Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 11 June 2012 - 04:37 PM
Публикувано: 11 June 2012 - 07:03 PM
ShiBumi_GirL, в 11 June 2012 - 02:37 PM, написа:
Точно обратното. Не преди, а след. И е желателно кучето да е навършило 1 година, за да получи организъма необходимите хормони по времето на растежа. В училището на кучета - водачи всички кучета бяха кастрирани на 1 година, като за женските бе задължително да мине поне едно разгонване.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 June 2012 - 07:16 PM

Лъки спря да се храни също, разхлаждаме се вече с климатика, не могат да издържат и много ги съжалявам. Оставям навсякъде вода и често я сменям да е студена!

Публикувано: 11 June 2012 - 10:32 PM
А след второто драстично на тридесет и нещо. Това е важна крачка и тези факти трябва да се имате предвид. Не просто кучето да е кастрирано, а да се съобразиш и с положителните неща.
Жегите не са проблем за такова важно нещо.Това не е козметична операция , за да се има в предвид външната температура.
Мечонка, кастрирай след разгонването и няма да съжаляваш.
http://forum.dog.bg/...8F%D1%82%D0%B0/
Публикувано: 11 June 2012 - 10:58 PM
И IA--- е права - преди първото е по-добре се направи от здравна гледна точка, това е американската теория до колко знам, а след третото разгонване няма никаква полза кучето да бъде кастрирано, не се намалява риска от ракови заболявания (това е пак част от тяхната теория).
Голяма мъка е иначе, наистина, с тези разходки...
Lexus, Бриа на колко месеца се е разгонила за първи път? Самото кръвотечение ще продължи около 15-20 дена, нали?

Публикувано: 12 June 2012 - 12:07 AM

Публикувано: 12 June 2012 - 12:09 AM
Мечонка ,не чакай до годинка, предотврати и евентуални фалшиви бременности.Не се знае дали няма да се разгони пак. Тя ще израсте и умствено и физически ,кастрацията не пречи.Виж моята ИЯ.
Фей, ми е разгонена и вече на тази възраст осъзнато търси мъжкар. Не питай това пък какъв тормоз е.Но пък другите я пазят,включително и бебетата. Няма нищо общо вече с първите разгонвания.
Разгонването протича в три етапа ,имай го в предвид.Първият и последният са по скрити.
Публикувано: 12 June 2012 - 08:00 AM

Публикувано: 12 June 2012 - 09:49 AM
Публикувано: 12 June 2012 - 12:06 PM
Аз лично съм ЗА кастрация на любимците пет-класа, но не и в подрастващата възраст.
Не мога да намеря статията, която коментираше и вреда от ранната кастрация, за съжаление, май в темата на Паскова с борзой, когато тя подаряваше две кучета с условия за по-нататъшна кастрация.
В даден случай всеки стопанин сам прави избор за възрастта на кастрацията, така че хубаво е Мечонка да послуша ветеринара си.
Мечонка, консултирайте се с "Добро хрумване" - нали това е клиниката, която посещавате?
Но аз лично в подрастващия организъм не бих набъркала докато не се оформи такава хирургична интервенция.
Това си е лично мое мнение, не покана за спор:-))))

Публикувано: 12 June 2012 - 02:38 PM
Lexus, след 21 дни не е имало проблем и не се е налагало да я пазите от другите, така ли? Чудя се колко време от първия ден на разгонването трябва да мине за да я пускам отново в парка с другите кучета? Извинявам се за многото въпроси, но собствениците на женските кучета са най-надеждният източник в случая, все пак имате опит.

Публикувано: 12 June 2012 - 05:01 PM
Публикувано: 12 June 2012 - 06:49 PM

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...
Публикувано: 12 June 2012 - 07:06 PM
ralinka123, в 12 June 2012 - 04:49 PM, написа:
Ако кучето пикае върху определено място на паркета, което почернява и се надува то това значи че именно там трябва да му сложите памперса.
От личен опит - ако кучето е избрало едно или няколко определени места за уриниране, то там трябва да разхвърляте памперсите. Ако кучето уринира толкова често, че паркета се надува и почернява - то това значи невнимание откъм страната на стопанина. Лично аз знам колко време му трябва на паркета.Та вие все още не сте почнали да го извеждате, а вече го удряте.
Грешката е ваша, сори.
Сложете памперсите точно на тези места където пишка кученцето. Не я наказвайте за сега с удряне при липса на разходките - тя е едва на 3 месеца, вие какво искате? Тя за сега НЯМА друга алтернатива за изхождане, освен жилището ви. Да стиска ли искате? На три месеца? на 1 годинка бебе да ползва тоалетна, да се бърше и да ви вика "Страхотна тоалетна имате"?
Играйте с кученцето, нормално е да е буйна и да си изяжда памперсите.
Като не й обръщате внимание и не чистите и не я наблюдавате - все ще има бели.
Не ви разбирам, от каква помощ точно имате нужда при палаво кученце на 3 месеца?
...........Божжжжжжжееееееее, слез и си прибери вересиите.............

Публикувано: 12 June 2012 - 07:23 PM
Furia_S, в 12 June 2012 - 07:06 PM, написа:
Ако кучето пикае върху определено място на паркета, което почернява и се надува то това значи че именно там трябва да му сложите памперса.
От личен опит - ако кучето е избрало едно или няколко определени места за уриниране, то там трябва да разхвърляте памперсите. Ако кучето уринира толкова често, че паркета се надува и почернява - то това значи невнимание откъм страната на стопанина. Лично аз знам колко време му трябва на паркета.Та вие все още не сте почнали да го извеждате, а вече го удряте.
Грешката е ваша, сори.
Сложете памперсите точно на тези места където пишка кученцето. Не я наказвайте за сега с удряне при липса на разходките - тя е едва на 3 месеца, вие какво искате? Тя за сега НЯМА друга алтернатива за изхождане, освен жилището ви. Да стиска ли искате? На три месеца? на 1 годинка бебе да ползва тоалетна, да се бърше и да ви вика "Страхотна тоалетна имате"?
Не ви разбирам, от каква помощ точно имате нужда при палаво кученце на 3 месеца?
хах малко грубо изказване от ваша страна ;] като не знаете дали не й обръщам внимание или не тичам като луда да чиста постоянно...и също така я изкарвам по два пъти на ден само да уточня,това че е още малка и пишка и през останалото време не означава ,че не я изкарвам..Тя е доста умна относно други неща ,мисля че не е малкото невинно бебе което не знае какво се случва...много добре осъзнава грешката си,защото още преди да съм почнала да й се карам навежда виновно глава..

Големи приказки-малки дела.Големи имена-нищожни сърца.Красиви дрехи-бедни души.Прехвалена доброта и отявлен гняв.Истинни думи и неспирни лъжи.Празни хора с вечно изгубените си души...
Публикувано: 12 June 2012 - 08:31 PM
Ралинка, нещо не е съвсем така. Едно бебе започва да се извежда минимум 2 зо 3 седмици след третата ваксина - тоест на 3 месеца и 2-3 седмици. Дотогава и доста след това - търчим, мием, събираме акита... Като почнеш да я извеждаш и е бебе - извеждаш я за кратко, но доста повече от два пъти /ние колкото пъти на ден ги хранехме, толкова пъти ги извеждахме, но за кратко/. Абсурд е два пъти, а изглежда, че момиченцата се научават да се въздържат от пишкане доста по-късно от момченцата, поне при нас беше така.
Боят и нервите и навирането на муцунки в пишовете не може да доведат до нищо. Чау чау са толкова умни и чисти, че щом подушат от първия път пръст или трева - веднага разбират, че това е мястото.
Чистиш, миеш, /постели друг килим временно вместо основния, ние бяхме постлали едни кичозни пътечки като за тоалетна на бебе/ - след два месеца всичко ще е в миналото. Но не можеш да очакваш от бебето да се въздържа.
Успех и пускай снимки!
Публикувано: 12 June 2012 - 08:55 PM
Lexus, в 12 June 2012 - 08:31 PM, написа:
Боят и нервите и навирането на муцунки в пишовете не може да доведат до нищо. Чау чау са толкова умни и чисти, че щом подушат от първия път пръст или трева - веднага разбират, че това е мястото.
Чистиш, миеш, /постели друг килим временно вместо основния, ние бяхме постлали едни кичозни пътечки като за тоалетна на бебе/ - след два месеца всичко ще е в миналото. Но не можеш да очакваш от бебето да се въздържа.
Успех и пускай снимки!
Благодаря Lexus ,ти поне по-добре се отнасяш към хората :) Линда след няколко дена ще направи 4 месеца..почнах да я изкарвам преди седмица всеки ден,но от утре ще почна да я изкарвам по-често за да си върши възможно повече от нуждите навън..Сега ще кача в другата тема и снимки :)

Публикувано: 12 June 2012 - 09:00 PM
ralinka123, в 12 June 2012 - 06:49 PM, написа:
Нали знаете, че не сте си взели плюшена играчка, а живо същество? Не бих казала, че имате проблем. Имате бебе, което тепърва ще се учи на хигиенни навици. И се въоръжете с търпение, защото при женските периодът на пишкане вкъщи продължава по-дълго отколкото при мъжките. Моето куче беше научено да ходи в банята при нужда и до 9тия месец се случваше да се изпишка вкъщи, особено през нощта.Това са съвсем нормални неща.
Публикувано: 12 June 2012 - 10:21 PM
ralinka123, в 12 June 2012 - 05:23 PM, написа:
Furia_S, в 12 June 2012 - 07:06 PM, написа:
Грешката е ваша, сори.
хах малко грубо изказване от ваша страна ;] като не знаете дали не й обръщам внимание или не тичам като луда да чиста постоянно...и също така я изкарвам по два пъти на ден само да уточня,това че е още малка и пишка и през останалото време не означава ,че не я изкарвам..Тя е доста умна относно други неща ,мисля че не е малкото невинно бебе което не знае какво се случва...много добре осъзнава грешката си,защото още преди да съм почнала да й се карам навежда виновно глава..
Миличка, аз не съм на 15.
И за това, което ти си изписала бих ти откъснала главата. Опитах се да съм мила. А ти ми се дръвчиш че съм груба.
Хал хабер си нямаш колко груба бих могла, с поредни цъфнали кифли с гушнати куценцанцанца по аватара видях. Колко са минали през ръцете ми такива милички младички с гушнати кученца с претенции за знания.
Идея си нямаш що то е грубост, дете.
Не ме предизвиквай.
А като за начало започни да се грижиш да 3-месечното си посерко.
Успех.

Публикувано: 12 June 2012 - 10:44 PM
Ако някой така говори на дъщеря ми и аз ще му откъсна главата.
Не видях нищо чак толкова страшно във въпросите на това дете,че да получи такова отношение.Или предпочиташ мама и тате да изхвърлят поредното кутре ,защото съсипва паркета?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт