Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#2061 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 February 2008 - 04:44 PM

-ORIGIN- не се притеснявай има още мноого да расте той след като е едвам на
6 месеца. До колкото знам кучетата растат до около 1,5-2 годишна възраст :)

#2062 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2008 - 07:17 PM

Някой ми беше кщазвал,че кученцата се мятат повече на бабите и дядовците,отколкото на родителите,незнам до колко е вярно,ама наистина не се притеснявай,ще израсте,а и като го гледам с овчарката,добре ми изглежда,да е жив и здрав,пък и да не стане 100кг,надали ще е голям проблем.Чоки е седемдесет и няколко см в холката,немога да премеря добре,а и от месеци не сме се мерили и 50кг,за мен си е супер,а и ако натежи много ще ме разхожда той а не аз него.

#2063 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 12:05 AM

о да прили4а на дядото дано, баграт се казва 6те е мн яко ама не6то не вварви малко е като маиката тя е по дребна но какавто и да стане 6те го оби4ам ама да не е не6то болес знам ли

#2064 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 06:55 PM

Нямате ли си доктор-иди да го види,та да се успокоиш,ние нашата докторка всеки ден я виждаме почти,че е на път за парка,а и за много глупости сме я питали,ама по-добре така,отколкото да стане белята и после да се търси решение.Иначе ми изглежда в дабро здраве,не прилича на рахитичен,което е основната заплаха при тези бързорастящи бебета,ама да си го веде чичо доктор,че то по снимка само не може да се прецени,а и не съм чак такъв спец.

#2065 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 06:58 PM

абе ходим на ветеринар калции мн криви им са малко краката сега пак пият на тази порода постоянно ли трябва да се дава калции ?

#2066 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 07:57 PM

Ние пиехме калций постоянно,даже веднъж бихме витамин Д,за по-добро усвояване,а съм го хранила до годинка с най-добра гранулирана храна,която по принцип трябва да си има необходимото количество калций,така също и само калций делис съм му давала,не посмях да правя компромиси,но доктора трябва да го каже,някои казват,че трябва да се почива,други,че няма нужда от калций, ако яде премиум клас храна...аз съм щастлива,че имам моята докторка и че Чоки е здрав и прав благодарение на нея!

#2067 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2008 - 08:03 PM

проблем...гранула не понасят давам им ама ядат крилца бут4ета и пиле6ки и пате6ки глави фенери с ориз и ку4е6ка храна но трябва да ги даржа гладни давам им са6тия калции ти в какви коли4ества им го дава аз по4ивах както каза ветеринаря и после отидох и ми каза да им давам по 3?за6тото краката им били криви и такива и разходки секи ден ахаха само наи доброто ама

#2068 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 07:38 AM

Значи до колкото помня делис-а се дава по едно хапче на 10кг тегло,премери го както ти казах за да знаеш дали не се предозира,разходките наистина трябва да са големи,ние се мъкнехме из парка поне по 2 часа,като тогава го пусках и имаше възможност да потича и поиграе с кучетата.Защо не пробваш гранулка като награда-имах една позната,която така даваше в парка,защото там е по-интересно и всичко се изяжда,а в къщи кучето не искало суха храна.Иначе аз не давам кокали на Чоки-яде варена кайма с ориз и гранули,много обича консерви дарлинг,незнам защо другите не ги яде,котарака също.Купувам му от кожените кокали да си чопли и от тези пръчиците за венците и зъбите.

#2069 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 01:32 PM

мда пробвал сам като награда ама пак не искат трябва да са мн гладни хахха не смятам 4е сам предозирал за6тото по4ивам с калция както казва ветеринаря тои ми казва как да го давам един вапрос 4оки полудява ли като види друго ку4е за6тото моите мн се наьварлят :(

#2070 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 February 2008 - 06:48 PM

Зависи от кучето-имаме си "любими" породи-далматин,хъски и някакви ловни,ама не ги знам как се казват-като ги види и вече ги е изял,тъмните немски овчарки също не са ни симпатични,по бездомни ръмжи само ако ни закачат,въобще различно е,но се овладява,знае добре "стой на място" а другото е лесно.

#2071 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 12:34 AM

те са ми о6те малки и видят ли ку4е на патя полудяват представям си като пораснат хахах  B)

#2072 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 07:11 AM

Ами трябва да се опиташ да ги озаптяваш,че като станат по 60-70 кг просто няма да можеш вече.Не мога да кажа,че Чоки е супер обучен,но има основни неща,които ми помагат-примерно "не" си е не и толкова,"стой на място","плюй"(изключително полезно),"шшшшт"-това са си мои думички дето нямат нищо общо със смешните команди,ама са ми много полезни,иначе за забавление сядаме и даваме лапа,ама това е когато си играем и когато е в настроение.Незнам защо твоите от толкова малки започват с агресивно поведение-ние започнахме на годинка,т.е. в "пубертета".

#2073 Потребителят е офлайн   tito Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 10:04 AM

Dmst, здрасти  ;). Не сме се виждали отдавна. Растат ли зверовете? Пусни нови снимки на Чоко и дребното, за да им се порадваме. Те как се понасят?
User's Signature

Качена снимка

#2074 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2008 - 11:56 AM

Цитат

Незнам защо твоите от толкова малки започват с агресивно поведение-ние започнахме на годинка,т.е. в "пубертета".

аууу при него викаш от рано са почнали с агресията а при нас си нямаш и на идея за какво става дума  :o Малкия няма и три месеца още, но направо подивява при всеки минувач по улицата. По цял ден лае и ръмжи в двора на всеки който минава покрай къщата. В момента се държи точно като някое възрастно куче пазач. Това го прави разбира се само с непознати, види ли член на семейството започва луда радост :) Нямам си и идея какво ще правя като поотрасне, май ще бера ядове с него  ;D
Много е своенравен. По принцип вече сме научили команди като "НЕ" "СЕДНИ" "ЕЛА ТУК" и "ЯЖ" и от части "НА МЯСТО" и "ПУСНИ", но някои от командите ми се струва че ги изпълнява само когато му изнася  :(
Я сега се сетих да питам при вас докато са ви били малки кученцата имали ли сте проблем с яденето на боклуци от земята? Малкия е като прохусмукачка, няма тревичка, клонче или камъче което да не го засмуче а най-притеснителното ми е това че и ги гълта :( Незнам какво ще правя като почна да го разхождам и навън (извън двора имам в предвид), ако и там е така и яде всичко :( При вас имало ли е подобен проблем?

#2075 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 01:42 PM

И ние така плашехме хората,ама то е само на игра,точно за това се опитха да го тровят,просто го махни от оградата и няма да изглежда толкова страшен,а за боклуците-като бебе хапваше клечки,ама то май всички го правят,аз го стряскам с "плюй"като вземе нещо,а и откакто му давах какво ли не и му бърках в устата когато го тровиха имам чувството,че пробира какво лапа и е недоврчив към чужди хора.

#2076 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 03:34 PM

при мен лаят само в двора но ве4е са поголеми4ки ина4е агресия кам хора никаква о6те оба4е ку4ета хахаха като видят не им пука по малко ли  е по голямо ли е налитат  ;D ;D ;D

#2077 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 03:36 PM

и о6те едно не6то много адски много се бият помежду си женската не дава на мажкия да се доближи до нея веднага запо4ва лаене и рамжене и рани и про4ие

#2078 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 05:17 PM

Те на една възраст ли са?Явно женската е по-доминантна.Ние имаме женски пинчер,ама нямат никакви проблеми помежду си,тя даже е по-лоша-тича покрай оградата и лае като че ще изяде някой,а Чоки и приглася от клетката-става малка лудница!

#2079 Потребителят е офлайн   -ORIGIN- Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 06:06 PM

НА4И ТЯ Е С ДВАДЕСЕТ ДЕНА ПО МАЛКА И ТЯ Е КАВКАЗКА :)

#2080 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2008 - 07:13 PM

Това е-женско царство ;)Честно казано незнам какво да ти кажа,предполагам,че така ще си остане-дори като се разгони мацката вече ще може да го изяде спокойно и той няма да има нищо против.Поне така правеше една шнауцерка с Чоки,а той горкия беше като залепен под опашката и и толкова.Мъже,какво да кажа повече ;)

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 106
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни