Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 28 May 2013 - 01:54 PM
Искам да ви попитам каква купа за вода ползвате.
Досега ползвахме нормални панички за вода и храна.
Но винаги му е мокро под устата и надолу. за съжаление се оказа, че от влагата има екзема, сега я лекуваме.
Но за в бъдеще, трябва да решим проблема. Вече пробвах с тези купички, които се нагласят да са му на нивото на устата, но проблема продължава.
Ветеринара ми предложи да пробвам с купички за кокер!
Моля, кажете вие имате ли този проблем и как сте го решили.
Публикувано: 28 May 2013 - 06:09 PM
От развъдник, и то след внимателно проучване.
Desssy
какво значи "купички за кокер"? Имате предвид по-малък размер купи за вода да не си топи гушата там? Зависи донякъде и до структура на челюстите на самото куче - има животни, които не умеят да задържат течността нормално в устата си и са вечно лигави. На каква възраст е кучето? Дали е точно от вода или от самото лигаване, което е сигнал за по-сериозни проблеми? Или външни паразити, като демодекоза, например - животното се набутва в паницата защото водата дава временно облекчение при непрекъснат сърбеж...
Ако все пак става за мокрене сега покрай жегите точно от вода, има паници дето не разливат вода, нещо като конус, в който кучето трябва да си завре муцуната за да лочи, по този начин не може да се намокри или да обърне паницата или да разлее много вода.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 29 May 2013 - 12:00 PM
Кучето е на 6 месеца. Със сигурност проблема е от начина на пиене на вода. Винаги е пиел много вода и много се мокри.
След това, всичко около него е мокро, а водата от муцуната му слиза надолу под брадата и винаги си е влажен.
Вече бяхме на доктор, нищо притеснително няма, излекувахме екземата, но трябва да намерим начин да спрем мокренето.
Четох доста чужди форуми и има много чау чау-та с този проблем, дори сега съм поръчала подходяща за това купа за вода от Англия и чакаме да дойде.
Купата за кокер е по-дълбока, целта и е да не им влизат ушите вътре. Нея така и не я пробвахме...
Публикувано: 29 May 2013 - 01:06 PM
Здравей, Деси, явно ще ви трябва кърпа тип лигавник. Взимате една памучена кърпа за глава, дето гъзарите я носят:-)))) Сгъвате кърпата на триъгълник и връзвате на вратлето на куч. Кърпите са ефтини, вземете няколко и само ги сменяте. Перат се на пералня или на ръка, изсъхват за нула време. Като вържете кърпата под вратлето на куч - цялата влага отива върху кърпата, а не върху козината. Така избягвате запарването, защото памука е "дишащ" плат. Успех)))

Публикувано: 29 May 2013 - 02:28 PM
Често казано и аз си мислех за този вариант, но ме притеснява, че през деня като е сам ще седи дълго време с мокра кърпа и пак ще намокри козината.
Сега се надявам, че с купата, която ще получим, ще приключим проблема..... ако не, все пак ще го направим и него "гъзар"

PS: Това е въпросната купа - http://www.roadrefre....com/basket.php
Публикувано: 29 May 2013 - 04:08 PM
Да, купата е по-правилния вариант щом кучето остава през деня самО. Дано да ви помогне купата, инак ако не - кърпата служи като лигавник и водата се стича по нея, не я мокри и следователно не запарва козината по гърдите. Успех!)))))

Публикувано: 01 June 2013 - 05:35 PM
gerity_89, в 27 May 2013 - 07:24 PM, написа:
През есента ще има много добра скачка тук в бг. Ако ви интересува пишете ми на лични.
Сара, не съм те забравила , предложих ти френчи / френски фулдог/ ако решиш ми пиши да се свържа с колежката.
Приятели, търся дом за бебе чау и за 7 годишен, и двете мъжки. Бебето е крем, а по възрастният е син. Който иска нека се свърже с мен по телефон 0886573306, давам само след обследване и отговаряне на неудобни въпроси.
ААА, и купичките за кокер не вършат никаква работа. Ако се решите и който желае мога да донеса от европейското купички за чау ,че световното приключи.
Публикувано: 01 June 2013 - 06:51 PM
IA---, в 01 June 2013 - 05:35 PM, написа:
gerity_89, в 27 May 2013 - 07:24 PM, написа:
През есента ще има много добра скачка тук в бг. Ако ви интересува пишете ми на лични.
Сара, не съм те забравила , предложих ти френчи / френски фулдог/ ако решиш ми пиши да се свържа с колежката.
Приятели, търся дом за бебе чау и за 7 годишен, и двете мъжки. Бебето е крем, а по възрастният е син. Който иска нека се свърже с мен по телефон 0886573306, давам само след обследване и отговаряне на неудобни въпроси.
ААА, и купичките за кокер не вършат никаква работа. Ако се решите и който желае мога да донеса от европейското купички за чау ,че световното приключи.
ИА малкото на каква възраст е?
Публикувано: 01 June 2013 - 07:14 PM
Като ми отговориш ще питам и други неща. Не е нищо лично , не се обиждай ,просто не искам след два месеца да търся дом пак.
Публикувано: 01 June 2013 - 09:39 PM

Публикувано: 06 June 2013 - 08:57 AM

Доста време не съм се появявала...
Ние сме добре, малката е много привързана към гушо. Понякога дори успява да бъде много галъовна с него, гали го нежно, прегръща го, бърше му лапичките с мокри кърпи

Виждам, че и Вие сте в добро здраве, а има и нови попълнения.
Публикувано: 13 June 2013 - 12:02 PM
Публикувано: 15 June 2013 - 11:00 PM
IA---, в 13 June 2013 - 12:02 PM, написа:
Дишаше много тежко, буквално като астматик...Водим го на лекар- кръвна картина, биохимия, незнам си какъв анализ перфектни и съответно заключение, че кучето е здраво..Второ мнение вече поне със снимка, та там видяха, че има нещо на гърлото. Няма да навлизам в подробности, не са приятни, но явно се е образувало доста време.
Между другото, има ли пробиотици за куче или мога да давам човешки? Още е на антибиотик и вече е със супер раздразнен стомах, та се чудя какво да му давам.
Публикувано: 18 June 2013 - 10:29 AM

Публикувано: 18 June 2013 - 06:21 PM

Стискайте ни палци...гушо е зле, много зле по моите критерии.
А иначе се оказа, че има пробиотици кучешки Диа дог ни дадоха, ако не се лъжа. Но той повръща от няколко дни, спря да яде, днес изследванията му вече не са добри, казват, че има възпалителен процес. За няколко дни вече не помня инжекции му биха....Сега стискаме палци до утре да живне, ако не ....хоспитализация и на системи.
Просто незнам откъде дойде това чудо..Никога не е бил такъв, отслабнал е над 2 килограма....ужасно е просто..