Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#241 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2006 - 07:37 PM

Цитат

radostin21 аз малко съм блейка ,но нали си от Варна? Ако е така ако искаш може да се видим в Морската градина cheers wink

Да,от Варна съм ,но съм от Аспарухово и няма да имам време за разходки в морската в близките три седмици,виж за по-нататъка може,или ако ви се разхожда до аспаруховския парк.
За по-нататък пиши на лични.

#242 Потребителят е офлайн   Varna staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2006 - 03:07 PM

Благодаря на всички.
Марк влиза в морето само докъдето стъпва не обича да плува.

#243 Потребителят е офлайн   Varna staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2006 - 03:10 PM

ПОЗДРАВИ!

Прикачени файлове

#244 Потребителят е офлайн   Varna staff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2006 - 03:13 PM

Вали дъжд, а на тях им е толкова весело... bravoS
Според вас кои ли го издърпва?

Прикачени файлове

#245 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 27 October 2006 - 09:55 PM

Цитат

Вали дъжд, а на тях им е толкова весело... bravoS
Според вас кои ли го издърпва?

Залагам на стафа l)

#246 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 09:49 AM

А аз сега имам нов проблем-от няколко дни Чоки се скъсва да лае и в къщи и навън,притеснява ме,че лае и по хора и се спуска срещу тях,не налита да хапе,дори поздравява с опашка и се радва,ама как да обясниш на непознат човек,не дай си боже дете,че летящото срещу него,лаещо 40 килограмово куче няма да го ухапе,а и незнам до къде ще стигне,съседката,която разхожда кавказец на година и седем месеца,постоянно на въже,твърди,че и той започнал така и после тръгнал да хапе.Незанам какво да правя,може ли да се коригира това поведение и как,не искам кучето да е агресивно и не искам да го водя цял живот на въже!?Страх ме е да не започне да хапе хора,към кучетата не е агресивен,играе с тях,но го дразнят хора с торби,шума на децата,цигани,работниците от строежите...оная вечер се спусна по 4-5 работника,които преминаваха покрай поляната,стигна до тях и продължи да ги лае,не се върна като го виках,спускал се е и по колелета,минаващи на близо.Моля,дайте някакъв съвет,вие имали ли сте подобен проблем!?Иначе в къщи чува и най-малкия шум от улицата,особено много пази колите,дори и чужди,щом се тропне почва да лае,а когато се вози в кола,което обожава-лае навън по минаващите хора и я пази.Знам,че са пазачи,но неможе да пазим всичко,включително и полянката в парка.Опитвам с рязко подръпване,когато е вързан и с "шът",но когато е наистина "ядосан" това не помага,много ми пречи и нагръдника,който носим заради кашлицата,с нашийник се коригира значително по-лесно,но сега не трябва,за да му се оправи гърлото!Просто незнам какво да правя,моля за помощ-не искам да сатане агресивно куче!

#247 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 28 October 2006 - 11:20 AM

Цитат

А аз сега имам нов проблем........

Мисля, че ви е нужно "репетиране" на забранителна команда, послушание - "При мен" и изобщо повече тренировки. Явно кучето много, много не слуша, а това при такова куче може да стане опасно.
Отделно - явно е лесно възбудим. Ако владеете перфектно изпълнение на "НЕ!" и примерно "Седни" би могло да се разирграват "сценки" - минава човек (твой човек) и много шумка с пликче. Кучето започва да лае. Ти се включваш с Не! и Седни!, кучо трябва да се поуспокои, човекът да се приближи, кучето да бъде накарано да остане спокойно. Ако се разиграват подобни сценки, ще приеме в един момент нещата и ще спре да обръща внимание. Или минава група хора, той се спуска. Пак "не!" и "седни!" - хората минават наблизо и отминават. Кучето остава спокойно и..."браво!"
Но общо - важно е да бъде спирано да не се "увлича" и превъзбужда от звуци, хора, движения. Значи пак се връщаме на забранителна команда "не!"
Отделно такова куче е мнооого енергично, има нужда от хубави разходки, енергията ако не е изразходвана в нещо положително, като например приятна и дълга разходка и игри - избива в безразборен лай, унищожавне на къщата и т.н. А с времето това се превръща в постоянен модел на поведение.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#248 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 11:28 AM

Качена снимка

Кученце на легло? Мило... А като качи още 20 кг пак ли ще го пускате там? Или след някоя особено кална разходка? Едно е да измиеш лапите на дакел, друго е да почистиш лапите и дългата изкаляна козина на кавказеца. Няма да можеш да го отучиш нито да му обясниш защо, аджеба вече не е позволено да се качва на леглото.
Това са и детайли и сигнали, които са понятни за кучетата. Щом му се позволява да се качва на леглото - товва повишава статута му в глутницата, т.е. прави го равен на човека. На огромно и доминантно куче, като кавказеца това не бива да се позволява. (То на никое куче не бива.)
Ако има и други подобни "глезории" става все по-трудно.
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#249 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 04:28 PM

Той по-принцип си живее в кухнята,в стаята влиза само когато го пуснем,а леглото сам го напуска,защото не му е удобно,а и има много по-интересни неща като котарака например.Дълги разходки правим-сутрин към час с баща ми,а след работа-два часа с мен в парка,играе с кучета,но когато ги няма явно му е скучно и се зазяпва по хората.Лошото е,че обикновено съм сама с него и ще е трудно да отработваме сценки,ще видя как ще стана,истината е,че той признава повече мъже,въпреки,че основно аз се грижа за него,предпочита мъжа ми и баща ми...трудничко ще е,но трябва да стане!

#250 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 04:36 PM

Цитат

играе с кучета,но когато ги няма явно му е скучно и се зазяпва по хората...

Именно. Ние си мислим, че на кучетата им стига да излязат и да обиколят до болка познатата градинка. Лошото е, че наистина им става скучно. И както казваш - особено като няма други кучета да играе. Трябва някак си да изразходва енергия, да търчи, да играе. Именно когато им стане скучно започват да правят глупости, за които иначе не биха се сетили. А направят ли ги няколко пъти и ако им хареса, започват да ги правят по най-различни поводи, вече дори без да им е скучно.
Нещо като сополиво малко дете. Ако му издухвате редовно носа, той ще е чист и няма да го дразни. Но ако не го - без много да му мисли ще започне да си бърка в носа, дразни все пакb) И после, дори без да има повод е възможно да започне да си бърка пак в носа, дори да стане навик.
Знам, не е лесно, но на теория нещата са такива. r)
Странен пример дадох, дано ме разбра какво имам предвид l)
User's Signature

#251 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 October 2006 - 05:51 PM

а някои от нас са на заточение

Прикачени файлове

#252 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2006 - 08:12 PM

хора май ви мързи повече и от барс. b)

Прикачени файлове

#253 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 01 November 2006 - 02:45 AM

Цитат

а някои от нас са на заточение

Мързи ли .... bl) то човек да се уплаши като види нещастното кученце , заточено с няколко изкормени играчки и празни чинии l) .Да не би да не те слуша или много поразии прави ,че е затворена?

#254 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2006 - 07:46 PM

тя че не слуша неслуша ама то играчките си ги изкормя и си прави "гнездо" от ватата а по отношение на празните чинии то така става като искаш да ти порасте дупето 1super
по повод на храните дайте мнение за чапи днес съм взел за проба детска храна с пилешко и зеленчуци

#255 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 November 2006 - 02:11 AM

За храните нямам идея никаква. Знам ,че не трябва да е излишно нашарена с оцветители и ако може да се израза така .....тежко да тегли.
Аз още не съм претеглила моите. Три четири дни не съм ги виждала и мъжа ми каза ,че се издължавали ,а още не се товарели много. Оставят си от храната и не е ,че са гладни. Дяваме им сурови пилешки фенери и се справят много добре.

#256 Потребителят е офлайн   dimow Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 07:58 AM

Цитат

сурови пилешки фенери и се справят много добре.

bl) bl) bl) не са ли малки още за толкова остри кости а пък и сурови аз дори и на батко не съм му давал нищо сурово
даваме и от време на време хляб с булъон когато правим някакво месо и се спрвя отлично cl)

#257 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 02 November 2006 - 03:50 PM

Не им давам постоянно пилешки фенери да ядът. Обикновено е нещо надробено или суха храна. Но понеже сухата храна не е от най-реномираните марки я давам по-рядко или слагам да има като си изядат всичко да ядът от нея. Пилешките фенери не са чак толкова страшни като краката например. Там най-опасни са ребрата ,но и те са по меки и не се чупят с остри връхчета. Много животни ги предпочитат и според мен са по- добра храна от сухата храна ако не е от реномираните марки.

#258 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 04:53 PM

Ето ни отново,вече показваме стоика...

Прикачени файлове

#259 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 November 2006 - 04:58 PM