Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 13 June 2012 - 12:52 PM
Публикувано: 13 June 2012 - 01:28 PM
Кое съдим? някаква си ,дето се е засегнала от тона ми?
Влизаме в Гугъла, пишем "Куче хигиенни навици" - четем:
1. http://forum.dog.bg/...BD%D0%B8%D0%B5/
2. http://www.novetbg.c...&Itemid=3&lang=
3. http://forum.dogbg.c...php?topic=519.0
4. http://www.kuche.evr...e_na_kuche.html
Не ми отне дори 5 минути, няколко движения с мишката и малко тракане с клавиатурата.
Какво искате, да правя реверанси към човек, който удря едно бебе, щото го мързи да се поинтересува що е то кучето?
Та тези неща хората ги четат ПРЕДИ да вземат куче, а не СЛЕД като го понатупат.
Ужас и безумие, в ерата на интерната и синята вода в тоалетната продължаваме да откриваме Америка.
21-ви век сме, за Бога. В нета има изобилие от инфо относно възпитание на кучета. Това бебе е още под карантина, изпуснало се е извън памперси и отнесло физическо наказание... За последствията искате ли да поговорим? За психиката знаете ли? Кучета, които са в паника да не се изпускат и имат проблем с дефекация и уриниране на непознато място, защото са били наказвани искате ли да знаете? А за кучета, които са поотраснали и нарочно напук се изпускат и се изхождат върху легла-дивани-обувки поради същата причина?
И да, не заслужава снизхождение човек, който първо удря, а после мисли и се интересува. Пък ако ще да се фръцкате и да се цупите - не ме интересе.
Боже, боже, боже, в какво се превърна някогошния Дог.Бг., целящ повишаване на киноложкото ниво на потребителите.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 13 June 2012 - 01:40 PM
Цитат
На паркетите ли ще си ги мерим? Добре. Който е влизал у нас, знае че настилката ни е паркетна не само в холната част, при това е една от най-скъпите - продавача от Стройко навремето като подписваше договора за продажба му трепериха ръцете, защото това бе най-голямата сделка за бамбуков луксозен паркет през цялото му изложение. Сума няма да назова - не е скромно.
Та върху тоя паркет отгледах няколко посерковци кучета, като едната до 8-ми месец пикаеше и се изхождаше яко въпреки многобройните разходки - отшумя и отмина като поотрасна.
Така че хайде без глупости как качествена настилка точно за 10 минути ще се подуе и ще почернее.
Ние тука домати с колци ядем все едно, паркет не сме виждали.
Пфу, не е истина просто.

Публикувано: 13 June 2012 - 02:16 PM
Боже господи?????

Аз да почна подред с въпросите.
Мечонка, аз кастрирах ИЯ след като ми направи фалшива бременност около годинката. Ако съм знаела,че ще се случи ,щях да го направя по рано. Съжалявам ,че не е преди първото разгонване. Защото сега кучето ми е просто кастрирано, а вероятността от рак на млечните жлези в напреднала възраст ,по голяма. Дано да имаме късмет.
Не си мисли ,че ще те удовлетвори развитието на кученцето ти след годината, това за кастрацията няма значение. Заложено ли му е на кучето да има отклонения в развитието ,дали е кастрирано или не ,няма значение. Ти не махаш над бъбречната железа, а половите органи. Кучетата които си виждала недоразвити кастрирани ,не им е това проблема.
Уверявам те ,че ИЯ на годинката си приличаше на бебе,. Същински се разви след година и половина.На втората отвори много хубаво гръдният кош.Година след кастрацията . И по логиката която имат някой хора, тя щеше да остане на онзи етап. Решението за това обаче е твое. Ако може и нещо друго да ти помогне в решението е това че, колкото е по малко кучето ,толкова по бързо се възстановява и без странични усложнения.
Що се отнася до разгонването ,подготви се за 25 дена.Не случайно Лекси е надушвал Брия няколко дни след изтичането на кръвта, защото разгонването не е преминало. На кратко , първата част от разгонването е почти не забележима от повечето стопани. Тя започва с лека слуз 2/3 дни, преминава в слуз и тъмна кръв за кратко. После се избистря през същинското разгонване . И накрая пак като в началото е слузчицата ,което не се забелязва.
Различните породи се разгонват на различна възраст и с различна продължителност. При чаутата е около 6 месец, даже малко по рано и е желателно на 6 месеца да се повтаря отново. Всяко отклонение е червена лампа. И по малък и по дълъг период ,трябва да те навява на мисълта ,че има нещо или предпоставка за такова.Като естествено по късият период е по опасен.
Гащичките може да ги правиш от памучни детски ,като изрежеш дупка за опашката. Слагай мини дамски превръзки. Моят мъж е забравял да ги махне при разходка

ralinka123
Това че си се изкушила да посегнеш на кучето ти след като баща ти те е изнервила ,никак не е хубаво. Също и с натъркването на муцунката и биенето с вестник, който е и продължение на ръката също. Единственото което ще постигнеш малкото да се страхува от физиологичните си нужди. И от теб в частност, ако естествено и друг не му посяга.На път си да изгубиш душата на кучето си , особено когато става въпрос за чау, толкова горда порода. То ще те слуша ,но няма искрено да те обича.Дори няма да разбереш какво губиш.Това обаче не значи ,че не трябва да си строга и да губиш контрол. Едно е да му се караш, друго еу да му посягаш особено на бебе което не съзнава защо изпитва болка, заради физиологична нужда.
Аз честно да си призная, не съзнавам как може някой да има проблеми с чау, та те са толкова чисти. Повечето тук знаят от личен разговор как имам проблеми с тяхното не изхождане, та какво останало с това да ми пишкат на всякъде. За паркета си права . И моят става на петна, особено както две години не съм го лакирала. За 10 минути попива, това е разликата с ламината.И с този който е лепен.Моят също е от скъпите ,но е само е реден и има фуги.
Малкото бебе трябва да го обучаваш на принципа на поощряването. В смисъл, скарваш му се когато се изпишка на неподходящо място ,но ако си го хванала в момента на пишкането, не след минута, защото после не знае за какво иде реч, та камо ли да го биеш. И го местиш на мястото което е за него, когато си свърши работата на желаното място, го хвалиш, радваш му се и даваш лакомство. Аз лакомство нося дори и на вън. От твоята ръка трябва да идва само ласка, нежност и доброта. Същото правя и ако навън си позволи кучето да вземе нещо от земята. Скарвам му се , дърпам го и му давам локамство ,да разбере че от мен идва вкусното.
Бебето трябва да се изкарва след сън, и след всяко ядене. Даже в свободните си дни го изкарвай за по 5 минутки на вън през два часа и ще видиш ,че като минат два дни без да се е изхождало ни веднъж,то самото ще отвикне да ходи в къщи.
Да си кажа често след като почвах да изкарвам ИЯ, тя ми се изпишка само веднъж в къщи .И то защото ме нямаше целият ден.
Фей, нито веднъж, веднага само на вън. А бебетата малко по трудно защото докато изкарам едното другото пишваше у нас. Това с акотата при мен е изключено, хем съм с четири кучета и постоянно на работа.
Не очаквай от кученце в карантина да не ти върши бели. Мести памперса където е свикнало. Всякакви препарати са пълна глупост, а тези за под ,доместоси и разни ,когато изсъхват остатъчната миризма е точно като урина и ги привлича повече. Използвай вода и оцет.
Надявам се наистина да си отчетеш грешката с посягането.Чаутата се затварят в събе си. Да не я повтаряш нито ти нито някой от семейството, и ще видиш колко невероятно хубави моменти може да ти дари твоето чау.......
Публикувано: 13 June 2012 - 02:42 PM

П.П.: Да, наистина са ужасно чисти кучета, когато е валяло само аз спокойно пускам Макая да си тича на поляната сред локвите - защото знам, че няма да стъпи в нито една. А това лабрадори, ретривъри, самоеди и т.н., ела гледай цирк.

ralinka123 моята женска, докато беше под карантина вкъщи я бях научила до ходи по нужда в банята, но докато почнахме да излизаме се случваше да се изпишка/изака на килима и паркета в хола (само там си и харесваше сред цветята

Публикувано: 14 June 2012 - 08:07 PM
IA, какво ново има при вас, ти си като многодетна майка.....

Furia_S, мислех, че си претръпнала и не се дразниш от такива въпроси, защото обикновенно отговарят по-новите стопани. Ти отговаряш на по-сериозни неща, иначе "изневеряваш на профила си". Много хладни разходки, и целувки за Лео!

Публикувано: 15 June 2012 - 09:18 AM
Не мога да не се дразня, когато инфо ИМА. Разбирам да няма, но има изобилие вече, не като едно време трохичка по трохичка да сме събирали информация от тук, от там. Нали в темата "Прочети преди да купиш" не напразно потребителите са били предупреждавани че кучето иска грижи, време и търпение.
Еххххх... (махва отчаяно с ръка) Като че ли загубена кауза всичко това - да обясняваш, да предупреждаваш...

Публикувано: 05 August 2012 - 02:52 PM
Публикувано: 10 August 2012 - 11:12 AM

Публикувано: 10 August 2012 - 12:55 PM
Откакто имам чау намразих лятото.

Публикувано: 10 August 2012 - 08:04 PM

Публикувано: 12 August 2012 - 12:05 PM
Публикувано: 12 August 2012 - 12:11 PM