Dog.bg Форуми : Разхождане на кучета за град София

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Разхождане на кучета за град София Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 04 March 2014 - 02:10 PM

Благодаря за характеристиката, която ми направихте! Само не знам откъде тази информация за личността ми, не съм била светица... Вие добре ли сте изобщо? Що за определения... :tb_195: Аз нито говоря клюки нито обиждам без причина. Вие сте тази с празните приказки хвърлени срещу хора, които не познавате. Мнението ми е изцяло от лични впечатления. Разбирам, че сте поддръжник на Светла, но не е нужно толкова злобно със зъби и нокти да се доказвате като такава. А и никой не обича хората тип "на всяка манджа мерудия". Всичко хубаво и на Вас :smile:

#42 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 March 2014 - 02:14 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 March 2014 - 12:10 PM, написа:

Благодаря за характеристиката, която ми направихте! Само не знам откъде тази информация за личността ми, не съм била светица... Вие добре ли сте изобщо? Що за определения... :tb_195: Аз нито говоря клюки нито обиждам без причина. Вие сте тази с празните приказки хвърлени срещу хора, които не познавате. Мнението ми е изцяло от лични впечатления. Разбирам, че сте поддръжник на Светла, но не е нужно толкова злобно със зъби и нокти да се доказвате като такава. А и никой не обича хората тип "на всяка манджа мерудия". Всичко хубаво и на Вас :smile:

Мило момиче, аз Светла дори не я познавам, тя не ми е тренирала кучета, така че вашите злобни нападки характеризират най-вече вас, не и мен)))

Говоря от личния ми опит - не бива да упрекваш треньор за факта че той не поема всичко дето шава. Истински уважаеми от мен треньори ако виждат след първо оглеждане че не се справят просто отказват по-нататъшна корекция. Изисква се сила, воля, знания и характер да признаеш "Тук няма да се справя, обърнете се към друг специалист".
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#43 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 02:17 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 March 2014 - 02:14 PM, написа:

Показване на мнениетоmarin4eto, в 04 March 2014 - 12:10 PM, написа:

Мило момиче, аз Светла дори не я познавам, тя не ми е тренирала кучета, така че вашите злобни нападки характеризират най-вече вас, не и мен)))

Говоря от личния ми опит - не бива да упрекваш треньор за факта че той не поема всичко дето шава. Истински уважаеми от мен треньори ако виждат след първо оглеждане че не се справят просто отказват по-нататъшна корекция. Изисква се сила, воля, знания и характер да признаеш "Тук няма да се справя, обърнете се към друг специалист".

Благодаря Ви за милото обръщение! :smile: Аз си знам кой и защо упреквам, а Вие след като даже не познавате някого и не знаете как работи, смятате ли за правилно да защитавате? Аз имам преки и лични впечатления и това е моето мнение. Съжалявам, ако на някого не му харесва или не му изнася!

#44 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 March 2014 - 02:22 PM

Марина,
Смятате ли че вашето мятане натам-насам от Светлето до електрошок на Венци е допринесло за стабилност на кучето?

Ако искате искреното ми доброжелателно мнение - ще ви го кажа, ама надали ще ви хареса. И не очаквайте повече от мен мило обръщение, защото самата вие сте виновна за поведение на кучето си, никой треньор не бива да го оплювате или оправдавате. Стопанина е отговорен за грешките си, които после дълготрайно се отиграват върху поведение на кучета.

ПС: Ако имате персонална омраза и претенции към Светле, то тогава пишете честно и претенциите си към Венци. А не така избирателно, защото става изключително грозно.
User's Signature

#45 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 02:31 PM

Не е много коректно да споменавате името на Венци, но Вие си знаете. Изобщо не съм се мятала от един на друг треньор. Това е известен и препоръчван треньор, доверила съм се на препоръки от други хора. Права сте, че не Ви искам мнението, и то само по една причина. Нямате представа как се държи кучето ми, как аз съм подходила в обучението му и какъв проблем проявява в момента. А и такива дистанционни препоръки, не благодаря. Да попитам ли защо тогава вашето куче е агресивно? Може би е отражение на стопанина, или пък грешно възпитание, а може би е по наследство? Занимавайте се с вашето куче и вашите проблеми, аз не съм искала съвет от Вас. Да не говорим, че кучето ми не проявява такъв поведенчески проблем, не застрашава никого, така че не пиша изобщо с тази цел. Отново повтарям, ако на някой не му харесва мнението ми, това е изцяло негов проблем! Аз имам право на такова.

В случая говоря за Светла, защото тя е писала в темата и защото има какво да кажа по повдигнатия въпрос, ако имам проблем с Венци, ще пиша и за него. Имена не бях назовавала, вие започнахте.Благодаря, че отново ме съветвате как да се държа и какво да пиша въпреки че не виждам с какво право.

#46 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 03:05 PM

Не е много коректно цялстното ви инфантилно държание на младо момиче, което явно цели да очерни Светла. Подло, грозно и отъмстително ми се вижда, мило момиче. Направихте изявлението си - получихте отговор, няма защо да се мръщите насреща.
User's Signature

#47 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 03:12 PM

Значи сте останала с грешно впечатление. Не се притеснявайте, всеки прави грешки :smile: Ако целях да очерня някого нямаше да си спестя много други неща. В случая отбелязах едно изказване, което лично за МЕН не е професионално, Вие развихте нещата в много грозна посока. Повече няма да Ви се обяснявам. Поздрави :smile:

#48 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 03:20 PM

Марина,
напротив, това изказване на Светла е точно ПРОФЕСИОНАЛНО. Един профи няма да ви вземе парите, ако не може да ви свърши работа. Един хендлер не се прави на коректор по поведение, един ветеринар не се прави на селекционер, един инструктор по скачка не се прави на ветеринар и т.н.
Знаете ли че един инструктор ниво ВН не се навира в ИПО дресура?

Така че вашето определение за "треньор", който не бива да отказва проблемни кучета и че той трябва да е човешки комисар рекс е абсолютно неадекватно. Вие си мислите че всеки треньор е като лекар, който трябва да е кардиолог, невролог, уринолог, психиатър, хирург, тоест момче за всичко? е...няма такове нещо, миличка.
User's Signature

#49 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 03:41 PM

Примери за непрофесионално отношение много, но няма да ги споделя тук. Спрете с обръщения тип "миличка", "скъпичка"" и тн лицемерни думички. Вие сте пример за некоректност,Вие сте пример за грозно поведение, защото точно Вие започнахте с личните квалификации, също така говорите празни приказки, неподплатени с лични наблюдения... И тъй като по-умния отстъпва, което съм забелязала, че Вие никога не правите, аз повече на Ваш коментар няма да отговарям. Абсолютно безсмислено е.

Прекрасен ден Ви желая, скъпа госпожо :ae_085:

#50 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 03:46 PM

Марина,
следващия път не нападай треньорите, като си въобразяваш че тук ядем домати с колци. Тук не ти е тийн-сайт да ти се подведем по нападките, много внимавай кой хендлер клюкарстваш и как точно, възрастни сме тук, а ти си с първото си куче, така че, драга Марина, внимавай когато удряш под кръста, да не ти се върне тъпкано.

...толкова млада, а вече толкова подло започнала живота си...

ПС: като не ти харесва Светла, стани ти профи, да те видя в ринга, на поляната, с група стопани. Лесно е да плюеш.
User's Signature

#51 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 03:54 PM

Моето поведение и моят живот са далеч от подли. Но дори да е така, както казахте-млада съм, А какво е вашето оправдание?
С нищо няма да внимавам, винаги казвам това, което мисля и ще продължа да го правя. Факт, че кинологията се е превърнала в машина за пари и само схеми и интриги се плетат. Това, че има неписано правило всички да мълчат и да се скатават независимо от това, което виждат, при мен няма как да стане. Така че с нищо няма да внимавам.Знам, че на много хора не ви изнасят такива като мен, но монетата има две страни. Аз заставам твърдо зад мнението си,а на Вас не ви правят чест грозните изказвания, които правите. А аз къде и в коя област ще се доказвам, не е ваша работа. От човек като вас, лишен от основни човешки качества и таящ такава злоба, не приемам оценки.

#52 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2014 - 04:03 PM

Да, факт е че кинология от години в световен мащаб е машина за пари, топлата вода ли откривате? Мче аз от години го знам. Дубрутру, открихме и Хамерика. Тук в този форум се говори за това от не знам колко време.
Кого изненадвате с това? Че нямаме много профи в България? Смях в залата, ми нямаме, то е всеизвестно. Е, и?
Да напомня ли откъде започнахме? Вие най-нагло казахте че не разбирате какъв е този треньор, който отказва кучета. Отговорих ви че това е много отговорна практика.
Като не разбирате - станете вие перфектен треньор, да ви видя, да се занимавате и с корекции, и с ръкав, и с работа на костюм, и с ВН, и с терапевти, и тогава да ви видя дали ще сте права да тропате с крак и да изисквате нещо от някой и да разсъждавате за професионализъм на един хендлер.

Пораснете малко, време ви е, вече не сте на 13.
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   Надя Йонева Икона

Публикувано: 18 May 2014 - 09:21 PM

Предлагам разходки за кучета :) Прочетох коментарите и споровете и за това,ще напиша няколко думи за себе си.Обожавам кучетата, и колкото са по-големи,още по-добре :) Имам ротвайлерка на 9 год и мопс на 11 мес.които гледам в София.В провинцията имам 3 каракачанки на 6 и 3 год.които си признавам че не са възпитани както домашните ми кучета,но пък те все пак живеят в двор и освен да пазят друго не се иска от тях.Признавам,че освен моите кучета и няколко съседски ( и за сега малки на размер,защото още не смея да се хвърлям на високо) други чужди кучета не съм разхождала.Разбирам се прекрасно с всички кучета.Умея да ги предразполагам и не се страхувам от "опасните породи".Съкращават ме и затова реших ,че бих могла да обединя любовта си към животните,хобито и интересите си в работа,която ще върша с най-голямо удоволствие.Пределно ми е ясно,че не мога да грабна кучето ви и да хукна из парка.Бих предложила една или две разходки заедно със собственика,за да видим дали ще се харесаме взаимно с кучето и дали бих се справила с него.Като млада ротвайлерката ми беше доста буйна,меко казано,така че съм имала всякакви приключения.Забравих да спомена,че преди нея имах немска овчарка ,шнауцер и още две каракачанки. :ae_085:

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни