Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#281 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 July 2008 - 07:10 AM

Dee, при нас наистина екземите ще да са от храната...От бебе е на Хилс и...последния път му взех Проплан със съомга за козината била хубава и т.н. И аз айде да сменим, толкова го хвалят този Проплан  :huh: Не е ял много от нея, може би килограм...така и си стои. Казаха, че може да прави алергия от рибата и спрях да му я давам, пак на Хилс и раните спряха. Преди 2 дни му дадох около 10 -20 грама в Хилса. На другия ден нова рана.
Та сега...хем ми се свиди да я извхърля, хем си седи и ме дразни. А е джуниър и незнам дали мога да я давам на кучето на блока, примерно, че той вече е голям.
Но не винаги това, което е добре за едно куче е добро за вашето. Аз никога вече няма да си правя експерименти с храната, колкото и прехвалена да е.

#282 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 07:45 AM

аз храня малките с проплан със сиомга-засега не виждам да им се отразява зле.ядат я от няколко дни,но я комбинирам с други храни-попарки,месце,мляко.ако получат накаква реакция първо ще спра про плана,щом се получава така.организма на всяко куче си е различен и реагира по различен начин,но щом се е получило при едно ще се получи и при други.на хилс хич не им харесаха пупи-добре че дават мостри да я пробваме.вие е трябвало да поискате мостри на про плана,аз взех и затова купих цяло чувалче.много търговци май си ги прибират тия мостри-те са по 100гр.и са им абсолютно безплатни.
Симба досега никога не е правила алергична реакция от храна.явно не е толкова чувствителна.
kkk,добре е че стре забелязали от какво се е получило.вие само на суха храна ли сте?

#283 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 09:40 AM

Така ни посъветваха, да пробваме едно друго за да се види от какво е алергията...Не съм на 100% сигурна разбира се, че е от храната, просто така се случи, а може да е просто случайност.
Гери, основно е на суха храна. И не е гаранция, че като при нас се получава така ще стане и при други...реакция на организъм. За хилс-а казват, че е най-безвкусната храна, но здравословна...Аз няма как да дам мнение понеже не съм я опитвала, просто съм доволна от нея и давам с агнешко пак по съвет, че не прави алергични реакции. Самата храна изглежда доста по-различно и от РК и от проплан естествено (няма база за сравение по-това де).
А за мострите, когато взех проплана всъщност исках хилс- нямаше в момента и затова започнах да се чудя, дали да не сменя...Нямаше мостри на тази със съомгата и със всичкия си акъл взех 15 килограма!

#284 Потребителят е офлайн   Lilandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 08:50 PM

Здравейте и ние сме с екзема  :( Ветеринаря(водих я при друг,защото моя е на море :rolleyes: ) каза че са гъбички,но тя миналата година имаше гъбички и не изглеждаха така :- и даже не ми каза от какво са се появили.Само се нядявам да не са й обаркали диагнозата,че вече започна да я лекува.

#285 Потребителят е офлайн   linki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 09:14 PM

Явно екземите са актуални сега  :( И ние днес бяхме при ветеринаря...екзема .За първи път и е,никак не е приятна гледка,а и тя милата се мъчи,постоянно иска да се ближе,а ние отгоре и "Неее" и тя слуша,но колко ли е коства  :kisel: Ето как изглеждаме под опашката  :'(

#286 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 09:26 PM

Милите кученца  :(
Наистина не знам причината поради която се получават тези неприятности.
Дали ще е от храната,или може би от жегите,запаряване или лягане на някое влажно място,например в баня ..  :-
Ние сме добре да този момент да чукна на дърво,даже понасяме жегите геройски.
Аз също от край време им давам Про План със сьомга и съм доволна,но давам и готвено ... редувам ги и гледам да не прехранвам,особено вечерната дажба!
User's Signature

Качена снимка

#287 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 09:42 PM

Linki не е приятно,Линда няма да спре да го разчесва,няма да се одържи.Ако мога да предложа нещо изпробвано,опитайте но и се консултирайте с вет.лекар.При Сара е помагало и е било страшно ефективно /NEO SPRAY CAF/,лекарството се впръсква до 2-3 пъти дневно зелено е на цвят,лесно се отстранява от козината ако напръска наоколо по космената покривка и пресушава страшно бързо този вид проблеми.Кожата се покрива с лека коричка,завяхва и отдоло излиза чиста подсушена и оздравяла кожа.Няма да го ближе и чеше,ще я успокои.Ако се решите направете го,но това което виждам е страшно лошо и ще се разраства ако не се вземат мерки.Оздравявайте бързо. :blink:

#288 Потребителят е офлайн   linki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 10:03 PM

Sara 92 ,благодаря за съветите.Ние вече бяхме на лекар,там и обръснаха така козинката около екземата,почистиха я,една инжекция и сложиха и кремче,с което да я мажем още 4/5 дни-и сега като го загледах то е детско-за подсичане и суха кожа.Причини за екземите ни изброиха много-както казва и Бижу-лежане на влажни места(баня);недобро подсушаване след къпане/въобще мокрене;но най-често спарване от горещините,като най-податливи са хълбоците и там където завиват опашката,там сменяли и косъма най-трудно.Причини много,но стискаме палци ние да сложим край на серията с екземите.

#289 Потребителят е офлайн   Lilandi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2008 - 11:51 PM

Нашето е същото почти,но е на хълбука и тя не спира да го ближе  :( Днес и излезе и ново от вътрешната страна на същия крак.И Ланди вета препорача направо с инжекций за да й мине категорично,каза,че ако само я мажа или праскам с нещо не е гаранция,че няма да излезе пак или да се появи на друго място.
Linki на вас ще ви бият ли още инжекций? Или само 1?

#290 Потребителят е офлайн   linki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 12:54 AM

За сега поне само тази.В събота ще я заведем пак-на контролен преглед-за да видят как се развива и ако се налага....(дано не).И тя милата се чуди къде да легне и какво да прави,за да не се ближе.Държи се "нервно",ако може така да се каже,но слуша душицата.

#291 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 July 2008 - 06:50 AM

linki, Линда ще се  оправи,само малко търпение,щом сте сложили и инжекция,тя ще овладее възпалението.В събота ще кажете със сигурност,че има подобрение.Сега е по-хладно и това ще и помогне да се стабилизира.Жегите много тормозят мечетата.Линда оздравявай!!  :kuchence:

#292 Потребителят е офлайн   diddlina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 July 2008 - 08:10 PM

linki, стискам палци всичко да е наред и скоро да се похвалите, че вече сте напълно здрави  :blink: Само малко търпение ;)
Слава богу ние вече сме добре, ухапванията минаха...биха ни инжекции. Явно има нещо на поляната пред блока ни, защото и съседните кучета се оплакваха от същото...
User's Signature

Качена снимка

#293 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 11:36 AM

Някой планувал ли е да води мечето си на изложабата на Цигов чарк и ако да  кой? Защото мисля да ида като публика. И ако някой си взема от вас мечето да го запозная с моята Кейти ,защото милата все още не се е запознавала със други мечета и ще и е интересно сигурно  ;D ;D

#294 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 12:59 PM

Цитат

Някой планувал ли е да води мечето си на изложабата на Цигов чарк и ако да  кой? Защото мисля да ида като публика. И ако някой си взема от вас мечето да го запозная с моята Кейти ,защото милата все още не се е запознавала със други мечета и ще и е интересно сигурно  ;D ;D
Не знам за изложбата в Цигов Чарк,но ако все пак решите да отидете би било много хубаво да участвате и не само като публика. :blink:
На колко месеца е Кейти в момента?
Не е лошо да се запишете и да ви оцени някой съдия  ;)
User's Signature

Качена снимка

#295 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 03:29 PM

Ами на 9 месеца е Кейти, но няма родословие и няма как да стане .Ние ще сме чау-чаучовата публика

#296 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 03:40 PM

Цитат

Ами на 9 месеца е Кейти, но няма родословие и няма как да стане .Ние ще сме чау-чаучовата публика
Защо да няма как да стане? Напротив има,това,че нямате родословие не значи,че не може да се явите на експертна оценка.
Хубаво е поне като отидете да го направите това нещо,ако не се лъжа таксата май беше около 15лв ... носите си паспорта и ако са ви дали някакви други документи на родителите и излизате с кученцето в ринга  :blink: Поне ще добиеш представа до колко твоето куче отговаря на стандарта на породата  ;)
User's Signature

Качена снимка

#297 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 03:48 PM

незнаех ,че може и така ,но тя има само ветеринарен паспорт.няма чип или там какъвто трябва да има.Тази година като стана студентка мисля да си взема кучето с мен и да му изкарам каквото трябва за да я регистрирам

#298 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 03:57 PM

Може ... и да не кажа,че е задължително за кучета без родословие,но е препоръчително да се яви на експертна оценка.
Кученцето ти е хубаво и заслужава да се яви на изложба,за да някой съдия да си даде мнението по въпроса.Можеш да отидеш и само с ветеринарен паспорт не е проблем.
А относно чипа,той може да се постави по всяко време при ветеринара и струва към 30лв.
User's Signature

Качена снимка

#299 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 04:11 PM

мерси за информацията.А за тези съдии задължително ли е да се ходи до София или може примерно на изложбата на кучета на Цигов чарк?

#300 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 July 2008 - 04:54 PM

Цитат

мерси за информацията.А за тези съдии задължително ли е да се ходи до София или може примерно на изложбата на кучета на Цигов чарк?
Ами виж не знам каква ще бъде изложбата в Циговчарк и не съм запозната с това кои съдии ще съдят там,принципно е хубаво кучето ти да го съди някой който е наясно с 5-та породна група,да речем председателя на клуб "северни кучета" Иван Димитров-Лайката  :blink: ако той присъства на изложбата в Циговчарк без проблем може да даде експертна оценка на твоето мече ... Нас той ни е съдил,но на една изложба в София.
Ако пък ли не със сигурност мога да ти кажа,че може да се явите на специализираната изложба на Северните кучета която е тази година ако не се лъжа на 1ноември  :blink:
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема