Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2741 Потребителят е офлайн   Lexus Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Chow chow

Публикувано: 07 February 2015 - 06:25 PM

За проблема с очите най-добре е да се посъветвате с компетентен ветеринар . Има много причини да сълзят очите - може да се дължи на ентропион,
или конюктивит или нещо друго. Моите кучета не спят с отворена уста. Похъркването може да се дължи на проблем с удължено меко небце, което се отстранява с операция при ветеринар.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#2742 Потребителят е офлайн   MechoKlecho Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 April 2015 - 10:23 PM

Здравейте, ще си позволява да Ви върна към една тема, която започва с пълна сила - обезпаразитяването. Четох във форума, но тъй като коментарите са от преди година/и може някои от Вас да са открили нещо добро и да споделят своя опит. Аз все още съм новобранка и се лутам из тези неща, но ето какъв е моя опит, надявам се да ми помогнете със съвети от Вашия опит по темата. И така миналото лято което ни беше първото предимно накапвах Мечо с препаратите на Bayer адвокейт и адвантикс. Препоръчаха ми адвокейта след тест за дирофилария тъй като убивал дори и личинките естествено не помага при кърлежите които са в околната среда и трябва да се вземат допълнителни мерки като например адвантикс. Тази година реших да пробвам срещу комарите Стронгхолд за сега съм накапвала само един път и нямам някакви по-сериозни наблюдения но е със същия ефект като адвокейта. На дневен ред ми е въпроса какво да правя с кърлежите. Д-рите ми рекламират хапчета които са с тримисечено действие Бравекто. Някой ползвал ли ги е и има ли ефект. До колкото разбрах обаче те не отблъскват гадинките, а се отравят когато ухапят животното, а аз не съм сигурна че това е ефекта който желая тъй като сме с доста чувствителна кожа. А и ако повърне хапчето ефект няма да има. Има и такива хапчета които са за един месец . Видях от форума, че препоръчвате вирбак. Този месец мисля да пробва и аз с него но на сайта на фирмата видях два продукта duowin и effipro. Кой продукт ползвате Вие и каква е разликата? Ще се радвам да прочета Вашите коментари по въпроса . Чао за сега :re_037:

#2743 Потребителят е офлайн   artur_wow Икона

• Покажи галерията

Публикувано: 28 April 2015 - 09:35 AM

Здравейте , току що се регистрирах и ( дано това е най-подходящата тема за въпроса ми ) искам да помоля за съвет. Нашата златна красота :) си ни е много добричка , послушна и умна , но имаме един проблем с нея - понеже е доста дългокосместа винаги когато пие вода ( разбирайте през половин час ) и подгизва цялата грива отдолу и после много бързо се замърсява . Трябва да я мия поне на два дена веднъж , а доколкото знам не е добре толкова често да се прави . Въпроса ми е ако някой има опит да сподели как мога да я опазя .

#2744 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 28 April 2015 - 04:56 PM

Показване на мнениетоartur_wow, в 28 April 2015 - 07:35 AM, написа:

Здравейте , току що се регистрирах и ( дано това е най-подходящата тема за въпроса ми ) искам да помоля за съвет. Нашата златна красота :) си ни е много добричка , послушна и умна , но имаме един проблем с нея - понеже е доста дългокосместа винаги когато пие вода ( разбирайте през половин час ) и подгизва цялата грива отдолу и после много бързо се замърсява . Трябва да я мия поне на два дена веднъж , а доколкото знам не е добре толкова често да се прави . Въпроса ми е ако някой има опит да сподели как мога да я опазя .

връзвате кърпа, тип бандана, сгъната на триъгълник и вързана през вратлето, така водата попада върху кърпата, а не върху гривата отдолу.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2745 Потребителят е офлайн   MechoKlecho Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 May 2015 - 01:27 PM

Здравейте, може ли съвет с каква храна да храня моя чау чау. Близо от 8 месеца го храня с Вирбак Адълт. От време на време му се появяват зачервени петна по кожата на шията. Други собственици ме посъветваха да пробвам с храна която няма зърно, тъй като прочетох в състава че тази храна съдържа такива неща и може да прави реакция от тях. Също така колко трябва да е протеина в храни за чау чау този на вирбак е висок но все пак знам че храна е добра и до сега не съм я поставяла на съмнение. Драмата ми сега е дали да взема храна която е grain free или добавка на вирбак мега дерм и да продължа с тази храна. Знам че не е хубаво да се сменя храната но все пак ако тази не му влияе добре заради зърното ще я сменя въпреки всички препоръки.

#2746 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2015 - 07:27 PM

Качена снимкаMechoKlecho, ти май общо взето си решил, само искам да кажа, че през лятото те си променят желанието за храна. При нас е така, съвсем простичко което предпочитат това е извара, охладено кисело мляко, черен дроб, малко хляб сирене, жълтък и месо. Има филе от риба което правя на супа с малко зеленчуци, просто искат разнообразие, сега от топлото ще почнат да намалят все повече храната. Похапват и плодове, все пак лято е!!!Качена снимка

#2747 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2015 - 07:00 PM

Качена снимкаТъй като от доста време нямаме втори модератор /Норита - не изпълнява длъжността/, повече от три години, представям на вниманието на Администратора, млад-отговорен и компетентен човек от този форум който да покрие липсата. Допуска се еднолично самоуправство, триене на постове, създаване на враждебна атмосфера и грубо нарушаване на правилата. ИМА ЛИ ПИЛОТ В САМОЛЕТА, за нас в момента не, а май трябва да има!!! Всички са добре-дошли ако не се създава хаос!

#2748 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 23 May 2015 - 11:54 PM

Сара, стани моделатор, като толкова желаеш.
Във форума се забранява :
"6. Недоговорени рекламни теми, скрити и явни реклами. Забранено е и развиването на търговска дейност във форумите. За недопустими се считат:
а) реклами на продукти, нямащи връзка с тематиката на форума;
б) обяви за търсене на партньори за нерегламентирано развъждане;
в) обяви за продажби на извънклубни кучила;
г) агресивни реклами, подтикващи потребителите да купуват каквото и да било;
д) реклами на зооборси и ферми за кученца;"

Ти със зооборса ли ме сравняваш? Или че кучилата са ми извън клубни ?

Поста ти беше изтрит от темата на развъдника ми поради тези причини:
"1. Администрацията и модераторите имат право да преместват, изтриват и модерират темите, следвайки целите и редакционната политика на сайта. Безсмислени съобщения, снимки и флъд ще бъдат изтривани без предупреждения и обяснения. Ако нямате какво да кажете по разискваните теми по добре не пишете. Администрацията на форума има правото (и ще използва това право) да отстрани от форума всеки потребител, отнасящ се с неуважение към форума и неговите потребители, както и за системни нарушения на Правилата. Модераторите си запазват правото да променят, преместват или да премахват постинги по тяхна преценка. За меродавна се счита тяхната преценка, а не тази на потребителите. "

Ако си мислиш, че ще влизам в прерикания с теб, или че ми пука ,че ще станеш модератор . Или някой друг. Страшно се лъжеш. Прочети подробно правилата , не само тези които съм приложила, за да не пишеш глупости. Не се опитвай да правиш сеири и панаири , вкарвайки лични чувства тук. Защото е смешно Качена снимка

#2749 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2015 - 11:42 AM

IA---,нямаше нужда от наслагване и спам, изчитането на правилата всеки може да го направи в помощни теми. Не знам каква асоциация правиш за лични чувства, освен ако за нещо не си гузна, при мен проблеми към форума няма, дори да има нещо изтрито /архива го пази и може да се види дали има нарушение/, това потвърждава нуждата от модератор и ще бъде хубаво поста да се обнови с нов-отговорен човек. Всички кучила са обект на радост и ги приемаме с топлина и обич, това могат да потвърдят моите постове и отношение към всеки стопанин, никакво разграничение.........Който се брани преди да са го нападнали, доказва, че наистина е виновен. Никога не допускам лъжа, всеки който търгува с лъжа се разплаща с истина. Знаеш къде живея в София ако има нещо заповядай. Качена снимкаКачена снимка

#2750 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 May 2015 - 12:19 PM

Да , всеки може да ги прочете. Прочети ги няколко пъти. Три пъти спамиш за това беше изтрита. Не сме на селски панаир , че някой да се защитава. И да права си , и двете познаваме лъжливи и крадливи хора.....

#2751 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 May 2015 - 01:04 PM

Качена снимкаOооо даааа, лошо е че Костадин Шанков - организатора на пътуването до Италия и т.н. те остави насредата на пътя в чужда държава с кучетата, но това бяха ваши неуредени сметки за пари......Ние не може да се бъркаме....Качена снимка

#2752 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 May 2015 - 01:53 PM

Ти нещо не си в час. Плащането от моя страна беше направено много преди тръгването. Историята изобщо не е такава не си измисляй и не клевети. Не се опитвай да ми оронваш авторитета, защото няма да успееш. Клеветиш и това е още едно нарушение. Много добре знаеш за какво съм ти писала не си измисляй. Същност , що си губя времето с теб..... я си драскай прави каквото искаш... И точно така , коя си ти че да се бъркаш.....

#2753 Потребителят е офлайн   MechoKlecho Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2015 - 08:39 AM

Показване на мнениетоsara92, в 21 May 2015 - 07:27 PM, написа:

Качена снимкаMechoKlecho, ти май общо взето си решил, само искам да кажа, че през лятото те си променят желанието за храна. При нас е така, съвсем простичко което предпочитат това е извара, охладено кисело мляко, черен дроб, малко хляб сирене, жълтък и месо. Има филе от риба което правя на супа с малко зеленчуци, просто искат разнообразие, сега от топлото ще почнат да намалят все повече храната. Похапват и плодове, все пак лято е!!!Качена снимка

Здравейте, благодаря за отговора Ви. Реших да не сменям храната след няколко прочувания и консултации с лекар ми казаха че ако храна е grain free ако въобще има такава или само са го "пропуснали на етикета" тя ще бъде с много висок протеин който не е полезен за чау чау. Мисля да сменя просто пилешкото със сьомда и да добавя някаква добавка като напр. Мега дерм. А изпозлвате ли кокосово маско extra virgin за своите чау чау?

#2754 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 May 2015 - 09:20 AM

Виж в темата за храненето май беше. Там пусках маслата.Масло от орех, виж. Не сменяй храната, зачервяванията може и да са от спарване. Тя е една от най добрите които може да даваш.

#2755 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 May 2015 - 01:20 AM

Качена снимкаIA---какво става бе, клевети, авторитети, измислици....Боже, боже аз съм съпричастна с нея заради случилото и се, а тя смята, че я нападат, обиждат, клеветят, не се панирай, казаното е казано, не знам защо виждаш злонамереност, и НЕ не знам за какво си ми писала, ти триеш написаното, ако ти пречи това и него изтрий. Но виждам нарушения и след като ги изказах станах "нарушител". Та аз те предложих за модератор, подкрепяли сме те във форума, в развъдната дейност както и Торнадо, в новото начинание, и защо е тази враждебност, всеки има провали. Останалото е решение на друг...

#2756 Потребителят е офлайн   MechoKlecho Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 27 May 2015 - 08:57 AM

Показване на мнениетоIA---, в 26 May 2015 - 09:20 AM, написа:

Виж в темата за храненето май беше. Там пусках маслата.Масло от орех, виж. Не сменяй храната, зачервяванията може и да са от спарване. Тя е една от най добрите които може да даваш.

Благодаря ти и аз съм на мнение че е много добра, но изглежда конкурентите не могат да го преживеят и само пускат слухове. Ще потърся сег за маслата. :ba_025:

#2757 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 27 May 2015 - 09:18 AM

Хич да не ти пука кой какво говори. Гледай си кучето с най доброто нещо и да ти е живо и здраво Качена снимка

#2758 Потребителят е офлайн   MechoKlecho Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 May 2015 - 03:51 PM

Показване на мнениетоIA---, в 27 May 2015 - 09:18 AM, написа:

Хич да не ти пука кой какво говори. Гледай си кучето с най доброто нещо и да ти е живо и здраво Качена снимка

Благодаря ви за пореден път за съветите знам че мога да ви се доверя на 1000% относно моето чау чау. Надявам се скоро да отворите отново магазинчето и салона и ще чакам и сайта с нетърпение. :md_064:

#2759 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 June 2015 - 06:12 PM

Скъпи приятели случи се голяма трагедия. На път за световното челно се удря микробус с кучета и хора. Господ да ги прости. Нямам думи.... http://www.wds2015.c...-lutto/?lang=it

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2760 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 08 June 2015 - 09:59 PM

Ужасна трагедия, по предварителни дани водача на буса е излязъл в насрещнато платно, заспал зад волана...
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема