Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 21 May 2009 - 10:02 PM

MIla@,с Арес, докато имаше козинка, действахме по следната схема:
Като бебе, с много уговорки и лакомства, сресвах едната страна и го награждавах когато му омръзнеше да лежи. След като си починеше, може и на другия ден

По-късно започнахме да му купуваме дъвчащи лакомства, от рода на Pedigree Denta Stix, които, до скоро, давах само по време на ресане. Лакомство + много спокойствие + много хвалби (:"Колко добро куче си!Колко си хубав!") в даден момент го убедиха да седи мирен и да се наслаждава на целия ритуал

Публикувано: 22 May 2009 - 12:35 AM

Публикувано: 22 May 2009 - 08:38 AM
Искам да се опитам да и създам навици да си яде само от нейната купичка и в определени часове.Малко тиранско звучи,но винаги сме имали кучета(в апартамента на родителите ми), който са се хранили с нас,давали сме им неща от масата(имах една болонка която много обичаше диня) и много често сами са си взимали.
И една смешна поне за мен случка от сутринта-Дъщеря ми се събужда и пита"Мамо къде е мойто туче"Аз сънена на я разбирам и ме пита около 3 пъти и накрая се ядоса и казва "Мамо мойто мече де е "Стана ми много смешно

Аз също се интересувам от нагръдника ,ако имате снимка или някоя от нета ще съм ви благодаряна да го покажете.
Попринцип съм против каишките за врата и тегленето по улиците , а нагръдниците(за по голямо куче) който съм виждала не ми харесват.

Когато положението стане наПЕЧЕНО, ПЕЧЕНИТЕ мацки хукват на пазар!!!
Публикувано: 22 May 2009 - 12:08 PM
MIla@, в May 22 2009, 07:38 AM, написа:
Искам да се опитам да и създам навици да си яде само от нейната купичка и в определени часове.Малко тиранско звучи,но винаги сме имали кучета(в апартамента на родителите ми), който са се хранили с нас,давали сме им неща от масата(имах една болонка която много обичаше диня) и много често сами са си взимали.
И една смешна поне за мен случка от сутринта-Дъщеря ми се събужда и пита"Мамо къде е мойто туче"Аз сънена на я разбирам и ме пита около 3 пъти и накрая се ядоса и казва "Мамо мойто мече де е "Стана ми много смешно

Аз също се интересувам от нагръдника ,ако имате снимка или някоя от нета ще съм ви благодаряна да го покажете.
Попринцип съм против каишките за врата и тегленето по улиците , а нагръдниците(за по голямо куче) който съм виждала не ми харесват.
изобщо не звучи тиранско.Кучо трябва да се храни в определени часове и не със храна от масата.Иначе спокойно можеш да и даваш плодове и зеленчуци.И нашето комшийче вика на ИЯ мече, като ме види и пита- Уси де е мечето.

*LEA* не мога да кажа за сега каква им е цената в левове .Като разбера ще пиша.
сесе как свикна Ира на леглото.
Публикувано: 22 May 2009 - 06:20 PM

Публикувано: 23 May 2009 - 01:01 PM

Много целувки и на Вас :-) Лъки е станал много креасиво мече

Гери, виждам и Вие сте добре :-) Беснеят в новия двор :-)
Поздрави на всички мечки

Публикувано: 25 May 2009 - 08:53 AM
още утре ще я заведа на вет,защото днес е много специален ден.ще ви пиша утре за него

Публикувано: 25 May 2009 - 07:01 PM

Публикувано: 25 May 2009 - 08:03 PM
gerry_22, в May 25 2009, 09:53 AM, написа:
още утре ще я заведа на вет,защото днес е много специален ден.ще ви пиша утре за него

Ия стискаме палци да не е нещо сериозно.
Много ми стана мъчно като прочето,да ни пишеш когато разбереш какво и е на Ия.
Гери и за теб стискаме палци
Аз като по неопитна да попитам какви са предпоставките за появяване на екземи при мечетата?Има ли начин да се предотврати това,защото съм сигурна че ще им е много неприятно и та тях и на нас.
МОята пакостница въпреки многобройните играчки който има си е харесала едни джапанки на детето и само с тях си играе като ги докопа.А Ванеса(дъщеря ми)като добра как и ги носи самичка

Когато положението стане наПЕЧЕНО, ПЕЧЕНИТЕ мацки хукват на пазар!!!
Публикувано: 25 May 2009 - 11:21 PM

gerry_22, не се притеснявай, ти ги наблюдаваш и си ги хванала на време, ще се оправи Айра. Сигурно ще взимате хапчета, но ако ти даде и за мазане щом е на лапите ще го облизва затова си приготви, бебешки памучни чорапки и ги слагай поне за половин час след намазването.Айде оздравявайте!!!

MIla,няма Чау,което да не е предразположено към екземи по-природа! Причините понякога са вътрешни и външни. Като правило се пазят от лягане на влажни места /банята/,всекидневно ресане на козината да не се сплита,и да не запарва. При най-малкото спарване, те започват да се чешат и така възпаляват кожата до кръв. Тук всички сме минали това, и всяка година поне веднъж правят рани, колкото и да ги пазим! Проблема е, че екземите са много упорити, и само ако се хване веднага и навреме, не се разпространяват и на повече места по-козината.

Публикувано: 26 May 2009 - 11:07 AM
Публикувано: 26 May 2009 - 05:00 PM
mary_belcheva, в May 26 2009, 10:34 AM, написа:
Дано няма основания за големи притеснения. Пожелавам бързо оздравяване на мечетата!
Целувки от мен и Арес.
днес бяхме на ветеринар-оказа се,че по-всяка вероятност ни се е възпалила жлезата-аз наистина доста силно усещах неприятната миризма последните дни.раничките са на всяка лапа на едно и също местоположение,така,че е много малко вероятно да е мокра екзема,или въобще някакъв вид екзема.и такааааааааа изстискаха жлезата-УЖАСНО ВЪЗПАЛЕНА БЕШЕ.и сега сме 4-5 дни в изчакване да видиме дали раничките ще завехнат.ако не,ще се мажеме с нещо.Айра ми наклепа едно хубаво колата,явно е отвикнала да се вози.........и така,нищо страшно май

Публикувано: 26 May 2009 - 10:33 PM
gerry_22, в May 26 2009, 06:00 PM, написа:

Важното е, че всичко е сравнително спокойно