днес си мислех и мислех за кратуната и установявам, че повече прилича на вълк, отколкото на куче...
1. самотник е-като го водим на бира стои отстрани и не участва, много спокойно стои, не лае, не се вълнува много от други животни, не вдига шум и не го кефи да го галят в неговата територия-за погалване трябва да го извикаш
2. за пръв път виждам куче да се усмихва така-само вълци по телевизията съм виждала да се поздравяват с пълна усмивка, заголване на всички зъби, сбръчкани бърни и клатене на глава, танц и фуфтене
3. днес пак ми пя-той ми пее доста от радост-май ме харесва

пеенето му е гърлено гъргорене, завършващо с едно гърлено бау-уау, от което моята колежка се залепи на стената
4. много самотен стои, дори в апартамента-лежи си на креватчето, не участва в нещата, или в офиса ми-на земята нищо не прави, ама нищо...трябва да го поканиш, за да направи нещо
днес ни залая една дакелка, кисела като смъртта-много внезапно-зад ъгъл излизахме-аз подскочих, а той само я погледна и продължи- това беше-обра ми точките...
ходим с нагръдник-повече от абсолютно перфектен е, ходи с моето темпо-бавно, бързо, каквото и да е, на отпуснат повод, на 60 см. от мен-не съм го учила-просто го водя с мен на работа-първият ден беше ужас и безумие-дърпане, блъскане. вторият ден беше по-добре, третия ден и до сега е перфектен. бе странен е дребния...
а относно двор, ако живее на двор ще му направим г-образна колибка, с изолации, няма да му е студено. но разбира се не вързан!