Dog.bg Форуми : Чау-Говорилня

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (140 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета

#2221 Потребителят е офлайн   ludvglavata Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 10 August 2011 - 09:55 PM

И кръстоска да е, май няма да можем да намерим като това...

#2222 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 11 August 2011 - 05:50 AM

Показване на мнениетоludvglavata, в 10 August 2011 - 07:55 PM, написа:

И кръстоска да е, май няма да можем да намерим като това...

Чакайте, нещо не схванах - вие всъщност не искате чау-чау черна окраска, а искате голямо клепоухо черно куче с богата космена покривка?
Какъв е проблема тогава - има достатъчно породи които отговарят на подобно описание. Нюфаундленд, например, Черен териер, ризеншнауцер - сега не им купират ушите.
Но ако искате кученце точно от тази въпросната кръстоска - ваше право, разбира се, само че не е нужно да й измисляте порода.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#2223 Потребителят е офлайн   IA--- Икона

• Pretty Girls in your city for night
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Изгонени
  • Interests:discussion
Публикувано: 11 August 2011 - 10:25 AM

Каква е тази смехория. Пък тема и направили. Използвайте Говорилнята

#2224 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 15 August 2011 - 05:55 PM

Една добра новина имам аз:-)))
Помните ли тази женска от приюта в Богров?
Прикачена снимка

Вчера бях там заедно с нейните осиновители - моя дългогодишна приятелка и семейството й. Кучето има нов дом и ново име, сега се казва Лори и изглежда ето така:
Прикачена снимка

Вчера като я извеждаха тя се пльосна до мъжката част на семейството, започна да се търкаля по гръб и да обелва корем за почесване, облиза всички и направо сe усмихваше. После минахме да й напазаруваме нагръдник, повод и купички, а днес току що се чух със стопанката на Лори - вече не е в клетката в приюта а в новия си дом:-))))

Хепи енд за Лори. Да са живи и здрави заедно дълги години дано.
Дано всяко чау да намери неговите хора. Помагайте да намерим дом на черно мъжко чау от Стара Загора, нека се задоми и това момче. Ха дано!
User's Signature

#2225 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 08:32 PM

Furia_S, моля те дай малко повече инфо за черното чау от Стара Загора. Наши познати си търсят и може и да направим нещо ....., т.е. надявам се да се получи!

#2226 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 15 August 2011 - 08:53 PM

ARES_10

Бях звънала по телефон от тази обява тук:

Показване на мнениетоmik, в 06 July 2011 - 09:15 AM, написа:

Знам,че може да не му е тук мястото,но се подарява мъжко Чау Чау .
За повечеинформация на :

0898691367

Жената каза че мъжкия е добър, не е агресивен, черен, седем годишен, няма да го изхвърлят или нещо такова, но му търсят нов дом "по семейни причини". В Стара загора е кучето, ако някой го иска - и има опит с нашата порода което би било идеално - питайте.

Много тежко сменят стопаните възрастните чау-та, те са много предани към семейството си и се иска голямо търпение и любов за да се осинови възрастно куче.

Ако Вашите хора се навият - ще помагам с каквото мога:-) дано да му провърви и на това момче.
User's Signature

#2227 Потребителят е офлайн   ARES_10 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 17 August 2011 - 08:03 PM

Попитах и сега съм длъжна да обясня. Нашите познати се консултираха с "ветеринар" и той ги посъветвал да не взимат толкова "възрастно" чау. По неговото "компетентно" мнение това куче, освен здравословни проблеми и не дотам приятни спомени, породени именно от привързаността на животното към бившите му стопани, нищо друго няма да им донесе, въпреки огромното им желание.
Съжалявам за многото кавички, но току що говорих с тях и съм "леко" раздразнена и тропан ядосано по клавиатурата. Не пожелаха даже да отидем да го видят, защото можело да го харесат, а пък ..... май незнаят какво искат :dh_188:. Ако нашия Арес не беше толкова, както казва Furia_S, доминантен тип, с удоволствие бих осигурила спокойни дни на младежа. Но ние не допускаме никакви мъжкари покрай себе си, а да не говорим на собствена територия.
От сърце желая успех на момчето. Сложила съм и обява при нашия лекар, понеже кучето е наблизо и може някой друг да се съгласи.
Лека и прохладна вечер от Габрово!

#2228 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 19 August 2011 - 08:53 PM

Показване на мнениетоARES_10, в 17 August 2011 - 06:03 PM, написа:

Попитах и сега съм длъжна да обясня. Нашите познати се консултираха с "ветеринар" и той ги посъветвал да не взимат толкова "възрастно" чау. По неговото "компетентно" мнение това куче, освен здравословни проблеми и не дотам приятни спомени, породени именно от привързаността на животното към бившите му стопани, нищо друго няма да им донесе, въпреки огромното им желание.
Съжалявам за многото кавички, но току що говорих с тях и съм "леко" раздразнена и тропан ядосано по клавиатурата. Не пожелаха даже да отидем да го видят, защото можело да го харесат, а пък ..... май незнаят какво искат :dh_188:. Ако нашия Арес не беше толкова, както казва Furia_S, доминантен тип, с удоволствие бих осигурила спокойни дни на младежа. Но ние не допускаме никакви мъжкари покрай себе си, а да не говорим на собствена територия.
От сърце желая успех на момчето. Сложила съм и обява при нашия лекар, понеже кучето е наблизо и може някой друг да се съгласи.
Лека и прохладна вечер от Габрово!

Не се ядосвай! Явно ветеринара наистина се оказа един от малкото, който си разбира от работата, за това най-честно и почтено е предупредил хората с какво тепърва ще се сблъскат: кожни проблеми, много грижи, ресане, внимателно изграждане на контакта с възрастно куче, което може да отнеме месеци. По-добре че ги е отказал. Всеки иска да се фука с чау на каишка, но не всеки е готов да хвърли труд, грижи и любов за четирикракото на другия край на повода. Щом са се отказали толкова лесно значи не са това хората за черното момче. Всяко зло е за добро.
User's Signature

#2229 Потребителят е офлайн   ar4i_09 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 September 2011 - 10:25 AM

Чау чау правила:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2230 Потребителят е офлайн   Имаме мечка вкъщи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:чау-чау , пътешествия , кулинария и др.

Публикувано: 05 September 2011 - 05:27 PM

хахаха...много е яка тая картинка, обаче ние сядаме и даваме лапичка...но наистина като им хвърля пръчка ме поглеждат все едно им мятам граната :))) Поздрави от Гърция. Мечките се чувстват много добре тук...като се върнем ще пусна няколко снимки :)
User's Signature

Качена снимка

#2231 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2011 - 08:02 AM

Здравейте ! Не съм писала от мноогоо многоо време.Разглеждаш снимките на чау-чау-четата , всички са толкова хубавки . Furia_S все още ли търсят дом на чау-чаучето?

#2232 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 16 September 2011 - 08:12 AM

Показване на мнениетоiron_lady, в 16 September 2011 - 06:02 AM, написа:

Здравейте ! Не съм писала от мноогоо многоо време.Разглеждаш снимките на чау-чау-четата , всички са толкова хубавки . Furia_S все още ли търсят дом на чау-чаучето?

Не знам, не съм проверявала защото нямам подходящи кандидат-стопани за кучето. Звъннете ако имате впредвид някой сериозен кандидат, възрастните животни не се осиновяват много лесно за съжаление, повечето хора искат бебета, както разбирате.
User's Signature

#2233 Потребителят е офлайн   iron_lady Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 10:49 PM

Имам впредвид себе си. Запозната съм с отглеждането на чау-чау , защото до скоро имах. Но за съжаление някой недоброжелател ми го отрови ;( . Това е моята порода и много бих се радвала , ако мога да помогна на това кученце . Сега не съм в България , но след една седмица се пребирам и ще звънна на стопаните в СТара Загора.

#2234 Потребителят е офлайн   tornado Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 September 2011 - 08:23 PM

Здравейте!
Новият том на "Света на чау чау" е готов!Най-луксозното и голямо издание досега.Поради увеличените му страници и цената малко е скочила и е 62,50 евро.Томът е огромна "тухла" и е много интересен, вече разполагам с един брой за себе си.Статията за България вече е доста по-шарена!

Ето сайта на издателството за справка:

http://www.bbpress.n...2009-2010.shtml

Нека всички които искат да се сдобият с тази книга ми пишат и ще организираме доставката на всички книги накуп за 1-2 седмици.

Поздрави на всички и поздравления за чудесните снимки от лятото!
User's Signature

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07

#2235 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 09:57 AM

Привет, на всички!:md_064:
Направо съм ошашавена от глутниците бездомни кучета в София:smile: Сутринта за разстояние 12мин. пеша до УНСС, преброих минаващи покрай мен 42- е кучета. Видимо хранени, ама знаеш ли ги какво ще решат да правят насреща ти....:ea_103: Оставихме парализиращт спрей, дано не се налага да го използва малката. Сега сме спокойни защото, тя вече не е "Бездомна" като кучетата. ЛЕКА УЧЕБНА ГОДИНА НА ВСИЧКИ макар и за някой вече да е почнала:ba_025:. А за всички мечки много целувки!:wub:

#2236 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 05:01 PM

sara92
Оооо, приятелко, добре дошла в нашия град. Питай IA как ходи с кучегони, питай ме мен как имам в главата си цял маршрут за да заобиколя глутниците, питай ме като изхвърлят край нас кашони с приплода от поредната къща, и като пропищим и да се видим в чудо, защото инстинкт за пазене на потомство дори при най-дъртите кастрирани кучки се включва.

Не можеш да излезеш с кучето навън бре човек.

Ха добре дошла в града, където глутниците са над хората.

Дъщеря ти да не е в студенски град? Ако е така, то моля те - научи я от сега как да се отбранява от глутниците. Те там са най-много. И добре че не си го написала това в раздел на Новини и Коментар, че щяха да ти скочат псевдо-защитниците на глутниците как ти не обичаш кучетата.
User's Signature

#2237 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 08:05 PM

Furia_S, благодаря за "хубавите новини" спрямо града...Трябваше да избираме от кварталите Хаджи Димитър, Зона Б18, и Студентски град. Разбира се избрахме най-голямата близост до УНСС. Незнам какво да я науча да се пази, аз съм немалка жена и не мога да се опазя, а детето ми е 45 кг.мъничка, слабичка..... Тук не мога да си намеря място от притеснение, никога не се е отделяла от нас. Приета е и в П-в, Международни икономически отношения, но избра С-я за Бизнес икономика. Ако видя проблеми ще я прехвърлям в Пловдив. Но тя проявява невероятна смелост, търпимост и борбеност към всяка неуредица с която започва тепърва да я сблъсква живота в чужд град..:ae_085: Наистина не съм очаквала това с кучетата, едно е да го чуваш, друго е да го видиш. Няма кой да ме обвини, че не обичам кучетата освен ако не ме познава..., но това е бедствие лошо за тях, лошо и за хората. КАК СЕ ОПАЗВАТЕ?????:mg_062:Тоест вие сте намерили всякакви трикове, иначе....:rc_036:

#2238 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 29 September 2011 - 08:54 PM

Не питай как се пазим, особено като сме на разходка с кучето. Шутове, викове, кучегони, чудеса. Особено не ги мисля стопани с разгонените женски.

Никъде няма да си го местиш детето, остави я сама да извърши всичките си грешки.
Знам какво ти е и как ти е свито на сърцето, но повярвай ми - трябва да уважаваме избора на децата, инак няма да им дадем крила и да ги пуснем да летят сами.
Всичко ще е наред, не се притеснявай:-)))

Малката ми зълвичка също е в студенския в общежитията сега, подозирам че се е изнесла от квартирата си в общежитията точно заради купона нон-стоп))))) макар че учи детето усилено.
Остави я да си живее студенството, не се притеснявай)
User's Signature

#2239 Потребителят е офлайн   sara92 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 September 2011 - 10:14 AM

Знаеш ли как я търсят Сара и Лъки, ходят до леглото и търсят я, скимтят, чакат до вратата на детската да ги пусне. Като им отворя, обикалят в кръг и ме поглеждат, сякаш чакат да им обясня..:dh_188:Като си дойде, беше адска радост, подскачане, близане по лицето и ръцете. Не се отделят от нея, носят и чехлите, поводите да ги разхожда, четката ди ги реши тя. Не били разбирали....милите само дето не могат да говорят.:dog::dog:

#2240 Потребителят е офлайн   weezy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 November 2011 - 09:12 PM

Искам да ви се оплача.... Моя чау има проблем с очите и с тестисите :( На едното око има петно а по тестисите са му се образували някакви жълти петна... днес ходихме на ветеринар и следващата седмица ще е на операция на окото. Искам да ви питам вие имали ли сте подобни проблеми ?
Отделно имам и проблем и с поведението на кучето... той признава само нас стопаните си а с чуждите хора е много много агресивен (и на нас е посягал и хапал няколко пъти) отделно на ветеринара днес примерно стана много агресивен започна да лае и ръмжи и не остави да го прегледат напълно и не знам просто как да променя това негово поведение за да бъде нормално куче... :|

• (140 Страници) +
  • « Първа
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни