Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 31 January 2014 - 03:15 PM
Страхотна работа си свършила, благодаря за което!

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 31 January 2014 - 03:19 PM

Публикувано: 31 January 2014 - 05:52 PM
На телефона отговаря една девойка, която се е представила за Цецка, а Лина Георгиева е била майката на приятеля й. Самата Цецка се представя за студентка в Благоевград родом от Пазарджик. На въпроса защо в обявите са посочили гр. София вменяем отговор не получих : "Ми не знам". Макар че Люси има точен адрес в СФ откъдето може да се вземе кучето по тяхната обява.

Публикувано: 31 January 2014 - 06:36 PM
Публикувано: 09 April 2014 - 12:17 AM
Идеята на всичко беше да попитам за други добри клиники в София, знам че "Добро хрумване" е много добра и екипът е професионален и в момента сме се ориентирали точно натам,но все пак искаме да се консултираме и с други лекари, за да чуем и други мнения и от там да изберем метод. Надявам се да не ме нападнете, а при възможност да се отзовете с мнения или съвет. Благодаря и приятен ден! Целувки
http://prikachi.com/...10/7242210u.jpg
Публикувано: 15 April 2014 - 06:18 PM
Публикувано: 21 May 2014 - 02:14 PM
Артър Конан Дойл:

Публикувано: 21 May 2014 - 05:17 PM
Колко време траят разходките ви? Пускате ли го да играе с другите кучета? Пускате ли го от повод? Обучавате ли го на команди на улицата Седни-Спри-Редом-Тук-Фу/Плюй-Легни/Долу?
Ако не сте го учили на команди навън до сега, започнете незабавно.

Публикувано: 21 May 2014 - 09:41 PM
Да знае много команди още от както съм го взела съм почнала да го обучавам. Пред пешеходна пътека сяда като му кажа. Ако дръпне да завива и му кажа не веднага следва моята посока. Дори като почна да тцъкам (тцтцтцтц) го възприема като не и спира. Проблема е само с котките.Разходките траят около час и половина попринцип. Дори когато види котка като му кажа седни веднага,сяда но отпусна ли малко повода веднага тръгва след нея. Пускаме го с други кучета,той е дружелюбен към тях,но е малко страхлив и с по-енергичните не иска да си играе. без повод го пускам само на затворени пространства (уч.дворове,или паркове) с други кученца,поради простата причина ,че ако на улицата го пусна без повод на първата видяна котка ще откачи и ще я гони докато не я стигне.
Публикувано: 22 May 2014 - 09:37 AM

Публикувано: 22 May 2014 - 03:08 PM
Публикувано: 22 May 2014 - 04:40 PM
така....Майка ми е имала кучета с такъв силно изразен ловджийски инстинкт, убиваха кокошките й - слава богу нейни, не на съседите че щеше да настане една вендета - и гордо й ги носиха, страшно доволни от себе си с цялото поведение показвайки "Видя ли какво направих? Ето ти плячката, супер съм, нали?". Не съм виждала вашето куче, тук във форума можем само да предполагаме от думите ви какво точно е станало, просто споделям ситуации, които имат прилика според мен.
Относно котките.
Първата ви работа да се сдобиете с наистина хубав нагръдник, който е сигурен като оборудване. Никакви пластмасови закопчалки, хубав кожен нагръдник, който се закопчава с метални закопчалки на дупки, като от мъжките стари колани, сещате ли се? Оборудването в този случай е много важно - за да не се скъса когато кучето почва да дърпа. Второ - повода по същия начин не трябва да е кекав, те в превъзбудата си като видят такъв силен дразнител като котка - във вашия случай - ни приемат ни предават. Ще дръпне силно и по-слаб повод ще се скъса. За това трябва да обърнете внимание на сигурно оборудване: нагръдник + повод.
И само след като реша проблема със сигурно оборудване бих взела въже за простор и хубава карабина. Въжето да е дълго към 10 метра, меко хубаво въже, да не е от пластик или с тел вътре, на върха му се прави примка, вътре в който е сложена металната карабина, примката се завързва с няколкократни въжета да не се развържат, карабината се щраква за халката на хубав сигурен нагръдник. Въжето трябва да има възели през метър, защото като щипне кучето, видяло силен дразнител - котка или кокошка - да можете така да го настъпите, че то да не се изсули под обувката ви, а възлите да спрат движението на въжето.
До тук се разбрахме относно екипировката на куч, нали?)))
Сега започвате до откат да отработвате командата "Спри!" или "Стой" - думата няма значение, може да имате своя собствена персонална дума за стопиращо действие, ако ще и да е "Стоп" или "Замръзни".
Не ви препоръчвам да подавате командата "НЕ", защото Вашата задача да обозначите едно строго определено действие - кучето да спре на място и да прекрати преследването. Да СПРЕ. В условията на големите градове това е най-често животоспасяваща команда заедно с не по-малко важната "Фу/Плюй". Докато думата "НЕ" се използва доста по-обширно в повечето случаи.
Така, от тук нататък, след като сме намерили сигурна екипировка, въже с възли през 1 метър и метална вързана многократно карабина, закопчана за сигурен нагръдник, отиваме на разходка. въжето се влачи зад вас - ще има да се цапа няма как. Кучето вижда котка, втурва се, изкрещявате стопираща команда и настъпвате въжето така, че кучето да спре. Придърпвате кучето към себе си и бурно го одобрявате "Браво на момчето, Спри/стой, добро куче".
И така до откат. Отработвайте командата и в къщи и в други условия, за да разбере кучето че котките не правят изключение, просто научавате Спри/Стой и котките нямат нищо общо в случая.
Най-вероятно награди от рода на лакомства и играчки той ще ги пренебрегне заради възбудата и хазарта да го хване онова тичащо нещо, това е нормално.
Задачата ви сега да отработвате до откат командата СПРИ. Може да отнеме доста време. Важното е в случая да разбере кучето че дразнителя не е важен, важно е да спре като изпълнява командата ви.
Но обърнете внимание на качествено оборудване, нито нашийници с шипове нито тези с ток не ви трябват - няма да ви свършат никаква работа.
Успех.
ПС: И отработвайте командата "Редом" за да не ви размята като парцал първия половин час на разходката. По команда "Редом" до мястото, което е заградено и където можете да го откопчаете да тича.

Публикувано: 22 May 2014 - 06:43 PM
valentinaarti, в 22 May 2014 - 04:22 PM, написа:
Силно стъпвайте върху въжето, и трябва и вие да сте с удобна обувка за разходка с куч. Давате командата Спри/Стой или каквото изберете там и стоварвате крак веднага върху въжето, целта ви е да спрете кучето в движение СЛЕД командата. Ако той е толкова силен, а вие не сте толкова подготвена, възлите през един метър върху въжето ще ви позволят да забавите изсулването на въжето достатъчно за да можете да се наведете и да го хванете и да го усукате върху ръката - не ви знам физическите сили, за това бъдете готова и за този момент. Колкото е по-дълго въжето, толкова повече време за реакция имате. За това препоръчвам въжето да е дълго 10 метра, а не 3 или 5.
Съсредоточете се върху отработване на стопиращата команда. Отработвайте я до откат.
Успех ви желая.

Публикувано: 03 June 2014 - 09:53 AM

Публикувано: 21 June 2014 - 02:21 PM
Това мнение е редактирано от Айли: 21 June 2014 - 02:31 PM
Публикувано: 21 June 2014 - 11:30 PM
Айли, в 21 June 2014 - 02:21 PM, написа: