Кавказка овчарка
Публикувано: 20 February 2008 - 07:48 PM
Ами значи след 1 ден прави 3 месеца!!! Аз си мислех че е около 20 кг , но вчера го качих на кантара и излезе че е 15 кг!!! Аз за височината не съм го мерил,но ощете утре ще го притегля!!! АКо може и вия да кажете пропорциите на вашето куче и каква е възраста му,за да може и аз да направя сравнение-как върви моито!!!
Публикувано: 20 February 2008 - 09:41 PM
Цитат
Ами значи след 1 ден прави 3 месеца!!! Аз си мислех че е около 20 кг , но вчера го качих на кантара и излезе че е 15 кг!!! Аз за височината не съм го мерил,но ощете утре ще го притегля!!! АКо може и вия да кажете пропорциите на вашето куче и каква е възраста му,за да може и аз да направя сравнение-как върви моито!!!
Благодаря много за инфото :)
Малкия Декстър в момента е на 2м. и 15 дни тежи точно 13кг. а височината до холката е 42см.

Публикувано: 21 February 2008 - 08:16 AM
Цитат
мажкото ми куче е на 6 месеца и 4 дена,но ми изглейда мн малко...вапроса ми е растат ли драсти4но след 6 месе4на вазраст или растежа става бавен и постепенен до дже години ? мерси предварително :):):)
кучето по принцип расте до 18 -20 месечна вуъзраст
но очаквай видимо да натдава на височина и тегло поне до 12-14 месеца
после качва само на тегло
това разбира се при всяко е различно но при тази порода някак така се развиват нещата
водете си кученцата на свестни ветерринари и се консултирайте с грамотни хора запознати с породата и развитието поне до навършването на 12 месечна възраст
не си позволявайте да пропускате ваксини и обезпаразитяване ( аз закъснявам с ваксината повече от месец :mazohist:)и ще имате здрави и хубави кутраци
ае със здраве
успех
Публикувано: 26 February 2008 - 10:51 PM
Цитат
НЕ Е ЛИ МН МАЛАК ЗА 6 МЕСЕЦА И 10 ДЕНА :'(
Така само по снимките трудно може да се прецени особенно като няма база за сравнение.
Кажи какво му е теглото и височината ;)
Публикувано: 27 February 2008 - 07:28 AM
Сега ще навлезе в "грозния" период-Чоки като беше на тази възраст точно падна бебешката козина и аз направо се чудех къде ми е кучето-стана едно странно дълго и кльощаво същество,дето само в муцуната приличаше на Чоки...Не се притеснявай,сега вече не може да дърпа така бързо като в началото и няма да го забелязваш,най-вярно ще е някой дето отдавна не го е виждал да ти каже как му се струва,ти все пак си непрекъснато с него и неможеш да прецениш точно.Можеш да го премериш като го гушнеш и се качиш на обикновен човешки кантар,после се мериш без него и разликата е той,а височината премери на холката-на гръбчето дето е над предните лапки,аз го меря като го накарам да застане до нещо и с линийка отбелязвам до къде е.
Публикувано: 27 February 2008 - 11:41 AM
то4но хора които малко го виждат в4ера един ком6ия ми показа неговия кавказец прекрасен и ми показва снимки и данни и вика в голям застои е 6то така ау аз 6те го оби4ам какавто и да е разбирасе но спрямо родителите си не6то не варви мн жалко :(