Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2401 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 April 2012 - 06:43 PM

Randomguy, последно краста ли е?

ralinka123, може да е от плочките тя е още много малка, обаче може и да е от храна. Ако сте давали някаква по-мазна или течна на попара стомахчето не се е справило.

#2402 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 07:20 PM

Показване на мнениетоsara92, в 19 April 2012 - 03:48 PM, написа:

Против бълхи и кърлежи се слага също 100% натурално масло от мента върху вратът и гърба на кучето. Само по няколко капки!:md_064:

Това е много интересно - може ли да замести другите препарати за външно обезпаразитяване, понеже виждам, че се нанася като пипетките? И от къде се купува тази мента - аптеките? Благодаря предварително. :smile:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#2403 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 April 2012 - 08:22 PM

Показване на мнениетоМечонка, в 19 April 2012 - 05:20 PM, написа:

Против бълхи и кърлежи се слага също 100% натурално масло от мента върху вратът и гърба на кучето. Само по няколко капки!:md_064:

Това е много интересно - може ли да замести другите препарати за външно обезпаразитяване, понеже виждам, че се нанася като пипетките?

Не, не може. Точно както чесъна не помага за глистите, така и ментата не помага за кърлежи.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2404 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 08:42 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 19 April 2012 - 08:22 PM, написа:

Показване на мнениетоМечонка, в 19 April 2012 - 05:20 PM, написа:

Това е много интересно - може ли да замести другите препарати за външно обезпаразитяване, понеже виждам, че се нанася като пипетките?

Не, не може. Точно както чесъна не помага за глистите, така и ментата не помага за кърлежи.

Значи има ли смисъл да се слага изобщо? Питам, защото за първи път чувам за такова нещо. :ae_085:
User's Signature

#2405 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 09:59 PM

Има смисъл, гарантира за бълхи. За кърлежи, забележете е написано върху гръбчето и вратът това не е случайно, кучето не трябва да го ближе. Има възможност за алергична реакция и като натурално природно средство е по-добро от всички предлагани неефикасни препарати. Ние го изпробвахме по следния начин- сложихме по цялата дължина на гръбчето капки, а на лапите доло напудрихме с Тапилан. Изведохме Сара и Лъки на разходка и забелязахме, че захванати от крачетата кърлежи се пускат не се качват към ушите и по тялото. Има резултат, като всяко средство слабото му място е, че трябва да се слага през два три дена. Другото което сме предприели пак натурално е, че пръскаме двора с накиснат тютюн в 10 литра вода против кърлежите. Много е ефикасно. Е, ако на някой не му мирише хубаво неможе да се угоди!:rc_036:

#2406 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 10:35 PM

Благодаря, sara92, ще пробвам! И аз взех Тапилан и засега съм много доволна, оказа се, че доста хора го ползват. Скоро минава един месец от поставянето на пипетката и ще видя какво ще продължа да слагам. :smile:
User's Signature

#2407 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 April 2012 - 11:08 PM

Линда постоянно се чеши много на едно и също място,гледахме за бълхи там ,но нищо не намерихме,а ветеринарят каза ,че е още малка за външо обезпаразитяване ..Това нормално ли е?Благодаря
User's Signature

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...

#2408 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 April 2012 - 12:12 PM

ralinka 123, ако външно не е обезпаразитена, но сте я вадили навън /което не се прави до последната ваксина/, може да е ухапана от кърлеж. Затова провери мястото да няма подутинка, ако има намажи го с човешко кремче от аптеката Гентамицин Актавис, това ще успокои разраненото място. Добре е да си вземеш от вета Хибитан за промивка, това е най-малкото което може сама да направиш!:ba_025:

#2409 Потребителят е офлайн   dragomira Икона

• Member
  • PipPip
Публикувано: 21 April 2012 - 08:22 PM

http://www.nederland...n-15-april-2012
Вижте колко добре се е представил Багатур, братчето на нашия Баро, на Клубното шоу в Холандия. Преди него е само Paramount’s Buddy van de Beerse Haj , от 11 кученца.
А по -големият им брат- Angel With The Magic Dreams е станал кученце на м. Март!

#2410 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 April 2012 - 12:32 PM

:flagbg: Браво на Багатур! Да има все по-големи успехи.

Иа, похвали и ти малката кафява красавица, макар и двете да бяха отлични състезателки. Кафявото бебе, предизвика бурни аплодисменти в Пловдив, още повече, че показа характер!!! :flagbg:

#2411 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2012 - 07:14 PM

Здравейте,Линда почват много да я сърбят зъбките и искам да попитам има едни кокалчета кафеникави по магазините,мисля че са за ядене ,но те биха ли й помогнали или какво бихте ми предложили вие.Тя има много гумени топки,играчки ,но почва да гризе и дървената ни маса :(
User's Signature

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...

#2412 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 27 April 2012 - 08:15 PM

Показване на мнениетоralinka123, в 27 April 2012 - 07:14 PM, написа:

Здравейте,Линда почват много да я сърбят зъбките и искам да попитам има едни кокалчета кафеникави по магазините,мисля че са за ядене ,но те биха ли й помогнали или какво бихте ми предложили вие.Тя има много гумени топки,играчки ,но почва да гризе и дървената ни маса :(

Ако става дума за кокалите от пресована кожа - точно те й трябват, ще си ги гризе непрекъснато, полезно е за зъбките, а и за краката на мебелите и домашните чехли.Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2413 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 April 2012 - 09:18 PM

Показване на мнениетоLexus, в 27 April 2012 - 08:15 PM, написа:

Показване на мнениетоralinka123, в 27 April 2012 - 07:14 PM, написа:

Ако става дума за кокалите от пресована кожа - точно те й трябват, ще си ги гризе непрекъснато, полезно е за зъбките, а и за краката на мебелите и домашните чехли.Качена снимка

Да,точно за тях говоря.Мерси.Още утре ще й ги купя,защото тази вечер се е побъркала..постоянно дъвче нещо..мисля също да и купя дентални кокали за освежаване на дъха или е все още малка за такива неща ?
User's Signature

#2414 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2012 - 09:47 AM

Някой би ли ми казал дали е нормално Линда след почти всяко хранене да почва да хълца?Не е да кажем да преяжда,защото и малко да яде пак почва..а понякога и без да яде почва,благодаря!
User's Signature

#2415 Потребителят е офлайн   adsun Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 May 2012 - 01:08 PM

Показване на мнениетоralinka123, в 01 May 2012 - 09:47 AM, написа:

Някой би ли ми казал дали е нормално Линда след почти всяко хранене да почва да хълца?Не е да кажем да преяжда,защото и малко да яде пак почва..а понякога и без да яде почва,благодаря!

моето също много често хълца и доктора ми каза,че е нормално

#2416 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 14 May 2012 - 10:21 AM

ЛексчетаКачена снимка имате си нагръднициКачена снимка добре че отдих веднага,че бяха само 4 този път, така че има за всички ни. За двете мои бебочки и за вас.

#2417 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 11:38 AM

Много благодаря!!!Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2418 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 09:11 AM

Хей,някой би ли ми казал ,когато кучето порасне горе долу как се държи в апартамента и с хората около него?Сега докато е малка още се случва да гризе нещо някъде,защото я сърбят зъбите,но като стане на 6-7 месеца примерно ще нанася ли някакви вреди в апартамента,какво изобщо прави тогава?Вашите кучета как са?И вчера една приятелка ми разказа за чаy чаy-то на нейни познати,че не давало никой навън да му се радва,хапело ги,било доста агресивно към такива хора и т.н..а аз до сега не съм попадала на такова..и бих искала да знам при Вас какво е положението в апартамента и в околната среда:)) Ще съм много благодарна ,ако повече хора изразят мнението си :))
User's Signature

#2419 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 May 2012 - 03:01 PM

ralinka123
Поотраснало кученце чау практически не прави бели вкъщи, много рядко гризе нещо - това е по-скоро изключение - и при пълноценни разходки то просто спи до следващите разходки и игри. Под пълноценни разходки разбирам не 15 минути за да си свърши работа, а много повече, и то с игра както с другите кученца навън, така и със стопанина.

Цитат

вчера една приятелка ми разказа за чаy чаy-то на нейни познати,че не давало никой навън да му се радва,хапело ги,било доста агресивно към такива хора и т.н..а аз до сега не съм попадала на такова

Причините най-често са няколко:
1. наследственост.
Не на последно място е факта че при безразборното квартално размножаване става все по-трудно да видиш уравновесено, спокойно куче. А не "Страх ме е от всички и от всичко" или "Ще разкъсам всичко де що виждам".

2. неправилно възпитание и пълна липса на каквато и да е социализация.

3. незнание на история на породата - тези кучета са били използвани за лов и за охрана близо 2 000 години, а ние се опитваме да направим от тях пухени възглавници през последните близо 100 години. е, не става така, гените не можеш да ги смажеш с пръст.

Към последния пункт стопаните на чау трябва да са особено внимателни, защото плюшената визия на нашата порода изиграва лоша шега на самите животни - а и стопаните им - особено в условията на оживения град.
Елементарен пример с моето куче: чакаме на светофара, кучето е седнало по команда до лявото ми коляно. на къс повод. С намордник. И случаен непознат минувач с репликата "Гуци-муци, меченце!" хваща кучето зад врата да го мачка да му се радва. Добре че кучето ми беше с намордник, иначе без сериозни ухапвания нямаше да се размине.
Всъщност, тук не става дума за внезапна и необяснима агресия. Кучето е навън, и посягане към врата му и то от страна на непознат разбира като атака и се защитава. Още повече поради строение на черепа на чау периферното му зрение е силно ограничено.
Не забравяйте че това не са плюшени играчки, въпреки че изглеждат като такива. Ако аз вържа кучето си и се скрия някъде то моят пес няма да позволи дори на близки познати да припарят до него, и това е нормално поведение на чау, а не паталогия или "тъпо куче". Просто малцина хора умеят правилно да разпознават ритуалните сигнали на нашата порода, а при нея ритуалните сигнали са сведени практически до минимум: няма да видите дълго време все ръмжене, обърната грива или заплашителна стойка, както го виждам при другите породи. За това много често хората си мислят че кучето е атакувало без причина, ей така, което не е вярно.

Така че да, тези кучета хапят. В стандарта им пише - куче на един стопанин, недоверчиво към непознати, пазач и компаньон. Само че за куче-компаньон стопаните трябва да положат известни усилия и да познават кучето си, за да предотвратят конфликтните ситуации.

Ние ще пътуваме скоро в друг град, където кучето ми на ново място активно ще пази апартамента. В съседния апартамент ще има много роднини, включително с деца около 8 на брой между 6-годишна и 16-годишна възраст. В никакъв случай няма да оставя кучето там без надзор, неизолироно от цялата тайфа. В моето отсътствие ще се заключва на обширна тераса, за да не тръгне някой от хората, които то вижда за първи път, да го гали. Защото новата територия той ще сметне за територията принадлежаща само на семейството му и ще я пази усилено. За да предотвратя неприятните инцинденти освен че ще обясня на децата да не го докосват в моето отсътствие, предпочитам да иззема на самите деца възможността "да се порадват на мечето". Отивам на бал, все пак, а не да си развалям празника с неприятности.

P.S.
Прочетете тук за агресията в темата за обучение на чау-чау:
http://forum.dog.bg/...83/page__st__80
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2420 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 May 2012 - 09:27 PM

Показване на мнениетоIA---, в 14 May 2012 - 10:21 AM, написа:

ЛексчетаКачена снимка имате си нагръднициКачена снимка добре че отдих веднага,че бяха само 4 този път, така че има за всички ни. За двете мои бебочки и за вас.

Люси, още един път благодарим за хубавите нагръдници. Удобни, меки, функционални и съм сигурна, че няма да увреждат гривата, както всички други досега. Даже и на Бриа става - на последната дупчица.

При следващата фотосесия ще ги видите на самите им собственици Лекси и Елен-Бриа /обаче тази фотосесия май ще е от Гърция!!!!/Качена снимка Качена снимка Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема