Кавказка овчарка
Публикувано: 09 January 2009 - 05:52 PM
Tази снимка е публикувана поне още 7-8 пъти във форума, а и в тази тема я има на още няколко места.
П.П. Това се води за най-голямата Кавказка овчарка. Ако се вярва на приказките тежи 127кг.,намира се в Украйна.Кучето е производство на Т.Ягодкина.
П.П. Това се води за най-голямата Кавказка овчарка. Ако се вярва на приказките тежи 127кг.,намира се в Украйна.Кучето е производство на Т.Ягодкина.
Публикувано: 11 January 2009 - 01:40 PM
това не е кавказец ;D това е Самоед
Публикувано: 18 January 2009 - 08:37 PM
Искам да попитам относно заплождането.
Имам кавказка овчарка на 2,7 години и до сега не е заплождана.Сега искам да я заплодя,но въобще не съм на ясно как стоят нещата.Ако има някой компетентен по темата,искам да ми разясни до каква възраст е препоръчително да стане това,има ли някакви рискове,в кои дни от разгонването става заплождането и ако съм закъснял с намерението си,то има ли някакви хапчета за облекчаване.
Благодаря предварително!
Имам кавказка овчарка на 2,7 години и до сега не е заплождана.Сега искам да я заплодя,но въобще не съм на ясно как стоят нещата.Ако има някой компетентен по темата,искам да ми разясни до каква възраст е препоръчително да стане това,има ли някакви рискове,в кои дни от разгонването става заплождането и ако съм закъснял с намерението си,то има ли някакви хапчета за облекчаване.
Благодаря предварително!
Публикувано: 19 January 2009 - 08:54 PM
За какво облекчаване говориш,не разбрах...
Възрастта е добра за заплождане,а то става когато се разгони...мъжкото куче най-добре разбира...пробва се. Аз изчаках моята да навърши 2г. и тогава се заплоди. А имам и мъжкар,така че в крайна сметка те сами си решиха проблема :blink:
Възрастта е добра за заплождане,а то става когато се разгони...мъжкото куче най-добре разбира...пробва се. Аз изчаках моята да навърши 2г. и тогава се заплоди. А имам и мъжкар,така че в крайна сметка те сами си решиха проблема :blink:
Публикувано: 20 January 2009 - 08:24 AM
Цитат
Благодаря много!
Имах предвид за облекчаване,хапчета против разгонване,но се реших да я заплодя!Ако някой има мъжки в Хасково да пише.
Имах предвид за облекчаване,хапчета против разгонване,но се реших да я заплодя!Ако някой има мъжки в Хасково да пише.
Знам,че има инджекции,но не било препоръчително да се бият повече от три пъти,защото разрушавали яйчниците-някъде бях прочела това....
Публикувано: 22 January 2009 - 01:03 PM
Здравейте бих искал да попитам относно агресията на КО моята е вече на 1г и 1 месец, но е доста игрива и допуска и други хора в близост до нея без да реагира това нормално ли е ?
Ветеринарят ми каза още като беше бебе въобще да не се опитвам да я озлобявам така и направих но все още по поведението и личи, че e с детски нрав до кога ще продължи това някой имали идея
Агресия проявявя само към котки които влезнат в двора и към други кучета голямо гонене пада но нито ги лае нито ръмжи и като ги настигне и не посяга да ги хапе.
Ветеринарят ми каза още като беше бебе въобще да не се опитвам да я озлобявам така и направих но все още по поведението и личи, че e с детски нрав до кога ще продължи това някой имали идея
Агресия проявявя само към котки които влезнат в двора и към други кучета голямо гонене пада но нито ги лае нито ръмжи и като ги настигне и не посяга да ги хапе.
Публикувано: 23 January 2009 - 12:29 PM
Цитат
Цитат
Благодаря много!
Знам,че има инджекции,но не било препоръчително да се бият повече от три пъти,защото разрушавали яйчниците-някъде бях прочела това....
Цитат
Днес Сара се разгони и татко я е затворил в един гараж и там ще стои към 2 седмици. :-

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 24 January 2009 - 08:34 PM
Цитат
Здравейте бих искал да попитам относно агресията на КО моята е вече на 1г и 1 месец, но е доста игрива и допуска и други хора в близост до нея без да реагира това нормално ли е ?
КК не трябва да се озлобяват допълнително,те си имат злоба понякога и в излишък. Допреди няколко месеца имах подобни притеснения така да се каже с мъжка КК. Моят също си играе с котките,защото израсна с котки и първите си уроци за дебнене и нападение усвои от тях. Мислех,че ще си остане по кротък ,но общо взето на вашата възраст рапочна да си показва рогата- сега е на 1г и 5м и си е абсолюден дивак. Просто и при тях има различни характери-някои по-тихи,други по-агресивни....НО характерчето си остава,ще се прояви,не се притеснявай ;D

Вход

Темата е заключена

Горе
Цитиране +