Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2651 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 August 2013 - 06:57 PM

kkk, в момента не се хранят добре и поради жегите. Ние сме на кисело мляко, вярваш, не вярваш като котките сме. Отивам до Кауфланд, купувам десет млека от 2% и на всеки по кофичка от хладилника с две-три обикновени бисквити. Направо им е като агнешко!Качена снимка Пробвай, но за него да не е много студено. Иначе хапват слабо гранули, почити никак, малко пилешко на супа с хляб и това е. Стоят под климатика, ние също ще къпем Сара, ходи да ляга в гаража, там е тъмно, и доло плочата е много хладно, обаче много се цапа. Прохладна вечер и целувки за малката принцеса!!!Качена снимка

#2652 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 09:58 AM

При нас е точно обратното - постоянно е гладен! Само се моли, преследва детето, ако яде нещо...каквото му се сложи се омита точно за 3 секунди и пак пристига да се моли. Незнам на какво се дължи, абсолютна загадка за мен, тъй като преди по цял ден не ядеше и ни чакаше да се приберем, та тогава да похрупа. Сега го гони явно вълчи апетит.

#2653 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2013 - 12:35 PM

kkk, това е супер !Качена снимка Значи се е закрепил, не е вече болен. Щом му се хапва, нека да навакса. Честит празник, днес е Св. Богородица, пожелаваме на всички стопани и мечоци много здраве и късмет!!!Качена снимка

#2654 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 October 2013 - 11:47 AM

Стискайте палци и на моя инвалид да ни се размине днес без проблеми, да му свалят абукат утре и другата седмица изследвания да се окажат максимално добри, колкото е възможно в нашия случай, че вече петта поред клиника ни пое... Той се държи геройски, Рижавото ми сърце.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2655 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 19 October 2013 - 01:19 PM

Двама човека и две кучета - стискаме силно палци!
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2656 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 19 October 2013 - 01:24 PM

Показване на мнениетоLexus, в 19 October 2013 - 11:19 AM, написа:

Двама човека и две кучета - стискаме силно палци!

Стискайте, стискайте, той се бори геройски, изнасям го на ръце по няколко пъти навън да се облегчи, дано да ни се размине, защото има гадни образувания около надбъбречни жлези, може и биопсия да ни правят... Другата седмица ще се разбере. че и разширяване на стомаха ми прави. Поболях се от мъка. А той кротува, лежи до мен и само ме поглежда тъжно...
User's Signature

#2657 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 20 October 2013 - 05:39 PM

Ей, Лесуски, честити 9 месеца на малката фръцла.:wub: Да я на целявате от мен. Играх си много с дядо и :db_046:

Фурия, тук също стискаме палци и на ръцете и на краката, трима човека и четири косматки. Ще се оправи момчето ще видиш:ba_025:

#2658 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 October 2013 - 06:45 PM

Благодарим, Люси! Бебето стана днес джуниър и, естествено, командва цялата къща - както се вижда на снимките. Надяваме се да разкажеш много интересни неща и ти се възхищаваме на това, което направи.

Пращаме добри мисли за Лео.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2659 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 20 October 2013 - 06:46 PM

Люси, благодаря, чакам другата седмица какво ще кажат в Добро Хрумване, ако Веторил като препарат е най-доброто за него ще те търся. Днес говорих и със съседи, които имат дъщери и познати стюардеси да видим дали и през тях от Англия и Германия не може да се намери това лекарство....

Предварителна диагноза на Лео е Кушинг, надбъбречните му жлези са уголемени. Това не се лекува, с това се живее до края на живота с медикаментозна помощ. Днес преобърнах всичко де що можах като инфо относно медикаменти за лек на тази гадна болест по света и у нас. Има вариант и да се оперира, но сърцето му е уголемено и не знам дали ще издържи упойката.
Ще търсим лекарство, което го няма в България. Няма начин да няма начин.
Такива ни ти работи....
User's Signature

#2660 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 October 2013 - 03:26 PM

Танче, сега те чета и тука. В понеделник ще ходя да ти взема лекарството. Така сме се разбрали, ако искаш и ти може да дойдеш.

Знам, че в главата са ти много неща, повечето от които обвинения към себе си. Какво направих, какво не направих ,какво пропуснах и хем подобни. Но едно разбери ,нищо а ма НИЩО не си пропуснала и направила както не трябва. Просто идва такъв момент за всички ни, когато любимеца ти става на определена възраст и почват редица заболявания. Аз съм убедена, че си му дала най доброто и най голямата любов на света и че на друго място не би устискал и толкова. Просто ти е много мъка за него защото го обичаш от цялата си душа, а и повечето тук биха се чувствали в този момент така.
Аз обаче едно искам да ти кажа и дано не ти прозвучи много сурово. По добре по малко заедно ,но Лео да се чувства добре , от колкото по дълъг период в агония. Това ти го пиша по повод операцията защото знам,че хора подвластни на такава мъка не могат да разсъждават много трезво, което е напълно разбираемо. Аз съм убедена че правиш най доброто за него за това ще ти кажа моето становище, което естествено не е миродавно, ти си тази която преценява кое е най добре за твоето любимче.

При него далеч не е проблема Кушинга, той е последствие от двата тумора на над двете надбъбречни жлези. Проумей, Кушингът в твоят случай е вторичното заболяване. С него знаеш може да живее години на поддържаща терапия. Проблема идва от това ,че не се знае,първо как ще понесе операцията със сърцето и второ щото се обезсмисля да я правиш, поради следната причина. Първо,че и двете жлези са засегнати и ще трябва да се махнат при операция, второ че като се махнат идва другият проблем. До тогава отделяли голямото количество кортико стероиди, а след това ще се наложи да е отново до живот на поддържаща терапия съдържа кортико стероиди. Да го подлагаш на операцията с евентуалната идея че ще му удължиш леко живота не си заслужава. Щото възстановяването в неговата възраст е много трудно дори и да преживее операцията и после отново ще е на поддържаща терапия но просто в обратният вариант.А и да не забравяме и фисулата, можеш да я смяташ за затворила се едва след два три месеца, ако не даде реакция.

За това миличка , аз вярвам ,че Лео е герой и с такава стопанка като тебе ще изживее остатъка от живота си в щастие, мир и хармония. Ще те дори още със щастливи моменти и всичко ще е наред. Пък и много хора стискаме палци и ви обичаме.

#2661 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 24 October 2013 - 03:35 PM

Точно за това искам да видя как ще отреагира тепърва на терапията с Веторил, а пък после ако рекли ветеринарите от Добро Хрумване ще умуване за операция. Не искам да го режа(((((((((не искам, ако окончателно не се наложи, не искам, дано да ни се размине само с препарата. Има и друго съображение - туморите не чак толкова често се разполагат симетрично и с еднаква големина, което ми дава надежда че тая гадост може да я тушираме с препарата без оперативна намеса.

Дали е последствие или първопричина Кушинга за двата тумора дори лекарите не могат категорично да кажат, така че хайде и ние да не се правим на виртуални ветеринари. Вярвам само на изследвания, лошото е че в Бг май не са имали такъв пациент стакива тумори, лекуван продължително с такъв препарат.

Адски съм уплашена и изнервена, като беше с абукат го носих на ръце да пишка, въобще..... Малката дори клекна до него и ми каза:
- Мамо, моля те, направи нещо за да оздравее.

Децата все още вярвят в силата на майките и ги мислят за всемогъщи. Уви...А ние сме само хора.
User's Signature

#2662 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 October 2013 - 11:30 PM

Фурия, сега видях....Новини?

#2663 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 07:48 AM

Докараха лекарството от Петербург, първите два месеца трябва да го приема всеки ден, чак след два месеца ще се взима кръв за да се види как му въздейства.
User's Signature

#2664 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 10:51 PM

Фурия, честно казано незнам какво да кажа...дори не искам да мисля какво преживявате..
Стискам палци да е успешно! Късмет желая.

#2665 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 November 2013 - 01:00 PM

Фурия, отивам да ти взема лекарството. По късно ще ти звънна.

#2666 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2013 - 06:26 PM

Качена снимка Също сега видях за Лео, затова стискаме палци да се излекува и да видим добри новини за него в най-скоро време! Качена снимка

#2667 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 03 November 2013 - 03:52 PM

С нашето лекарство бе цяла международна епопея. Веторил в България практически няма, има в ЦВК-то, но не се внася редовно, а терапия с даден препарат е до края на живота на кучето. Понеже Кушинг не се лекува окончателно, препарата само облегчава цялостна картина и не позволява да се стигне до по-лоши неща. В Русия, например, поради липсата на Веторил и високата му цена най-често решават проблема оперативно и с последващи хормонални поддържащи препарати, които са по-достъпни и се купуват често от човешки аптеки. Когато пропищях в блога си за помощ да се сдобием с Веторил, отзоваха се сума ти народ дългогодишни виртуални и лични приятели от цял свят, намериха се 6 опаковки Веторил в Москва и 1 опаковка в Петербург. А на нас ни трябват три за първо време. Руснаците от Москва получават от мен през вестърна парите и в рамките на един час веднага поръчват и закупуват 3 опаковки за първи 45 дена, а израелските ми приятели дадоха линк към сайта в Англия, където мога да поръчам он-лайн, с бланка, попълнена от ветеринари у нас. Обачеееее от Москва за София никой не пътува. И добре че нашите български развъдчици и стопани с черни териери видяха гърчовете ми, та веднага казаха да питам дали Нина Давидовска окончателно пътува за да съди в неделя в Петербург. Руснаците през това време организираха доставка с куриер до Питер от Москва. Звъня на пожар на Люси IA--- , моля за уточнение на инфо, тя подтвърждава че Нина ще е в Петербург през уикенда, давам руския телефон на моите руснаци и...... почвам да си гриза ноктите от притеснение.
Лекарството е предадено на Нина успешно, тя го носи тук, IA--- го взима от нея и ето ни че започваме терапията. Същевремено давам линк към Английската клиника-доставчик на вет-клиниката Добро Хрумване, за да се попълне от тях бланката за поръчка, и лекарите там те го попълват светкавично.

Отгоре на всичко получавам координати във Финландия на стопанката с куче с нашата диагноза, живеещо от години на Веторил за да сподели опит.
Такова рамо и огромна помощ, при това организирано и супер-бързо, толкова помощ от различни краища на света, толкова послания "Ако не намериш, ние ще ти купуваме и ще ти пращаме" от САЩ, Германия, Англия и Израел получих, че просто онемях.
Отделни благодарности на Елен с Черните Териери, на shifter, на Нина Давидовска и разбира се на нашата Люси IA---.
Хора, страхотни сте.

Започваме с терапията, и каквото сабята покаже.
User's Signature

#2668 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2013 - 01:40 PM

УСПЕХ, УСПЕХ, УСПЕХ, няма да се предавате. Направили сте голяма крачка, дано тя помогне на Лео!Качена снимка

#2669 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 November 2013 - 12:26 PM

Честит ви първи сняг! Поздрави от цялото ни семейство, кучета и хора. Купонче в два през нощта

https://www.facebook...&type=1&theater

#2670 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 December 2013 - 03:35 PM

На всички, които имат щастието да живеят с чаута и на всички, които искат да имат такива - желаем весели празници и здраве на хората и чаутата.

Лекси позира и пожелава на всички също весели празници.

Енджи има също добри пожелания, но се крие зад фотоапарата, за да прави поредните бели.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136