Lexus, след 21 дни не е имало проблем и не се е налагало да я пазите от другите, така ли? Чудя се колко време от първия ден на разгонването трябва да мине за да я пускам отново в парка с другите кучета? Извинявам се за многото въпроси, но собствениците на женските кучета са най-надеждният източник в случая, все пак имате опит.
Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 12 June 2012 - 02:38 PM
Lexus, след 21 дни не е имало проблем и не се е налагало да я пазите от другите, така ли? Чудя се колко време от първия ден на разгонването трябва да мине за да я пускам отново в парка с другите кучета? Извинявам се за многото въпроси, но собствениците на женските кучета са най-надеждният източник в случая, все пак имате опит.

Публикувано: 12 June 2012 - 05:01 PM
Публикувано: 12 June 2012 - 06:49 PM

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...
Публикувано: 12 June 2012 - 07:06 PM
ralinka123, в 12 June 2012 - 04:49 PM, написа:
Ако кучето пикае върху определено място на паркета, което почернява и се надува то това значи че именно там трябва да му сложите памперса.
От личен опит - ако кучето е избрало едно или няколко определени места за уриниране, то там трябва да разхвърляте памперсите. Ако кучето уринира толкова често, че паркета се надува и почернява - то това значи невнимание откъм страната на стопанина. Лично аз знам колко време му трябва на паркета.Та вие все още не сте почнали да го извеждате, а вече го удряте.
Грешката е ваша, сори.
Сложете памперсите точно на тези места където пишка кученцето. Не я наказвайте за сега с удряне при липса на разходките - тя е едва на 3 месеца, вие какво искате? Тя за сега НЯМА друга алтернатива за изхождане, освен жилището ви. Да стиска ли искате? На три месеца? на 1 годинка бебе да ползва тоалетна, да се бърше и да ви вика "Страхотна тоалетна имате"?
Играйте с кученцето, нормално е да е буйна и да си изяжда памперсите.
Като не й обръщате внимание и не чистите и не я наблюдавате - все ще има бели.
Не ви разбирам, от каква помощ точно имате нужда при палаво кученце на 3 месеца?
...........Божжжжжжжееееееее, слез и си прибери вересиите.............

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 12 June 2012 - 07:23 PM
Furia_S, в 12 June 2012 - 07:06 PM, написа:
Ако кучето пикае върху определено място на паркета, което почернява и се надува то това значи че именно там трябва да му сложите памперса.
От личен опит - ако кучето е избрало едно или няколко определени места за уриниране, то там трябва да разхвърляте памперсите. Ако кучето уринира толкова често, че паркета се надува и почернява - то това значи невнимание откъм страната на стопанина. Лично аз знам колко време му трябва на паркета.Та вие все още не сте почнали да го извеждате, а вече го удряте.
Грешката е ваша, сори.
Сложете памперсите точно на тези места където пишка кученцето. Не я наказвайте за сега с удряне при липса на разходките - тя е едва на 3 месеца, вие какво искате? Тя за сега НЯМА друга алтернатива за изхождане, освен жилището ви. Да стиска ли искате? На три месеца? на 1 годинка бебе да ползва тоалетна, да се бърше и да ви вика "Страхотна тоалетна имате"?
Не ви разбирам, от каква помощ точно имате нужда при палаво кученце на 3 месеца?
хах малко грубо изказване от ваша страна ;] като не знаете дали не й обръщам внимание или не тичам като луда да чиста постоянно...и също така я изкарвам по два пъти на ден само да уточня,това че е още малка и пишка и през останалото време не означава ,че не я изкарвам..Тя е доста умна относно други неща ,мисля че не е малкото невинно бебе което не знае какво се случва...много добре осъзнава грешката си,защото още преди да съм почнала да й се карам навежда виновно глава..

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...
Публикувано: 12 June 2012 - 08:31 PM
Ралинка, нещо не е съвсем така. Едно бебе започва да се извежда минимум 2 зо 3 седмици след третата ваксина - тоест на 3 месеца и 2-3 седмици. Дотогава и доста след това - търчим, мием, събираме акита... Като почнеш да я извеждаш и е бебе - извеждаш я за кратко, но доста повече от два пъти /ние колкото пъти на ден ги хранехме, толкова пъти ги извеждахме, но за кратко/. Абсурд е два пъти, а изглежда, че момиченцата се научават да се въздържат от пишкане доста по-късно от момченцата, поне при нас беше така.
Боят и нервите и навирането на муцунки в пишовете не може да доведат до нищо. Чау чау са толкова умни и чисти, че щом подушат от първия път пръст или трева - веднага разбират, че това е мястото.
Чистиш, миеш, /постели друг килим временно вместо основния, ние бяхме постлали едни кичозни пътечки като за тоалетна на бебе/ - след два месеца всичко ще е в миналото. Но не можеш да очакваш от бебето да се въздържа.
Успех и пускай снимки!
Публикувано: 12 June 2012 - 08:55 PM
Lexus, в 12 June 2012 - 08:31 PM, написа:
Боят и нервите и навирането на муцунки в пишовете не може да доведат до нищо. Чау чау са толкова умни и чисти, че щом подушат от първия път пръст или трева - веднага разбират, че това е мястото.
Чистиш, миеш, /постели друг килим временно вместо основния, ние бяхме постлали едни кичозни пътечки като за тоалетна на бебе/ - след два месеца всичко ще е в миналото. Но не можеш да очакваш от бебето да се въздържа.
Успех и пускай снимки!
Благодаря Lexus ,ти поне по-добре се отнасяш към хората :) Линда след няколко дена ще направи 4 месеца..почнах да я изкарвам преди седмица всеки ден,но от утре ще почна да я изкарвам по-често за да си върши възможно повече от нуждите навън..Сега ще кача в другата тема и снимки :)

Публикувано: 12 June 2012 - 09:00 PM
ralinka123, в 12 June 2012 - 06:49 PM, написа:
Нали знаете, че не сте си взели плюшена играчка, а живо същество? Не бих казала, че имате проблем. Имате бебе, което тепърва ще се учи на хигиенни навици. И се въоръжете с търпение, защото при женските периодът на пишкане вкъщи продължава по-дълго отколкото при мъжките. Моето куче беше научено да ходи в банята при нужда и до 9тия месец се случваше да се изпишка вкъщи, особено през нощта.Това са съвсем нормални неща.
Публикувано: 12 June 2012 - 10:21 PM
ralinka123, в 12 June 2012 - 05:23 PM, написа:
Грешката е ваша, сори.
хах малко грубо изказване от ваша страна ;] като не знаете дали не й обръщам внимание или не тичам като луда да чиста постоянно...и също така я изкарвам по два пъти на ден само да уточня,това че е още малка и пишка и през останалото време не означава ,че не я изкарвам..Тя е доста умна относно други неща ,мисля че не е малкото невинно бебе което не знае какво се случва...много добре осъзнава грешката си,защото още преди да съм почнала да й се карам навежда виновно глава..
Миличка, аз не съм на 15.
И за това, което ти си изписала бих ти откъснала главата. Опитах се да съм мила. А ти ми се дръвчиш че съм груба.
Хал хабер си нямаш колко груба бих могла, с поредни цъфнали кифли с гушнати куценцанцанца по аватара видях. Колко са минали през ръцете ми такива милички младички с гушнати кученца с претенции за знания.
Идея си нямаш що то е грубост, дете.
Не ме предизвиквай.
А като за начало започни да се грижиш да 3-месечното си посерко.
Успех.

Публикувано: 12 June 2012 - 10:44 PM
Ако някой така говори на дъщеря ми и аз ще му откъсна главата.
Не видях нищо чак толкова страшно във въпросите на това дете,че да получи такова отношение.Или предпочиташ мама и тате да изхвърлят поредното кутре ,защото съсипва паркета?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 13 June 2012 - 12:53 AM
Furia_S, в 12 June 2012 - 10:21 PM, написа:
ralinka123, в 12 June 2012 - 05:23 PM, написа:
Грешката е ваша, сори.
Миличка, аз не съм на 15.
И за това, което ти си изписала бих ти откъснала главата. Опитах се да съм мила. А ти ми се дръвчиш че съм груба.
Хал хабер си нямаш колко груба бих могла, с поредни цъфнали кифли с гушнати куценцанцанца по аватара видях. Колко са минали през ръцете ми такива милички младички с гушнати кученца с претенции за знания.
Идея си нямаш що то е грубост, дете.
Не ме предизвиквай.
А като за начало започни да се грижиш да 3-месечното си посерко.
Успех.
Не си на 15 ,но си била нали ;] аз съм на 20 и това че сега навлизам в тези грижи на малко кученце,не ти дава правото да ми говориш по този начин и да ме наричаш кифла и т.н..гушнала съм го да,ти не си ли гушкаш кучетата :) и се грижа и то много за кучето си..Какви претенции,като точно за това пиша в този форум,за да придобия повече опит за кучето си :) ЕДВА ЛИ ТИ СИ СЕ РОДИЛА С ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ЗНАНИЯ И ОПИТ НАЛИ ??????????????????

Публикувано: 13 June 2012 - 05:17 AM
desi79, в 12 June 2012 - 08:44 PM, написа:
Не видях нищо чак толкова страшно във въпросите на това дете,че да получи такова отношение.Или предпочиташ мама и тате да изхвърлят поредното кутре ,защото съсипва паркета?
Нищо му няма на паркета. За какво са мислили хората, като са взимали КУЧЕ? Че взимат плюшена играчка на щерката? Която е вече достатъчно възрастна за да бърше локви и торти след животното, между другото, защото не е на 2 години.
Колко пъти е писано тук в темата "Прочети преди да купиш"? Колко?
Да дондуркам и да се отнасям добре за пореден път с поредната не умееща да бърше паркета? (давате ли си ясната сметка колко време трябва да стои една локва, за да почернее и да се подуе подобна настилка?)
Вие вашите деца не сте ли ги научили че животните имат нужда от хигиена? От грижи? От почистване. От търпение. От обучение. От привикване към определено място по времето на карантина. Особено когато животното е толкова мъничко - на 3 месеца. То милото не знае още къде да се дене, вие поредна лигла сте ми тръгнали да защитавате, дето удря 3месечно бебе. И то защото от два дена я подлудявало я било.
Ми като порасне? Ми като се разгони? Ми ако прояви характер? Ми като се омъжи момичето и има деца а кучето й създаде проблеми? Само с удряне на 3месечно бебе надали ще се размине. Ми ако й покаже зъби отсреща?
Знаете ли колко чау са били евтанизирани поради тази причина?
Не ми я хвалете вашата подзащитна. Тръгнала е по възможно най-неправилния път, и не очаквайте да я дундуркам и да съм "добра". Тук е форум, а не благотворителна организация.
Огромна болка изпитвам като чета постинги, подобни на този на вашата подзащитна: целия труд по превеждането, всичките статии в раздела на "Възпитание, обучение" - всичко това нахалост. Излиза че е безполезно.В този форум навремето хората са се потрудили всеки новак да има достъп до необходимото инфо -
достатъчно е да се потърси в ресурса "възпитание и обучение" темата за малките кученца, закачена към ВАЖНИ. Вместо да се удря едно бебе.
Не знам, хора, наистина се отчайвам от хорския мързел и глупост на моменти.
На времето никой не ни е давал инфо, търсихме го сами. Ровехме, превеждахме, искахме да сме полезни за новите потребители....
А сега разглезени уяли се лигли ги мързи в търсачката да бръкнат, и се фръцкат като поудрят едно пале, и видят възмущение отсреща.
Много е тъжно всичко това...

Публикувано: 13 June 2012 - 08:20 AM
Публикувано: 13 June 2012 - 09:25 AM
Furia_S, в 13 June 2012 - 05:17 AM, написа:
desi79, в 12 June 2012 - 08:44 PM, написа:
Нищо му няма на паркета. За какво са мислили хората, като са взимали КУЧЕ? Че взимат плюшена играчка на щерката? Която е вече достатъчно възрастна за да бърше локви и торти след животното, между другото, защото не е на 2 години.
Колко пъти е писано тук в темата "Прочети преди да купиш"? Колко?
Да дондуркам и да се отнасям добре за пореден път с поредната не умееща да бърше паркета? (давате ли си ясната сметка колко време трябва да стои една локва, за да почернее и да се подуе подобна настилка?)
Вие вашите деца не сте ли ги научили че животните имат нужда от хигиена? От грижи? От почистване. От търпение. От обучение. От привикване към определено място по времето на карантина. Особено когато животното е толкова мъничко - на 3 месеца. То милото не знае още къде да се дене, вие поредна лигла сте ми тръгнали да защитавате, дето удря 3месечно бебе. И то защото от два дена я подлудявало я било.
Ми като порасне? Ми като се разгони? Ми ако прояви характер? Ми като се омъжи момичето и има деца а кучето й създаде проблеми? Само с удряне на 3месечно бебе надали ще се размине. Ми ако й покаже зъби отсреща?
Знаете ли колко чау са били евтанизирани поради тази причина?
Не ми я хвалете вашата подзащитна. Тръгнала е по възможно най-неправилния път, и не очаквайте да я дундуркам и да съм "добра". Тук е форум, а не благотворителна организация.
Огромна болка изпитвам като чета постинги, подобни на този на вашата подзащитна: целия труд по превеждането, всичките статии в раздела на "Възпитание, обучение" - всичко това нахалост. Излиза че е безполезно.В този форум навремето хората са се потрудили всеки новак да има достъп до необходимото инфо -
достатъчно е да се потърси в ресурса "възпитание и обучение" темата за малките кученца, закачена към ВАЖНИ. Вместо да се удря едно бебе.
Не знам, хора, наистина се отчайвам от хорския мързел и глупост на моменти.
На времето никой не ни е давал инфо, търсихме го сами. Ровехме, превеждахме, искахме да сме полезни за новите потребители....
А сега разглезени уяли се лигли ги мързи в търсачката да бръкнат, и се фръцкат като поудрят едно пале, и видят възмущение отсреща.
Много е тъжно всичко това...
Защо продължаваш да говориш неща ,който не знаеш ?Толкова много съм чела в този форум,какви ли не теми..както написах в първия си пост отлично знам ,че няколко пошляпвания няма да помогнат и не трябва да се удря..но съм го направила..интересувам се от тази порода кучета от 5-6 години,защото са ми любими ..не ми казвай ,че едва ли не нехая по това куче и не ме интересува..нито пък за паркета ми,не знам увас ламинат ли е паркет ли е,но този нашия е един от най-скъпите (по думите на баща ми) и му трябват точно най-много 10 минути за да започне да почернява..задавала съм и други въпроси в този форум,на които точно ти си ми отговаряла и си ми помагала,и аз ти благодаря..но след вчерашните ти изказвания няма как да не се издразня..толкова много обичам това куче и ми беше една от мечтите да имам един ден такова сладурче и преди да го получа съм чела много за тази порода и в този форум,не ме съди че не съм го направила или да ме обиждаш ,че съм мързелива и не се интересувам!

Публикувано: 13 June 2012 - 09:27 AM
sosy, в 13 June 2012 - 08:20 AM, написа:
Благодаря,аз съм си купила спрей с който се почиства кучешката урина от килими,мебели и т.н и пише ,че има отблъскващ ефект,но явно не е достатъчно:)

Публикувано: 13 June 2012 - 11:03 AM
Та - спрей и каквото и да било друго средство НЕ помага за БЕБЕ на 3 месеца. То е бебе! Поразпитайте майките си колко време им е отнело да научат вас (венеца на творението - демек човека) да си казвате, когато ви се пишка и ака и да не се изпускате в гащите. Повярвайте, каквото и да правите с едно човешко бебе на месеци, то ще реве, че му е мокро (ако не е с памперс и не му пука) но няма да се научи да се контролира преди годинка. После до две следва един драматичен период, който минава безболезнено (психически имам предвид) и бързо, единствено с правилен подход, дебнене, мили думи, хвалби... Вменяване на чувство за вина, скандали, пердах (не дай Боже) само удължават и утежняват периода на научаване. Да, правилно - не бива да се очовечават животните! Но защо смятате, че с едно човешко бебе е нужно време и търпение, а от едно кучешко бебе очаквате да се е родило с утрешния вестник в уста и да ви го носи сутрин заедно с кафето?!
Оставете на едно човешко бебе на 6-7 месеца да речем мръсен памперс на ръка разстояние и само гледайте дали няма да го разкости и да го пробва на вкус... Каквото докопа, това ще пробва - (дори) човешките бебета опознават света с всичките си сетива, камо ли едно кучешко бебе.
Ограничете пространството на палето и не очаквайте - при много търпение, извеждане по4-5 пъти на ден с предугаждане на желанието да пишка, да се понаучи преди петия-шестия месец. После - едва след като постигнете успех - старание от страна на палето да стиска, измивате добре къщата с вода с оцет. Не са нужни спрейове - повечко оцет във водата премахва остатъчните миризми. Пак не става отведнъж!
Успех! И не се цупете - не е грях да не знаеш, наистина. Но е грях да си заринат с информация, а ти да задаваш отговори след куп погрешни действия.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 13 June 2012 - 11:46 AM
danny, в 13 June 2012 - 11:03 AM, написа:
Та - спрей и каквото и да било друго средство НЕ помага за БЕБЕ на 3 месеца. То е бебе! Поразпитайте майките си колко време им е отнело да научат вас (венеца на творението - демек човека) да си казвате, когато ви се пишка и ака и да не се изпускате в гащите. Повярвайте, каквото и да правите с едно човешко бебе на месеци, то ще реве, че му е мокро (ако не е с памперс и не му пука) но няма да се научи да се контролира преди годинка. После до две следва един драматичен период, който минава безболезнено (психически имам предвид) и бързо, единствено с правилен подход, дебнене, мили думи, хвалби... Вменяване на чувство за вина, скандали, пердах (не дай Боже) само удължават и утежняват периода на научаване. Да, правилно - не бива да се очовечават животните! Но защо смятате, че с едно човешко бебе е нужно време и търпение, а от едно кучешко бебе очаквате да се е родило с утрешния вестник в уста и да ви го носи сутрин заедно с кафето?!
Оставете на едно човешко бебе на 6-7 месеца да речем мръсен памперс на ръка разстояние и само гледайте дали няма да го разкости и да го пробва на вкус... Каквото докопа, това ще пробва - (дори) човешките бебета опознават света с всичките си сетива, камо ли едно кучешко бебе.
Ограничете пространството на палето и не очаквайте - при много търпение, извеждане по4-5 пъти на ден с предугаждане на желанието да пишка, да се понаучи преди петия-шестия месец. После - едва след като постигнете успех - старание от страна на палето да стиска, измивате добре къщата с вода с оцет. Не са нужни спрейове - повечко оцет във водата премахва остатъчните миризми. Пак не става отведнъж!
Успех! И не се цупете - не е грях да не знаеш, наистина. Но е грях да си заринат с информация, а ти да задаваш отговори след куп погрешни действия.
Мерси все пак ,въпреки че не мисля че е "куп погрешни действия "както го каза. ..попитала съм относно пишкането не където трябва и вие ме изядохте :) типично по български ..благодаря!

Публикувано: 13 June 2012 - 11:59 AM
Например - погледнете постовете си - слагате огромни цитати. Това натоварва форума и четенето. Цитирайте по-конкретно, а в последния случай - пишете точно под моя пост и изобщо не е нужно да ме цитирате. Ако смятате, че някой може да пише едновременно с вас и да раздели отговора ви от моя, трябваше само да напишете ника ми в началото - като обръщение. За вас е дреболия вероятно и ще кажете, че се заяждам, но повярвайте - просто е адски тЕгаво и досадно да се четат постове с по пет цитирания.
Не е проблемът, че питаш "за пишкането" не където трябва, а че питаш за нещо, което е изяснено вече в много теми - подробно. Питаш, след като си и действала доста грубичко (удрянето и карането). Само трябваше да използваш търсачката. Преди "да се караш и да удряш" (цитат от твоя пост). И още по-добре - преди кученцето изобщо да прекрачи прага на дома ви.
И накрая - целият този шум е само с една идея - да седнеш и да изчетеш максимално много за възпитание, здраве, хранене, обучение на малко куче, в частност на малко чау.

Моето куче (лабрадор) има дисплазия - наследство от баща си Баркли Блондфел, който е куче на iglika (от този форум) и Мартин.
Публикувано: 13 June 2012 - 12:17 PM

Публикувано: 13 June 2012 - 12:43 PM
Цитат
Ако ти е непосилно да четеш, след като именно ТИ се интересуваш, защо мислиш, че за хората, които пишат, е "посилно" да отговарят подробно и търпеливо на всеки, който няма време/желание/сили да чете?
Цитат
- това лично засягане ти пречи да видиш какво се опитваме да ти кажем.
Цитат
Това към мен ли? Аз сравних кучешко бебе и човешко бебе - по-скоро физиологичните им нужди и израстване. Или постът ми е твърде дълъг и непосилен за четене? Сори!...
Само плахо да вметна - след пишкането идва ред на гризането и дъвченето. Имайте едно наум! Бой и каране не помага!

Вход

Горе
Цитиране +