Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2341 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 February 2012 - 08:30 PM

Показване на мнениетоadsun, в 29 February 2012 - 04:41 PM, написа:

мерси за информацията!не мисля да им плащам данъци за това че имам куче и го гледам.не го одобрявам.

И според мен е много глупаво, но като се има предвид колко безотговорни стопани има - нито чистят след кучето си (то това си е по-скоро виц, като гледам какво става по улиците), нито го обезпаразитяват, има хора, които оставят мъжките си кучета да "заплодят" някоя бездомна женска, защото "и те си имат нужди", после кученцата остават на улицата, или пък ако са домашни, биват изхвърляни, защото са нежелани и т.н. - приютите са пълни, по улиците бездомничета под път и над път (макар, че все по-рядко вече виждам).

Така че, докато има безотговорни стопани трябва да го има и този данък... макар че, до колкото знам повечето кучета не са регистрирани, въпреки, че е редно (уж).
User's Signature

Ако искаш ИСТИНСКИ приятел - вземи си КУЧЕ!

#2342 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 29 February 2012 - 08:51 PM

Мечонка, много вярно, но пък нали някой все пак трябва да дава пример.Особено ако иска да се съобразяват с него. Аз държа примерно, хората да си чистят, защото моите са много гнусливи. И да си водят кучетата на каишка. Както е по закон, щом аз го спазвам и не притеснявам никой, държа и аз да съм спокойна. Иначе нали уж данъка ще отива за бездомните, на това се надяваме всички.

#2343 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2012 - 10:27 PM

Съгласна съм. Това, че имам куче не значи, че ми е приятно да ходя сред чуждите ... или върху мен да скачат кални кучета, които си тичат навсякъде и притесняват околните. :ab_041: Надявам се и аз много нещата постепенно да се пооправят, това не е нормално при нас - болести, боклуци, зарази навсякъде и всеки вдига ръце и казва, че не е виновен... Наскоро направих забележка на един познат да чисти след кучето си и той ми се изсмя - това е масовата реакция, това имах предвид. Да не казвам, че имам съседи, които изхвърлят през балкона "отпадъците" на кучетата си :ab_041: но това са фрапантни случаи. А парите дали отиват за бездомните... дано.
User's Signature

#2344 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 29 February 2012 - 11:04 PM

Мечонка

Нещата няма да се пооправят от само себе си ако ние, самите стопани, не даваме пример.
В друга тема съм направила това сравнение и го смятам за удачно: ако всеки се вози гратис и не си дупчи билета то няма да има и градски транспорт.

Не може да се очакват луксозни возила с меки седалки ако се возиш гратис, сори.
За това моята позиция е следната: аз първо изпълнявам наредбите, а след като съм изрядна - имам право да отида в общината и да изисквам площкадки, полянки и т.н. СЛЕД като съм изрядна, а не ПРЕДИ това.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2345 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2012 - 10:08 AM

Именно, няма как да стане от само себе си. За да изискваме нещо, трябва първо ние да го свършим както трябва, а не да сме на принципа "еми те и другите така правят"... Това исках и аз да обесня. :smile:
User's Signature

#2346 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 March 2012 - 02:15 PM

Поста на Фурия, едно изключително полезно четиво е преместено в тази тема http://forum.dog.bg/...BD/page__st__40

#2347 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 01 March 2012 - 02:20 PM

Имам и още.
Да четат.
Барем на някого поне нещо да му остане в главата, че като гледам "специалната тема" надежда за нашата порода може да увехне още в самото начало в региона ни.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2348 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 01 March 2012 - 03:44 PM

Съобщение относно членството клуба.
Тъй като срока за вадене на картите в БРФК е към края си, а трябва да подам информация и снимки за самите карти. Всеки който желае нека се свърже с мен на лични. И да ми представи снимка. Цената на картата е 10лв.Тя ви освобождава от годишен данък към държавата ,не зависимо колко кучета имате. Лек и приятен Ден.
Честита Баба Марта
Мартеничка пращам надалече - нишка от живота във дома,
бяла като вишната на двора и червена- сила на кръвта.
Да те топли даже и далече, да те връща нощем у дома,
за да имаш сили във крилете като следваш своята мечта.
Да ти дава дързост във живота, че си струва още да вървиш
и където и да си... далече- винаги да имаш сили, своята любов да отстоиш!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2349 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 08 March 2012 - 10:51 AM

Честит Осми Март, скъпи Дами!!!!!!!!http://www.youtube.c...player_embedded

#2350 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 12:24 AM

Благодаря IA, честит и от мен със закъснение. :smile:
Искам да ви попитам - от април ли давате лекарство за дирофилария и до кога, до кой месец? И то е отделно от това за вътрешно обезпаразитяване? За външно какво слагате? И лятото през месец по-добре ли е да я обезпаразитявам, или на месец и половина е ок, защото вет-а така ми каза, а през зимата можело на два... което вече ми се вижда много.

Утре ще доуточня някой неща с лекарите, защото ще бием третата ваксинка, но ще се радвам, ако споделите вие как процедирате. :smile:

Тук, в подфорума не знам дали някъде е коментирано обезпаразитяването, аз не намерих, но във форума като цяло има информация, но пак казвам - ще се радвам, ако и вие ми обясните какво точно правите.
User's Signature

#2351 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 March 2012 - 02:24 AM

Мечонка
Да , от април давам за дирофилария, до към септември, или всъщност зависи от времето. През лятото аз обезпаразитевам вътрешно всеки месец. За два месеца зимата ,може да ти се вижда много, но доста доктори препоръчват даже на три. Аз обаче си спазвам свои правила, да ми е спокойна душата.
За външно, Адвантикса дава пробив, това ти го гарантирам. Фронтлайна също, освен това има страхотни странични ефекти, замайване, годене,повръщане.Пише си го даже в опътването. На мястото където се слага може да получи кучето алопеция.
Това което аз ти препоръчвам, са капките на Вирбак. Втора година ги използвам, пробив няма, добре се понасят от кучетата, и на който съм ги препоръчала всеки е доволен.
За ваксините ти препоръчвам да не пропуснеш преди да я изкараш да и сложиш и за Кучешка кашлица.Не е задължителна,но няма да съжаляваш.
Ти при кой доктор ходиш?

#2352 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 11:50 AM

Благодаря, Ия :smile:
В "Добро Хрумване" ходя и не зная името на момичето, което днес беше на смяна, честно казано. Тя ми каза, че и каишката е добър вариант и била ефективна 4-5 месеца, пробвали ли сте? Каза още, че нищо не е 100% сигурно, така или иначе... Чудя се дали да пробвам изобщо, иначе звучи много добре - тя каза, че може когато сме си в къщи да и я свалям и само когато излизаме да я слагам... Дали е добра идея?
Друг въпрос, който отдавна исках да задам - как махате ноктите? Режете ли ги, пилите ли ги, с какво? Че на моята вече са големи, аз преди около месец ги изпилих малко, но хич не ми позволява, не я боли, нито е неприятно, но се закача. Като спинкаше веднъж и ги изпилих и нищо не усети, но става ужасно бавно. С нокторезачка, подходяща за кучета ми се струва по-добре. Дали ще свикне или винаги ще е такава борба.. :dog:

Сега видях Вибрак-а и цената е много добра, 10-тина лева на пипета е доста приемливо.
User's Signature

#2353 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 March 2012 - 01:01 PM

И аз ходя в Добро Хрумване. Но моите меци обожават Мила Бобадова, особено ИЯ ,тя се кетри по нея всеки път, в най добрият случай я бута постоянно с лапа, ако не и обръща вниманиеКачена снимка Каишката не ти я препоръчвам, резултата никакъв, а проблеми много ако ви напъплят кърлежи и бълхи, в най добрият случай, се сдобивате с алергия. Освен това мачка страшно козината на врата и спарва.

Ноктите, когато правиш достатъчни разходки, не ти се налага да ги режеш. А ти препоръчвам да ги режеш ,не да ги пилиш, защото по някога ако е сух се цепят, кофти. За да свикне с каквато и да било манипулация ти трябва постоянство ,дори и да не режеш ноктите ,симулирай манипулация, щото ако ти се наложи да нямаш проблем.
Не забравяй ваксината за Кашлицата , а и да знаеш че много ще те развеселява като почнете да излизате на вън.
Разцелувай я и пусни някоя снимка да я видим каква гигантка е станала.Качена снимка

#2354 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 01:25 PM

Така ми се иска да се снимаме навън! Иначе наистина е пораснала доста - 7кг е вече. Харесва ми как се развива за сега физиката и, ще пусна снимки, това е добра идея. :smile: Колко бързо растат... не е за вярване...

IA, ще те послушам и ще взема Вибрак и аз не повярвах много на тези каишки... не съм чула някой да е доволен, но все пак исках да питам.

А за ноктите и аз така знам, че сами се изпилват при ходенето, но сега като си е само в къщи, няма как... Благодаря отново за съветите. :ae_085:
User's Signature

#2355 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 March 2012 - 06:47 PM

Забравих: След като днес сложихме последната ваксина, кога да сложи тази за кучешка кашлица? И нужно ли е удължаване на периода под карантина?
И аз си я бях наумила ваксината, но в Добро Хрумване ми казаха, че може и без нея, както всъщност е, но искам да съм спокойна.
User's Signature

#2356 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 10 March 2012 - 08:52 PM

То може без нея, но ти препоръчвам да я сложиш. По мои спомени не се биеше, а се лагаше в носа ако не се лъжа. И май може заедно с третата, така че просто се обади в понеделник, търси Мила и питай. Кажи, че е чау и, че аз съм ти казала, и тя ще ти даде пълно инфо.

#2357 Потребителят е офлайн   zlobichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 March 2012 - 08:35 PM

Здравейте, днес си взехме кученцето от
развъдника но ни казаха че не трябва да го къпем 
докато не са направени всички ваксини,
а имам малко дете, което го гушка, играе си с нея 
и моите желания са мечона да мине през банята. 
Какво ще ме посъветвате вие?
User's Signature

Качена снимка

#2358 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 12 March 2012 - 11:57 PM

В никакъв случай. Ако все пак има миризма може да използвате сух шампоан, или да обтриете малкото с намокрена кърпа с вода и оцет. От кой развъдник сте я взели?

#2359 Потребителят е офлайн   zlobichka Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 March 2012 - 01:20 PM

Благодаря за съвета, още сега ще го направим, защото малката си понамирисва. 
Иначе е взета от испански развъдник тук на острова.
Снощи ни веше първата нощ у дома и почти не сме спали, иначе се храни добре засега с Origen накиснати в пилешки бульон 
User's Signature

Качена снимка

#2360 Потребителят е офлайн   Мечонка Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 March 2012 - 05:24 PM

zlobichka Да ви е жива и здрава душицата и много да ви радва!
Когато аз всех моята сладурана и тя понамирисваше, за това използвах мокри кърпички за бебета, уж да не дразнят кожата... Все още и бърша периодично лапичките и козинката с такива, страхотен е ефекта, първият път когато влезе у нас, като я забързах, кърпичките станаха черни. :ab_041: Така, че това е добро решение. Сухите шампоани не са вариант - лично мнение.
Не я къпете преди ваксините, абсурд! Забършете я хубаво и ще видите, че няма да има проблем. :smile:
Мисля, че има и кърпички специално за кученца. :ae_085:
User's Signature

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни