Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#1281 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 September 2007 - 11:37 AM

Цитат

Тъи като сте по запозната с породата моля ви за мнение. Какво ще кажите за това куче.Казва се АЛЕГРАи е на 9месеца.

Има хубава разцветка и нормална глава за възрастта Вече е забранено да се режат уши На мен лично ми харесват и с уши без уши r)

#1282 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 11:45 AM

Цитат

Тази вечер като храних кучетата се замислих,че гранулите,които давам като че ли не са особено подходящи за кавказката-не че не са качествени,напротив-Pro Plan за едри породи.Въпросът е,че само за месец хранене с тези гранули кокерчето,което приютих у дома,буквално разцъфна-и козинката се оправи,и формите му-всеки,който го види отчита промяната!При кавказката не е така-няма видим ефект!Честно казано даже няма разлика от периода на храненето с домашно приготвена храна с добавките,които и давах.Определено за парите,които давам за гранули ,мога да и осигуря много качествена приготвена храна,единствено времето за пазаруване и готвене се отчитат.Чудя се да продължавам ли на гранули или да се върна на старото меню пстепенно-Мечка с голям кеф си хапваше черен дроб,пилешко месце,ориз,малко екирисажно брашно,зеленчуци и добавки-само като и замерише и идваше в кухнята.С гранулките не е така-хапва,но без осбен ентусиазъм. s)

Гледаи да има разнообразно меню Един ден кокали на другия гранули после орис и така Моята не обича много ориз затова слагам и една консерва пастет разбърквам с малко топла вода Така го яде Пробваи и ти Този съвет ми го даде ветеринара наистина има ефект wink

#1283 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 11:57 AM

Цитат

Тъи като сте по запозната с породата моля ви за мнение. Какво ще кажите за това куче.Казва се АЛЕГРАи е на 9месеца.

Може ли снимка на Алегра в цял ръст или седнала d)

#1284 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 12:34 PM

Алегра е хубава-именно разцветката на главата ми е мното симпатична 1super
Мерси за съвета-наистина само гранули,та били и най-висок клас,не са подходящи-днес ще сваря от любимия свински черен дроб на Мечка! l)
Въпрос-има ли във форума късокосместа кавказка?Моята Мечка е с пясъчен цвят,дългокосместа,но нали могат да бъдат 3 вида r)
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#1285 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 12:39 PM

До сега не съм виждала късокосместа кавказка ако някои има нека качи снимки

#1286 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 09 September 2007 - 01:15 PM

Аз съм много , много песимистична за заплождането изкуствено , но ти си снаеш.
PAtanasova , щом не яде с удоволствие гранулата ми готви отново. Или давай и готвено и гранула за разнообразие.
За космената покривка според мен няма късокосместа кавказка , тя съвсем ще заприлича на САО. Има с малко по-къс косъм , но не чак късокосместа.

#1287 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 01:30 PM

Аncheto,в какъв смисъл имаш резерви относно изкуственото заплождане?То вярно,че я няма романтика между младите,ама...Шегувам се! wink
User's Signature

#1288 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 02:23 PM

Обясни ми защо си против изкуственото оплождане

#1289 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 02:28 PM

Аз си мисля,че при едри породи от вида на кавказката,може да се окаже проблем размера на мъжкаря-виждала съм прекрасни мъжки кучета,но като си представя колко тежат,веднага си казвам,че ще е особено тежко и трудоемко заплождането!? s)
User's Signature

#1290 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 09 September 2007 - 03:47 PM

Имам предвид не романтиката , нямам вяра в качеството на заплождането. Знам за няколко такива заплождания и нулев резултат после. Само това , просто аз като ми е на среща мъжкаря и не бих пропуснала той да си каже тежката дума , не винаги сме прави ако си мислим , че женската е готова , много често мъжкият е много по-точен.
Но ако мъжкият си зъслужава и няма друг начин да стиггнем до него и това е вариант пък после само чакане остава, то и двата случая е така , де b)

#1291 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 04:59 PM

Цитат

Тази вечер като храних кучетата се замислих,че гранулите,които давам като че ли не са особено подходящи за кавказката-не че не са качествени,напротив-Pro Plan за едри породи.Въпросът е,че само за месец хранене с тези гранули кокерчето,което приютих у дома,буквално разцъфна-и козинката се оправи,и формите му-всеки,който го види отчита промяната!При кавказката не е така-няма видим ефект!Честно казано даже няма разлика от периода на храненето с домашно приготвена храна с добавките,които и давах.Определено за парите,които давам за гранули ,мога да и осигуря много качествена приготвена храна,единствено времето за пазаруване и готвене се отчитат.Чудя се да продължавам ли на гранули или да се върна на старото меню пстепенно-Мечка с голям кеф си хапваше черен дроб,пилешко месце,ориз,малко екирисажно брашно,зеленчуци и добавки-само като и замерише и идваше в кухнята.С гранулките не е така-хапва,но без осбен ентусиазъм. s)

РАтанасова искам да ти кажа че Про План е изключително добра храна и много лесно усвояема от организма,а също и на много добри пари.Както сигурно знаеш аз имам чау-чау бяло и козината му е трудна за поддържане както при кавказците,много е важна храната също.
Чух някакви отзиви за ПроПлан,относно един самоед които получил розово оцетяване на козината от тази храна,но на нас ни действа супер.Особено като се има предвид че имахме доста проблеми с козината това лято.Най-обича ПроПлан със сиомга и ориз.
Обаче ако си решила да разнообразиш храненето аз лично ти препоръчвам на Юкануба,която да се похваля от 3 дни вече се внася и я има на българския пазар 1super можеш да пробваш с нея,тя е доста добра.Също горещо ти препоръчвам за удължаване и сгъстяване на козината на Мечка,да направиш един сеанс с Петнил,много добри таблетки абсолютно безвредни и помагат при линеене на косъма,смяна на мъртви косми и липса на блясък.Ние направо се родихме с този Петнил r)
User's Signature

Качена снимка

#1292 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 05:13 PM

Цитат

Имам предвид не романтиката , нямам вяра в качеството на заплождането. Знам за няколко такива заплождания и нулев резултат после. Само това , просто аз като ми е на среща мъжкаря и не бих пропуснала той да си каже тежката дума , не винаги сме прави ако си мислим , че женската е готова , много често мъжкият е много по-точен.
Но ако мъжкият си зъслужава и няма друг начин да стиггнем до него и това е вариант пък после само чакане остава, то и двата случая е така , де b)

Ние ходихме на ветеринар Взеха проба и ни казаха дали е готова Струва 5 лв

#1293 Потребителят е офлайн   kaleto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 06:15 PM

Разбира се че може.Ето я АЛЕГРА в цял ръст.

Прикачени файлове

#1294 Потребителят е офлайн   kaleto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 06:22 PM

Ето ви и няколко нови снимки на АМАР.

Прикачени файлове

#1295 Потребителят е офлайн   kaleto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 06:24 PM

Това е втората снимка на АМИ.

Прикачени файлове

#1296 Потребителят е офлайн   kaleto2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 06:30 PM

Надявам се снимките да ви харесат. b) b) b)

Прикачени файлове

#1297 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 06:34 PM

Амар има хубави лапи Даваите редовно калции да не ги изкриви Алегра е готина мацка и тя е слабичка като моята Това лято направо ги умори много жега беше Сега ще напълнеят b)

#1298 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 07:11 PM

Много красива е Алегра bravoS
А за Амар-нямам думи-сладко меченце w)
Колкото до калция-има противоречиви мнения за неговото даване!По-добре гранули висок клас за бебоците-това е най-правилното решение.За да се дава калций,трябват изследвания,не бива така самоволно! n) Често ефекта от предозиране е с изключително неприятни последици в развитието на едрите породи кучета. s) Качествени гранули до 2 год.и продължителни,но не натоварващи разходки. 1super
User's Signature

#1299 Потребителят е офлайн   borislav Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 10:19 AM

Цитат

b) Не е от личен опит.Дядо ми е живял в Родопите,занимавал се е дълги години с овчарски кучета-в онзи край това се предава като семийна традиция,а кучетата не се оценяват по изложби,а на полето,в работна среда.Съответно и тяхното поколение се търси не заради екстериор,а защото върши работа,и това се е доказвало години наред.Всъщност първоначално не възприех теорията,че кавказката овчарка,няма успех като овчарско куче-звучеше ми нелогично,че силно и издръжливо куче,с вроден инстинкт да пази,недоверчиво и агресивно към непознати не е подходящо за пазач на стадата.Оказа се,че именно по-изразената агресия към хора,пречи на кавказката да се справя.Даже намерих допълнителна информация по въпроса в интернет и казаното от хорицата на село,съвсем добронамерено,почиващо на голям опит с овчарски кучета,се потвърди.При направени тестове в експериментална работна среда,са се наблюдавали реакциите на различни овчарски породи.За съжеление кавказката овчарка проявила неконтролируема агресия срещу човек,който се приближава към охраняемото пространство,като се нахвърля, без да изчака овчаря-няма предупредителното облайване от дистанция.Няма успех със събирането и насочването на стадото в определена посока-реагира на нарочно създадени външни дразнители,изоставяйки работата си .Реакцията при хищник също е неуспешна,в сравнение с другите овчарки,кавказката действала индивидуално,без страх се нахвърлила първа срещу вълка,но впоследствие се върнала обратно в колибата,където е стадото.Идеята е,че хищникът трябва да се пропъди от околността групово от всички кучета-пазачи,а не да има еднолична борба в близост до стадото,което е твърде рисковано.
Именно агресията се оказва основен фактор,който пречи на кавказката и определя тази по-ниска успеваемост.
Ако ви е интересно,както и на мен,ще изнамеря линковете и ще ги прикача,но не мога да ги преведа от руски.

PAtanasova, благодаря за отговора. Мога да се съглася с него, но само частично. Явно у КО има силно изявена агресия, дори по отношение на хора, но това не е характерно за всички кучета, а по-скоро за тези, които принадлежат към единия от двата основни вътрешни типа, а те най-общо казано са: "охранителен" тип и тип "вълкодав". Това, за което говорите вие, а и типа поведение, за който пише Xayan, е по-характерно за първия тип. Като се има предвид по-импозантната външност на представителите на охранителния тип, както и, според мен, доста по-широкото им разпространение в градовете и зад граница, което е следствие на на характерната им външност, считам, че във вашия пост става въпрос именно за този тип КО. Използването им като работно куче у нас не може да бъде подходящо поради специфичните условия на животновъдство в България и липсата на условия, при които тези кучета могат да бъдат полезни. Що се отнася до втория тип, те явно не са толкова широко разпространени извън границите на региона, където е създадена породата, за да бъдат популярни сред животновъдите у нас с характерните си работни качества.

#1300 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 September 2007 - 07:41 PM

b) Каква разлика а drink

Прикачени файлове

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 63
  • 64
  • 65