Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2701 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 July 2014 - 04:41 PM

.

#2702 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2014 - 04:41 PM

Здравейте. Пак имам проблем с моя Арти.Преди около два месеца забелязах че често се ближе по тестисите. Погледнах и видях нещо като екзема не съм сигурна. По това време бяхме в Свищов тъй като там уча.Веднага го заведох на ветеринар.Там той си скръсти ръцете човека погледна раната само без да я докосне да я разгледа,и ми даде някакво мазило.Мазах го аз около седмица и нищо. Отидох до русе.Там ми дадоха екзематин. Пак нищо. Прибрах се вкъщи в Бургас там потърсих друго мнение. Ветеринаря ни изписа някакво фъскало руско. Пръсках пръсках,но от екзематина раната беше хванала голчма коричка и лекарството не можеше да достигне раната.Кученцето спря да ми позволява да го пипам там. Наложи се да го заведа пак на доктор. Сложиха му частична упойка за да може да обръсне около тестисите да махне коричката и да му сложи нещо като спрей пудра бяла. Лекаря каза след като падне пудрата да започнем да го пръскаме с това руското фъскало. Големи борби бяха .арти въобще не даваше да го докосна там. И така екземата през това време беше се разпространила из целите му тестиси. Бяха розови и слузести.Нямаше миризма. Пръсках го около месец.И най-сетне мина.Тестисите полилавяха както обикновенно и всичко се опрви в рамките на месец и половина. И така сега преди около 4 дена забелязах отново едно розово петънце.Веднага започнах да го пръскам.Днес отново целите са цъфнали в екземи и нищо не ми помага....Въпроса ми е какво да правя,вие имате ли проблеми с Екземите и с какво ги лекувате? Кучето го храня само с роял канин ,сега лятото е постриган защото ме беше страх да не излезе и някоя екзема по тялото от жегата.. Не знам какво да правя. Арти ми се сърди постоянно не иска да идва при мен,страх го е и понякога се стяска като го барна... Мноого ми е гадно. Не знам...

#2703 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 12 July 2014 - 05:36 PM

1.Дайте намазка от петната за анализ да ви видят посявката.
2. Сресвайте го кучето редовно, ама редовно. Не веднъж седмично. Инак в слабините и по тестисите стават на фъндъци, там вътре се запарва и става една прелест. предполагам че вие се грижите страшно много за вашия любимец, но просто по корема му ресането може да не му е достатъчно.

Успех!
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2704 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2014 - 12:07 PM

Щом е на едно и също място, а не избива на други места може да се локализира със спрей NEO CAF /той е само за ветеринарномедицинска употреба, зелен на цвят, но много ефикасен/, ако това не помогне трябва да се сложат инжекции. Даже вета е можел да ги приложи за да не става хронично. Сега е топло и всички тези алергии се отключват при чау-чау. Успех и пишете как сте!

#2705 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2014 - 11:50 AM

Благодаря. Ще Купя лекарството дано да му мине и да не се появява пак. Ами да му давам ли някакви витамини или да го пръскам с нещо профилактично за да не избиват през месец?

П.С. http://www.msd-anima...ct_details.aspx ТОва ли е ?

#2706 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 12:07 PM

Качена снимкаДа това е. Ако козината капе вземете Петнил, стана по-скъп но е много добро лекарство за организма на кучето, вместо витамини и т.н.

#2707 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 July 2014 - 10:40 PM

Благодаря.Пръскам го всеки ден по няколко пъти. За момента нз дали има подобрение,нищо не мога да видя от това отровно зелено :D. Няма окапване на козината ,но преди седмица открих осил в гривата му.Беше за забил в кожата му дори.. Отстраних го и прочистих раната.Козината около нея е окапала. Ще му взема и петнил. Чудех се дали и да не му взема и витамин Д ?
Благодаря отново ,помагате много повече от така наречените ''ветеринарни специалисти''. Весела седмица от нас . Прикачена снимка

#2708 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2014 - 04:28 PM

здравейте имаме проблем с хапането кученцето е още малко почти 2 месеца и предполагам че е нормално . Хапе докато си играе но като се заиграе си стиска силно и си боли . Чудя се дали е временен период вашите чаувци хапеха ли като малки и трябвали да го отуча по някакъв начин или смятате че ще премине ,понеже бях чела в някакъв английски саит че трябва да се отучи , а аз като му кажа не и се дръпна той още повече стиска :) аз мисля че е временен период , да все пак тук сте хора с опит и да питам нормално ли е.

#2709 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 22 July 2014 - 05:23 PM

Когато беше малък Лекси, нашето мъжко кученце също хапеше, но като му осигурихме играчки това престана. Нормално е растат му зъбки и трябва да опитва всичко. А когато станаха две малката Енджи играеше с порасналия Лекси и нямахме такъв проблем.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2710 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2014 - 09:08 PM

играчки си има с тях си играе и аз мисля че е нормално и дано не продължим така . Когато са 2 си играят много и предполагам че няма такъв проблем помислих си да вземем още едно сигурно е голяма игра с две весело ще е но за сега ще изчакам :) иначе имаме и 2 немски овчарки в двора но той още не може да излиза заради ваксините предполагам с тях ще си играе а и те са доста дружелюбни и много игриви

#2711 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2014 - 09:45 PM

valentinaarti- няма нужда да се пръска всеки ден, може през два дни по един път, само ако го оближе или изтрие, мястото леко се повтаря, просто не е нужно, то си действа. Като падне от-само себе си ще видите завехнало мястото с малки корички и те ще паднат, това е.Качена снимка
teo-tr- не трябва да хапе, дори и да си играе, трябва да го приучите с команди. Качена снимка

#2712 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 July 2014 - 10:36 AM

днес прашим 2 месеца :af_089: в понеделник ходихме на обезпаразитяване и следващият понеделник сме на 2ра ваксина , тежим 4,5 кг което според таблицата която видях някъде по напред е добре надявам се да е така а и като се има напредвид че като го взех на 36 дена беше 1.5кг. и много се притеснявах с тези кг-ми. гранулите не ги ядем много много нещо не са ми вкусни но гледам поне 2 хранения да са с гранули другите две или 3 според зависи от времето защото и в топлото много не ядем с варено пилешко с морков овес и малко черен хляб или телешка кайма приготвена по същия начин .Общо взето сме си злояди или по точно не сме лакоми :) което малко ме обърква защото така не мога да преценя правилно ли се храним като количество , ако е само на гранули е ясно ама не ми се получава само с тях дневната дажба от тях сигурно 3 дена ще я ядем затова се налага да му готвя . Още си гризкаме всичко до което се доберем най-обичаме крачета :ud_009: това е от нас за сега благодаря за рецептите дадени ми в темета за храненето от голяма полза са ми .

#2713 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 31 July 2014 - 10:14 AM

Леле, не съм влизала от месеци

teo_tr, килограмите няма да ви ги коментирам- таблицата е примерна и не трябва да се пода под тези кг. Нито възрастта на която сте придобили кученцето . Но начина на хранене е много важен за развитието на мъничето. За това кажете с какви гранули сте хранили бебето. От хляба се откажете, от пилешкото също.

#2714 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2014 - 12:06 PM

#teo_tr --- Когато Арти беше малък също ме хапеше по пръстите. Когато захапеше по-силно започнах да му потарям ''ох,арти,ох'' и за отрицателно време се научи да не го прави. И сега въпреки че сега е по-силен от мен ,когато си играем ,никога не използва зъби. Само ме лигави. Купувах му и от онези кокалчета изкуствените ,за да си чеше зъбките. Направо ги трошеше,на два дена му купувах ново,и сумати гумени играчки. За храненето ... не знам ти си решаваш но мисля че правилния начин е точната дозировна на ВИСОК клас гранули 4 пъти на ден докато е мъничък и изгради силна имунна система.

А за раничките на Арти и Нео каф. Минават.Бавно но забелязвам че тестисите му започват да си придобиват стария лилав цвят. Има и малко коричка . Вече не стоят влажни. Но честно да си кажа не съм сигурна но мисля ,че си минават от времето ,не от лекарството. Поръчала съм и Петнил.Въпроса ми е относно дозировката. Пише ,че на 23-30кг кучета трябва да се дават от 6 до 8 таблетки на ден.. Това не е ли много. Или самите добавки не са за постоянна употреба и трябва да му ги дам за 5дена (30 таблетки) и повече не. Защото моята идея беше да му давам по едно хапченце на ден поне месец и се учудих като видях дозировката. И др.въпрос освен роял канин ,даваате ли друг вид гранули на чаучовците? Мисълта ми е да ги смесвам ,не да замествам.

П.С. teo_tr,Kaчи снимка да видим малчо :)

#2715 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2014 - 09:07 PM

Храня с Роял канинг стартер . Пилешкото е единственото нещо което наистина обича но ако се налага ще го махна прочетох че повечето кученца имат алергия към него надявам се да не сме от тях. Ако някой може да ми препоръча по добри гранули ще съм благодарна .Когато го взех не знаех че е толкова малък мислех че ги дават на 2 месеца и половина даже а и аз не попитах но там щеше да си умре от глад горкия но това е друга тема . Много го обичам и искам само най-доброто за него . valentinaarti и аз постоянно викам ох ама няма кой да чуе но съм сигурна че ще се научи . Голям сладур е този Арти .дано се оправи по бързо и да нямате повече проблеми

#2716 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 31 July 2014 - 10:59 PM

Според мен роял канина е подходящата храна. Ест. има и мн други хубави гранули,но аз лично съм му купувала само роял канин. Имаше едни но не си спомням как се казваха нещо с 'б' беше ,черна опаковка,нещо от сорта на 120лв -15кг с ориз и агнешко. Чела съм и много хубави мнения за гранулите на 'брит'. Тяхната цена е по малка за 15кг-около 70лв. Нашия като беше малък само гранули му давахме без пилешко и подобни. Главно защото искахме да го научим да си яде гранулите да не се цигани много много :Д , Защото когато имаше друго в купичката му не ядеше гранулите а само месцето. И така докато не стана на 10месеца. Сега си му давам от време на време месце с гранулките но не прекалявам. И не виждам и нищо лошо в това. Щом не забелязваш алергична реакция в кученцето или непоносимост ,моето лично мнение е че няма лошо по малко от време на време да се дава. Само го изчакай да порасне малко. Иначе си продължавай с рояла ,стига цената да не ти е висока,защото все пак и тя е фактор. А и вместо пилешко ,може с гранулките да му даваш малко ориз. Само без хляб наистина и кокали и пържено или мазно :)И качи една снимка да го видим сладура.

Някой може ли да ми препоръча лосион ли балсам ли каквото там се води за чистене на ушичките на куджо?
Лека нощ Прикачена снимка .

#2717 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2014 - 09:49 AM

http://bg-pet.com/Do...ne/ear_care.htm
аз този ползвам . Но ние в момента имаме проблем с едното ухо аз си мислех че осил е влязъл на 2ма вет. ходихме и двамата казаха нищо няма чисто е ухото ама като гледам на 3ти ще ходим защото и днес тръска главата а не се сещам каква друга причина да има освен нещо да е влязло в ухото ако е ухапано или ужилено да е минало вече. Вчера мислех че се подобрява но от вчера до днес няма разлика . Пак ще го водя

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2718 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2014 - 10:46 AM

Страхотен е. Заведи го отново да. Без причина няма да си върти главичката. Осили има много. И трудно се забелязват в тази козина. На арти съм му намирала два забити в кожата до кръв съм ги стискала да се махнат.. От къде си да знам дали мога да ти препоръчам добър ветеринар.

#2719 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2014 - 07:41 PM

от Троян съм . Ходихме пак днес в ушенцето имаше бял секрет вчера нищо нямаше . Осил казаха че 100% няма по-вероятно било вода да му е влязла в ухото което не знам как е станало освен да си е намокрил лапите докато е пишкал и да се е почесал което малко невъзможно ми се струва . не е къпан не е излизал на мокро . Дадоха ни капки които не са много силни защото е още малък и сега ще чакаме до понеделник и да видим . Ти все пак предложи ветеринар без значение от кой град ако ни се наложи да търся друг . Че аз при нас много вяра им нямам. Дано само се оправи иначе игрив е яде си . Дано всичко мине бързо че умирам от притеснение а и неведението с чакането да видим минава ли направо ме побърква .Днес съм давала само гранули ще пробвам няколко дена така и ако яде много малко от тях ще давам пак манджички .Как е Арти оправи ли се?

#2720 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 August 2014 - 10:50 PM

Ами Арти е добре. Минават му раничките. Радва се на свободата,защото сме в Бургас в момента и тук има и голям двор да бяга. Иначе ветеринари съм сменила много . За района на Троян не мога да ти помогна но .... В Бургас, д-р Николай Митев. Много съм доволна ,обръща мн голямо внимание на пациентите си ,взима работата си присърце и е помагал на арти не веднъж. При диагноза дадена от друг ветеринар ''затруднено дишане,причинено от ухапване на кърлеж'' , д-р Митев направи кръвни картини и вс вазможно за да докаже ,че проблема е в стомаха и подобри състоянието му за няколко часа. Абе страхотен и клиниката и всичко. Когато Арти е с мен в Свищов докато уча,ако има проблеми ходим в клиника Здравец или Здраве ли беше в град Русе (защото в Свищов нормален ветеринар няма) . Също съм много доволна от Д-РА В рУСЕ . Той ни помагаше и по телефона безплатно,остана до по късно извън работно време за да може да го прегледа.
След седмица заминавам за София и оставам там, и първото нещо което направих е да намеря ветеринар . Препоръчвам д-р Методи Александров, специалист кожни болести и чау-чау. Добрите ветеринари са много малко и съм се нагледала на невежи ''специалисти''.

Това за ушенцето му е плашещо,дано да намериш правилния специалист и всичко да се оправи.

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни