Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2441 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 June 2012 - 02:38 PM

Посещавахме "Добро Хрумване", трябва скоро да и сложат ваксината против бяс (тъй като там я слагат след шестия месц) иначе не ходим там, говорила съм с тях за кастрация и ме бяха посъветвали да я кастрирам между петият и шестият месец... А аз съм на твоето мнение, Furia_S, просто не мога да се съглася да я кастрират толкова рано, но наистина всеки сам трябва да си реши.
Lexus, след 21 дни не е имало проблем и не се е налагало да я пазите от другите, така ли? Чудя се колко време от първия ден на разгонването трябва да мине за да я пускам отново в парка с другите кучета? Извинявам се за многото въпроси, но собствениците на женските кучета са най-надеждният източник в случая, все пак имате опит. :ae_085:
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#2442 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 12 June 2012 - 05:01 PM

Мечонка, Лексус прояви интерес към Бриа втората седмица до края на разгонването и за всеки случай го отделяхме още 2-3 дни, след това не проявяваше никакъв интерес към нея. При нас няма много други кучета освен няколко мопса, нито бездомни кучета от които да я пазя.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2443 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2012 - 06:49 PM

Хорааа моля вии помогнете ми...направо се видях в чудо тези два дена с Линда..не знам какво и става..нарочно ли го прави,глупава ли е,инати ли ми се..не знам...тя е научена да си пишка на памперс,обаче от време на време се изпишква на килима,ака на пода на паркета..и баща ми постоянно се нерви,защото паркета почернява и се надува...карам и се ,удрям я(знам ,че сте казвали да не се бие,но просто тя не разбира....) вчера цял ден ме е направила на луда...изпика се 2 пъти на килима,после се изака на паркета ,после пък пак се изпика на паркета и аз тичам след нея и чистя...карам и се навирам и главата в пишканото ,показвам и памперса навирам й и там главата...ама тя си знае нейното...върши си нещата на памперса,но много почнаха да зачестяват и тези странични пакости и не знам как да я науча да не го прави...днес се прибирам и гледам целия памперс на парчета наръфала го е ...не знам много се нервя и не знам какво да я правя вече.......:((((((((((((( а е едва на 3 месеца...
User's Signature

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...

#2444 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 June 2012 - 07:06 PM

Показване на мнениетоralinka123, в 12 June 2012 - 04:49 PM, написа:

Хорааа моля вии помогнете ми...направо се видях в чудо тези два дена с Линда..не знам какво и става..нарочно ли го прави,глупава ли е,инати ли ми се..не знам...тя е научена да си пишка на памперс,обаче от време на време се изпишква на килима,ака на пода на паркета..и баща ми постоянно се нерви,защото паркета почернява и се надува...карам и се ,удрям я(знам ,че сте казвали да не се бие,но просто тя не разбира....) вчера цял ден ме е направила на луда...изпика се 2 пъти на килима,после се изака на паркета ,после пък пак се изпика на паркета и аз тичам след нея и чистя...карам и се навирам и главата в пишканото ,показвам и памперса навирам й и там главата...ама тя си знае нейното...върши си нещата на памперса,но много почнаха да зачестяват и тези странични пакости и не знам как да я науча да не го прави...днес се прибирам и гледам целия памперс на парчета наръфала го е ...не знам много се нервя и не знам какво да я правя вече.......:((((((((((((( а е едва на 3 месеца...

Ако кучето пикае върху определено място на паркета, което почернява и се надува то това значи че именно там трябва да му сложите памперса.

От личен опит - ако кучето е избрало едно или няколко определени места за уриниране, то там трябва да разхвърляте памперсите. Ако кучето уринира толкова често, че паркета се надува и почернява - то това значи невнимание откъм страната на стопанина. Лично аз знам колко време му трябва на паркета.Та вие все още не сте почнали да го извеждате, а вече го удряте.

Грешката е ваша, сори.

Сложете памперсите точно на тези места където пишка кученцето. Не я наказвайте за сега с удряне при липса на разходките - тя е едва на 3 месеца, вие какво искате? Тя за сега НЯМА друга алтернатива за изхождане, освен жилището ви. Да стиска ли искате? На три месеца? на 1 годинка бебе да ползва тоалетна, да се бърше и да ви вика "Страхотна тоалетна имате"?
Играйте с кученцето, нормално е да е буйна и да си изяжда памперсите.
Като не й обръщате внимание и не чистите и не я наблюдавате - все ще има бели.

Не ви разбирам, от каква помощ точно имате нужда при палаво кученце на 3 месеца?

...........Божжжжжжжееееееее, слез и си прибери вересиите.............
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2445 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2012 - 07:23 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 12 June 2012 - 07:06 PM, написа:

Ако кучето пикае върху определено място на паркета, което почернява и се надува то това значи че именно там трябва да му сложите памперса.

От личен опит - ако кучето е избрало едно или няколко определени места за уриниране, то там трябва да разхвърляте памперсите. Ако кучето уринира толкова често, че паркета се надува и почернява - то това значи невнимание откъм страната на стопанина. Лично аз знам колко време му трябва на паркета.Та вие все още не сте почнали да го извеждате, а вече го удряте.

Грешката е ваша, сори.

Сложете памперсите точно на тези места където пишка кученцето. Не я наказвайте за сега с удряне при липса на разходките - тя е едва на 3 месеца, вие какво искате? Тя за сега НЯМА друга алтернатива за изхождане, освен жилището ви. Да стиска ли искате? На три месеца? на 1 годинка бебе да ползва тоалетна, да се бърше и да ви вика "Страхотна тоалетна имате"?

Не ви разбирам, от каква помощ точно имате нужда при палаво кученце на 3 месеца?

хах малко грубо изказване от ваша страна ;] като не знаете дали не й обръщам внимание или не тичам като луда да чиста постоянно...и също така я изкарвам по два пъти на ден само да уточня,това че е още малка и пишка и през останалото време не означава ,че не я изкарвам..Тя е доста умна относно други неща ,мисля че не е малкото невинно бебе което не знае какво се случва...много добре осъзнава грешката си,защото още преди да съм почнала да й се карам навежда виновно глава..
User's Signature

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...

#2446 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 12 June 2012 - 08:31 PM

Ралинка, нещо не е съвсем така. Едно бебе започва да се извежда минимум 2 зо 3 седмици след третата ваксина - тоест на 3 месеца и 2-3 седмици. Дотогава и доста след това - търчим, мием, събираме акита... Като почнеш да я извеждаш и е бебе - извеждаш я за кратко, но доста повече от два пъти /ние колкото пъти на ден ги хранехме, толкова пъти ги извеждахме, но за кратко/. Абсурд е два пъти, а изглежда, че момиченцата се научават да се въздържат от пишкане доста по-късно от момченцата, поне при нас беше така.

Боят и нервите и навирането на муцунки в пишовете не може да доведат до нищо. Чау чау са толкова умни и чисти, че щом подушат от първия път пръст или трева - веднага разбират, че това е мястото.
Чистиш, миеш, /постели друг килим временно вместо основния, ние бяхме постлали едни кичозни пътечки като за тоалетна на бебе/ - след два месеца всичко ще е в миналото. Но не можеш да очакваш от бебето да се въздържа.

Успех и пускай снимки!

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2447 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2012 - 08:55 PM

Показване на мнениетоLexus, в 12 June 2012 - 08:31 PM, написа:

Ралинка, нещо не е съвсем така. Едно бебе започва да се извежда минимум 2 зо 3 седмици след третата ваксина - тоест на 3 месеца и 2-3 седмици. Дотогава и доста след това - търчим, мием, събираме акита... Като почнеш да я извеждаш и е бебе - извеждаш я за кратко, но доста повече от два пъти /ние колкото пъти на ден ги хранехме, толкова пъти ги извеждахме, но за кратко/. Абсурд е два пъти, а изглежда, че момиченцата се научават да се въздържат от пишкане доста по-късно от момченцата, поне при нас беше така.

Боят и нервите и навирането на муцунки в пишовете не може да доведат до нищо. Чау чау са толкова умни и чисти, че щом подушат от първия път пръст или трева - веднага разбират, че това е мястото.
Чистиш, миеш, /постели друг килим временно вместо основния, ние бяхме постлали едни кичозни пътечки като за тоалетна на бебе/ - след два месеца всичко ще е в миналото. Но не можеш да очакваш от бебето да се въздържа.

Успех и пускай снимки!

Благодаря Lexus ,ти поне по-добре се отнасяш към хората :) Линда след няколко дена ще направи 4 месеца..почнах да я изкарвам преди седмица всеки ден,но от утре ще почна да я изкарвам по-често за да си върши възможно повече от нуждите навън..Сега ще кача в другата тема и снимки :)
User's Signature

#2448 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 June 2012 - 09:00 PM

Показване на мнениетоralinka123, в 12 June 2012 - 06:49 PM, написа:

Нали знаете, че не сте си взели плюшена играчка, а живо същество? Не бих казала, че имате проблем. Имате бебе, което тепърва ще се учи на хигиенни навици. И се въоръжете с търпение, защото при женските периодът на пишкане вкъщи продължава по-дълго отколкото при мъжките. Моето куче беше научено да ходи в банята при нужда и до 9тия месец се случваше да се изпишка вкъщи, особено през нощта.Това са съвсем нормални неща.

#2449 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 June 2012 - 10:21 PM

Показване на мнениетоralinka123, в 12 June 2012 - 05:23 PM, написа:

Грешката е ваша, сори.

хах малко грубо изказване от ваша страна ;] като не знаете дали не й обръщам внимание или не тичам като луда да чиста постоянно...и също така я изкарвам по два пъти на ден само да уточня,това че е още малка и пишка и през останалото време не означава ,че не я изкарвам..Тя е доста умна относно други неща ,мисля че не е малкото невинно бебе което не знае какво се случва...много добре осъзнава грешката си,защото още преди да съм почнала да й се карам навежда виновно глава..

Миличка, аз не съм на 15.
И за това, което ти си изписала бих ти откъснала главата. Опитах се да съм мила. А ти ми се дръвчиш че съм груба.
Хал хабер си нямаш колко груба бих могла, с поредни цъфнали кифли с гушнати куценцанцанца по аватара видях. Колко са минали през ръцете ми такива милички младички с гушнати кученца с претенции за знания.

Идея си нямаш що то е грубост, дете.
Не ме предизвиквай.

А като за начало започни да се грижиш да 3-месечното си посерко.
Успех.
User's Signature

#2450 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 June 2012 - 10:44 PM

Ако някой така говори на дъщеря ми и аз ще му откъсна главата.
Не видях нищо чак толкова страшно във въпросите на това дете,че да получи такова отношение.Или предпочиташ мама и тате да изхвърлят поредното кутре ,защото съсипва паркета?
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#2451 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2012 - 12:53 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 12 June 2012 - 10:21 PM, написа:

Показване на мнениетоralinka123, в 12 June 2012 - 05:23 PM, написа:

Грешката е ваша, сори.

Миличка, аз не съм на 15.
И за това, което ти си изписала бих ти откъснала главата. Опитах се да съм мила. А ти ми се дръвчиш че съм груба.
Хал хабер си нямаш колко груба бих могла, с поредни цъфнали кифли с гушнати куценцанцанца по аватара видях. Колко са минали през ръцете ми такива милички младички с гушнати кученца с претенции за знания.

Идея си нямаш що то е грубост, дете.
Не ме предизвиквай.

А като за начало започни да се грижиш да 3-месечното си посерко.
Успех.

Не си на 15 ,но си била нали ;] аз съм на 20 и това че сега навлизам в тези грижи на малко кученце,не ти дава правото да ми говориш по този начин и да ме наричаш кифла и т.н..гушнала съм го да,ти не си ли гушкаш кучетата :) и се грижа и то много за кучето си..Какви претенции,като точно за това пиша в този форум,за да придобия повече опит за кучето си :) ЕДВА ЛИ ТИ СИ СЕ РОДИЛА С ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ЗНАНИЯ И ОПИТ НАЛИ ??????????????????
User's Signature

#2452 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 05:17 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 12 June 2012 - 08:44 PM, написа:

Не видях нищо чак толкова страшно във въпросите на това дете,че да получи такова отношение.Или предпочиташ мама и тате да изхвърлят поредното кутре ,защото съсипва паркета?

Нищо му няма на паркета. За какво са мислили хората, като са взимали КУЧЕ? Че взимат плюшена играчка на щерката? Която е вече достатъчно възрастна за да бърше локви и торти след животното, между другото, защото не е на 2 години.
Колко пъти е писано тук в темата "Прочети преди да купиш"? Колко?
Да дондуркам и да се отнасям добре за пореден път с поредната не умееща да бърше паркета? (давате ли си ясната сметка колко време трябва да стои една локва, за да почернее и да се подуе подобна настилка?)
Вие вашите деца не сте ли ги научили че животните имат нужда от хигиена? От грижи? От почистване. От търпение. От обучение. От привикване към определено място по времето на карантина. Особено когато животното е толкова мъничко - на 3 месеца. То милото не знае още къде да се дене, вие поредна лигла сте ми тръгнали да защитавате, дето удря 3месечно бебе. И то защото от два дена я подлудявало я било.
Ми като порасне? Ми като се разгони? Ми ако прояви характер? Ми като се омъжи момичето и има деца а кучето й създаде проблеми? Само с удряне на 3месечно бебе надали ще се размине. Ми ако й покаже зъби отсреща?

Знаете ли колко чау са били евтанизирани поради тази причина?
Не ми я хвалете вашата подзащитна. Тръгнала е по възможно най-неправилния път, и не очаквайте да я дундуркам и да съм "добра". Тук е форум, а не благотворителна организация.
Огромна болка изпитвам като чета постинги, подобни на този на вашата подзащитна: целия труд по превеждането, всичките статии в раздела на "Възпитание, обучение" - всичко това нахалост. Излиза че е безполезно.В този форум навремето хората са се потрудили всеки новак да има достъп до необходимото инфо -
достатъчно е да се потърси в ресурса "възпитание и обучение" темата за малките кученца, закачена към ВАЖНИ. Вместо да се удря едно бебе.

Не знам, хора, наистина се отчайвам от хорския мързел и глупост на моменти.
На времето никой не ни е давал инфо, търсихме го сами. Ровехме, превеждахме, искахме да сме полезни за новите потребители....
А сега разглезени уяли се лигли ги мързи в търсачката да бръкнат, и се фръцкат като поудрят едно пале, и видят възмущение отсреща.
Много е тъжно всичко това...
User's Signature

#2453 Потребителят е офлайн   sosy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 08:20 AM

Здравей мила ralinka 123 !!! Не обръщай внимание на недодялани ,груби изказвания които си изливат гнева във форумите където хора като теб търсят съвет и помощ .Знам че има дни в които ти писва от чистене след кученцето и се изнервяш , но все ще се научи рано или късно. Аз лично ползвам спрей който пръскам след като почистя там където е пишкало за да неутрализира миризмата .Когато е паркет той попива и им мирише дори и ние да не усещаме .Мисля че ще се справиш , желая ви весели игри с твоето бебче !!!

#2454 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2012 - 09:25 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 13 June 2012 - 05:17 AM, написа:

Показване на мнениетоdesi79, в 12 June 2012 - 08:44 PM, написа:

Нищо му няма на паркета. За какво са мислили хората, като са взимали КУЧЕ? Че взимат плюшена играчка на щерката? Която е вече достатъчно възрастна за да бърше локви и торти след животното, между другото, защото не е на 2 години.
Колко пъти е писано тук в темата "Прочети преди да купиш"? Колко?
Да дондуркам и да се отнасям добре за пореден път с поредната не умееща да бърше паркета? (давате ли си ясната сметка колко време трябва да стои една локва, за да почернее и да се подуе подобна настилка?)
Вие вашите деца не сте ли ги научили че животните имат нужда от хигиена? От грижи? От почистване. От търпение. От обучение. От привикване към определено място по времето на карантина. Особено когато животното е толкова мъничко - на 3 месеца. То милото не знае още къде да се дене, вие поредна лигла сте ми тръгнали да защитавате, дето удря 3месечно бебе. И то защото от два дена я подлудявало я било.
Ми като порасне? Ми като се разгони? Ми ако прояви характер? Ми като се омъжи момичето и има деца а кучето й създаде проблеми? Само с удряне на 3месечно бебе надали ще се размине. Ми ако й покаже зъби отсреща?

Знаете ли колко чау са били евтанизирани поради тази причина?
Не ми я хвалете вашата подзащитна. Тръгнала е по възможно най-неправилния път, и не очаквайте да я дундуркам и да съм "добра". Тук е форум, а не благотворителна организация.
Огромна болка изпитвам като чета постинги, подобни на този на вашата подзащитна: целия труд по превеждането, всичките статии в раздела на "Възпитание, обучение" - всичко това нахалост. Излиза че е безполезно.В този форум навремето хората са се потрудили всеки новак да има достъп до необходимото инфо -
достатъчно е да се потърси в ресурса "възпитание и обучение" темата за малките кученца, закачена към ВАЖНИ. Вместо да се удря едно бебе.

Не знам, хора, наистина се отчайвам от хорския мързел и глупост на моменти.
На времето никой не ни е давал инфо, търсихме го сами. Ровехме, превеждахме, искахме да сме полезни за новите потребители....
А сега разглезени уяли се лигли ги мързи в търсачката да бръкнат, и се фръцкат като поудрят едно пале, и видят възмущение отсреща.
Много е тъжно всичко това...

Защо продължаваш да говориш неща ,който не знаеш ?Толкова много съм чела в този форум,какви ли не теми..както написах в първия си пост отлично знам ,че няколко пошляпвания няма да помогнат и не трябва да се удря..но съм го направила..интересувам се от тази порода кучета от 5-6 години,защото са ми любими ..не ми казвай ,че едва ли не нехая по това куче и не ме интересува..нито пък за паркета ми,не знам увас ламинат ли е паркет ли е,но този нашия е един от най-скъпите (по думите на баща ми) и му трябват точно най-много 10 минути за да започне да почернява..задавала съм и други въпроси в този форум,на които точно ти си ми отговаряла и си ми помагала,и аз ти благодаря..но след вчерашните ти изказвания няма как да не се издразня..толкова много обичам това куче и ми беше една от мечтите да имам един ден такова сладурче и преди да го получа съм чела много за тази порода и в този форум,не ме съди че не съм го направила или да ме обиждаш ,че съм мързелива и не се интересувам!
User's Signature

#2455 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2012 - 09:27 AM

Показване на мнениетоsosy, в 13 June 2012 - 08:20 AM, написа:

Здравей мила ralinka 123 !!! Не обръщай внимание на недодялани ,груби изказвания които си изливат гнева във форумите където хора като теб търсят съвет и помощ .Знам че има дни в които ти писва от чистене след кученцето и се изнервяш , но все ще се научи рано или късно. Аз лично ползвам спрей който пръскам след като почистя там където е пишкало за да неутрализира миризмата .Когато е паркет той попива и им мирише дори и ние да не усещаме .Мисля че ще се справиш , желая ви весели игри с твоето бебче !!!

Благодаря,аз съм си купила спрей с който се почиства кучешката урина от килими,мебели и т.н и пише ,че има отблъскващ ефект,но явно не е достатъчно:)
User's Signature

#2456 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 11:03 AM

Ох, хора, защо всеки открива топлата вода, без да чете, че отдавна хората се къпят именно с такава?! Май риторично питам...
Та - спрей и каквото и да било друго средство НЕ помага за БЕБЕ на 3 месеца. То е бебе! Поразпитайте майките си колко време им е отнело да научат вас (венеца на творението - демек човека) да си казвате, когато ви се пишка и ака и да не се изпускате в гащите. Повярвайте, каквото и да правите с едно човешко бебе на месеци, то ще реве, че му е мокро (ако не е с памперс и не му пука) но няма да се научи да се контролира преди годинка. После до две следва един драматичен период, който минава безболезнено (психически имам предвид) и бързо, единствено с правилен подход, дебнене, мили думи, хвалби... Вменяване на чувство за вина, скандали, пердах (не дай Боже) само удължават и утежняват периода на научаване. Да, правилно - не бива да се очовечават животните! Но защо смятате, че с едно човешко бебе е нужно време и търпение, а от едно кучешко бебе очаквате да се е родило с утрешния вестник в уста и да ви го носи сутрин заедно с кафето?!
Оставете на едно човешко бебе на 6-7 месеца да речем мръсен памперс на ръка разстояние и само гледайте дали няма да го разкости и да го пробва на вкус... Каквото докопа, това ще пробва - (дори) човешките бебета опознават света с всичките си сетива, камо ли едно кучешко бебе.
Ограничете пространството на палето и не очаквайте - при много търпение, извеждане по4-5 пъти на ден с предугаждане на желанието да пишка, да се понаучи преди петия-шестия месец. После - едва след като постигнете успех - старание от страна на палето да стиска, измивате добре къщата с вода с оцет. Не са нужни спрейове - повечко оцет във водата премахва остатъчните миризми. Пак не става отведнъж!
Успех! И не се цупете - не е грях да не знаеш, наистина. Но е грях да си заринат с информация, а ти да задаваш отговори след куп погрешни действия.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#2457 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2012 - 11:46 AM

Показване на мнениетоdanny, в 13 June 2012 - 11:03 AM, написа:

Ох, хора, защо всеки открива топлата вода, без да чете, че отдавна хората се къпят именно с такава?! Май риторично питам...
Та - спрей и каквото и да било друго средство НЕ помага за БЕБЕ на 3 месеца. То е бебе! Поразпитайте майките си колко време им е отнело да научат вас (венеца на творението - демек човека) да си казвате, когато ви се пишка и ака и да не се изпускате в гащите. Повярвайте, каквото и да правите с едно човешко бебе на месеци, то ще реве, че му е мокро (ако не е с памперс и не му пука) но няма да се научи да се контролира преди годинка. После до две следва един драматичен период, който минава безболезнено (психически имам предвид) и бързо, единствено с правилен подход, дебнене, мили думи, хвалби... Вменяване на чувство за вина, скандали, пердах (не дай Боже) само удължават и утежняват периода на научаване. Да, правилно - не бива да се очовечават животните! Но защо смятате, че с едно човешко бебе е нужно време и търпение, а от едно кучешко бебе очаквате да се е родило с утрешния вестник в уста и да ви го носи сутрин заедно с кафето?!
Оставете на едно човешко бебе на 6-7 месеца да речем мръсен памперс на ръка разстояние и само гледайте дали няма да го разкости и да го пробва на вкус... Каквото докопа, това ще пробва - (дори) човешките бебета опознават света с всичките си сетива, камо ли едно кучешко бебе.
Ограничете пространството на палето и не очаквайте - при много търпение, извеждане по4-5 пъти на ден с предугаждане на желанието да пишка, да се понаучи преди петия-шестия месец. После - едва след като постигнете успех - старание от страна на палето да стиска, измивате добре къщата с вода с оцет. Не са нужни спрейове - повечко оцет във водата премахва остатъчните миризми. Пак не става отведнъж!
Успех! И не се цупете - не е грях да не знаеш, наистина. Но е грях да си заринат с информация, а ти да задаваш отговори след куп погрешни действия.

Мерси все пак ,въпреки че не мисля че е "куп погрешни действия "както го каза. ..попитала съм относно пишкането не където трябва и вие ме изядохте :) типично по български ..благодаря!
User's Signature

#2458 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 11:59 AM

"Куп погрешни действия" означава, че първо правиш нещо (две-три-N-неща - няма значение), после питаш и търсиш информация. Типично по български...
Например - погледнете постовете си - слагате огромни цитати. Това натоварва форума и четенето. Цитирайте по-конкретно, а в последния случай - пишете точно под моя пост и изобщо не е нужно да ме цитирате. Ако смятате, че някой може да пише едновременно с вас и да раздели отговора ви от моя, трябваше само да напишете ника ми в началото - като обръщение. За вас е дреболия вероятно и ще кажете, че се заяждам, но повярвайте - просто е адски тЕгаво и досадно да се четат постове с по пет цитирания.
Не е проблемът, че питаш "за пишкането" не където трябва, а че питаш за нещо, което е изяснено вече в много теми - подробно. Питаш, след като си и действала доста грубичко (удрянето и карането). Само трябваше да използваш търсачката. Преди "да се караш и да удряш" (цитат от твоя пост). И още по-добре - преди кученцето изобщо да прекрачи прага на дома ви.
И накрая - целият този шум е само с една идея - да седнеш и да изчетеш максимално много за възпитание, здраве, хранене, обучение на малко куче, в частност на малко чау.
User's Signature

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.

#2459 Потребителят е офлайн   ralinka123 Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 June 2012 - 12:17 PM

Явно не разбрахте ,че аз чета форума и се интересувам,това че една тема обхваща по 100 страници,понякога ми е непосилно да изчета страница по страница ред по ред,мисля че не съм единственият човек, който задава въпрос коментиран някога в този форум,за да ме изкарвате едва ли не лошата ,неопитната и т.н .Вярно е вие си имате кучета от години ,браво,но в началото всеки е бил като мен,малко е тъпо да сравнявате грижите за 3 годишно куче например с тези за 3-4 месечно и да се заяждате ,защото сум попитала нещо :) Спирам да коментирам ,защото явно всеки ще ми изкриви думите по начин по който не съм казвала и ще ме напада .чао :) мерси за "гостоприемството"
User's Signature

#2460 Потребителят е офлайн   danny Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 June 2012 - 12:43 PM

Цитат

...една тема обхваща по 100 страници,понякога ми е непосилно да изчета страница по страница ред по ред

Ако ти е непосилно да четеш, след като именно ТИ се интересуваш, защо мислиш, че за хората, които пишат, е "посилно" да отговарят подробно и търпеливо на всеки, който няма време/желание/сили да чете?

Цитат

...за да ме изкарвате едва ли не лошата ,неопитната и т.н ....

- това лично засягане ти пречи да видиш какво се опитваме да ти кажем.

Цитат

малко е тъпо да сравнявате грижите за 3 годишно куче например с тези за 3-4 месечно и да се заяждате...

Това към мен ли? Аз сравних кучешко бебе и човешко бебе - по-скоро физиологичните им нужди и израстване. Или постът ми е твърде дълъг и непосилен за четене? Сори!...
Само плахо да вметна - след пишкането идва ред на гризането и дъвченето. Имайте едно наум! Бой и каране не помага!
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни