Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 10 August 2013 - 06:57 PM
Публикувано: 15 August 2013 - 09:58 AM
Публикувано: 19 October 2013 - 11:47 AM

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 19 October 2013 - 01:24 PM
Lexus, в 19 October 2013 - 11:19 AM, написа:
Стискайте, стискайте, той се бори геройски, изнасям го на ръце по няколко пъти навън да се облегчи, дано да ни се размине, защото има гадни образувания около надбъбречни жлези, може и биопсия да ни правят... Другата седмица ще се разбере. че и разширяване на стомаха ми прави. Поболях се от мъка. А той кротува, лежи до мен и само ме поглежда тъжно...

Публикувано: 20 October 2013 - 05:39 PM
Фурия, тук също стискаме палци и на ръцете и на краката, трима човека и четири косматки. Ще се оправи момчето ще видиш
Публикувано: 20 October 2013 - 06:46 PM
Предварителна диагноза на Лео е Кушинг, надбъбречните му жлези са уголемени. Това не се лекува, с това се живее до края на живота с медикаментозна помощ. Днес преобърнах всичко де що можах като инфо относно медикаменти за лек на тази гадна болест по света и у нас. Има вариант и да се оперира, но сърцето му е уголемено и не знам дали ще издържи упойката.
Ще търсим лекарство, което го няма в България. Няма начин да няма начин.
Такива ни ти работи....

Публикувано: 24 October 2013 - 03:26 PM
Знам, че в главата са ти много неща, повечето от които обвинения към себе си. Какво направих, какво не направих ,какво пропуснах и хем подобни. Но едно разбери ,нищо а ма НИЩО не си пропуснала и направила както не трябва. Просто идва такъв момент за всички ни, когато любимеца ти става на определена възраст и почват редица заболявания. Аз съм убедена, че си му дала най доброто и най голямата любов на света и че на друго място не би устискал и толкова. Просто ти е много мъка за него защото го обичаш от цялата си душа, а и повечето тук биха се чувствали в този момент така.
Аз обаче едно искам да ти кажа и дано не ти прозвучи много сурово. По добре по малко заедно ,но Лео да се чувства добре , от колкото по дълъг период в агония. Това ти го пиша по повод операцията защото знам,че хора подвластни на такава мъка не могат да разсъждават много трезво, което е напълно разбираемо. Аз съм убедена че правиш най доброто за него за това ще ти кажа моето становище, което естествено не е миродавно, ти си тази която преценява кое е най добре за твоето любимче.
При него далеч не е проблема Кушинга, той е последствие от двата тумора на над двете надбъбречни жлези. Проумей, Кушингът в твоят случай е вторичното заболяване. С него знаеш може да живее години на поддържаща терапия. Проблема идва от това ,че не се знае,първо как ще понесе операцията със сърцето и второ щото се обезсмисля да я правиш, поради следната причина. Първо,че и двете жлези са засегнати и ще трябва да се махнат при операция, второ че като се махнат идва другият проблем. До тогава отделяли голямото количество кортико стероиди, а след това ще се наложи да е отново до живот на поддържаща терапия съдържа кортико стероиди. Да го подлагаш на операцията с евентуалната идея че ще му удължиш леко живота не си заслужава. Щото възстановяването в неговата възраст е много трудно дори и да преживее операцията и после отново ще е на поддържаща терапия но просто в обратният вариант.А и да не забравяме и фисулата, можеш да я смяташ за затворила се едва след два три месеца, ако не даде реакция.
За това миличка , аз вярвам ,че Лео е герой и с такава стопанка като тебе ще изживее остатъка от живота си в щастие, мир и хармония. Ще те дори още със щастливи моменти и всичко ще е наред. Пък и много хора стискаме палци и ви обичаме.
Публикувано: 24 October 2013 - 03:35 PM
Дали е последствие или първопричина Кушинга за двата тумора дори лекарите не могат категорично да кажат, така че хайде и ние да не се правим на виртуални ветеринари. Вярвам само на изследвания, лошото е че в Бг май не са имали такъв пациент стакива тумори, лекуван продължително с такъв препарат.
Адски съм уплашена и изнервена, като беше с абукат го носих на ръце да пишка, въобще..... Малката дори клекна до него и ми каза:
- Мамо, моля те, направи нещо за да оздравее.
Децата все още вярвят в силата на майките и ги мислят за всемогъщи. Уви...А ние сме само хора.

Публикувано: 01 November 2013 - 01:00 PM
Публикувано: 03 November 2013 - 03:52 PM
Лекарството е предадено на Нина успешно, тя го носи тук, IA--- го взима от нея и ето ни че започваме терапията. Същевремено давам линк към Английската клиника-доставчик на вет-клиниката Добро Хрумване, за да се попълне от тях бланката за поръчка, и лекарите там те го попълват светкавично.
Отгоре на всичко получавам координати във Финландия на стопанката с куче с нашата диагноза, живеещо от години на Веторил за да сподели опит.
Такова рамо и огромна помощ, при това организирано и супер-бързо, толкова помощ от различни краища на света, толкова послания "Ако не намериш, ние ще ти купуваме и ще ти пращаме" от САЩ, Германия, Англия и Израел получих, че просто онемях.
Отделни благодарности на Елен с Черните Териери, на shifter, на Нина Давидовска и разбира се на нашата Люси IA---.
Хора, страхотни сте.
Започваме с терапията, и каквото сабята покаже.

Публикувано: 26 November 2013 - 12:26 PM
https://www.facebook...&type=1&theater
Публикувано: 22 December 2013 - 03:35 PM
Лекси позира и пожелава на всички също весели празници.
Енджи има също добри пожелания, но се крие зад фотоапарата, за да прави поредните бели.

Вход

Горе
Цитиране +