Цитат
Ауу хора, направо се плаша вече, дайте съвет какво да правя. Кучо със всеки изминал ден става все по агресивен. Докато яде само да се приближа към него и започва зверско ръмжане, пробвах с методите описани по други теми (даване на лакомство докато яде) но файда няма :( Още по страшно е положението като му дам кокал. Само при приближаването ми се започва с ръмжане, щом тръгна да го погаля ми се нахвърля и то адски настървено да ме хапе. Думата "НЕ" в тези случаи не я зачита, плесна ли го се хвърля с още по голяма злоба а най-лошото е ако го тръшна на земята и го притисна за минутка през цялото време се дърпа и яростно се опитва да ме нападне. Щом се поуспокои и го пусна вместо да си е взел поука той ми се хвърля с невиждана злоба. Установих че Боя не помага ама грам, напротив все повече се озлобява. Ако някой може да даде съвет как да процедирам ще съм му много благодарен.
П.П. За да бъда съвсем изчерпателен и за да не бъдат задавани излишни въпроси ще отбележа, че темата "Агресия, доминантно поведение" съм я прочел и по този повод споменавам: кучо живее на двора!!! т.е. никога не се е качвал по легла, столове...; не е имал и възможност да види дори кога ние ядем та да му е давано от масата; не е имал и достъп много-много в къщата та да съм го пускал да минава преди мен през вратата.
П.П.П. Ще го постна това и в темата "Агресия, доминантно поведение" та дано от някъде получа съвет ;)
Например:
Oпитай да го храниш от ръката си.
Говори му гальовно и го хвали, когато се държи нормално.
Например:
Научи го да се храни по команда - "Яж".
Да се храни само, когато има разрешение за това.
За друго което да ти е от полза не се сещам. Четяйки поста ти мисля, че това е едва началото на едно трудно съжителство. Няма да ти е леко. Успех!
пс. Не се притеснявай да го наказваш и поощряваш. Не му спестявай мнението си по повод поведението му. Изгради строги граници на допустимото и не позволявай да ги прекрачва. Наложи му своите желания, не позволявай да се случва обратното.