата наляво-надясно... нямам думи.
Успех наистина и помисли внимателно за храната! :smile:
User's Signature

#2314 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 03:57 PM

Показване на мнениетоIA---, в 26 January 2012 - 01:09 PM, написа:

Хляба кучетата не го усвояват.Само пълни стомаха и не получават нищо от него.Просто не е гладно. Мляко прясно, не,само кисело и извара в малки количества, да се види как му понасят на кучо. Педигри няма какво да я коментираме.После кошница пари за ветеринари.И то излиза кон на магаре, сметката.
Ама много са ми интересни хората.Купуват си куче без да си правят сметка,че парите за покупката са най малкият разход по отглежда не то му. Особено когато става въпрос за нашата порода.

направила съм си сметката много добре!просто исках да науча от вас какво трябва и не трябва да давам на кучето.а не да критикувате.
предният пост беше грешка,но не мога да го изтрия

#2315 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 04:13 PM

Не критикуваме, а повтаряме неща, написани много пъти във форума. :smile:
User's Signature

#2316 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 30 January 2012 - 05:56 PM

Фурия , какво ще кажеш за това куче? Знам , че се кефиш на парамаунтските кучета. Това е Парамаунт Стайлиш Смуф (обърни внимание на ушите!! ) , собственост на Роял клуба. Присъства в родословията на адски много кучета из Европа, а и не само. Баща е и на Honiland exclusive black smooth , младши европейски шампион ,к учето от корицата на "Светът на чау чау" настоящото издание.Много хубав черен смуф!
Горди сме , че присъства и в родословието на Аури , и на Дончо. Ако ги заплодим , ще му направим инбрийдинг.Дончо супер много ми пирилича на него ( на Парамаунта) , макар че е по-висок, вече е 55 см.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#2317 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 30 January 2012 - 06:29 PM

Предния ни пост за тъжния и вял Лексус - моля, не го смятайте вече за валиден. От днес след обяд такава игра пада между двамата - страшна веселба!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2318 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2012 - 06:33 PM

Юхууууу...знаех си , че ще се разберат чудесно. В началото Дончо видимо беше досаден за Аури, но послеееееееее....го прие за нейно бебе и не даваше на ниой да го пипа. Много се обичат. Дончо си ляга винаги до нея. :db_046:
User's Signature

Качена снимка

#2319 Потребителят е офлайн   vasse Икона

Публикувано: 30 January 2012 - 08:46 PM

Здравейте и от мен.Аз също вече половин година имам една красавица чао.Но проблема при мен е че я взех от едни недобросъвестни собственици на 3 години и тежаща едва 15 кг.Направо като я водех на разходка всички ме питаха кава е тази порода куче.С килограмите , опадалата козина и обезпаразитяването се справихме , но остана проблема с непрекъснатото яростно чесане.Да ви призная половин година обикаляме по ветеринари и проблема изчезва за малко.Писнало ми е вече от тези лъжци.Слагаха и какви ли не подкожни инжекции,пи какви ли не хапчета и пак си е същото.Излезна и голо петно на главата ,което дори се разрани и тъпия ветеринар ,пореден на брой я прегледа от разстояние и и препида НЕОКУБАТОЛ СПРЕЙ.Имала гъбички...............Диагнозата я постави с ръцете в джоба ,от разстояние и по формата на оголеното петно,което не се вижда много-много.Обиколила съм какви ли не клиники и все същото,как един не я прегледа съвестно.Писна ми вече ....................направо незная какво да я правя,толкова прекрасно куче , а не мога да и помогна.Днес писах в фейсбук в ,,Моето любимо куче'' и помолих да ми предложат качествен ветринар в Пловдив.И познайте утре отиваме да пробваме и там.Пожелайте ми късмет този път.Ако някой може да ми помогне със съвет или добър и изпитан ветеринар за чао-чао в Пловдив моля да пише.Благодаря предварително.Ето я и нея сега...............не искам да ви пращам преди,защото мноогоооо ще се разстроите

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2320 Потребителят е офлайн   tigi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2012 - 11:34 PM

Много е важно с какво я храните, но е от скоро при вас, за да сте установили коя храна как и влияе. Имах глупостта лятото, та чак до ноември да храня Айра с месо, различно от пилешко и не се отървахме от екземи-една минаваше, друга се появяваше. Ноември беше последната, защото тогава чак проумях от къде идва проблема. Това беше единствената година от тригодишното и съществуване, през която преживяхме тази гадост. Та така..., моята не става в екземи и не се чеше постоянно, ако се храни единствено с пилешко.
Моят съвет е да редуваш храни и да наблюдаваш как реагира.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка
"В най-ледената нощ,когато звездите изчезнат от небето и мрак поледи самотното иглу,само бялото куче с очи като полярен лед ще премине през прага на душата ти и човешкото зло ще те напусне...Завинаги."

#2321 Потребителят е офлайн   vasse Икона

Публикувано: 31 January 2012 - 08:34 PM

Благодаря за съвета tigi ще обърна внимание и на храната.

#2322 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 03:50 PM

Какво ще кажете за тази храна? http://www.laconapet...reis-15kg-p-128
Или за тази? http://www.laconapet...elpen-15kg-p-81

Някакви впечатления? :zz_218:
User's Signature

#2323 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 February 2012 - 05:07 PM

Тази храна не ми е позната, изглежда добра по състав. Аз отгледах Лексус с Карокрок, холандска, суперпремиум. Сега за малкото меченце също взех от нея.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2324 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 03 February 2012 - 02:36 PM

Ей Лексус, вашата развъдчица днес има рожден ден.Качена снимка

#2325 Потребителят е офлайн   zlobichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 03 February 2012 - 06:25 PM

Здравейте и от мен, от два дни чета из форумите за чау, в средата на март ще си вземем и нашият нов член на семейството. Надявам се, че ще бъдем едни добри родители за да расте меченцето живо и здраво. Извадила съм си всякакъв вид информация за нашите любимци и ще се постараем да му осигурим всичко необходимо. Пожелайте ми успех :md_064: защото ще си имам 3 бебета у нас, едното е тати, другото е на 2г. и третото ще бъде Хера :wub: Задължително ще имам нужда от помоща Ви :blush:
User's Signature

Качена снимка

#2326 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 14 February 2012 - 08:34 PM

Невероятно забавни случки наблюдавам всеки ден.
Имаме край нас един охранен и доста млад мъжки бездомник. Есента е сменил зъбите - съвсем млад мъжкар е. Лео не без желание си играе с това теле, особено сега, в студа.
Най-любимата им играчка и на двамата - да намерят пръчката и да си я взимат един от друг, гонейки се в кръг. Агресия няма. За сега. Наясно съм какво може да стане когато телето заякне. За това внимателно следя тези игри и предпочитам да ги превключа върху нещо друго - ритане на сняг, подхвърляне на снежни топки и към двамата, гоненица с мен, изобщо - стига да не ги делят тези пръчки, па макар и на игра.

Не мога да ви опиша обаче реакцията ми след като видях следното: едрото младо бездомно куче намира пръчка и почва да търчи в кръг, закачайки се с Лео и го подканвайки да играят. Моят крокодил обаче вместо да го гони, както са свикнали, отива в близките храсти, намира и той пръчка, връща се към мен и изплюва пръчката с най-нагъл поглед който сте виждали.
- Голяма работа, и аз си имам. За какво да те гоня, като мога да я намеря сам.
Трябваше да видите израза на муцуната на младия едър пес. Изплю си своята пръчка, и се втрещи в пръчката на Лео с израза:
- Как го правиш, брато? Ти можеш да я намериш САМ? Без да си я отнел от мен?

От тук нататък и двамата загубиха интереса към тази игра. Ми да, ако някой си там може сам да си донесе играчката, то къде е тръпката. Сега сме на вълната да ритаме сняг: по точно аз го ритам, а те го хващат кой с лапи, кой с цялата паст.

Прекрасна бе тази зима с многото сняг за нашите чау.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2327 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 February 2012 - 01:44 PM

Официални резултати за дисплазия на Аурелия от Централна ветеринарна клиника- София - HD-A , ED-0 :af_089:
User's Signature

Качена снимка

#2328 Потребителят е офлайн   dragomira Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 19 February 2012 - 02:29 PM

Браво! :af_089:

#2329 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 20 February 2012 - 09:23 PM

Показване на мнениетоIA---, в 24 December 2011 - 03:40 PM, написа:

Чистит ви , Национален Клуб Чау Чау-България http://store4.data.b...sela_koleda.swf с много целувки от насКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка
Прикачен файл 2011-12-24 17.38.36.jpg

Ще участвам. Въпреки дългите си колебания в света на някои последни събития - ще участвам.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2330 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 February 2012 - 09:51 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 20 February 2012 - 09:23 PM, написа:

Показване на мнениетоIA---, в 24 December 2011 - 03:40 PM, написа:

Чистит ви , Национален Клуб Чау Чау-България http://store4.data.b...sela_koleda.swf с много целувки от насКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка
Прикачен файл 2011-12-24 17.38.36.jpg

Ще участвам. Въпреки дългите си колебания в света на някои последни събития - ще участвам.

Супер! Много се радваме! Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • Последна »