Кавказка овчарка
Публикувано: 21 October 2006 - 09:28 PM
Публикувано: 22 October 2006 - 09:26 AM
Цитат
опитаи да му накиснеш сухата храна с малко гореще вода и го остави да поеме водата предполагам че няма да успее да различи "гадната" миризма на прахчето
или просто иди и му вземи на таблетка и дори да не иска да я изяда може да му я сложиш зад езика 1super
п.п.за какво му даваш "SA37"
Публикувано: 22 October 2006 - 11:22 AM
Имах едно кученце ,което се беше оляло направо и постоянно му слагаха инжекции. Давах му даже под брой гранула Роял Канин за дрисльовци и пак рекичка. Ама като ми писна и направих тази"диета " и за един ден - промяна. За това вече не се чудя ,а и така няма" лейки".
Публикувано: 24 October 2006 - 09:46 PM
Височината се мери при холката.
radostin21 аз малко съм блейка ,но нали си от Варна? Ако е така ако искаш може да се видим в Морската градина cheers wink
Публикувано: 25 October 2006 - 07:37 PM
Цитат
Да,от Варна съм ,но съм от Аспарухово и няма да имам време за разходки в морската в близките три седмици,виж за по-нататъка може,или ако ви се разхожда до аспаруховския парк.
За по-нататък пиши на лични.
Публикувано: 27 October 2006 - 03:10 PM
Прикачени файлове
-
PA200474.JPG (33.77K)
Брой сваляния: 270
Публикувано: 27 October 2006 - 03:13 PM
Според вас кои ли го издърпва?
Прикачени файлове
-
PA200494.JPG (45.18K)
Брой сваляния: 268
Публикувано: 27 October 2006 - 09:55 PM
Цитат
Според вас кои ли го издърпва?
Залагам на стафа l)
Публикувано: 28 October 2006 - 09:49 AM
Публикувано: 28 October 2006 - 11:20 AM
Цитат
Мисля, че ви е нужно "репетиране" на забранителна команда, послушание - "При мен" и изобщо повече тренировки. Явно кучето много, много не слуша, а това при такова куче може да стане опасно.
Отделно - явно е лесно възбудим. Ако владеете перфектно изпълнение на "НЕ!" и примерно "Седни" би могло да се разирграват "сценки" - минава човек (твой човек) и много шумка с пликче. Кучето започва да лае. Ти се включваш с Не! и Седни!, кучо трябва да се поуспокои, човекът да се приближи, кучето да бъде накарано да остане спокойно. Ако се разиграват подобни сценки, ще приеме в един момент нещата и ще спре да обръща внимание. Или минава група хора, той се спуска. Пак "не!" и "седни!" - хората минават наблизо и отминават. Кучето остава спокойно и..."браво!"
Но общо - важно е да бъде спирано да не се "увлича" и превъзбужда от звуци, хора, движения. Значи пак се връщаме на забранителна команда "не!"
Отделно такова куче е мнооого енергично, има нужда от хубави разходки, енергията ако не е изразходвана в нещо положително, като например приятна и дълга разходка и игри - избива в безразборен лай, унищожавне на къщата и т.н. А с времето това се превръща в постоянен модел на поведение.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 28 October 2006 - 11:28 AM

Кученце на легло? Мило... А като качи още 20 кг пак ли ще го пускате там? Или след някоя особено кална разходка? Едно е да измиеш лапите на дакел, друго е да почистиш лапите и дългата изкаляна козина на кавказеца. Няма да можеш да го отучиш нито да му обясниш защо, аджеба вече не е позволено да се качва на леглото.
Това са и детайли и сигнали, които са понятни за кучетата. Щом му се позволява да се качва на леглото - товва повишава статута му в глутницата, т.е. прави го равен на човека. На огромно и доминантно куче, като кавказеца това не бива да се позволява. (То на никое куче не бива.)
Ако има и други подобни "глезории" става все по-трудно.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 28 October 2006 - 04:28 PM
Публикувано: 28 October 2006 - 04:36 PM
Цитат
Именно. Ние си мислим, че на кучетата им стига да излязат и да обиколят до болка познатата градинка. Лошото е, че наистина им става скучно. И както казваш - особено като няма други кучета да играе. Трябва някак си да изразходва енергия, да търчи, да играе. Именно когато им стане скучно започват да правят глупости, за които иначе не биха се сетили. А направят ли ги няколко пъти и ако им хареса, започват да ги правят по най-различни поводи, вече дори без да им е скучно.
Нещо като сополиво малко дете. Ако му издухвате редовно носа, той ще е чист и няма да го дразни. Но ако не го - без много да му мисли ще започне да си бърка в носа, дразни все пакb) И после, дори без да има повод е възможно да започне да си бърка пак в носа, дори да стане навик.
Знам, не е лесно, но на теория нещата са такива. r)
Странен пример дадох, дано ме разбра какво имам предвид l)

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +