Кавказка овчарка
Публикувано: 13 March 2008 - 08:51 PM
Страх ли те е от 4-месечното ти кученце?
Когато яде, отиди до него, ако ръмжи- поднеси си ръката към муцуната му. То не иска да те захапе, повярвай, то иска само да те Уплаши. Ако продължи ръмженето моментално хващаш за врата и натискаш на земята цялото тяло на кутрето. Държиш, докато не се успокои- той може да започне да квичи, да се дърпа. Не му обръщай внимание, нищо няма да му стане. Като се кротне, го пусни. Това нещо всеки път като яде, докато не се увериш, че си се преборил с проблема.
Друго- изисквай от кучето изпълнението на основни команди- "седни" преди да започне да се храни, подай команда "Яж", за да му Позволиш да го прави.
Успех.
Публикувано: 13 March 2008 - 09:45 PM
Цитат
Чадо,
между другото как се развиват нещата при вас с времето? Резултат?
Досега не ми е посегнал за нищо- и в дупето му бъркам чат-пат, за да съм сигурна, че ми дава да правя всичко с него! ;D Това в кръга на майтапа.
За което благодаря на човека, който ми даде този съвет. :palec:
Публикувано: 14 March 2008 - 12:05 AM
Публикувано: 14 March 2008 - 03:31 AM
Вярно, че позата "седни" е по-скоро "нисък старт", ама това все пак беше началото, а и лакомията беше голяма, както ще видиш от клипчето.
За това пък след ядене сядахме перфектно и гледаме мииииило :wub:
http://www.youtube.c...h?v=IUVM8iaiiwI
(това започнах да правя, защото се опита да ми изръмжи, докато яде или по-скоро си го помисли ;D)

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 March 2008 - 08:13 AM
Съжалявам много, че съм пропуснал да спомена в предишния ми пост, но ние си
знаем командата "ЯЖ" и то перфектно. Докато не му я подам не припарва към
яденето. Проблема е в това, че слкед като започне да яде става като "кон
с капаци". Пробвал съм многократно да му бъркам в чинията, започва да ръмжи още по ожесточено а хвана ли го за врата да го тръшна на земята се разярява и то зверски
Цитат
Точно за този кучо от снимките става въпрос, на три месеца и десетина дни е в момента.
Публикувано: 14 March 2008 - 08:54 AM
Публикувано: 14 March 2008 - 09:29 AM
Йасуу, ще се настървява, как няма.. като е видяло, че има ефект и го оставяш. Но, не мога да дойда у вас и да ти кажа какво да правиш с кучето.. успех!
Публикувано: 14 March 2008 - 11:26 AM
Цитат
Йасуу, ще се настървява, как няма.. като е видяло, че има ефект и го оставяш. Но, не мога да дойда у вас и да ти кажа какво да правиш с кучето.. успех!
Що пък да не можеш да дойдеш у нас ;) заповядай, па и ще пиинем по ричиика ;D
Сега по темата, че не е звяр, не е то е ясно. По принцип гледам да не го оставям никога да си прави каквото си иска. Днес закуската ни протече по различен начин. Първо започнах да го храня от ръката си (както посъветва Mad Max) т.е. казах му да седне и да седи на място, след това 4-5 пъти му гребвах и от ръка му давах да яде, поставих купата на земята, той мируваше изчаках го около 20-30 секунди и му казах яж (нахвърли се на манджата като че ли не е ял от месеци). Изчаках го мъничко и му бръкнах в купата, започна да ръмжи все по силно и по-силно, аз му взех купата и той се успокои. Тази процедура я повторих няколко пъти докато не изяде всичко.
За момента мисля така да процедирам няколко дни та да видя до каде ще стигнем а ако няма резултат ще се върна пак към метода с тръшването на земята.
Публикувано: 14 March 2008 - 11:58 AM
Цитат
Цитат
Що пък да не можеш да дойдеш у нас ;) заповядай, па и ще пиинем по ричиика ;D
Внимавай какво си пожелаваш! ;D
Иначе, като добавка мога да те посъветвам още нещо. Бъркаш в купата, като ръмжи- строго НЕ! След това веднага на земята, докато не спре да се съпротивлява. Моят беше голям артист, хвана ли го така, все едно го тепам с лопата! ;D Но се успокояваше за секунди. Не се отказвай, ще има ефект, не щади тоз малък доминант, а го настъпи с кубинка и действай! :sedni!:
Публикувано: 14 March 2008 - 12:15 PM
до колкото разбирам кутрето ти е лакомо и обича да хапва. От това по-хубаво - здраве му кажи! Накарай го да си заработва храната.
Като ти ръмжи и ти се звери - отнемай му я. Нека да стои гладен.
Кучета със самостоятелно мислене са туй.
;)
Опитай.

Вълк вълка не хапе.
Публикувано: 14 March 2008 - 02:29 PM
Публикувано: 14 March 2008 - 02:47 PM
Поздрави и от двама ни ;)
Публикувано: 14 March 2008 - 03:18 PM
Не забравяйте, че КО, САО, КК и подобните са преди всичко останало кучета. Сиреч трябва да са подчинени на стопанина си. Това не значи в никой случай да ги превръщаме в НОК. ;)
Публикувано: 14 March 2008 - 10:21 PM
Цитат
Не обратното.
но
това съвсем не значи че то няма да се опитва да го промени ;)
Публикувано: 14 March 2008 - 10:31 PM
по нешанъл джиографик имаше филмза поведението на кучетата като едни от най разсъдливите животни
този филм беше направен точно като нагледно помагало към предните няколко поста
всичко казано като методи за възпитание са до дума верни
аз мога да добавя само едно
КО като представител на едрите породи кучета
се развива МАЛКО по бавно във времето и нормални отношения с НОК на 2 месечна възраст се получават някъде към 3,5 месечна при КО и така до 2,5 - 3 годишна възраст
после всичко си идва на мястото
тоя "пикльо'' на 3 месеца вече се пробва да заема доминираща роля в ''глутницата''
и ще успее да намери място важно обаче кога и къде в иерархията ще бъде
най - важното е да ви е жив и здрав
пък със пакостите ще свикнете ;D
успех

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +