Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 09 June 2015 - 06:17 PM
Публикувано: 21 June 2015 - 10:26 AM
А ,и където и да отидете, все ще си изкарате прекрасно, защото сте заедно

Публикувано: 23 June 2015 - 02:37 PM
Още нещо четох че ще има семинар на нутривет и техните храни кога ще е той не знам дали е редно тук но ако може да дадеш повече информация за техните продукти и дали да се преориентирам към тях ще съм много благодарна !!!

Публикувано: 22 August 2015 - 09:58 AM
Публикувано: 24 August 2015 - 12:19 AM
Естествено, чау-чау прекрасно си живее на двора, но пък малка колиба? Къщата трябва да е качествена, с наклонен под, добре изолирана, а и без това чау надали ще се завира вътре, въпроса е да не го държите на верига. Не, няма да му е студено, но през дъждовно време влагата може да причини обриви по космената покривка и тогава ще стане весело. Дворно куче, цялото обринато в екземи, на дупки. До колибата. Веселба.
Сигурен ли сте, че искате точно чау-чау?

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 25 August 2015 - 08:52 AM
Furia_S, в 24 August 2015 - 12:19 AM, написа:
Естествено, чау-чау прекрасно си живее на двора, но пък малка колиба? Къщата трябва да е качествена, с наклонен под, добре изолирана, а и без това чау надали ще се завира вътре, въпроса е да не го държите на верига. Не, няма да му е студено, но през дъждовно време влагата може да причини обриви по космената покривка и тогава ще стане весело. Дворно куче, цялото обринато в екземи, на дупки. До колибата. Веселба.
Сигурен ли сте, че искате точно чау-чау?
Ехее ти направо ме изкара злодей :Д, споко не си купувам куче за няколко стотачки за да го тормозя.
Иначе благодаря Ви за полезното инфо и на двамата.
Публикувано: 26 August 2015 - 10:48 PM
За момента не знам в България да има развъдник с кучила, развъдчиците тук да ме корегират, ако съм назад с информацията. Говорим за развъдник, не за ферма и зоо-магазин или прекупвачи-доставчици. Моите развъдчици като ми доведоха кутрето носиха цяла папка с родословие, ветеринарен евро-паспорт, списък с имунизации и обезпаразитяване, схема за хранене, марка на храната, че и торба с храната носиха. Предварително преди това ми гостуваха, видяха жилището и одобриха условията. Ако им бях сервирала някаква малка колиба - щях да видя тяхното бебе през крив макарон.

Публикувано: 29 August 2015 - 05:13 PM
Furia_S, в 26 August 2015 - 10:48 PM, написа:
За момента не знам в България да има развъдник с кучила, развъдчиците тук да ме корегират, ако съм назад с информацията. Говорим за развъдник, не за ферма и зоо-магазин или прекупвачи-доставчици. Моите развъдчици като ми доведоха кутрето носиха цяла папка с родословие, ветеринарен евро-паспорт, списък с имунизации и обезпаразитяване, схема за хранене, марка на храната, че и торба с храната носиха. Предварително преди това ми гостуваха, видяха жилището и одобриха условията. Ако им бях сервирала някаква малка колиба - щях да видя тяхното бебе през крив макарон.
Мерси за отговора, явно няма да е от развъдник.
Публикувано: 29 August 2015 - 08:19 PM

Публикувано: 29 August 2015 - 09:28 PM
Виждала съм много породи,които оцеляват навън в колиба,но не се чувстват добре-в това число чау,шар пей и др.
Може ли да попитам защо желаеш да го гледаш навън?
А относно родословието в голям процент ти гарантира здраво куче с възможно по-малко или без наследствени заболявания.
А това е нещо важно когато избираш другарче за следващите 10-15г. В по-голям процент се случва,че кучета закупени без родословие страдат по често откъм здравословни проблеми.
Родословието не е превземка,а е доказателство за породата куче ,което отглеждаш и дава добра представа какво да очакваш откъм здравословно състояние на родителите,а това с купе закупено от борса,зоомагазин няма как да знаете.
Поздрави!
Публикувано: 30 August 2015 - 10:36 AM
А към човека ,искам да кажа че нашият приятел в Украйна отглеждал 3 женски Чау ,имаха родословия ,оценкие отлично ,печелиха Бестеншоу,и ги гледаше във вольера , когато раждаха ,прибирал ги във веранда.Ако имаш възможнось ,купи си от развъдник ,ако нямаш ,купи от частно лице. Но ако то реши да се разболее ,никакво родословие няма да му помогне. А и родословия тук под вопрос. Така, преди години ,купихме куче от ветеренарен лекар от конна база Георги Аспарух в София.,когато поисках да видя родословие,той ми започна да показва медицински паспорти и преглед със ренгеновска снимка на таза. Попитахт го,дали приличам на идиотка? Поисках докумен за произхождение на кутре ,обеща ми го след 2 седмици. ,естественно не го получих. Просто огледах кученце ,беше в ужастно състояние. Наистина беше хубаво кутре. ,макар че смердеше ,пълно с бълхи ,мръсно и изключително слабо, като дъска. Човек ,който купуваше кутре ,само попита дали немец ,отговорих му че е немска овчарка и то хубава . Но от недохранване залиташе, Нямаше гаранция че ще можем да го поставиме на крака. Така или иначе ,вместо искани 400 ,дадохме му 200. Сума пари платихме на лекари ,успяхме да го спасиме.Израстна невероятно куче.След няколко месяца прословут ветеринар нарисува някое родословие,и собади ,искаше останали 200 лева. Имах желание да го убия.,ветеринар насран. Просто му теглих майна. Това доказва ,че гледайте откъде купувате.Просто го вижте кутрето на място ,преценете че е здраво,живо и не глухо или сляпо. То ще ви радва ,не зависимо от родословие.
Във форумите не се толерира рекламата и нахъсването на потребителите, да купуват кученца от не регламинтирани връзки.
МОД.
Публикувано: 30 August 2015 - 02:33 PM
Очевидно също Ира не е прочела, че човекът искаше да купи родословно чау чау и питаше дали може да го отглежда на двор. Фурия й отговори чудесно, както винаги.
Доколкото знам, целите на този форум са да се поощрява запазването и развитието на породите чрез родословното им развъждане. И също - осиновяването на неродословни бездомни паленца, за да им се спаси животът. В никакъв случай не е поощряване на неродословно заплождане - каквито кучета трябва да се кастрират, а не да раждат. И най-малко трябва някой да ги препоъчва. Не е това начинът да се покачи нивото на кинологията в България, която тук са критикували.
Моля мод да се намеси, ако съм права.
Публикувано: 30 August 2015 - 02:35 PM
Купувайте откъдето си искате. Нашата порода и без това е потънала в болести и от клуба вадихме не едно чау от приют. Хората като се наиграят с жива сладка мечко-подобна играчка и като тръгнат болестите елементарно ги изхвърлят. Измъчих се с Лео, колко пари сме дали по лекари просто не е истина, бях се превърнала в отряд за бързо реагиране, като тръгваха екземите всяка една пуста година, късани връзки, операции, чудеса. Едно куче трябва да стъпва при ветеринар само за вакцини, никой не може да ме убеди в обратното, защото го преживях 11 години - мъка е да обичаш едно вечно болнаво същество, да го гледаш как се мъчи и да не можеш да му помогнеш. Само си припомнете историята на плешивата Лори от Богров, в какво ужасяващо състояние попадна кучицата в приюта, защото на хората не им се занимаваше със скъпо и дълго лекуване на демодекоза.
Не убеждавам никого в нищо, просто хората трябва да имат глава на раменете си и да мислят дали могат да поемат такъв сериозен и скъп ангажимент до края на дните на кучето им. И за няколко стотачки кучето няма да е от развъдник, масово хората бъркат развъдник с кучкарник или ферма, което няма нищо общо. Кутрето, което имам в момента може и да не види изложби, за мен и за развъдчиците му е най-важното животното да е обичано и да живее щастливо, но аз знам кои производители стоят назад в родословието и имам едно на ум какво точно евентуално мога да очаквам като развиване, здраве и психика. Това никак не е малко.

Публикувано: 30 August 2015 - 02:54 PM
Да те информирам нещо, защото ми е в правомощията и информацията е при мен. Нашите кучета са такива кръвни линии и с толкова тестове, че много други държави не могат да се похвалят. За това да не изглежда човек смешен, първо търси информация за породата в определена държава, после за развъдчиците и кръвните линии и тогава изказва мнение. А, ако искахте наистина да осиновявате ,да се бяхте свързали с нас, щяхте да ви дадем избор. Ама на приказки е едно , а на действия друго. И никой не ви е виновен ,че не правите разлика между пъпи мил и развъдник...
П.П. Не ви светвам да гледате чау на двор...........
Публикувано: 30 August 2015 - 05:21 PM
Публикувано: 30 August 2015 - 07:57 PM
Вие само от куцотата на кучето сложихте диагноза "дисплазия"? Ега ти око имате, по-яко и от рентген, далеч не всяка ветеринарна клиника има нужното оборудване и лиценз за описанието на разчетената снимка относно дисплазия, а вие по един външен вид вече разбрахте че кучето е дисплазно. Ако животното се оказа последно в разтановката и стопанина не умее да губи какви са тези фантазии за дисплазия???? Това вече от рода на ненаучна фантастика. На Евразия да бяхте отишли, като мен, когато хващах полет за Москва и да бяхте наблюдавали с години движенията на чау-чау, че смело-смело да правите подобни заключения. Куче нямате, чау не сте гледала, и от едната случка на стадион Славия решихте че кучето е дисплазно.
Дисплазия е диагноза, която я дава ЛЕКАР след СНИМКА, а не турист по изложби.