Dog.bg Форуми : Питбула Барт търси по-добри стопани

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Питбула Барт търси по-добри стопани

#1 Потребителят е офлайн   vaiolina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 April 2009 - 04:19 PM

И като за капак докараха мъжки питбул целият в кръв. Когато го изкарваха не показа ни най-малка агресия, нито пък докато беше вътре. Наплашен е много. Пак нападнал собственика, който имал и друг питбул. Та двете кучета се сбили и собственикът тръгнал да ги разтърва и този му бил "нагризал ръцете до рамената", а другия бил много спокоен. Хора, смешно ми става вече като цитирам тия глупости честно. Това куче нямаше зъби. Има открити рани по краката. Ще опитам да кача и клипче. По мои предположения зъбите са му извадени, за да го пускат на други за тренировка. Кучето утре ще бъде евтаназирано. Да допълня с още нещо съмненията си-виждате, че куч е доста мръсен, може и в двор да е живял, но може би интуитивно си мисля, че това куче се е било на една друга площадка и за себе си съм убедена, че е било така. Разказвали са ми за т.нар. "мивки" - вадят им зъбите да не хапят и пускат другото куче да се бие с него.
Качена снимка
Качена снимка

http://www.youtube.c...h?v=1a1wKJf6wUA

Питбулката от предните снимки я нямаше днес. Приспали са я, няма какво друго.
Кучетата, оставени от стопаните си преди време (с 3те крака и жълтото) още са там и слабеят.

#2 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 April 2009 - 08:24 PM

Показване на мнениетоvaiolina, в Apr 29 2009, 05:19 PM, написа:

И като за капак докараха мъжки питбул целият в кръв.

е този път не мога да се въздържа! м... им биткаджийска гадна! кучето е смачкано - не стресирано, а смазано от системен тормоз- ако девойката на видеото беше само махнала с ръка или повишила глас, куча щеше да падне на земята и да стои така плахо махайки с опашка- и е ухапало толкова колкото аз съм една сладка малка китайка! колкото до това защо ще бъде евтаназирано: кучето е пит. моето мнение е, че на това място работят хора, които ги е страх от кучета и нямат никаква идея що за животно е кучето, пък и честно казано не им пука много. питовете, попаднали там жалка им майка...не, че за другите породи се откриват широки простори, но специално към тях отношението е .... бе агресивни са видиш ли, няма значение има ли, няма ли зъби, дали едва крета, дали стои с 5 други в една клетка... съжалявам за офф-а, но просто изпуших... дано го евтаназират както се прави по протокол и милото да намери покой от гадовете двукраки!

#3 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 08:55 AM

Опитвам се да се свържа със Захариева, но е с изкл тел.Ако някой от вас може да използва контактите си в Сеславци и да помоли да не евтаназират днес рота.Говорих с човек от клуба им и той днес ще разпита дали може някой да го приюти.Просто да не го приспиват днес

А- не мога да видя от снимките -какъв е пола на кучето?

А ей това :
" И като за капак докараха мъжки питбул целият в кръв. Когато го изкарваха не показа ни най-малка агресия, нито пък докато беше вътре. Наплашен е много. Пак нападнал собственика, който имал и друг питбул. Та двете кучета се сбили и собственикът тръгнал да ги разтърва и този му бил "нагризал ръцете до рамената", а другия бил много спокоен. Хора, смешно ми става вече като цитирам тия глупости честно. Това куче нямаше зъби. Има открити рани по краката. Ще опитам да кача и клипче. По мои предположения зъбите са му извадени, за да го пускат на други за тренировка. Кучето утре ще бъде евтаназирано. Да допълня с още нещо съмненията си-виждате, че куч е доста мръсен, може и в двор да е живял, но може би интуитивно си мисля, че това куче се е било на една друга площадка и за себе си съм убедена, че е било така. Разказвали са ми за т.нар. "мивки" - вадят им зъбите да не хапят и пускат другото куче да се бие с него."
- РЕДНО е да се направи протокол от лекарите там ,че кучето е с извадени зъби и в кръв- знае се собственика - на МВР и РВМС- за жестоко отношение !Как може бе - некъв го мъчил и за награда общината просто го взима и го евтаназира !!На всичкото отгоре ако го евтаназират ей така - ще е незаконно!
Тия в Сеславици нали уж шеха да карат курсове по хуманно отошение туй-онуй ...пак ми пада пердето ,мамицата им простa ,неграмотна и некъдърна.Да направят протокол и да се подпишат ,че е с извадени зъби и ползвано за бой и онзи на полицията - просто е, иначе нито ЗЗЖ ,нито НК ще се случат някога
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#4 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 April 2009 - 12:52 PM

Обади ми се Албена, иска да вземе пита. Звъннах на д-р Петков да не го евтаназират днес, защото ще се вземе животното веднага след празниците. Това беше към 11.30ч., той отговори, че чака Аксиния, за да направят протокол за 3 агресивни животни - пита, ротвайлера и още едно. Без протокол не могат да ги евтаназират. Поне за пита каза, че няма да се евтаназира днес, сигурно това се отнася и за другите две. Утре ще ходим в Сеславци с Анук, може би и Албена ще дойде и ще видим на место как са животните.
Възрастната питка са я евтаназирали.
Междувременно веднага трябва да започне лечение на раните на пита, защото иначе до 7.V. може и да не доживее. Албена ще доведе доктор или поне ще донесе лекарства.

#5 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 01:13 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Apr 30 2009, 11:52 AM, написа:

д-р Петков да не го евтаназират днес, защото ще се вземе животното веднага след празниците. Това беше към 11.30ч., той отговори, че чака Аксиния, за да направят протокол за 3 агресивни животни - пита, ротвайлера и още едно. Без протокол не могат да ги евтаназират.

И как точно Аксиния ще направи "протокол за агресивни животни " ,че ми стана наистина интересно ??някви изпитания ли ще проведат тя и въпросния петков или други иследвания за поведение ...етолози ли ще има тамо..ще трябва да се запозная с тази така интересна процедура "правене на протокол за агресивни животни".
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 01:27 PM

преди съвсем да стане сапунка да се изясним:
албена върти и суче от сутринта да не затрият животното. абе какъв протокол ще правят бе, кой от тях има квалификация за това нещо! и как ще правят протокол като имат информация от рода на той каза, а то пък, а другия... да му бяха обърнали внимание на раните на животното, че ще пукне докато се наканят!
албена се е усукала на осмица за да успее да намери място за животното, АКО го изведе от там живо и за целта ще и бъде нужна финансова подкрепа! и пак за последно бе хора не може да се гледа как нарушават закона хора с нашите пари и някой накрая великодушно да скланя да не се евтаназира, щото видиш ли албена ще го вземе! има 14 дневен срок! има протоколи!
и да пак ще имам нужда от подкепа, защото не мога сама!
и двете с agalina не можем пъни са ни ръцете!

#7 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 02:00 PM

Показване на мнениетоnort2005, в Apr 30 2009, 11:52 AM, написа:

Междувременно веднага трябва да започне лечение на раните на пита, защото иначе до 7.V. може и да не доживее. Албена ще доведе доктор или поне ще донесе лекарства.

Тия там трябваше да се погрижат за раните му- да ги обработят и да му сложат каквото е необходимо- антибиотици или друго..какво става там ПАК??

Вече супер много ми писна от това безобразие- въпросният персонал нарушава закони ,прави си какавото си иска ,някакви застъпници - хранители се явяват и някво шушу-мушу се получава..това ще е поредното затрито куче там
Не пускайте жалби.събирайте пари да храните нещастниците.Правете си лични уговорки за спасението на всеки пореден нещастник постъпил там и по подразбиране оставен на грижите на общината ,която се издържа от нашите данъци.. Колко сте благородни

Хм.Сега разбрах - имало заповед от Найденов ,че набедените за агресивни кучета се осиновяват единствено след писмена молба до него.И поставен микрочип.Няма да има лекар който да постави чипа- не че чип в Бг значи нещо де.
Овен това вече там няма лекар ,който да се погрижи за раните на пита- очевидно през целият ден не е имало такъв!В момента също няма- не знам точно до колко часа е работното му време- сега е 15.30....Няма да има и в близките почивни дни.Също няма да има и достъп на граждани до изолатора.Някъв къв беше щял да иде по някое време утре да насипел храна.Пирфектну
User's Signature

#8 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 30 April 2009 - 02:15 PM

аз лечение най вероятно ще започна, но сериозно се замислям да си поискам разходите обратно по съдебен път!
понеже сега разбирам, че достъп няма да имам за следващите празнични дни и на кучето НЕ му е оказана помощ и няма да му бъде оказана такава , която му се полага и е заплатена с моите и ваши данъци, и то най-вероятно ще умре, в първият работен ден ще заведа жалба за каквото там му се вика на това служебно лице да не изпълнява задълженията си и дори с бездействието си умишлено да вреди на поверените му по закон животни и ще ги гоня точно като куче! не може така бе хора! честно, не разбирам как ги гледате и се съгласявате с тяхното поведение? имам чувството, че кмета е софиянски, а годината незнам коя - единствена разлика не ги убиват с лопати, убиват ги с глад, жажда и безхаберие!

#9 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2009 - 02:40 PM

пита, който вече се казва барт днес беше изваден от сеславци. за новия си живот, ако изкара нощта, защото е много, ама много зле, може да бъде благодарен на г-жа Снежана Василева, която се бори за него до последно! сега барт е в реанимацията в син кръст - и за тях благодарности, че го приеха веднага и ще го лекуват. милото животинче в невероятно гадно състояние е, но ще се бори! знам, че на всички ни финансовото състояние не е розово и помагаме на много животни, но имам молба, ако може да помогнете финасово знам, че всеки трябва да си прави сметките, но нямаше как да го оставя да умре в мъки, захвърлен, сам, а това го чакаше утре или други ден най-късно....

#10 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 03 May 2009 - 02:46 PM

albena, браво! Честно, толкова чаках новини, че е изваден.
БРАВО!

#11 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2009 - 03:05 PM

Аз не мога да повярвам,че е жив и сте го взели.Браво хора!!!Дано животинчето се оправи,какви ли гадости е преживяло,дано види и от друг поглед живота.Боже колко се радвам,не е истина...Албена ти си страхотна!!! И Василева разбира се!!!

#12 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2009 - 04:31 PM

Един нещастник по-малко в изолатора, радвам се за него. Дано повече животни имат този късмет - някой да ги пожелае.

#13 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2009 - 05:38 PM

Показване на мнениетоnort2005, в May 3 2009, 05:31 PM, написа:

Един нещастник по-малко в изолатора, радвам се за него. Дано повече животни имат този късмет - някой да ги пожелае.

дано първо прескочи трапа, че е зле. в син кръст ми каза, че и по-зле са виждали, ама се класираме на едни от първите места... левкоцити и еритроцити в норма, но чернодробни показатели завишени в пъти..сега се обадиха за второто. четирите крака са със септични джобове по-големи от тези на якето ми. абсолютно не може да се придвижва сам. като легне или го пипнеш тече. вратлето също. за щастие няма счупвания, правихме рентген, няма и течност в гръдния кош, диша ок. сутринта беше почти контактен. след обяда, като го вземахме вече се беше предал. на системи е плюс антибиотици-два-венозни. искаха леко да го закрепят за да слагат дренажите-заради упойката...тепърва ще трябва да му стискаме палци, а мечтата ми е да оздравее и някой да го пожелае. много хубаво куче е, с тези готини жълни очета и червено носле. стискайте му палци!

#14 Потребителят е офлайн   dora7511 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:Фитнес,йога, източна литература,здравословен начин на живот...кучета и котки:)

Публикувано: 03 May 2009 - 07:19 PM

Стискаме,дано пребори тези рани!Милата душа!
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   nort2005 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2009 - 08:01 PM

Състоянието му на джобовете по краката ли се дължи? А те от какво са се получили според докторите?

#16 Потребителят е офлайн   lillis Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2009 - 08:52 PM

Май че доста бой е изяло това куче.Дано се оправи милото.

#17 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 03 May 2009 - 10:00 PM

Показване на мнениетоnort2005, в May 3 2009, 09:01 PM, написа:

Състоянието му на джобовете по краката ли се дължи? А те от какво са се получили според докторите?

джобовете са от хапане, бой и липса на навременна медицинска грижа. кучето за мен, а и за лекарите, но при тях това са догадки, които не биха сложили в протокол се е било (не сбило) и е било бито. кучето е много доверчиво към хора, дори при положение, че го боли зверски всяко пипане, НО всеки път като го пипнах, на места където със сигурност не боли (за да го погаля) се стряска, май не е виждало ласка. не знаем изцяло на какво се дължи състоянието му, защото може да е сепсис и шок само, но може и да има и друго, дай боже да няма и друго поне черва, кости на крака, гръбнак, сърце са ок...утре ще знам повече.
p.s. ходихме да видим къде е живяло до сега и просто не ми се коментира какво му мисля на собственика, бившия...

#18 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2009 - 09:57 AM

Как разбрахте къде живее тоя изрод,в Сеславци ли ви казаха?Какво стана като отидохте?Спукайте го от жалби гадта мръсна,да го вкарат в затвора дано.Извадете му медицинско на кучо да пишат,че се е било и преди.Ако пускате жалби може и мен да ме включите като свидетел за сътоянието му като го докараха/да не вземат да измислят че в Сеславци се е сбило/.Нещо болкоуспокояващи не могат ли да му се дават като го боли толкова?

#19 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 04 May 2009 - 07:01 PM

да са живи и здрави късметлийте. да забравят по-скоричко и да се радват дълго на новия си живот.
за барт: днес го видях-изнесоха го на слънце за малко. не може да стои прав-трябва да го придържат. болкоуспокояващи не могат да му дадат, както и всички дренажи, над десет са правени на живо-заради риска от упойката и проблема с чернодробните показатели. кучо всичко е изтърпял. сега ми се обадиха от болницата, правили са нови изследвания и всички показатели вече спадат-както казаха не със светкавична скорост, но има прогрес. надявам се утре след посещението си в син кръст да мога да поискам отделянето на неговата темичка и превръщането и в "търси дом".
ще помоля, който има възможност да му помогне финансово, защото само престоя в реанимация без никакви манипулации, а при него те са доста , по най-ниски тарифи е 20 лева, а той ще стой там минимум 10 дни. благодаря на rodegunda и yorko за помощта.
пп: стопанина- ще използвам всички легални начини да му направя живота гаден, много гаден..с удоволствие приемам подкрепата на кикита, ще мислим в четвъртък как точно.

#20 Потребителят е офлайн   albena Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 May 2009 - 01:18 PM

ще помоля модератор да отдели темата за барт и да я нарече питбула барт търси по-добри стопани.
от днес: момчето се подобрява, след като започнаха да спадат оттоците от хапане, започнаха да излизат наяве отоците от удари. момчето е невероятно смазано психически. кротко стои и всеки път като посегнеш към него май си казва молитвата, но не посяга, а като разбере, че няма да го удряш притваря очи докато го галиш... лекарят му е във възторг от него-колко е добър, послушен и красив, а барт е мнооого красив :-). младичък - не повече от три годинки, за щастие зъбките са му на място-просто не ги показва... изтърпява всичките манипулации без да каже гък и май не може още да схване защо всички тези двукраки му говорят и се държат толкова добре с него и най-вече не бият.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (12 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »