Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2761 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 09 June 2015 - 07:10 AM

Бог да ги прости.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2762 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 09 June 2015 - 08:14 AM

Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2763 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 09 June 2015 - 06:17 PM

http://lifenews.ru/mobile/news/155266

#2764 Потребителят е офлайн   MechoKlecho Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 June 2015 - 08:28 AM

Здравейте,
искамда направя предложение за тема - пътешествия, лятото дойде и е време за ваканция ще се радвам ако някой от вас може да сподели опит и да препоръча от места където сте ходили с вашите чау чау и сте прекарали добре. :dog:

#2765 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 21 June 2015 - 10:26 AM

Хах да те изям, ми на всякъде където пожелаеш. Само дето трябва да се съобразяваш с времето. Примерно, аз на море не обичам, фен съм на бълкана. Но ако си на море стои си мечо на климатика, ти си печеш дупето и вечер и сутрин по хладно на разходка. На планина няма този проблем особено ако навсякъде е гора. Разхождаш се и пухчо с теб ,щастлив търчи и се радва на всичко. Аз, с групите които организирам съм стигала до 14 преход. Ия ми е най голямата рекордьорка, ходила е на най много такива. И така нататък:)

А ,и където и да отидете, все ще си изкарате прекрасно, защото сте заедно Качена снимка

#2766 Потребителят е офлайн   MechoKlecho Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 June 2015 - 02:37 PM

Планинските поточета мисля че ще са му най-любими дори. Като цяло при нас е мнооого трудно стоенето на едно място предимно предпочита да се движи така че плажа не знам дали ще му хареса , но въпреки това се надявам да успя и да му покажа морето когато е по-хладно защото иначе няма смисъл от такъв тормоз, края на сезона някъде когато ги няма всички тези хора например. Аз питах и дали знаете места на които пускат с чау чау тъй като на доста места за които гледах пускат но само със зарядни за телефони така наричам малките кученца дано някой не се сърди... Четох за едно място близо до Солун ако не се лъжа Akti Retzika и в един от от форумите за Голдън четох се пускат дори можело и във водата да влизат .

Още нещо четох че ще има семинар на нутривет и техните храни кога ще е той не знам дали е редно тук но ако може да дадеш повече информация за техните продукти и дали да се преориентирам към тях ще съм много благодарна !!! :smile:

#2767 Потребителят е офлайн   ChauChau Икона

Публикувано: 22 August 2015 - 09:58 AM

Здравейте, обмислям да си взема Чау-Чау и да го гледам в двор, като ще има малка колба за спане. Чудя се дали ще му бъде много студено на кучето през зимата? Също ще ми бъде полезно, ако ми препоръчате някой развъдник от където мога да си взема куче с родословие.

#2768 Потребителят е офлайн   piron45 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 August 2015 - 06:09 PM

Нищо му няма на кучето на двора през зимата, то си има достатъчно козина. Имам комшия с такава порода на двора и кучето се чувства чудесно.
User's Signature

Качена снимка

#2769 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 24 August 2015 - 12:19 AM

Нито един развъдник няма да ви продаде кутрето си за МАЛКА колиба.
Естествено, чау-чау прекрасно си живее на двора, но пък малка колиба? Къщата трябва да е качествена, с наклонен под, добре изолирана, а и без това чау надали ще се завира вътре, въпроса е да не го държите на верига. Не, няма да му е студено, но през дъждовно време влагата може да причини обриви по космената покривка и тогава ще стане весело. Дворно куче, цялото обринато в екземи, на дупки. До колибата. Веселба.
Сигурен ли сте, че искате точно чау-чау?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2770 Потребителят е офлайн   ChauChau Икона

Публикувано: 25 August 2015 - 08:52 AM

Показване на мнениетоFuria_S, в 24 August 2015 - 12:19 AM, написа:

Нито един развъдник няма да ви продаде кутрето си за МАЛКА колиба.
Естествено, чау-чау прекрасно си живее на двора, но пък малка колиба? Къщата трябва да е качествена, с наклонен под, добре изолирана, а и без това чау надали ще се завира вътре, въпроса е да не го държите на верига. Не, няма да му е студено, но през дъждовно време влагата може да причини обриви по космената покривка и тогава ще стане весело. Дворно куче, цялото обринато в екземи, на дупки. До колибата. Веселба.
Сигурен ли сте, че искате точно чау-чау?

Ехее ти направо ме изкара злодей :Д, споко не си купувам куче за няколко стотачки за да го тормозя.

Иначе благодаря Ви за полезното инфо и на двамата.

#2771 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 26 August 2015 - 10:48 PM

Чау-чау от развъдник не струва няколко стотачки, сумата е четирицифрена. За няколко стотачки можете да се сдобиете от зоо-магазин, пъпи-мил и другите тям ферми. От развъдник кутрета струват от хиляда долара на горе. Нашата порода е особена, големи чешити са и искат определен начин при обучение и възпитание. Това не ви е служебна порода, силно ориентирана към всеки човек. Пета група и особено примитивните породи са особняци и изискват корено различен подход при обучение и възпитание в сравнение с овчарките и лабрадорите, примерно.
За момента не знам в България да има развъдник с кучила, развъдчиците тук да ме корегират, ако съм назад с информацията. Говорим за развъдник, не за ферма и зоо-магазин или прекупвачи-доставчици. Моите развъдчици като ми доведоха кутрето носиха цяла папка с родословие, ветеринарен евро-паспорт, списък с имунизации и обезпаразитяване, схема за хранене, марка на храната, че и торба с храната носиха. Предварително преди това ми гостуваха, видяха жилището и одобриха условията. Ако им бях сервирала някаква малка колиба - щях да видя тяхното бебе през крив макарон.
User's Signature

#2772 Потребителят е офлайн   ChauChau Икона

Публикувано: 29 August 2015 - 05:13 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 26 August 2015 - 10:48 PM, написа:

Чау-чау от развъдник не струва няколко стотачки, сумата е четирицифрена. За няколко стотачки можете да се сдобиете от зоо-магазин, пъпи-мил и другите тям ферми. От развъдник кутрета струват от хиляда долара на горе. Нашата порода е особена, големи чешити са и искат определен начин при обучение и възпитание. Това не ви е служебна порода, силно ориентирана към всеки човек. Пета група и особено примитивните породи са особняци и изискват корено различен подход при обучение и възпитание в сравнение с овчарките и лабрадорите, примерно.
За момента не знам в България да има развъдник с кучила, развъдчиците тук да ме корегират, ако съм назад с информацията. Говорим за развъдник, не за ферма и зоо-магазин или прекупвачи-доставчици. Моите развъдчици като ми доведоха кутрето носиха цяла папка с родословие, ветеринарен евро-паспорт, списък с имунизации и обезпаразитяване, схема за хранене, марка на храната, че и торба с храната носиха. Предварително преди това ми гостуваха, видяха жилището и одобриха условията. Ако им бях сервирала някаква малка колиба - щях да видя тяхното бебе през крив макарон.

Мерси за отговора, явно няма да е от развъдник.

#2773 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2015 - 08:19 PM

:ab_041: :ab_041: :ab_041: Човек пита дали куче може да живее навын ,а в отговор му лекции за родословия четът. Ако на някойму харесва да гледат кучета с родословие,това е тяхната работа . Но не всички хора страдат с този комплеикс. Аз като гледах елитгни кавказци ,та с родословие ,та с медали. Да не би те спаха с мен на възглавница. Живееха си добре навън ,пазиха къща и крави ,вършиха си работа и бяха щастливи. А като водих ги по изложби ,повярвайте, не бяха возхитени. А сега ,като гледам хиноподобно ,което мина покрай хина. ,той си спи с мен на възглавница ,и хич не ми пука че той само мина покрай хина. Каква е тази мания за родословия,какви се тея превземки. Човече ,гледай си чау на двора ,гръжисе за него ,и не обръщай внимание на приказки за клубни кучила. Те нека си говорят ,понеже това им хоби и си мислят че всички требва да мислят като тях. То по тяхната логика ,само родословни кучета трябва да гледаме. И да купиш чау без родословие ,ще те оплюят ,понеже не било чау ,и пак ще обясняват свойте превземки.

#2774 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 29 August 2015 - 09:28 PM

Аз бих послушала съвета на хора,които са гледали дадена порода и имат опит с нея дълги години. Фурия има доста опит с чау и бих се вслушала в съветите ,които ти даде. Запознай се добре с породата и към какви болести и проблеми са склонни като порода.
Виждала съм много породи,които оцеляват навън в колиба,но не се чувстват добре-в това число чау,шар пей и др.
Може ли да попитам защо желаеш да го гледаш навън?
А относно родословието в голям процент ти гарантира здраво куче с възможно по-малко или без наследствени заболявания.
А това е нещо важно когато избираш другарче за следващите 10-15г. В по-голям процент се случва,че кучета закупени без родословие страдат по често откъм здравословни проблеми.
Родословието не е превземка,а е доказателство за породата куче ,което отглеждаш и дава добра представа какво да очакваш откъм здравословно състояние на родителите,а това с купе закупено от борса,зоомагазин няма как да знаете.
Поздрави!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2775 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2015 - 10:36 AM

А сега ,като нямам 1000 лева за куче ,нямам ли право да купя за 250. И какво като докарах немеца от Московский разцвъдник с родословие ,пак на 10 година започна да влачи крака.В България кинология не най високо ниво . Никой не спазва правила за развеждане.Ако има ,то мальцина.Българи не купуват кучета над 1000.у.,така че търсете си купувачи ,само къде е те. Когато исках да купя хин ,обадихсе на развъдник ,поисках куче клас домашен любимец. Да,имаше кутре на 6 месеца,но ми поискаха 600 за куче ,което не става за селекция,което беше над стандарта по големина. Извинете ,но да искате такива пари за куче клас домашен любимец .Купих си за 250 и му се радвам. За какво ми родословие ,което не върши ,и то срещу 600 лева.? А найсмешно ,че когато обадихсе за свойто кученце ,предложиха ми го за 250 ,но ако искам си родословие за същото куче,поискага 700,кажете ,как става тая работа. . Това доказва ниво на коректность. Ако поискам куче с родословие ,повярвайте ,няма да търся го в България. А по повод на здраве ,то от малко личи ,болнаво ли ,предрасположено ли към дисплазия.,глухо ли ,сляпо ли. Не предлагам да не купувате с родословиа ,а разберете че повече хора си искат домашен любимец,нямат виждане да правят на тях пари.Просто имат нужда от куче. А по повод на усиновяване ,опитах и това,само че ме разиграваха 3 пъти поред. Първо исках да взема дребно безпородно от изолатора. харесах го. Обадихсе ,но вече кандидатстваше някой за него. Казаха да изчакам ,изчаках 2 седмици . Ного взеха, все пак ,радвахсе ,независимо от това че неможах да го взена аз. После от София за Пловдив уговорихме среща ,то не беше телефонни разгорори. ,планове ,но в последният момент решиха да не ни го дават ,било повърнало.Така че подмиенахме Пловдив и върнахмесе в София без куче.На следващият день обадихасе и казаха че реушиха да ни го дадът. Извинете ,няма да бия пак пъть до Пловдив. Третьо куче стопани лично ни го дали ,неможгаха да го гледат. Купихме му повод ,храна ,купички ,легла,нагръдники.И на другият ден стопани обадихасе и казаха че им стана мъчно.Върнахме го ,барабар със поводи и нагръдника,че те даже не се сетили да вземат повод ,когото дойдоха да го взимат. ПОСле кандидатствахме за куче Лизи ,казаха че ще ни собадят ,чакахме,никой не собажда ,звъннахме сами .Решиха да го задержит ,че било много сладко,без да ни кажат нищо. И найнакрая ,просто хванахме помярче на Ботевградско ,без да се занимаваме със доброжелатели.Живее куче при мойта приятелка вече повече от 2 години. И когато решихме да вземеме дребно куче и за щерка ми ,предпочетух да дам 250 лева и да не ме разиграват като първият пъть ,половин година.
А към човека ,искам да кажа че нашият приятел в Украйна отглеждал 3 женски Чау ,имаха родословия ,оценкие отлично ,печелиха Бестеншоу,и ги гледаше във вольера , когато раждаха ,прибирал ги във веранда.Ако имаш възможнось ,купи си от развъдник ,ако нямаш ,купи от частно лице. Но ако то реши да се разболее ,никакво родословие няма да му помогне. А и родословия тук под вопрос. Така, преди години ,купихме куче от ветеренарен лекар от конна база Георги Аспарух в София.,когато поисках да видя родословие,той ми започна да показва медицински паспорти и преглед със ренгеновска снимка на таза. Попитахт го,дали приличам на идиотка? Поисках докумен за произхождение на кутре ,обеща ми го след 2 седмици. ,естественно не го получих. Просто огледах кученце ,беше в ужастно състояние. Наистина беше хубаво кутре. ,макар че смердеше ,пълно с бълхи ,мръсно и изключително слабо, като дъска. Човек ,който купуваше кутре ,само попита дали немец ,отговорих му че е немска овчарка и то хубава . Но от недохранване залиташе, Нямаше гаранция че ще можем да го поставиме на крака. Така или иначе ,вместо искани 400 ,дадохме му 200. Сума пари платихме на лекари ,успяхме да го спасиме.Израстна невероятно куче.След няколко месяца прословут ветеринар нарисува някое родословие,и собади ,искаше останали 200 лева. Имах желание да го убия.,ветеринар насран. Просто му теглих майна. Това доказва ,че гледайте откъде купувате.Просто го вижте кутрето на място ,преценете че е здраво,живо и не глухо или сляпо. То ще ви радва ,не зависимо от родословие.

Във форумите не се толерира рекламата и нахъсването на потребителите, да купуват кученца от не регламинтирани връзки.
МОД.

#2776 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 30 August 2015 - 02:33 PM

Не разбирам много добре горния пост, тъй като не е на български език. Да бяха го написали на руски - щях да си го преведа с Google преводач. Разбрах, че са опитали да си купят куче с родословие от ветеринар - това е парадоксално. Говори се за 250 лв. Някой просто не може да сметне: три ваксини, вътрешно и външно обезпаразитяване, паспорт и родословие като документ. Отделно - захранване на бебета с висок клас стартер. Плюс - отглеждане и представяне на висок клас женско куче. Което може да не отрасне добре и да не е подходящо за заплождане - и тогава ново женско куче.... Заплождане - както е в нашия случай, с куче живеещо в чужбина, с вносна семенна течност. Прегледи на бременната кучка. Грижи за нейното здраве /много скъпи добавки и храна/, правилно раждане и отглеждане на бебетата /които при нашата порода може да са малко/.Не споменавам денонощното бдене над бебетата, което разбира се, не се изчислява с пари.

Очевидно също Ира не е прочела, че човекът искаше да купи родословно чау чау и питаше дали може да го отглежда на двор. Фурия й отговори чудесно, както винаги.

Доколкото знам, целите на този форум са да се поощрява запазването и развитието на породите чрез родословното им развъждане. И също - осиновяването на неродословни бездомни паленца, за да им се спаси животът. В никакъв случай не е поощряване на неродословно заплождане - каквито кучета трябва да се кастрират, а не да раждат. И най-малко трябва някой да ги препоъчва. Не е това начинът да се покачи нивото на кинологията в България, която тук са критикували.

Моля мод да се намеси, ако съм права.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2777 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2015 - 02:35 PM

ira67
Купувайте откъдето си искате. Нашата порода и без това е потънала в болести и от клуба вадихме не едно чау от приют. Хората като се наиграят с жива сладка мечко-подобна играчка и като тръгнат болестите елементарно ги изхвърлят. Измъчих се с Лео, колко пари сме дали по лекари просто не е истина, бях се превърнала в отряд за бързо реагиране, като тръгваха екземите всяка една пуста година, късани връзки, операции, чудеса. Едно куче трябва да стъпва при ветеринар само за вакцини, никой не може да ме убеди в обратното, защото го преживях 11 години - мъка е да обичаш едно вечно болнаво същество, да го гледаш как се мъчи и да не можеш да му помогнеш. Само си припомнете историята на плешивата Лори от Богров, в какво ужасяващо състояние попадна кучицата в приюта, защото на хората не им се занимаваше със скъпо и дълго лекуване на демодекоза.
Не убеждавам никого в нищо, просто хората трябва да имат глава на раменете си и да мислят дали могат да поемат такъв сериозен и скъп ангажимент до края на дните на кучето им. И за няколко стотачки кучето няма да е от развъдник, масово хората бъркат развъдник с кучкарник или ферма, което няма нищо общо. Кутрето, което имам в момента може и да не види изложби, за мен и за развъдчиците му е най-важното животното да е обичано и да живее щастливо, но аз знам кои производители стоят назад в родословието и имам едно на ум какво точно евентуално мога да очаквам като развиване, здраве и психика. Това никак не е малко.
User's Signature

#2778 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 30 August 2015 - 02:54 PM

ira67, ще ми обясниш ли ,колко произведени кучета имаш,че да констатираш , киноложката култура в бг . Да права си но от страна на купувачите. Ние сме една от малкото държави в които тестовете са ни задължителни. В други държави, кучетото ти и без крак може да е ,щом има родословие заплождат. Я питай колегите колко е трудно да се запложда тук, като не може да се намери в чужбина, тествано животно. И друго нещо ,познаваш ли развъдчиците в нашият клуб и кучетата в него че да констатираш такива неща????

Да те информирам нещо, защото ми е в правомощията и информацията е при мен. Нашите кучета са такива кръвни линии и с толкова тестове, че много други държави не могат да се похвалят. За това да не изглежда човек смешен, първо търси информация за породата в определена държава, после за развъдчиците и кръвните линии и тогава изказва мнение. А, ако искахте наистина да осиновявате ,да се бяхте свързали с нас, щяхте да ви дадем избор. Ама на приказки е едно , а на действия друго. И никой не ви е виновен ,че не правите разлика между пъпи мил и развъдник...

П.П. Не ви светвам да гледате чау на двор...........

#2779 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2015 - 05:21 PM

Не произвеждам нищо ,и нямам намерение. ВИдях изложби в Украйна ,видях и в България. Направих си изводи. Правих опити да усиновя,но ударих на камък. А просто исках дребно куче. ,даже не претендирах за порода. И като толково на ниво кинология ,защо се допускат кучета с дисплазия. Преди години на стадион Славия имаше международна изложба,имаше немска овчарка ,така заплиташе крака,че жал било да го гледаш. Съдия, немец,естественно постави го отзад. Та собственник махаше му пред лице родословие и крищеще колко пари даде за него . Вопрос,как такова куче стигна до ринга ,ринга на международна изложба. Кажете ми че не за пари ,а от любов към порода.Оттам си направих изводи.

#2780 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2015 - 07:57 PM

ira67
Вие само от куцотата на кучето сложихте диагноза "дисплазия"? Ега ти око имате, по-яко и от рентген, далеч не всяка ветеринарна клиника има нужното оборудване и лиценз за описанието на разчетената снимка относно дисплазия, а вие по един външен вид вече разбрахте че кучето е дисплазно. Ако животното се оказа последно в разтановката и стопанина не умее да губи какви са тези фантазии за дисплазия???? Това вече от рода на ненаучна фантастика. На Евразия да бяхте отишли, като мен, когато хващах полет за Москва и да бяхте наблюдавали с години движенията на чау-чау, че смело-смело да правите подобни заключения. Куче нямате, чау не сте гледала, и от едната случка на стадион Славия решихте че кучето е дисплазно.

Дисплазия е диагноза, която я дава ЛЕКАР след СНИМКА, а не турист по изложби.
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни