Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2681 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 January 2014 - 03:15 PM

Да, те са от Благоевград, но сега живеят в София. Благодаря ти че им изрови имената, трябва да се внесат в черен списък на прекупвачи. Дай черен списък ако имаш под ръка, моля те.

Страхотна работа си свършила, благодаря за което!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2682 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 31 January 2014 - 03:19 PM

Не го намирам в момента,а тръгвам за дълъг път.Ще го потърся като се върна утре. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2683 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 January 2014 - 03:25 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 31 January 2014 - 01:19 PM, написа:

Не го намирам в момента,а тръгвам за дълъг път.Ще го потърся като се върна утре. :ba_025:

Пак си свършила страхотна работа с имената. Благодаря ти.
User's Signature

#2684 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 05:52 PM

Говорих с мошенниците, версията им е че кученцето било подарено на миличко момиченце в памет на загинало от блъскане на кола възрастно чау-чау. Но понеже не се разбирало с по-голямо куче френски булдог, бе обявено за продан. И не били те, а бил брат тинейджър на девойката, който намерил в папката на фенката на породата снимките на кучета на нашата Люси, та той е, той е виновен - пуснал е обявята за продажба на кучета (що пък кучета, ако са само едно?) със снимки на кучета и сертефиката на Люси, щото не бил разбирал бил. А тези лабрадорчета пък били на една приятелка, тя нямала интернет, милата, и помолила да се помогне с продажбата на кучилото. Било кучето подарък, да не тъгува момичето от загуба на блъснатото куче, но на Люси са й казали съъъъъъъъъъъъъъъъвсем друго нещо........

На телефона отговаря една девойка, която се е представила за Цецка, а Лина Георгиева е била майката на приятеля й. Самата Цецка се представя за студентка в Благоевград родом от Пазарджик. На въпроса защо в обявите са посочили гр. София вменяем отговор не получих : "Ми не знам". Макар че Люси има точен адрес в СФ откъдето може да се вземе кучето по тяхната обява.
User's Signature

#2685 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 31 January 2014 - 06:36 PM

Тези хорица продават кучета от различни породи и са си прости търгаши. На мен ми казаха, че мъжкият случайно са го изпуснали и заплодил женската. После пък бил от Италия . Куп още глупости ,имали и двойка френчета заедно с лабрадорите. А бе пъпи милци.....Адрес имам, от телефоният номер дори ЕГН-то може да се намери, така че жална им майка.

#2686 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 January 2014 - 06:49 PM

Аз ти казах - дори ти да не повдигнеш жалбата, ще може да са изнесени данните им и да са разнищвани в интернета до дупка. Не е трудно да се намери и софийския им адрес за да се внесат в черен списък.
User's Signature

#2687 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 12:17 AM

Здравейте! Не съм писала може би повече от година, но Чери вече е на пет годинки и в момента сме в София. Преди около две седмици, отсъствахме и трябваше приятели да ни я гледат за малко, при което следва разгонване и изпускане за повече от 24часа. Резултатът-извадена тазобедрена става.... Вчера бяхме на консултация в "Добро хрумване", последваха рентгенови снимки , от които стана ясно, че имаме и разкъсани връзки и всичко може да се оправи само чре операция. Вариянтите ни са три (ще ги обясня накратко и със свой думи, не гарантирам, че са точни): Да се одреже главичката на ставата и да се зашие и прикрепи изкуствено... втори вариянт е да се пробие дупка в тазобедрената кост и там кучето да изгради става от самосебе си и третият, но и много по-скъп-замяна на ставата с изкуствена. В момента сме в процес на обсъждане и размисли, тъй като няма как да се предприемат никакви действия засега, преди да се разбере дали е бременна- ехограф ще направим другата седмица, за да са минали поне 20 дни от евентуално зачеване.
Идеята на всичко беше да попитам за други добри клиники в София, знам че "Добро хрумване" е много добра и екипът е професионален и в момента сме се ориентирали точно натам,но все пак искаме да се консултираме и с други лекари, за да чуем и други мнения и от там да изберем метод. Надявам се да не ме нападнете, а при възможност да се отзовете с мнения или съвет. Благодаря и приятен ден! Целувки
http://prikachi.com/...10/7242210u.jpg
User's Signature

Качена снимка

#2688 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2014 - 11:33 PM

Записахме си час за преглед за утре в Централната ветеринарна клиника, ще видим какво ще бъде мнението на лекарите там.
User's Signature

Качена снимка

#2689 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 15 April 2014 - 06:18 PM

Най много да ти уморят кучето там.... както направиха това на скоро с други от нашата порода. Нищо което ти кажат в ЦВК не смятай че е вярно.

#2690 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2014 - 02:14 PM

Здравейте. Нова съм в подобен тип форуми и все още не съм много на ясно с правилата и се извинявам предварително . Та имам няколко въпроса. Имам си един прекрасен чау на има Артър. Много е послушен . Вкъщи нямам никакви проблеми,страхотен е. На 9 месеца е в момента и е много игрив.Това вкъщи. Излезем ли навън първият половин час ме дърпа и размята като прани гащи ,докато не се измори. А види ли котка полудява,дърпа скимти ,не отделя поглед от нея и за миг. Налагасе когато забележи котка да вдигна 30 килограмовия дебелчо и да го пренеса няколко метра по нататък за да си продължи пътя без да ми измъкне ръката и без да го чуе цялата улица . Късали сме няколко повода,включително синджир. Пробвала съм сякакви методи да го укротя. На командата НЕ реагира много добре с изключение когато види котка ,тогава и името си не чува. На ''По-бавно Арти'' забавя стъпката драстично за около 3 секунди. Не искам да му купувам от тези каишки със шиповете ,защото не искам да му оскубя хубавата грива,не искам и тези с ток които са ,защото е прекалено жестоко... Вие как се справяте със разходките,или като порасне ще се поуспокои малко... Ето и малко снимчици.
Артър Конан Дойл:

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#2691 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2014 - 05:17 PM

valentinaarti
Колко време траят разходките ви? Пускате ли го да играе с другите кучета? Пускате ли го от повод? Обучавате ли го на команди на улицата Седни-Спри-Редом-Тук-Фу/Плюй-Легни/Долу?
Ако не сте го учили на команди навън до сега, започнете незабавно.
User's Signature

#2692 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2014 - 09:41 PM

Furia_S
Да знае много команди още от както съм го взела съм почнала да го обучавам. Пред пешеходна пътека сяда като му кажа. Ако дръпне да завива и му кажа не веднага следва моята посока. Дори като почна да тцъкам (тцтцтцтц) го възприема като не и спира. Проблема е само с котките.Разходките траят около час и половина попринцип. Дори когато види котка като му кажа седни веднага,сяда но отпусна ли малко повода веднага тръгва след нея. Пускаме го с други кучета,той е дружелюбен към тях,но е малко страхлив и с по-енергичните не иска да си играе. без повод го пускам само на затворени пространства (уч.дворове,или паркове) с други кученца,поради простата причина ,че ако на улицата го пусна без повод на първата видяна котка ще откачи и ще я гони докато не я стигне.

#2693 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 09:37 AM

А какво прави като я стигне? Лошото че има зли котки които могат да се вкопчат в муцуната на кучето, веднъж ми се случи с лабрадорката котката направо ни нападна и се впи в муцуната на кучето, откъде изскочи това създание не разбрах и без малко не го остави кутрето без око - така й остана белег над едната вежда(((( От тогава тя игнорираше котките, но не го пожелавам на никой - без малко инфаркт не получих.
User's Signature

#2694 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 03:08 PM

Ами веднъж нарочно го доближих до една котка ,която се беше наежила и не мърдаше.Одраска го по носа даже и избяга,но това още повече го накара да иска да я изяде.Не мисля ,че иска да си играе с тях,защото наскоро го водихме на почивка с нас в балкана имаме вила с много голям заграден двор. Пуснахме го да си бяга там с другото куче което живее там (разбират се перфектно не е агресивен към кучета и хора) . От някъде явно беше влязва някаква кокошка ,не знам чия.Арти я видя. 4декара я гони...и пиленцето не оживя.Беше грозна гледка.Дойде при нас със кокошката в устата.Пусна я. Карахме му се много .Беше наказан (аз не го бия,освен в някои налагащи се случеи получава някое леко шамарче ). Когато той видя кокошката,преди нас,забелязах че скимти както когато види котка.И от това си вадя изводи какво ще и се случи на горката котка ако я хване. Жал ме е... Не знам дали е искал да си играе с кокошката и без да иска в играта си да я е убил или просто искаше да я изяде.. Мислила съм да си прибера някое малко котенце и да си го гледам заедно с него хем да свикне с тях.Но ме е страх за котенцето. Явно трябваше да направя това когато беше още на месец.Но от къде да знам ,че така ще стане. Отначало не проявяваше агресия или каквото е там към тях. Иначе разбира много команди, слуша и си ги изпълнява,ест понякога се прави на луд не си изневерява на чаувския нрав :D

#2695 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 04:40 PM

valentinaarti
така....Майка ми е имала кучета с такъв силно изразен ловджийски инстинкт, убиваха кокошките й - слава богу нейни, не на съседите че щеше да настане една вендета - и гордо й ги носиха, страшно доволни от себе си с цялото поведение показвайки "Видя ли какво направих? Ето ти плячката, супер съм, нали?". Не съм виждала вашето куче, тук във форума можем само да предполагаме от думите ви какво точно е станало, просто споделям ситуации, които имат прилика според мен.
Относно котките.
Първата ви работа да се сдобиете с наистина хубав нагръдник, който е сигурен като оборудване. Никакви пластмасови закопчалки, хубав кожен нагръдник, който се закопчава с метални закопчалки на дупки, като от мъжките стари колани, сещате ли се? Оборудването в този случай е много важно - за да не се скъса когато кучето почва да дърпа. Второ - повода по същия начин не трябва да е кекав, те в превъзбудата си като видят такъв силен дразнител като котка - във вашия случай - ни приемат ни предават. Ще дръпне силно и по-слаб повод ще се скъса. За това трябва да обърнете внимание на сигурно оборудване: нагръдник + повод.
И само след като реша проблема със сигурно оборудване бих взела въже за простор и хубава карабина. Въжето да е дълго към 10 метра, меко хубаво въже, да не е от пластик или с тел вътре, на върха му се прави примка, вътре в който е сложена металната карабина, примката се завързва с няколкократни въжета да не се развържат, карабината се щраква за халката на хубав сигурен нагръдник. Въжето трябва да има възели през метър, защото като щипне кучето, видяло силен дразнител - котка или кокошка - да можете така да го настъпите, че то да не се изсули под обувката ви, а възлите да спрат движението на въжето.
До тук се разбрахме относно екипировката на куч, нали?)))

Сега започвате до откат да отработвате командата "Спри!" или "Стой" - думата няма значение, може да имате своя собствена персонална дума за стопиращо действие, ако ще и да е "Стоп" или "Замръзни".
Не ви препоръчвам да подавате командата "НЕ", защото Вашата задача да обозначите едно строго определено действие - кучето да спре на място и да прекрати преследването. Да СПРЕ. В условията на големите градове това е най-често животоспасяваща команда заедно с не по-малко важната "Фу/Плюй". Докато думата "НЕ" се използва доста по-обширно в повечето случаи.

Така, от тук нататък, след като сме намерили сигурна екипировка, въже с възли през 1 метър и метална вързана многократно карабина, закопчана за сигурен нагръдник, отиваме на разходка. въжето се влачи зад вас - ще има да се цапа няма как. Кучето вижда котка, втурва се, изкрещявате стопираща команда и настъпвате въжето така, че кучето да спре. Придърпвате кучето към себе си и бурно го одобрявате "Браво на момчето, Спри/стой, добро куче".
И така до откат. Отработвайте командата и в къщи и в други условия, за да разбере кучето че котките не правят изключение, просто научавате Спри/Стой и котките нямат нищо общо в случая.
Най-вероятно награди от рода на лакомства и играчки той ще ги пренебрегне заради възбудата и хазарта да го хване онова тичащо нещо, това е нормално.
Задачата ви сега да отработвате до откат командата СПРИ. Може да отнеме доста време. Важното е в случая да разбере кучето че дразнителя не е важен, важно е да спре като изпълнява командата ви.
Но обърнете внимание на качествено оборудване, нито нашийници с шипове нито тези с ток не ви трябват - няма да ви свършат никаква работа.

Успех.

ПС: И отработвайте командата "Редом" за да не ви размята като парцал първия половин час на разходката. По команда "Редом" до мястото, което е заградено и където можете да го откопчаете да тича.
User's Signature

#2696 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 06:22 PM

Благодаря много.Ще използвам съвета ти.

#2697 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 06:43 PM

Показване на мнениетоvalentinaarti, в 22 May 2014 - 04:22 PM, написа:

Благодаря много.Ще използвам съвета ти.

Силно стъпвайте върху въжето, и трябва и вие да сте с удобна обувка за разходка с куч. Давате командата Спри/Стой или каквото изберете там и стоварвате крак веднага върху въжето, целта ви е да спрете кучето в движение СЛЕД командата. Ако той е толкова силен, а вие не сте толкова подготвена, възлите през един метър върху въжето ще ви позволят да забавите изсулването на въжето достатъчно за да можете да се наведете и да го хванете и да го усукате върху ръката - не ви знам физическите сили, за това бъдете готова и за този момент. Колкото е по-дълго въжето, толкова повече време за реакция имате. За това препоръчвам въжето да е дълго 10 метра, а не 3 или 5.
Съсредоточете се върху отработване на стопиращата команда. Отработвайте я до откат.

Успех ви желая.
User's Signature

#2698 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2014 - 09:53 AM

Качена снимкаПривет на Всички, моля kkk; cece; Tornado; deni69; Nelvit; nansi; и т.н. и т.н, да пуснат снимки в галерия на своите любимци и поколението деца израсли покрай тях. Така едно кучешко и едно човешко поколение ще вървят ръка за ръка като пример за следващото. Много малко хора знаят, че форума беше с няколко преработки и сривове затова голяма част от снимките назад във времето са изтрити безвъзвратно, останали са само постовете на потребителите. Надявам се, всички постепенно да се отзоват и снимките да бъдат отново във форума!!!Качена снимка Качена снимка

#2699 Потребителят е офлайн   Айли Икона

Публикувано: 21 June 2014 - 02:21 PM

Здравейте ! Другата седмица ще си взимам кученце - чау чау , но ми трябва няколко съвета за отглеждането му. Да ми предложите някакви марки на кучешка храна . По колко пъти трябва да се храни и общо за храненето ? Има ли домашни храни , който предизвикват някакви алергии или болести? Четох в форума , че е добре да се дават ориз,зеленчуци и т.н. ако може да ми дадете някаква рецепта по която преготвяте храна на вашето чау. Какви са необходимите неща, който трябва да има моето чау (гребени , играчки и т.н.)? На колко медечна възраст трябва да е кученцето , когато започна да го извеждам? Още съм така да се каже начинаещ в отглаждането на тези пухчета :) . Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете .

Това мнение е редактирано от Айли: 21 June 2014 - 02:31 PM

#2700 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 21 June 2014 - 11:30 PM

Само един съвет в отговор на всички ваши въпроси - не си взимайте неродословно чау-чау, ако искате да имате чау-чау. След това развъдчикът ще ви даде всички съвети, които са ви необходими.

Показване на мнениетоАйли, в 21 June 2014 - 02:21 PM, написа:

Здравейте ! Другата седмица ще си взимам кученце - чау чау , но ми трябва няколко съвета за отглеждането му. Да ми предложите някакви марки на кучешка храна . По колко пъти трябва да се храни и общо за храненето ? Има ли домашни храни , който предизвикват някакви алергии или болести? Четох в форума , че е добре да се дават ориз,зеленчуци и т.н. ако може да ми дадете някаква рецепта по която преготвяте храна на вашето чау. Какви са необходимите неща, който трябва да има моето чау (гребени , играчки и т.н.)? На колко медечна възраст трябва да е кученцето , когато започна да го извеждам? Още съм така да се каже начинаещ в отглаждането на тези пухчета :) . Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете .

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема