Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#1721 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 December 2007 - 11:44 AM

Цитат

:kuchence: БОЛИ Е БРЕМЕНА !!!!!!!!!!!! :yahoo: :yahoo: :yahoo: 

:yahoo: :yahoo: :yahoo:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1722 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 14 December 2007 - 12:44 PM

Ох много ми е притеснено че по време на бременността не съм и давала витамини това ще се отразили на бебетата?Сега ще и давам де но дали ще има ефект ?
Ох и да преговорим за израждането Какво беше с топла кърпа ,малко на сешоара и  на цицата Така ли беше ? А и да ги пазя да не ги смачка  Като почне да ги кърми трябва ли да и давам някакви по специални витамини или ядене (някаква за кърмачки) :rolleyes:

#1723 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 14 December 2007 - 01:02 PM

Да, бебето се ражда,подсушаваш с каквото решиш и веднага да цица. Дори и да не е напълно подсушено, по-важното е да засмуче цицката на мама.
А мама първите часаве след раждането изобщо няма да иска да яде и да не те учуди това. За нея трябва хубава и качествена храна, както и на често, за да има млекце за бебоците.
Ето нещо добре обяснено:

Цитат

"След отминаване на голямото събитие раждането, идват най-трудните моменти, както за самото куче, така и за неговите стопани. Лактацията е най-сериозният тест, който трябва да се издържи. Той показва колко е правилен и качествен избраният хранителен режим. През този период женската трябва да изяжда, смила, усвоява и отделя огромни количества хранителни вещества. Те достигат 3-4 пъти по-високи стойности, от необходимите за подържане на собственото й физиологично състояние, когато не лактира. Нека илюстрираме това с един прост пример: имаме женска немска овчарка, която тежи около 30 килограма и има 8 кученца на триседмична възраст, всяко с тегло от по 2 килограма. През този етап всяко кученце се нуждае приблизително от около 525 ксаl дневно, което ще рече за всичките 8 броя общо 4200 ксаl. Бебетата си ги набавят единствено чрез кърмата. Кучешкото мляко съдържа 1 345 ксаl за литър. За изхранване на кученцата ще са необходими повече от 3 литра дневно. При производството на мляко кучето не може да оползотвори 100% цялата енергия,която се съдържа в храната(коефициента на полезно действие е около 75%). За да произведе необходимото количество мляко с нужната енергийна стойност, тя трябва да приеме поне 5 600 ксаl. За да избегне загубата на тегло и да бъде майката в добра кондиция, на нея са й необходими около 1500 ксаl. Какво се получава : 5 600 + 1 500 = 7 100 ксаl дневно, това е четири пъти повече енергия и храна, която тя трябва да приема през този етап, в сравнение с периода, когато не лактира.
Това са изключително високи изисквания(количествени и качествени), които с домашно приготвена храна и добавки на витамини и калций не могат да бъдат постигнати. Животни хранени така, обикновено в края на лактацията имат такъв окаян вид, че трудно може да се определи дори и тяхната порода. След това им е необходим много дълъг период от време за възстановяване на биологичните резерви.
Поради факта, че през периода на пикова лактация на майката са и необходими 3-4 пъти повече храна, то е целесъобразно тя да премине към хранене на воля, тоест да има непрекъснат достъп до храна. Странно озадачаващо е повдението на много собственици, които през периода на лактация лишават кучките от вода и ги заставят да пият само прясно мляко, твърдо убедени,че по този начин ще увеличат количеството на кърмата. Производството на кърма от млечните жлези на женските животни е изключително сложен биологичен процес. Количеството на млечния секрет зависи изключително много от нивото и качеството на протеина в храната и неговото съотношение с другите съставки. В заключение трябва да подчертаем, че бременните и кърмещи кучета не се нуждаят от специални добавки-трупни брашна, яйца, черупки, мляко, извара, калций и т.н, масово прилагани от всички специалисти по развъждане. В този тежък и труден момент на майката й стига да се храни с подходяща балансирана храна в необходимите количества, която е предназначена специално за бременните или лактиращи кучета."
Сложих ти този цитат от книгата на д-р Маргарит Рачев, защото според мен и много добре обяснено от какво се нуждае кучето ти. Вземи храна хай-енерджи или стартера, който е предназначен за захранване на малки кученца и я храни с това. Имаа и една паста, която се дава на кучета кърмачки, много концентрирана и силна. Не знам обаче как се казва. Ако си от София в Борсата на Иво имат такава паста - ще те упътят.

Като дойде момента за раждане, бъди спокойна, защото Боли ще има нужда от спокойствие и кураж.
Успех и дано ти помогне това инфо, което ти постнах. ;)

П.п. Ако искаш разгледай тази тема
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#1724 Потребителят е офлайн   marin4eto11 Икона

• Crazy Bitch*
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 02:11 PM

zdraveite na kolko godini moje da se davat kokali kato moqta e na 5 meseca

#1725 Потребителят е офлайн   veranika Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 09:13 PM

Честито за Боли.Дано всичко мине нормално,аз ,а и сигурна съм че всички ще стискаме палци;)Ще чакаме подробна информация как протича бремеността й.Вярвам че ще се справиш,според мен си много добре подготвена за всяка ситуация:)Отново честито:))

#1726 Потребителят е офлайн   Keri14 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 09:33 PM

:yahoo: :yahoo: :yahoo: ЧЕСТИТО стрикси!!!Много се радвам,ето виж щастието на теб и Боли долетя :blink:20 се пада четвъртък,но според мне ще роди късно вечерта,така че трябва да я наглеждаш,но съм сигурна че ще го правиш постоянно от притеснение.Стискам палци да мине всичко много добре,после да се радваш и да има много хубави бебеоци и да разкваш с подробности! :blink:

#1727 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2007 - 10:58 PM

stkrisi
за сега ще се въздържа от поздравления има си време и за това
по отношение на раждането не се притеснявай мое наблюдение е че всички от
родът на  Боли са примерни майки и се справят с майчинството
само внимавай наистина да не ги смачка за съжаление това е най често срещано при тези едри породи като нашите
опитай се да се държиш естествено когато дойде денят то кученцето ще му е и без това напрегнато та да те гледа и тебе как се суетиш около него
най добре ако имаш възможност дрънни на ветеринара да дойде и да ти
помогне
няма повече да давам мозък ще се радвам да видя снимчици и преди и след събитието
успех
User's Signature

www.proside.eu
http://dimow2.hi5.com

#1728 Потребителят е офлайн   wetdream Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2007 - 10:17 AM

И аз стискам палци  B) B) B) B) B)
И не се притесняваи природата си знае работата ;) ;)

#1729 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2007 - 10:43 AM

Благодаря ви много за подкрепата  :wub: :wub: :wub: :wub:
Днес ще ходим на вет да видим дали протича нормално всичко  ;)

#1730 Потребителят е офлайн   stkrisi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2007 - 02:42 PM

Ходих ме на вет и ни каза че до 10 дни трябва да роди Пие ме калций и витамини Малко е нервна то и аз съм нервна така че не се учудвам

#1731 Потребителят е офлайн   rexdog Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2007 - 03:21 PM

Kavkazci-oxrana :->) :yahoo:
User's Signature

Качена снимка

#1732 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2007 - 06:41 PM

Лично съобщение (Офлайн)

Кавказка овчарка
« Отговор #1726 -: Декември 12, 2007, 11:50:59 pm »
Отговори с цитатЦитат
Здравейте и от мен,
тук ще ви покажа малко снимки и на мойто кученце.

това е Линда

тук сме на около годинка

на разходка в планината

на гости на Кольо
na edna ot tezi snimki ima ogromen majki v grab do edna vrata imate li snimki na nego i stiskam palci za malkite :):):)

#1733 Потребителят е офлайн   plfgh Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 15 December 2007 - 11:43 PM

Клипчето ми хареса , макар и да гледах само първото куче.Но може още много да се иска, за да се получи максимум злоба за породата си.Не ми хареса ,че като се засили срещу човека с тази скорост, не го бута на земята за го довърши подобаващо.Също така ,че кучето хапе човека, предимно по ръцете и краката ,и как успява на някой кадри да се измъкне от захапката на кучето.Аз лично бих и се старая да развивам много повече от показаното мойте кучета.

#1734 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2007 - 09:05 AM

мое наблюдение е че кавказеца се "бута" само когато си играе и
когато се разминава невнимателно
захапва в повечето случай над кръста за тялото или ръцете
интересно в клипа е че много бързо пускат но това е много вероятно защото стопанина е в непосредствена близост
имам домашни клипове от реални случки с неканени и ще се опитам да ги кача някъде за да се знае кой кой е
не съм обучавал кучето си да хапе но то по природа си е пазач а като добавим и
злопаметността му става машина за охрана
успех
User's Signature

www.proside.eu

#1735 Потребителят е офлайн   plfgh Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2007 - 11:55 AM

Първо , аз лично моя кавказец съм го обучил дори и на игра да не се бута в мен нито да ме докосва , иначе около мен земята обръща.А по темата за бутането,друго мога да добавя.Моето куче тежи малко под 80 кг и височина при холката 82 см, при възраст 1 година и 5 месеца.Мога да ти споделя Митко2 ,че при засилка от около 10 метра незнам какъв човек би се задържал прав ,където и да го захапе.Иначе при това за как се измъква от захапката човекът дори и стопанинът да е до него ,вече зависи от стопанина и кучето .Съгласен съм ,че е машина за охрана.Каракачана ми любимото куче , но и кавказеца не от стъпва почти по нищо.Имам и от двете по едно и съм страшно доволен от кучетата като породи.Нямам място повече в нас иначе още кучета бих си взел.

#1736 Потребителят е офлайн   plfgh Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 16 December 2007 - 12:04 PM

Снимката е от вчера

#1737 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2007 - 04:52 PM

прекрасно кученце
също не бих си взел друга порода освен кавказец
когато свикне с тебе и те познава добре прави дори невъзможни неща само да не те нарании дори да не те докосне
почти не пропускам вечер без да се сбориме или посбутаме
и много добре знам за какво иде реч
да са ни живи и здрави пазачите
успех
User's Signature

www.proside.eu

#1738 Потребителят е офлайн   mitko2 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 December 2007 - 05:01 PM

а ето и малко снимки на малката кучица от днес от среща на витоша
на година и четири месеца е и страхотно добродушна
Качена снимка  Качена снимка  Качена снимка  Качена снимка  Качена снимка  Качена снимка  Качена снимка
User's Signature

www.proside.eu

#1739 Потребителят е офлайн   wetdream Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 December 2007 - 09:46 AM

Великолепно куче  B) B) B) B)

#1740 Потребителят е офлайн   dani233 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 18 December 2007 - 10:23 PM

Цитат

на гости на Кольо na tazi snimka ima edno ku4e do vratata unikalno mo6tno e moje li snimki na nego???

Това куче до вратата е пак Кольо

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 89
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема