Чау-Говорилня говорим за нашите любими мечета
Публикувано: 11 August 2011 - 05:50 AM
ludvglavata, в 10 August 2011 - 07:55 PM, написа:
Чакайте, нещо не схванах - вие всъщност не искате чау-чау черна окраска, а искате голямо клепоухо черно куче с богата космена покривка?
Какъв е проблема тогава - има достатъчно породи които отговарят на подобно описание. Нюфаундленд, например, Черен териер, ризеншнауцер - сега не им купират ушите.
Но ако искате кученце точно от тази въпросната кръстоска - ваше право, разбира се, само че не е нужно да й измисляте порода.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 11 August 2011 - 10:25 AM
Публикувано: 15 August 2011 - 05:55 PM
Помните ли тази женска от приюта в Богров?

Вчера бях там заедно с нейните осиновители - моя дългогодишна приятелка и семейството й. Кучето има нов дом и ново име, сега се казва Лори и изглежда ето така:

Вчера като я извеждаха тя се пльосна до мъжката част на семейството, започна да се търкаля по гръб и да обелва корем за почесване, облиза всички и направо сe усмихваше. После минахме да й напазаруваме нагръдник, повод и купички, а днес току що се чух със стопанката на Лори - вече не е в клетката в приюта а в новия си дом:-))))
Хепи енд за Лори. Да са живи и здрави заедно дълги години дано.
Дано всяко чау да намери неговите хора. Помагайте да намерим дом на черно мъжко чау от Стара Загора, нека се задоми и това момче. Ха дано!

Публикувано: 15 August 2011 - 08:53 PM
Бях звънала по телефон от тази обява тук:
mik, в 06 July 2011 - 09:15 AM, написа:
За повечеинформация на :
0898691367
Жената каза че мъжкия е добър, не е агресивен, черен, седем годишен, няма да го изхвърлят или нещо такова, но му търсят нов дом "по семейни причини". В Стара загора е кучето, ако някой го иска - и има опит с нашата порода което би било идеално - питайте.
Много тежко сменят стопаните възрастните чау-та, те са много предани към семейството си и се иска голямо търпение и любов за да се осинови възрастно куче.
Ако Вашите хора се навият - ще помагам с каквото мога:-) дано да му провърви и на това момче.

Публикувано: 17 August 2011 - 08:03 PM
Съжалявам за многото кавички, но току що говорих с тях и съм "леко" раздразнена и тропан ядосано по клавиатурата. Не пожелаха даже да отидем да го видят, защото можело да го харесат, а пък ..... май незнаят какво искат

От сърце желая успех на момчето. Сложила съм и обява при нашия лекар, понеже кучето е наблизо и може някой друг да се съгласи.
Лека и прохладна вечер от Габрово!
Публикувано: 19 August 2011 - 08:53 PM
ARES_10, в 17 August 2011 - 06:03 PM, написа:
Съжалявам за многото кавички, но току що говорих с тях и съм "леко" раздразнена и тропан ядосано по клавиатурата. Не пожелаха даже да отидем да го видят, защото можело да го харесат, а пък ..... май незнаят какво искат

От сърце желая успех на момчето. Сложила съм и обява при нашия лекар, понеже кучето е наблизо и може някой друг да се съгласи.
Лека и прохладна вечер от Габрово!
Не се ядосвай! Явно ветеринара наистина се оказа един от малкото, който си разбира от работата, за това най-честно и почтено е предупредил хората с какво тепърва ще се сблъскат: кожни проблеми, много грижи, ресане, внимателно изграждане на контакта с възрастно куче, което може да отнеме месеци. По-добре че ги е отказал. Всеки иска да се фука с чау на каишка, но не всеки е готов да хвърли труд, грижи и любов за четирикракото на другия край на повода. Щом са се отказали толкова лесно значи не са това хората за черното момче. Всяко зло е за добро.

Публикувано: 05 September 2011 - 05:27 PM
Публикувано: 16 September 2011 - 08:12 AM
iron_lady, в 16 September 2011 - 06:02 AM, написа:
Не знам, не съм проверявала защото нямам подходящи кандидат-стопани за кучето. Звъннете ако имате впредвид някой сериозен кандидат, възрастните животни не се осиновяват много лесно за съжаление, повечето хора искат бебета, както разбирате.

Публикувано: 17 September 2011 - 10:49 PM
Публикувано: 19 September 2011 - 08:23 PM
Новият том на "Света на чау чау" е готов!Най-луксозното и голямо издание досега.Поради увеличените му страници и цената малко е скочила и е 62,50 евро.Томът е огромна "тухла" и е много интересен, вече разполагам с един брой за себе си.Статията за България вече е доста по-шарена!
Ето сайта на издателството за справка:
http://www.bbpress.n...2009-2010.shtml
Нека всички които искат да се сдобият с тази книга ми пишат и ще организираме доставката на всички книги накуп за 1-2 седмици.
Поздрави на всички и поздравления за чудесните снимки от лятото!

www.chowchowbg.com
Kennel "Realnature", FCI 53/07
Публикувано: 29 September 2011 - 09:57 AM

Направо съм ошашавена от глутниците бездомни кучета в София

Публикувано: 29 September 2011 - 05:01 PM
Оооо, приятелко, добре дошла в нашия град. Питай IA как ходи с кучегони, питай ме мен как имам в главата си цял маршрут за да заобиколя глутниците, питай ме като изхвърлят край нас кашони с приплода от поредната къща, и като пропищим и да се видим в чудо, защото инстинкт за пазене на потомство дори при най-дъртите кастрирани кучки се включва.
Не можеш да излезеш с кучето навън бре човек.
Ха добре дошла в града, където глутниците са над хората.
Дъщеря ти да не е в студенски град? Ако е така, то моля те - научи я от сега как да се отбранява от глутниците. Те там са най-много. И добре че не си го написала това в раздел на Новини и Коментар, че щяха да ти скочат псевдо-защитниците на глутниците как ти не обичаш кучетата.

Публикувано: 29 September 2011 - 08:05 PM

Публикувано: 29 September 2011 - 08:54 PM
Никъде няма да си го местиш детето, остави я сама да извърши всичките си грешки.
Знам какво ти е и как ти е свито на сърцето, но повярвай ми - трябва да уважаваме избора на децата, инак няма да им дадем крила и да ги пуснем да летят сами.
Всичко ще е наред, не се притеснявай:-)))
Малката ми зълвичка също е в студенския в общежитията сега, подозирам че се е изнесла от квартирата си в общежитията точно заради купона нон-стоп))))) макар че учи детето усилено.
Остави я да си живее студенството, не се притеснявай)

Публикувано: 30 September 2011 - 10:14 AM

Публикувано: 18 November 2011 - 09:12 PM
Отделно имам и проблем и с поведението на кучето... той признава само нас стопаните си а с чуждите хора е много много агресивен (и на нас е посягал и хапал няколко пъти) отделно на ветеринара днес примерно стана много агресивен започна да лае и ръмжи и не остави да го прегледат напълно и не знам просто как да променя това негово поведение за да бъде нормално куче... :|