Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#991 Потребителят е офлайн   MIla@ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 21 May 2009 - 08:06 PM

Много е сладък Арес постриган.
Вашите мечета дават ли да ги решите?
Ние си купихме едно гребло,но е мука да я нареша хубаво или ми бяга или се заиграва и почва да ме хапе
User's Signature

Когато положението стане наПЕЧЕНО, ПЕЧЕНИТЕ мацки хукват на пазар!!!

#992 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2009 - 09:12 PM

На мен също не ми дава да я реша. Хапе мен, хапе и гребена... :ea_103:
User's Signature

Качена снимка

#993 Потребителят е офлайн   mary_belcheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 21 May 2009 - 10:02 PM

Момичета, с всеки изминал ден откакто сме подстригали Арес се убеждавам, че не съм сбъркала. Разликата е огромна и като го гледам толкова щастлив, направо се разтапям, и не съжалявам за козинката. Не знаех, че при чау козинката расте по-бавно, но дори и така - тъкмо за зимата: декември, януари - трябва пак да си е с кожухче :ab_041:.

MIla@,с Арес, докато имаше козинка, действахме по следната схема:
Като бебе, с много уговорки и лакомства, сресвах едната страна и го награждавах когато му омръзнеше да лежи. След като си починеше, може и на другия ден :wc_055:, продължавахме процедурата.

По-късно започнахме да му купуваме дъвчащи лакомства, от рода на Pedigree Denta Stix, които, до скоро, давах само по време на ресане. Лакомство + много спокойствие + много хвалби (:"Колко добро куче си!Колко си хубав!") в даден момент го убедиха да седи мирен и да се наслаждава на целия ритуал :ab_041:.
User's Signature

Качена снимка

#994 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 12:35 AM

Ние нямаме кой знае какъв проблем със сресването,е не че и е любимото нещо но се справяме :mg_062: дори и с малко караници успяваме... IA,аз знам за тези нагръдници които са специално за чау :wb_052: В зоомагазина на Солунска от който пазарувам аз за Леа, ми казаха че са имали преди но са свършили и не се знае дали ще получават пак защото доставката била специална и т.н.А цената е била 85-90лв и ги има в два размера.Имаш ли представа там от където ще ги поръчваш колко ще струват нагръдника и дъждобрана?
User's Signature

Качена снимка

#995 Потребителят е офлайн   MIla@ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 May 2009 - 08:38 AM

Благодаря момичета и ние действаме с лакомства.
Искам да се опитам да и създам навици да си яде само от нейната купичка и в определени часове.Малко тиранско звучи,но винаги сме имали кучета(в апартамента на родителите ми), който са се хранили с нас,давали сме им неща от масата(имах една болонка която много обичаше диня) и много често сами са си взимали.
И една смешна поне за мен случка от сутринта-Дъщеря ми се събужда и пита"Мамо къде е мойто туче"Аз сънена на я разбирам и ме пита около 3 пъти и накрая се ядоса и казва "Мамо мойто мече де е "Стана ми много смешно :ab_041:
Аз също се интересувам от нагръдника ,ако имате снимка или някоя от нета ще съм ви благодаряна да го покажете.
Попринцип съм против каишките за врата и тегленето по улиците , а нагръдниците(за по голямо куче) който съм виждала не ми харесват.
User's Signature

#996 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 22 May 2009 - 12:08 PM

Показване на мнениетоMIla@, в May 22 2009, 07:38 AM, написа:

Благодаря момичета и ние действаме с лакомства.
Искам да се опитам да и създам навици да си яде само от нейната купичка и в определени часове.Малко тиранско звучи,но винаги сме имали кучета(в апартамента на родителите ми), който са се хранили с нас,давали сме им неща от масата(имах една болонка която много обичаше диня) и много често сами са си взимали.
И една смешна поне за мен случка от сутринта-Дъщеря ми се събужда и пита"Мамо къде е мойто туче"Аз сънена на я разбирам и ме пита около 3 пъти и накрая се ядоса и казва "Мамо мойто мече де е "Стана ми много смешно :ab_041:
Аз също се интересувам от нагръдника ,ако имате снимка или някоя от нета ще съм ви благодаряна да го покажете.
Попринцип съм против каишките за врата и тегленето по улиците , а нагръдниците(за по голямо куче) който съм виждала не ми харесват.

изобщо не звучи тиранско.Кучо трябва да се храни в определени часове и не със храна от масата.Иначе спокойно можеш да и даваш плодове и зеленчуци.И нашето комшийче вика на ИЯ мече, като ме види и пита- Уси де е мечето. :af_089:
*LEA* не мога да кажа за сега каква им е цената в левове .Като разбера ще пиша.
сесе как свикна Ира на леглото.

#997 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 May 2009 - 03:53 PM

И аз съм решила тази година да се подстригваме. Миналото лято беше много тежко за всички ни...особено с екземите. Но съм решила, че ще му намаля козината развномерно навсякъде, а не до кожа. Някой да ми препоръча къде да го подстрижа?

#998 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 22 May 2009 - 06:20 PM

kkk, малко и равномерно пострижи Йорк, при вас ще има лечебен ефект. Много време не сме виждали Йорк преди да го фризираш непременно да го снимаш, да го видим колко е пораснал. Незнам къде ще се ориентираш за постригване във всяка вет.клиника вече извършват тази услуга, но той малко се страхува да ги посещава... :r_181: Много целувки за Йорк от Сара и Лъки!!! :va_010: :re_037:

#999 Потребителят е офлайн   kkk Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 May 2009 - 01:01 PM

sara92, ние вече намерихме нашата вет. клиника :-) Влиза без дърпане, дава да го пипат, дава да му бъркат в ушите,целува докторката....изобщо имаме страшен напредък :ab_041: Но за подстригване наистина се съмнявам, че ще стои толкова дълго, а аз с тези две леви....
Много целувки и на Вас :-) Лъки е станал много креасиво мече :af_089:

Гери, виждам и Вие сте добре :-) Беснеят в новия двор :-)

Поздрави на всички мечки :ae_085:

#1000 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 23 May 2009 - 02:51 PM

ккк, по рано не можахте ли да му намерите "докторка",ясна е работата.... :fp_160: Много се радвам за Йорк, сега и ти ще си спокойна. Благодаря за Лъки. А за постригването мисля, че ще стои, успех и ще чакаме снимчици!! :dog:

#1001 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 May 2009 - 08:53 AM

аз да ви се оплача-тъкмо се радвах на Айри,че вече почти на годинка нямаме проблеми с козината и ето вчера докато си я галя на тревата и гледам на всяка от дебелите и лапички по една малка раничка(екземка).направо лошо ми стана.
още утре ще я заведа на вет,защото днес е много специален ден.ще ви пиша утре за него :wb_052: .

#1002 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 25 May 2009 - 07:01 PM

gerry_22 и ИЯ утре е на доктор да и вземат кръв и да я гледат на ехограф.Нещо и става на моята мечка и съм много притеснена :wacko:

#1003 Потребителят е офлайн   MIla@ Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 May 2009 - 08:03 PM

Показване на мнениетоgerry_22, в May 25 2009, 09:53 AM, написа:

аз да ви се оплача-тъкмо се радвах на Айри,че вече почти на годинка нямаме проблеми с козината и ето вчера докато си я галя на тревата и гледам на всяка от дебелите и лапички по една малка раничка(екземка).направо лошо ми стана.
още утре ще я заведа на вет,защото днес е много специален ден.ще ви пиша утре за него :wb_052: .

Ия стискаме палци да не е нещо сериозно.
Много ми стана мъчно като прочето,да ни пишеш когато разбереш какво и е на Ия.
Гери и за теб стискаме палци
Аз като по неопитна да попитам какви са предпоставките за появяване на екземи при мечетата?Има ли начин да се предотврати това,защото съм сигурна че ще им е много неприятно и та тях и на нас.
МОята пакостница въпреки многобройните играчки който има си е харесала едни джапанки на детето и само с тях си играе като ги докопа.А Ванеса(дъщеря ми)като добра как и ги носи самичка :ab_041: за да си играе с тях
User's Signature

#1004 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 25 May 2009 - 11:21 PM

IA,този път ехографа ще покаже състоянието. Пожелаваме добри резултати и да пишеш за добри новини! :ba_025:
gerry_22, не се притеснявай, ти ги наблюдаваш и си ги хванала на време, ще се оправи Айра. Сигурно ще взимате хапчета, но ако ти даде и за мазане щом е на лапите ще го облизва затова си приготви, бебешки памучни чорапки и ги слагай поне за половин час след намазването.Айде оздравявайте!!! :zz_226:
MIla,няма Чау,което да не е предразположено към екземи по-природа! Причините понякога са вътрешни и външни. Като правило се пазят от лягане на влажни места /банята/,всекидневно ресане на козината да не се сплита,и да не запарва. При най-малкото спарване, те започват да се чешат и така възпаляват кожата до кръв. Тук всички сме минали това, и всяка година поне веднъж правят рани, колкото и да ги пазим! Проблема е, че екземите са много упорити, и само ако се хване веднага и навреме, не се разпространяват и на повече места по-козината. :dog:

#1005 Потребителят е офлайн   *LEA* Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 May 2009 - 12:10 AM

IA,дано да не е нещо сериозно и всичко да е наред :zz_226: .Пиши утре веднага щом се приберете да разберем какво ви е състоянието.gery_22 на вас скорошно оздравяване :ae_085: !Целувки от LEA :va_010:
User's Signature

Качена снимка

#1006 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 26 May 2009 - 11:07 AM

А ми за сега и взеха кръв и утре ще видим ако се наложи ще я обръснат и ще я видят на ехограф.

#1007 Потребителят е офлайн   mary_belcheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 26 May 2009 - 11:34 AM

gerry_22, IA---, присъединявам се към поста на *LEA*.
Дано няма основания за големи притеснения. Пожелавам бързо оздравяване на мечетата!
Целувки от мен и Арес.
User's Signature

Качена снимка

#1008 Потребителят е офлайн   gerry_22 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 May 2009 - 05:00 PM

Показване на мнениетоmary_belcheva, в May 26 2009, 10:34 AM, написа:

gerry_22, IA---, присъединявам се към поста на *LEA*.
Дано няма основания за големи притеснения. Пожелавам бързо оздравяване на мечетата!
Целувки от мен и Арес.

днес бяхме на ветеринар-оказа се,че по-всяка вероятност ни се е възпалила жлезата-аз наистина доста силно усещах неприятната миризма последните дни.раничките са на всяка лапа на едно и също местоположение,така,че е много малко вероятно да е мокра екзема,или въобще някакъв вид екзема.и такааааааааа изстискаха жлезата-УЖАСНО ВЪЗПАЛЕНА БЕШЕ.и сега сме 4-5 дни в изчакване да видиме дали раничките ще завехнат.ако не,ще се мажеме с нещо.Айра ми наклепа едно хубаво колата,явно е отвикнала да се вози.........и така,нищо страшно май :ae_085:

#1009 Потребителят е офлайн   milenkaaaaaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 26 May 2009 - 07:25 PM

Gerry_22 добре, че не е било нещо по сериозно, стискам палци Айра да оздравява по-бързо ! :wb_052:

IA--- Чакам да пишеш как е малката. Много целувки на нея и да я гушкаш много, за да й мине ! :ae_085: :af_089: :wb_052:
User's Signature

Качена снимка

#1010 Потребителят е офлайн   mary_belcheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Икона за мнението  Публикувано: 26 May 2009 - 10:33 PM

Показване на мнениетоgerry_22, в May 26 2009, 06:00 PM, написа:

днес бяхме на ветеринар-оказа се,че по-всяка вероятност ни се е възпалила жлезата-аз наистина доста силно усещах неприятната миризма последните дни.раничките са на всяка лапа на едно и също местоположение,така,че е много малко вероятно да е мокра екзема,или въобще някакъв вид екзема.и такааааааааа изстискаха жлезата-УЖАСНО ВЪЗПАЛЕНА БЕШЕ.и сега сме 4-5 дни в изчакване да видиме дали раничките ще завехнат.ако не,ще се мажеме с нещо.Айра ми наклепа едно хубаво колата,явно е отвикнала да се вози.........и така,нищо страшно май :ae_085:

Важното е, че всичко е сравнително спокойно :ab_041:. Много се радвам, че нещата са се насочили към бърза положителна развръзка. Дано раничките минат скоро :smile:. За колата - не се притеснявай, Арес се вози редовно и пак прави "Цирк Балкански" на задната седалка :ph34r: :laugh:.
User's Signature

Качена снимка

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема