Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2691 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 21 May 2014 - 05:17 PM

valentinaarti
Колко време траят разходките ви? Пускате ли го да играе с другите кучета? Пускате ли го от повод? Обучавате ли го на команди на улицата Седни-Спри-Редом-Тук-Фу/Плюй-Легни/Долу?
Ако не сте го учили на команди навън до сега, започнете незабавно.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2692 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 May 2014 - 09:41 PM

Furia_S
Да знае много команди още от както съм го взела съм почнала да го обучавам. Пред пешеходна пътека сяда като му кажа. Ако дръпне да завива и му кажа не веднага следва моята посока. Дори като почна да тцъкам (тцтцтцтц) го възприема като не и спира. Проблема е само с котките.Разходките траят около час и половина попринцип. Дори когато види котка като му кажа седни веднага,сяда но отпусна ли малко повода веднага тръгва след нея. Пускаме го с други кучета,той е дружелюбен към тях,но е малко страхлив и с по-енергичните не иска да си играе. без повод го пускам само на затворени пространства (уч.дворове,или паркове) с други кученца,поради простата причина ,че ако на улицата го пусна без повод на първата видяна котка ще откачи и ще я гони докато не я стигне.

#2693 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 22 May 2014 - 09:37 AM

А какво прави като я стигне? Лошото че има зли котки които могат да се вкопчат в муцуната на кучето, веднъж ми се случи с лабрадорката котката направо ни нападна и се впи в муцуната на кучето, откъде изскочи това създание не разбрах и без малко не го остави кутрето без око - така й остана белег над едната вежда(((( От тогава тя игнорираше котките, но не го пожелавам на никой - без малко инфаркт не получих.
User's Signature

#2694 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 03:08 PM

Ами веднъж нарочно го доближих до една котка ,която се беше наежила и не мърдаше.Одраска го по носа даже и избяга,но това още повече го накара да иска да я изяде.Не мисля ,че иска да си играе с тях,защото наскоро го водихме на почивка с нас в балкана имаме вила с много голям заграден двор. Пуснахме го да си бяга там с другото куче което живее там (разбират се перфектно не е агресивен към кучета и хора) . От някъде явно беше влязва някаква кокошка ,не знам чия.Арти я видя. 4декара я гони...и пиленцето не оживя.Беше грозна гледка.Дойде при нас със кокошката в устата.Пусна я. Карахме му се много .Беше наказан (аз не го бия,освен в някои налагащи се случеи получава някое леко шамарче ). Когато той видя кокошката,преди нас,забелязах че скимти както когато види котка.И от това си вадя изводи какво ще и се случи на горката котка ако я хване. Жал ме е... Не знам дали е искал да си играе с кокошката и без да иска в играта си да я е убил или просто искаше да я изяде.. Мислила съм да си прибера някое малко котенце и да си го гледам заедно с него хем да свикне с тях.Но ме е страх за котенцето. Явно трябваше да направя това когато беше още на месец.Но от къде да знам ,че така ще стане. Отначало не проявяваше агресия или каквото е там към тях. Иначе разбира много команди, слуша и си ги изпълнява,ест понякога се прави на луд не си изневерява на чаувския нрав :D

#2695 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 04:40 PM

valentinaarti
така....Майка ми е имала кучета с такъв силно изразен ловджийски инстинкт, убиваха кокошките й - слава богу нейни, не на съседите че щеше да настане една вендета - и гордо й ги носиха, страшно доволни от себе си с цялото поведение показвайки "Видя ли какво направих? Ето ти плячката, супер съм, нали?". Не съм виждала вашето куче, тук във форума можем само да предполагаме от думите ви какво точно е станало, просто споделям ситуации, които имат прилика според мен.
Относно котките.
Първата ви работа да се сдобиете с наистина хубав нагръдник, който е сигурен като оборудване. Никакви пластмасови закопчалки, хубав кожен нагръдник, който се закопчава с метални закопчалки на дупки, като от мъжките стари колани, сещате ли се? Оборудването в този случай е много важно - за да не се скъса когато кучето почва да дърпа. Второ - повода по същия начин не трябва да е кекав, те в превъзбудата си като видят такъв силен дразнител като котка - във вашия случай - ни приемат ни предават. Ще дръпне силно и по-слаб повод ще се скъса. За това трябва да обърнете внимание на сигурно оборудване: нагръдник + повод.
И само след като реша проблема със сигурно оборудване бих взела въже за простор и хубава карабина. Въжето да е дълго към 10 метра, меко хубаво въже, да не е от пластик или с тел вътре, на върха му се прави примка, вътре в който е сложена металната карабина, примката се завързва с няколкократни въжета да не се развържат, карабината се щраква за халката на хубав сигурен нагръдник. Въжето трябва да има възели през метър, защото като щипне кучето, видяло силен дразнител - котка или кокошка - да можете така да го настъпите, че то да не се изсули под обувката ви, а възлите да спрат движението на въжето.
До тук се разбрахме относно екипировката на куч, нали?)))

Сега започвате до откат да отработвате командата "Спри!" или "Стой" - думата няма значение, може да имате своя собствена персонална дума за стопиращо действие, ако ще и да е "Стоп" или "Замръзни".
Не ви препоръчвам да подавате командата "НЕ", защото Вашата задача да обозначите едно строго определено действие - кучето да спре на място и да прекрати преследването. Да СПРЕ. В условията на големите градове това е най-често животоспасяваща команда заедно с не по-малко важната "Фу/Плюй". Докато думата "НЕ" се използва доста по-обширно в повечето случаи.

Така, от тук нататък, след като сме намерили сигурна екипировка, въже с възли през 1 метър и метална вързана многократно карабина, закопчана за сигурен нагръдник, отиваме на разходка. въжето се влачи зад вас - ще има да се цапа няма как. Кучето вижда котка, втурва се, изкрещявате стопираща команда и настъпвате въжето така, че кучето да спре. Придърпвате кучето към себе си и бурно го одобрявате "Браво на момчето, Спри/стой, добро куче".
И така до откат. Отработвайте командата и в къщи и в други условия, за да разбере кучето че котките не правят изключение, просто научавате Спри/Стой и котките нямат нищо общо в случая.
Най-вероятно награди от рода на лакомства и играчки той ще ги пренебрегне заради възбудата и хазарта да го хване онова тичащо нещо, това е нормално.
Задачата ви сега да отработвате до откат командата СПРИ. Може да отнеме доста време. Важното е в случая да разбере кучето че дразнителя не е важен, важно е да спре като изпълнява командата ви.
Но обърнете внимание на качествено оборудване, нито нашийници с шипове нито тези с ток не ви трябват - няма да ви свършат никаква работа.

Успех.

ПС: И отработвайте командата "Редом" за да не ви размята като парцал първия половин час на разходката. По команда "Редом" до мястото, което е заградено и където можете да го откопчаете да тича.
User's Signature

#2696 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 06:22 PM

Благодаря много.Ще използвам съвета ти.

#2697 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2014 - 06:43 PM

Показване на мнениетоvalentinaarti, в 22 May 2014 - 04:22 PM, написа:

Благодаря много.Ще използвам съвета ти.

Силно стъпвайте върху въжето, и трябва и вие да сте с удобна обувка за разходка с куч. Давате командата Спри/Стой или каквото изберете там и стоварвате крак веднага върху въжето, целта ви е да спрете кучето в движение СЛЕД командата. Ако той е толкова силен, а вие не сте толкова подготвена, възлите през един метър върху въжето ще ви позволят да забавите изсулването на въжето достатъчно за да можете да се наведете и да го хванете и да го усукате върху ръката - не ви знам физическите сили, за това бъдете готова и за този момент. Колкото е по-дълго въжето, толкова повече време за реакция имате. За това препоръчвам въжето да е дълго 10 метра, а не 3 или 5.
Съсредоточете се върху отработване на стопиращата команда. Отработвайте я до откат.

Успех ви желая.
User's Signature

#2698 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 June 2014 - 09:53 AM

Качена снимкаПривет на Всички, моля kkk; cece; Tornado; deni69; Nelvit; nansi; и т.н. и т.н, да пуснат снимки в галерия на своите любимци и поколението деца израсли покрай тях. Така едно кучешко и едно човешко поколение ще вървят ръка за ръка като пример за следващото. Много малко хора знаят, че форума беше с няколко преработки и сривове затова голяма част от снимките назад във времето са изтрити безвъзвратно, останали са само постовете на потребителите. Надявам се, всички постепенно да се отзоват и снимките да бъдат отново във форума!!!Качена снимка Качена снимка

#2699 Потребителят е офлайн   Айли Икона

Публикувано: 21 June 2014 - 02:21 PM

Здравейте ! Другата седмица ще си взимам кученце - чау чау , но ми трябва няколко съвета за отглеждането му. Да ми предложите някакви марки на кучешка храна . По колко пъти трябва да се храни и общо за храненето ? Има ли домашни храни , който предизвикват някакви алергии или болести? Четох в форума , че е добре да се дават ориз,зеленчуци и т.н. ако може да ми дадете някаква рецепта по която преготвяте храна на вашето чау. Какви са необходимите неща, който трябва да има моето чау (гребени , играчки и т.н.)? На колко медечна възраст трябва да е кученцето , когато започна да го извеждам? Още съм така да се каже начинаещ в отглаждането на тези пухчета :) . Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете .

Това мнение е редактирано от Айли: 21 June 2014 - 02:31 PM

#2700 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 21 June 2014 - 11:30 PM

Само един съвет в отговор на всички ваши въпроси - не си взимайте неродословно чау-чау, ако искате да имате чау-чау. След това развъдчикът ще ви даде всички съвети, които са ви необходими.

Показване на мнениетоАйли, в 21 June 2014 - 02:21 PM, написа:

Здравейте ! Другата седмица ще си взимам кученце - чау чау , но ми трябва няколко съвета за отглеждането му. Да ми предложите някакви марки на кучешка храна . По колко пъти трябва да се храни и общо за храненето ? Има ли домашни храни , който предизвикват някакви алергии или болести? Четох в форума , че е добре да се дават ориз,зеленчуци и т.н. ако може да ми дадете някаква рецепта по която преготвяте храна на вашето чау. Какви са необходимите неща, който трябва да има моето чау (гребени , играчки и т.н.)? На колко медечна възраст трябва да е кученцето , когато започна да го извеждам? Още съм така да се каже начинаещ в отглаждането на тези пухчета :) . Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете .

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2701 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2014 - 04:41 PM

.

#2702 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 July 2014 - 04:41 PM

Здравейте. Пак имам проблем с моя Арти.Преди около два месеца забелязах че често се ближе по тестисите. Погледнах и видях нещо като екзема не съм сигурна. По това време бяхме в Свищов тъй като там уча.Веднага го заведох на ветеринар.Там той си скръсти ръцете човека погледна раната само без да я докосне да я разгледа,и ми даде някакво мазило.Мазах го аз около седмица и нищо. Отидох до русе.Там ми дадоха екзематин. Пак нищо. Прибрах се вкъщи в Бургас там потърсих друго мнение. Ветеринаря ни изписа някакво фъскало руско. Пръсках пръсках,но от екзематина раната беше хванала голчма коричка и лекарството не можеше да достигне раната.Кученцето спря да ми позволява да го пипам там. Наложи се да го заведа пак на доктор. Сложиха му частична упойка за да може да обръсне около тестисите да махне коричката и да му сложи нещо като спрей пудра бяла. Лекаря каза след като падне пудрата да започнем да го пръскаме с това руското фъскало. Големи борби бяха .арти въобще не даваше да го докосна там. И така екземата през това време беше се разпространила из целите му тестиси. Бяха розови и слузести.Нямаше миризма. Пръсках го около месец.И най-сетне мина.Тестисите полилавяха както обикновенно и всичко се опрви в рамките на месец и половина. И така сега преди около 4 дена забелязах отново едно розово петънце.Веднага започнах да го пръскам.Днес отново целите са цъфнали в екземи и нищо не ми помага....Въпроса ми е какво да правя,вие имате ли проблеми с Екземите и с какво ги лекувате? Кучето го храня само с роял канин ,сега лятото е постриган защото ме беше страх да не излезе и някоя екзема по тялото от жегата.. Не знам какво да правя. Арти ми се сърди постоянно не иска да идва при мен,страх го е и понякога се стяска като го барна... Мноого ми е гадно. Не знам...

#2703 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2014 - 05:36 PM

1.Дайте намазка от петната за анализ да ви видят посявката.
2. Сресвайте го кучето редовно, ама редовно. Не веднъж седмично. Инак в слабините и по тестисите стават на фъндъци, там вътре се запарва и става една прелест. предполагам че вие се грижите страшно много за вашия любимец, но просто по корема му ресането може да не му е достатъчно.

Успех!
User's Signature

#2704 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 July 2014 - 12:07 PM

Щом е на едно и също място, а не избива на други места може да се локализира със спрей NEO CAF /той е само за ветеринарномедицинска употреба, зелен на цвят, но много ефикасен/, ако това не помогне трябва да се сложат инжекции. Даже вета е можел да ги приложи за да не става хронично. Сега е топло и всички тези алергии се отключват при чау-чау. Успех и пишете как сте!

#2705 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 July 2014 - 11:50 AM

Благодаря. Ще Купя лекарството дано да му мине и да не се появява пак. Ами да му давам ли някакви витамини или да го пръскам с нещо профилактично за да не избиват през месец?

П.С. http://www.msd-anima...ct_details.aspx ТОва ли е ?

#2706 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 July 2014 - 12:07 PM

Качена снимкаДа това е. Ако козината капе вземете Петнил, стана по-скъп но е много добро лекарство за организма на кучето, вместо витамини и т.н.

#2707 Потребителят е офлайн   valentinaarti Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 July 2014 - 10:40 PM

Благодаря.Пръскам го всеки ден по няколко пъти. За момента нз дали има подобрение,нищо не мога да видя от това отровно зелено :D. Няма окапване на козината ,но преди седмица открих осил в гривата му.Беше за забил в кожата му дори.. Отстраних го и прочистих раната.Козината около нея е окапала. Ще му взема и петнил. Чудех се дали и да не му взема и витамин Д ?
Благодаря отново ,помагате много повече от така наречените ''ветеринарни специалисти''. Весела седмица от нас . Прикачена снимка

#2708 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2014 - 04:28 PM

здравейте имаме проблем с хапането кученцето е още малко почти 2 месеца и предполагам че е нормално . Хапе докато си играе но като се заиграе си стиска силно и си боли . Чудя се дали е временен период вашите чаувци хапеха ли като малки и трябвали да го отуча по някакъв начин или смятате че ще премине ,понеже бях чела в някакъв английски саит че трябва да се отучи , а аз като му кажа не и се дръпна той още повече стиска :) аз мисля че е временен период , да все пак тук сте хора с опит и да питам нормално ли е.

#2709 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 22 July 2014 - 05:23 PM

Когато беше малък Лекси, нашето мъжко кученце също хапеше, но като му осигурихме играчки това престана. Нормално е растат му зъбки и трябва да опитва всичко. А когато станаха две малката Енджи играеше с порасналия Лекси и нямахме такъв проблем.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2710 Потребителят е офлайн   teo_tr Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 July 2014 - 09:08 PM

играчки си има с тях си играе и аз мисля че е нормално и дано не продължим така . Когато са 2 си играят много и предполагам че няма такъв проблем помислих си да вземем още едно сигурно е голяма игра с две весело ще е но за сега ще изчакам :) иначе имаме и 2 немски овчарки в двора но той още не може да излиза заради ваксините предполагам с тях ще си играе а и те са доста дружелюбни и много игриви

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни