Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#2751 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 29 January 2009 - 08:14 PM

Цитат

Моят съвет е въобще не се набутвай да си харчиш парите по инструктори
просто няма смисъл

:->) И аз не вярвам да има някой,който да се заеме ;D
Гледай си го сам,ще прави магарии,но това е нормално,в крайна сметка го вземаш за себе си,а не да се сприятелява със всеки срещнат :blink:

#2752 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 08:18 PM

Горното писание е за теб,Локо. Страшен ник си си избрал,ако наистина си такъв,тогава не се учудвам и на породата,която си избрал ;D

#2753 Потребителят е офлайн   loco83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 29 January 2009 - 10:10 PM

хех Меган,зе (не)щастие това ми е ника и в живота  :rolleyes:

а за Арес,имам нужда не да се сприятелява ,а просто да игнорира хората когато не е в "guard mode"(нощем) защото не го гледам в нас а в сервиза си ,кадето работят много хора и идват 4ужди хора постоянно.идеята ми е и през деня да е около мен когато съм там,а не само когато го разхождам или специално прекарвам време с него.сега е невъзможно щтото хапе по4ти без предопреждение и то с някаква си му там избирателност и през деня стои вързан откакто поотрасна

#2754 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 08:11 AM

Цитат

хех Меган,зе (не)щастие това ми е ника и в живота  :rolleyes:

а за Арес,имам нужда не да се сприятелява ,а просто да игнорира хората когато не е в "guard mode"(нощем) защото не го гледам в нас а в сервиза си ,кадето работят много хора и идват 4ужди хора постоянно.идеята ми е и през деня да е около мен когато съм там,а не само когато го разхождам или специално прекарвам време с него.сега е невъзможно щтото хапе по4ти без предопреждение и то с някаква си му там избирателност и през деня стои вързан откакто поотрасна

Избирателната му способност тепърва ще се развива.не се бой,няма да се привърже към други хора,тези кучета признават мах.2 души-поне при мен е така... Аз имах мъжка КК,която делеше хората-в смисъл изобщо не се хабеше да лае за щяло и нещяло.Знаеше всички съседи около нас кой до къде ходи и изобщо не ги закачаше.Много рядко лаеше и то само ако има защо.През повечето време се качваше на терасата на втория етаж и от там като от вишка наблюдаваше терена.Ще има случаи,когато ще налита и на хора без видима причина. Просто си мисля,че имат някакъв вътрешен "радар" -и при хората е същото-имахора,които не са ти направили нищо,но не можеш да ги понасяш. Успех,много сте готини и двамата :blink:

#2755 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 30 January 2009 - 05:10 PM

Днес на разходка като видя един друг кавказец така му се радваше че се изумих тя на мен и на жена ми не се радва така като ни види
А относна агресията тя си им е заложена генетично
един савет от мен - (към loko83) не го озлобявай допълнително

#2756 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 05:54 PM

Много точно казано за агресията! Трябва много да се внимава. моето мнение е,че женските са по-злобни ;D Понякога изпадат в "бясно"състояние-хвърчи и пяна от устата и като няма на кого да си го изкара/ако не докопа някое от другитеКК/ започва с телената мрежа. Миналото лято им направихме ново ограждение с мрежа-направо я разнищи и раздърпа ;D

#2757 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 06:08 PM

megan67 заради коментара ти излизах да гледам мрежата на клетката дали не е наръпана някъде ;D ;D ;D
а вие колко кавказки гледате качи някоя снимка

#2758 Потребителят е офлайн   dani233 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 07:12 PM

Здравейте и от мен. Моя съвет е изобщо да не ги озлобявате. Поне ако не целите това. Аз гледам 2 женски които съм ги подложил на яко лигавене от малки. И пак ако застанете пред оградата на двора става страшно. А относно това, че женските са по-злобни мисля, че не е тчно така. Поне са по-послушни от мъжките.

#2759 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 07:22 PM

Не мисля че с яко лигавене се изгражда поведение и характер на кучето.

#2760 Потребителят е офлайн   loco83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 07:38 PM

Цитат

Цитат

Днес на разходка като видя един друг кавказец така му се радваше че се изумих тя на мен и на жена ми не се радва така като ни види
А относна агресията тя си им е заложена генетично
един савет от мен - (към loko83) не го озлобявай допълнително

не разбрах само как реши(решихте)4е искам да го озлобявам,мерси все пак за ненужния съвет :- 

#2761 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 07:47 PM

ТОВА Е ТВОЙ КОМЕНТАР ОТ ГОРЕИЗЧЕТЕНОТО ИГНОРИРАНЕТО НА ХОРА И ПОДБОРА НА НЕЩАТА КОИТО КУЧЕТО СЧЕТЕ ЗА ЗАПЛАХА РЕАКЦИЯТА МУ Е СВЪРЗАНА С АГРЕСИЯТА МУ

#2762 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2009 - 07:49 PM

Агресията при Кавказката овчарка е генетично заложена в породата. Колкото и да го лигавиш и разглезваш кучето то, тя винаги ще си присъства във него. Никога няма да можеш да направиш от КО "плюшена играчка" С лигавене също може да се изгради куче с перфектно поведение и характер, въпроса е кой и как го лигави!!! ;) Друг е въпроса вече ако искаш да имаш някакъв звяр с който да не смееш да излезеш на улицата дори и да е вързан. Аз също Декстър от малък гледам да го разлигавя колкото се може повече и мисля, че съм постигнал желания от мен резултат. Когато сме на разходка е сравнително спокоен (писал съм за това малко по нагоре в темата), но забрави някой да припари на метър от двора дори и да го познава. Е тогава става страшно  ;D

#2763 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 07:59 PM

Всеки сам решава как да възпитава кучето си моята не съм се лигавил с нея никога когато е на разходка е изключително спокойна във двора е друг въпрос.
Това все пак е куче охранител а не детска играчка.

#2764 Потребителят е офлайн   loco83 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 08:55 PM

то и аз арес съм го отглеждал с много "лигавене" и сред много и разли4ни хора ,защото на всеки е ясно,4е ку4ето(породата) си го има заложено да яде хора...предполагам 4е моят проблем няма решение и дори днес арес взе поредната си"жертва" ... слу4вало се е даже на разходка (аз го разхождам в по4ти безлюдна зона) да посяга ...а си мисля 4е о6те е малък за агресия на такова ниво.не ме разбираите погрешно-взел съм си КО за да охранява и защитава и съм много доволен от избора си.все пак винаги има какво да се иска ;) :blink:

ето една от днес  B)

#2765 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 08:58 PM

Цитат

Здравейте и от мен. Моя съвет е изобщо да не ги озлобявате. Поне ако не целите това. Аз гледам 2 женски които съм ги подложил на яко лигавене от малки. И пак ако застанете пред оградата на двора става страшно. А относно това, че женските са по-злобни мисля, че не е тчно така. Поне са по-послушни от мъжките.

Аз говора само от личен опит-в момента имам един мъжкар и две женски + бебе на 2м женско. Преди също имах още един мъжкар-за лигавенето си прав. Трите са отгледани в апартамент заедно с деца-представяш си за какво става дума. Това беше до около 1г.възраст. Особено едната служеше за модно ревю на шапки и фибички ;D. По-послушни са -да,но само спрямо стопанина си :blink:

#2766 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 09:12 PM

megan67 защо не публикуваш някоя снимка?

#2767 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 09:13 PM

Цитат

то и аз арес съм го отглеждал с много "лигавене" и сред много и разли4ни хора ,защото на всеки е ясно,4е ку4ето(породата) си го има заложено да яде хора...предполагам 4е моят проблем няма решение и дори днес арес взе поредната си"жертва" ... слу4вало се е даже на разходка (аз го разхождам в по4ти безлюдна зона) да посяга ...а си мисля 4е о6те е малък за агресия на такова ниво.не ме разбираите погрешно-взел съм си КО за да охранява и защитава и съм много доволен от избора си.все пак винаги има какво да се иска ;) :blink:

ето една от днес  B)

Огради му добре мястото,пускай го свободно да охранява и не бери грижа,ще върши отлична работа. Моите са така. Не ти трябва да го водиш по разходки,защото от един момент нататък той ще те води теб ;D Особено интересно става зимата по леда ;D За свободното пусканепо разходки-много внимавай,винаги може да стане беля. Мен са ме хапали,е не на сериозно,но са ми били ядосани. резултатът е съдран ръкав или пробит ботуш. За яденето на хора-недей така,че ще забранят породата ;)

#2768 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 09:14 PM

Цитат

megan67 защо не публикуваш някоя снимка?

виж на лични :blink:

#2769 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 January 2009 - 10:00 PM

Цитат

......Не ти трябва да го водиш по разходки,защото от един момент нататък той ще те води теб ;D......

Ще ме прощаваш ама тук се изказа малко пресилено  ;)
Това дали ти ще разхождаш кучето или то теб си зависи само и единствено от стопанина!!!
Ако от малко редовно го разхождаш и го научиш да не те дърпа, така ще си остане за цял живот. Всичко е въпрос на възпитание. Не случайно е измислена командата Редом (Ред), ако е отработена на време вие ще разхождате кучето а не то вас :)

Цитат

виж на лични :blink:

Ееее не е честно така  :- и ние искаме да гледаме снимки  ;)

#2770 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2009 - 10:22 PM

Тук сме малко накаляни но на Jesi и беше екстра

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140