Dog.bg Форуми : Немски шпиц в окаяно състояние

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Немски шпиц в окаяно състояние Санела има нужда от помощ

#21 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 May 2009 - 03:56 PM

Показване на мнениетоpami, в May 5 2009, 01:45 PM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в May 5 2009, 04:37 PM, написа:

Показване на мнениетоjijafka, в May 5 2009, 04:34 PM, написа:

Когато предното ми куче роди

Това ме подсеща, че е важно кучето да се кастрира, преди да се даде.

Да и аз си го мислех но кучето е много слабо,пълно е с кърлежи,никога не е обезпаразитявано и затова исках да му намеря стопани които да се погрижат първо за здравето му,после за килограмите и накрая да го кастрират.Кучето много е страдало така ,че залужава да бъде гледано в добри условия.

Аз лично нямам нищо против да се срещна с някой от форума, който е от София и да поговорим (нещо като интервю)... Попринцип живея в Люлин, в апартамент, а зад блока ни има огромна поляна. Относно опита ми имала съм мини-пинчер, доберман, който почина преди 3 години на 13 год. възраст :rf_011: , а в момента имам среден шпиц на 2.5 год. на име Франческа + 2 котки. :da_005:
Взех моя шпиц по подобен случай. Стопанката й уж заминаваше за чужбина, но в последствие разбрах, че я е продавала, защото е ухапала нея и баща й заради храна... Беше постригана като овца, с кожна екзема и със страх като посегнеш към нея...явно беше бита. Доста време ми отне да я направа усмихнатото и игриво куче, което е в момента!
Ето я и дебеланата ми...
Прикачена снимка

Ако решите мога да се срещна с някой от вас. Това за центъра е добра идея...кучето трябва да се махне от мястото, където е в най-бързо време!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#22 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2009 - 04:04 PM

пами ето номера ми 0889 / 58 43 02 клипнете ми аз ще Ви избера.
очаквам да ми звъннете по възможност сега..

#23 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 05 May 2009 - 04:25 PM

Ще ви оставя скайпа си! На него може да ме намерите почти по всяко време!
infinity_v
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   pami Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 07:54 AM

Незнам как и от къде да почна.Първо искам да кажа че се срамувам от това ,че хората сме толкова жестоки,срамувам се ,че живея в държава където няма закони или и да ги има не се спазват.Вчера се обадих на стопанката на Шпица каза че може към 8 вечерта да отида и да го видя.Ходих но това което видях немога да го опиша.Кученцето цялото беше в кърлежи,много ама много слабо,лежеше и не се движеше,беше почти в безсъзнание.Отваряше си очите за малко но нямаше сили милата и пак ги затваряше.От видяното без малко да хвана стопанката за гушата и да и покажа какво е жестокост но после се съвзех и си казах ,че няма смисъл да си цапам ръцете с такъв жалък човек.Обадих се веднага на нашия доктор,на когото благодаря ,че веднага ни прие.Носила съм я на ръце до вета защото знаех ,че никое такси няма да ме качи с куче цялото в кърлежи.Доктора като видя кучето се хвана за главата,каза че практикува тази професия от повече от 20 години но такова нещо не е виждал.Ушите и бяха пълни с кърлежи,врата и направо незнам как да го опиша.Езика и даже вече беше бял,просто кученцето беше в много тежко състояние.Сложи и 4 инжекции,даде ми едно лекарство което се разтваря в 2 литра вода за да я къпя.Прибрах я във вкъщи направих каквото е казал доктора но тя все още е много зле и незнам какво да правя.Снощи и дадох малко гранули изяде около една шепа,сутринта изяде малко телешко месо,не пие вода,само лежи.Сутринта около 20тина кърлежи бяха паднали но другите си седят и незнам какво да направя.Много ще се радвам ако ме посъветвате какво да правя с тия кърлежи и какво да и дам да яде.Качвам и снимки които съм направила в мизерната къща.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#25 Потребителят е офлайн   Илит Икона

• Негасена вар
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 May 2009 - 08:03 AM

Ужас! Добре, че си я взела.
Лично аз кърлежите ги махам -с пинсета и въртиш обратно на часовниковата стрелка. Само че моите кучета са с Фронтлайн и гадинките лесно се пускат, че са взели-дали и без това. Не знам за жизнени и здрави кръвопийци.
Сигурно има анемия, с толкова паразити. Докторът даде ли ви нещо за нея? Според мен е добра идея да и даваш хубави гранули за кърмачки -те са по-силни и богати. Но не приемай думите ми за чиста монета, само гадая. Най-добре си е да слушаш вета.
Успех и на двете ви!
User's Signature

Ти си моето куче,
аз съм твоят човек!

Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   pami Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 08:11 AM

Вета каза да неги махам кърлежите,че те сами щели да паднат от лекарството.Те са много незнам дали само това лекарство ще помогне.Утре пак ще го водя при доктора но не знам до утре какво да правя.Дали някой вет от форума може да каже какво да правя.Просто много съм притеснена защото тя както я оставих снощи така я намерих сутринта.Не мърда изобщо и не пие вода.

#27 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 06 May 2009 - 08:31 AM

Аз все се сещам в такива случаи и за жалба за жестокост, колкото и да не и обърнат внимание, разни институции трябва да свикват с такива.

#28 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2009 - 08:35 AM

Пробвай да й дадеш нещо течно за ядене щом не иска да пие вода-сосче, бульонче, нещо такова...това ми идва на ум. Дано живне и се съвземе скоро милата, страхотна е и като се оправи ще е още по-красива. Успех и стискам палци!

#29 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 08:41 AM

При всички положения кучето има анемия.Трябват и лекарства.Аз лично бих извадила кърлежите.Сигурно е обезводнено.Опъни кожата на врата,ако на се връща бързо,а остава като гребен кучето има нужда от венозно вливане на течности.Сигурен знак за анемия са белите венци.Заведи я и при друг лекар!

#30 Потребителят е офлайн   pami Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 08:43 AM

Мислех да и сваря едно пилешко бутче,да и дам от месцето и булъона.Наистина е много мила,много е хубава.Дано се оправи.Стискайте палци и се молете за нея,защото тя го заслужава.Заслужава топъл дом и любящи стопани които да и покажат ,че има и добри хора.Тя е била на 2 годинки много е малка още просто искам най доброто за нея.

#31 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2009 - 09:30 AM

Не слагай нищо повече за кърлежите, преди да се консултираш с ветеринар - това са отрови, кучето е много слабо, да не стане беля. Не се опитвай да ги махаш сама, защото са много и все на някой ще му остане главичката, което ще доведе до други проблеми.
Ако не приема течности, на първо време й давай бульон или вода със спринцовка, без игла, през устата, насила.
Успех.

#32 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 06 May 2009 - 09:52 AM

Браво пами!Направила си най - доброто към момента за животинката.
Вслушай се в съветите на "старите кучета" и не се притеснявай.
От снимките виждам едно много тъжно и подтиснато куче.
Но това ще се промени благодарение на теб пами.
С теб сме ако имаш нужда от нещо пиши/звънни
ето майл -
stoil.sto@gmail.com
viva_buresh@mail.bg
Прегръдки за теб и Санела! :ae_085:

#33 Потребителят е офлайн   nat8 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2009 - 10:00 AM

Както казва nort2005, вода трябва да се дава насила със спринцовка. Случвало ми се е преди много време с коте и се наложи 2-3 дни да му давам така вода докато започне да пие само. Дано се оправи по-бързо.
User's Signature

Качена снимка

#34 Потребителят е офлайн   pami Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 10:00 AM

Показване на мнениетоДури, в May 6 2009, 10:52 AM, написа:

Браво пами!Направила си най - доброто към момента за животинката.
Вслушай се в съветите на "старите кучета" и не се притеснявай.
От снимките виждам едно много тъжно и подтиснато куче.
Но това ще се промени благодарение на теб пами.
С теб сме ако имаш нужда от нещо пиши/звънни
ето майл -
stoil.sto@gmail.com
viva_buresh@mail.bg
Прегръдки за теб и Санела! :ae_085:

Дури много ти благодаря.Много страда милада дано да я спасим.Ще направя всичко което е по силите ми.И ако имате съвети ги приемам,просто ми е много тежко в момента гледам я в очите и немога да помогна.

#35 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 10:11 AM

Кученцето трябва да се включи на системи, щом не пие вода и не се храни, иначе може да умре от обезводняване. Фройнтлайна се слага на здрави кучета, дано не й навреди. Не я пръскайте с нищо повече, за да не я отровите, само я закарайте някъде да я включат на системи.

#36 Потребителят е офлайн   pami Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 10:18 AM

Показване на мнениетоPURSY, в May 6 2009, 11:11 AM, написа:

Кученцето трябва да се включи на системи, щом не пие вода и не се храни, иначе може да умре от обезводняване. Фройнтлайна се слага на здрави кучета, дано не й навреди. Не я пръскайте с нищо повече, за да не я отровите, само я закарайте някъде да я включат на системи.

Днес е не работен ден и няма нито един ветеринар дежурен.Вчера доктора ми каза за утре сутринта да го заведа.Незнам какво да правя вече.Сега ще пробвам с пилешки булъон, дано да го изпие.

#37 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2009 - 10:42 AM

Показване на мнениетоpami, в May 6 2009, 09:18 AM, написа:

Днес е не работен ден и няма нито един ветеринар дежурен.

Точно затова ти писах - ако не иска да пие, със спринцовка директно в устата. Не се притеснявай, няма да се задави. През час-два й давай така бульонче, ако нямаш - вода. Това трябва да правиш сега. Останалото - когато отидете при доктора.

#38 Потребителят е офлайн   maria_iv76 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 10:48 AM

Здравейте Пами!Аз нямам много опит,но съвсем скоро се сблъсках с проблема с мнoгoто кърлeжи!Това което ти е дал ветринаря трябва да е ампула и ако е така е много ефикасна!Аз моя първо с такава го намазах и за ваше успокоение да кажа,че на следващия ден след намазването кърлежите стояха,но според моя вет бяха мъртви!Въпрос на време е да паднат!Ако решите да ги махате не ги пипаите с ръце(най-малко ако нямате пинсета сложете ръкавици)!За системите и аз съм съгласна,но ако няма как пробвайте както ви посъветваха със спринцовката!А иначе похвали за благородната постъпка! П.П:Намерих тел на ветеринар в Шумен(ако званнеш няма ли да дойде?)Моят идва по всяко време! Ще го пратя на ЛС

#39 Потребителят е офлайн   pami Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 May 2009 - 11:06 AM

Благодаря ви на всички за съветите.Нямам спринцовка вкъщи но веднега ще отида да купя добре ,че има дежурни аптеки.По късно ще пиша за състоянието на Санела.

#40 Потребителят е офлайн   jijafka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 May 2009 - 11:39 AM

Показване на мнениетоpami, в May 6 2009, 09:06 AM, написа:

Благодаря ви на всички за съветите.Нямам спринцовка вкъщи но веднега ще отида да купя добре ,че има дежурни аптеки.По късно ще пиша за състоянието на Санела.

Браво, че си я взела! От написаното разбирам, че е било точно на време! Пробвай се да и дадеш полусуров черен дроб, той е много полезен при анемия. Моят вет ми го препоръчваше за след операция на куче, когато е загубило повече кръв. Предполагам и че за анемията ще помогне!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни