Кавказка овчарка
Публикувано: 30 January 2009 - 07:47 PM
ТОВА Е ТВОЙ КОМЕНТАР ОТ ГОРЕИЗЧЕТЕНОТО ИГНОРИРАНЕТО НА ХОРА И ПОДБОРА НА НЕЩАТА КОИТО КУЧЕТО СЧЕТЕ ЗА ЗАПЛАХА РЕАКЦИЯТА МУ Е СВЪРЗАНА С АГРЕСИЯТА МУ
Публикувано: 30 January 2009 - 07:49 PM
Публикувано: 30 January 2009 - 08:55 PM
ето една от днес B)
Публикувано: 30 January 2009 - 08:58 PM
Цитат
Аз говора само от личен опит-в момента имам един мъжкар и две женски + бебе на 2м женско. Преди също имах още един мъжкар-за лигавенето си прав. Трите са отгледани в апартамент заедно с деца-представяш си за какво става дума. Това беше до около 1г.възраст. Особено едната служеше за модно ревю на шапки и фибички ;D. По-послушни са -да,но само спрямо стопанина си :blink:
Публикувано: 30 January 2009 - 09:13 PM
Цитат
ето една от днес B)
Огради му добре мястото,пускай го свободно да охранява и не бери грижа,ще върши отлична работа. Моите са така. Не ти трябва да го водиш по разходки,защото от един момент нататък той ще те води теб ;D Особено интересно става зимата по леда ;D За свободното пусканепо разходки-много внимавай,винаги може да стане беля. Мен са ме хапали,е не на сериозно,но са ми били ядосани. резултатът е съдран ръкав или пробит ботуш. За яденето на хора-недей така,че ще забранят породата ;)
Публикувано: 30 January 2009 - 10:00 PM
Цитат
Ще ме прощаваш ама тук се изказа малко пресилено ;)
Това дали ти ще разхождаш кучето или то теб си зависи само и единствено от стопанина!!!
Ако от малко редовно го разхождаш и го научиш да не те дърпа, така ще си остане за цял живот. Всичко е въпрос на възпитание. Не случайно е измислена командата Редом (Ред), ако е отработена на време вие ще разхождате кучето а не то вас :)
Цитат
Ееее не е честно така :- и ние искаме да гледаме снимки ;)
Публикувано: 30 January 2009 - 10:29 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Това дали ти ще разхождаш кучето или то теб си зависи само и единствено от стопанина!!!
Ако от малко редовно го разхождаш и го научиш да не те дърпа, така ще си остане за цял живот. Всичко е въпрос на възпитание. Не случайно е измислена командата Редом (Ред), ако е отработена на време вие ще разхождате кучето а не то вас :)
Цитат
абсолютно съм съгласен с тебе за разхождането, не сме нау4или РЕДОМ още де :rolleyes:
Публикувано: 30 January 2009 - 10:58 PM
Цитат
хехех всичко е на фокус с изключение на Джеси ;)
Ама и ние си имаме такива замазани снимчици и то не една ;D
Голяма игра пада тук :blink:
Публикувано: 30 January 2009 - 11:18 PM
Те ако се биеха дали щях да седя и да снимам вместо да ги разтървавам B) Че и ако се случи въргал разтърваването никак не е лесна работа, не мога да го извлача Декстър, запъва се като магаре ;D
П.П. А между другото в момента от скука вижте какво скалъпих :)
Направих най-накрая и българска група във Фейсбук на любимата ни порода. От тук нататък сте вие, който има желание нека се присъедини и да развием страничката, да я позапълним с малко повечко информация, снимки, клипове... За момента съм сложил само най-основната информация за породата и няколко снимки на Декстър.
Заповядайте! ;)
http://www.facebook....96903388&ref=mf
Публикувано: 30 January 2009 - 11:22 PM
Цитат
Цитат
Цитат
От едно нещо не можах да ги отуча-като видеха,че ще излизаме на разходка голямо скачане падаще. После съвсем култърно следва влизане в асансьора и при излизане следваше направо старт като за спринт. За няколко минути направо спринтираш като Хюсеин Болт ;D Не важаха команди. Аз съм устисквала до към 6-7месечна възраст.После минаха в категорията на мъжа ми-тежка-100кг. ;D Моето мнение е,че наповод не можеш да разходиш такова куче,просто не може да си изразходва енергията. За свободно пускане-не сме рискували като порастнаха,защото особено първия мъжкар не обичаше да си играе с други кучета-в един момент почваха да го дразнят,но той си беше по-агресивен. Решихме проблема като си купихме къща с голям добре ограден двор и сега бесовете са свободни и си вършат идеално работата. Ако не са ме виждали известно време настава бъркотия-изобщо не чуват команди-просто от радост скачат върху мен и често съм на земята ;D
Относно снимките-не съм пращала,но обещавам,че ще направя :blink:
Публикувано: 31 January 2009 - 01:55 AM
Цитат
ааа не така, тепърва чакам всички вие да продължавате да качвате там още информация за породата и за собствените си любимци, снимки, клипове... за да се получи наистина добре :)
П.П. За който не знае какво представляват групите във Фейсбук само ще спомена, че всеки регистриран свободно може да публикува видео клипове, снимки, да допълва информацията и т.н. и т.н....