Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#2831 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 February 2009 - 10:23 PM

Качи някоя снимка да мусе порадваме и ние кажи нещо за родителите от къде сте го взели и т.н :blink:

#2832 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 February 2009 - 10:34 PM

Цитат

kavkazka karaka4anka = на московская стражевая разрови се ез форумите за да научиш повече за нрава характера и т.н., като цяло мога само да ти кажа да внимаваш с него защото допуска само 1 член на семейството до себе си, като подчинение ,а и до колкото съм чел не се препоръчват за гледане в затворени пространства или при наличието на малки деца, просто са малко непредсказуеми и изключително агресивни, а и май все още не са признати като порода
Ако имаш снимки качи да го видим :blink:

Малка грешка :blink:кавказка + сан бернар= сторожевая

#2833 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 10:39 PM

И  още нещо-породата е призната,но само на територията на бившата СССР.
За характера-зависи-някои са по-добродушни като бернара,други са по-диви като кавказеца,но общото е,че хапят ;D
В руската армия ги използват по границата вместо немските овчарки,защото са много по-издържливи...

#2834 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2009 - 10:41 PM

Цитат

az imam kavkazec na 1g e i e mnogo bqsno jivotno no e dobar pazach 84kg e sega mu tarsim jenska. mnogo ne me slu6a no sam chela che sa trudni na dresirovka no se spravqme nqkaksi s nego

Защо бързате да му търсите женса? Той е още малък и има доста да расте.
:blink:

#2835 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 February 2009 - 02:25 AM

Цитат

az imam kavkazec na 1g e i e mnogo bqsno jivotno no e dobar pazach 84kg e.....

Това и с очите си да го видя няма да го повярвам  :o
84кг. на 1 годинка.... да бе да :-

#2836 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 08:28 AM

Цитат

Цитат

kavkazka karaka4anka = на московская стражевая разрови се ез форумите за да научиш повече за нрава характера и т.н., като цяло мога само да ти кажа да внимаваш с него защото допуска само 1 член на семейството до себе си, като подчинение ,а и до колкото съм чел не се препоръчват за гледане в затворени пространства или при наличието на малки деца, просто са малко непредсказуеми и изключително агресивни, а и май все още не са признати като порода

Така е приемам забелешката  :blink: ,но като цяло не съм съгласен със смесването на породите (Какво се цели не мога да си обясня ако сте наясно просветлете ме)

#2837 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 02:57 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Така е приемам забелешката  :blink: ,но като цяло не съм съгласен със смесването на породите (Какво се цели не мога да си обясня ако сте наясно просветлете ме)
Специално при московска стражевая се цели да вземат злобата от кавказката овчарка и големината и склонността към дресура и възпитание от Санбернара,но също има и няколко други породи включени в селекцията и.В България накои хора сами си правят московска стражевая  като смесят кавказец и санбернар но това куче няма нищо общо с характера на истинската московска стражевая и наистина някои от тях са доста агресивни или доста кротки,мои познат има развъдник и гледа истински московска стражевая,кавказки и санбернари  всичките му кучета които се използват за разплод имат родословия,мешал ги е как ли не(санбернар+кавказец,санбернар+московска,кавказец+московска ) но не се постига никакъв резултат с характера спрямо оригинала,това е една изкуствено създадена порода която аз лично одобрявам доста,но ако те интересува повече има отделна тема за московска стражевая.

#2838 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 05:57 PM

Цитат

Цитат

Цитат

Цитат

Специално при московска стражевая се цели да вземат злобата от кавказката овчарка и големината и склонността към дресура и възпитание от Санбернара,но също има и няколко други породи включени в селекцията и.В България накои хора сами си правят московска стражевая  като смесят кавказец и санбернар но това куче няма нищо общо с характера на истинската московска стражевая и наистина някои от тях са доста агресивни или доста кротки,мои познат има развъдник и гледа истински московска стражевая,кавказки и санбернари  всичките му кучета които се използват за разплод имат родословия,мешал ги е как ли не(санбернар+кавказец,санбернар+московска,кавказец+московска ) но не се постига никакъв резултат с характера спрямо оригинала,това е една изкуствено създадена порода която аз лично одобрявам доста,но ако те интересува повече има отделна тема за московска стражевая.

Темата за московска стражевая съм я чел и не ми се оспорва мнението на руснаците защо са я създали и за какво им е послужила(то ако беше много полезна и качествена порода всеки щеше да има такава, а не да се говори за нея сякаш е най злобното и грамадно митично животно на планетата ;D ) ,а сега като виждам ,че си наясно със някой неща ще ми обясниш ли защо е направена кръстоска между КК и КО кой е инициатора и със каква цел е направено?

#2839 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 06:43 PM

Някои голям разбирач вижда куче с подобна форма на неговото КК ,но доста по едро и опа  ще произведем едри кученца които ще се продават защото са едри,хората ги мешат заради големината,всеки си мисли че колкото по голямо толкова по добре и така след 4,5 поколения ще имаме 80 см. каракачанки(то и сега вече ги има тук таме),

#2840 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 06:55 PM

Цитат

Някои голям разбирач вижда куче с подобна форма на неговото КК ,но доста по едро и опа  ще произведем едри кученца които ще се продават защото са едри,хората ги мешат заради големината,всеки си мисли че колкото по голямо толкова по добре и така след 4,5 поколения ще имаме 80 см. каракачанки(то и сега вече ги има тук таме),

Напълно съм съгласен, но тези" Голями разбирачи" не мисля че помагат на която и да е от породите освен със затриването им :huh:

#2841 Потребителят е офлайн   radostin21 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 07:33 PM

От много време не проявявам интерес към тъи наречената порода БОК(КК)а им бях голям фен и не пропусках изложба и колкото повече изложби имаше толкова повече се разочаровах :'(, но за сметка на това открих породата изиграла най-съществена роля в създаването на БОК :->)

#2842 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 10:23 PM

Цитат

От много време не проявявам интерес към тъи наречената порода БОК(КК)а им бях голям фен и не пропусках изложба и колкото повече изложби имаше толкова повече се разочаровах :'(, но за сметка на това открих породата изиграла най-съществена роля в създаването на БОК :->)

Аааа не, тук не мога да кажа нищо защото ще се породят само спорове ,а и да си призная не съм специалист в областта, те хората имат сумати дискусии  и форуми по темата та камо ли аз да им оправя спора, кое какво е и от какво е, и аз като теб си имам мое мнение по въпроса но то си остава за мен  :blink:
А и да си призная БОК като порода въобще не ми харесва  за КК ми съвсем друго мнението но днес вече е малко трудно ............. А и все пак сме във форум за КО

#2843 Потребителят е офлайн   ponev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2009 - 10:34 PM

Цитат

Цитат

Аааа не, тук не мога да кажа нищо защото ще се породят само спорове ,а и да си призная не съм специалист в областта, те хората имат сумати дискусии  и форуми по темата та камо ли аз да им оправя спора, кое какво е и от какво е, и аз като теб си имам мое мнение по въпроса но то си остава за мен  :blink:
А и да си призная БОК като порода въобще не ми харесва  за КК ми съвсем друго мнението но днес вече е малко трудно ............. А и все пак сме във форум за КО
За това нека да коментираме наща си порода :blink:

#2844 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 09:27 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Руска му работа-така са си решили.....Великите сили все се борят да са най-най :blink:

#2845 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2009 - 09:31 AM

Цитат

Цитат

Цитат

Там въпроса опира до пари-субсидии за развиване на породата,износ в Америка и др.,абе мътна и кървава....А нали знаеш,там където играят парите всичко се изражда и опорочава ;D
За това нека да коментираме наща си порода :blink:

#2846 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 February 2009 - 01:28 PM

От бая време не съм публикувал нищо тук та викам малък ъпдейт да направя ;)
Снимките са от тази сутрин, вече сме почти на годинка и три месеца :P

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

#2847 Потребителят е офлайн   megan67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 February 2009 - 08:43 PM

Еееее,много сте игриви :D
Особено ми хареса последната снимка-явно си го излъгал нещо,че е застанал толкова мирно да позира :)

#2848 Потребителят е офлайн   Reksy Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2009 - 08:54 PM

Показване на мнениетоyasoo, в Feb 23 2009, 11:28 AM, написа:

От бая време не съм публикувал нищо тук та викам малък ъпдейт да направя ;)
Снимките са от тази сутрин, вече сме почти на годинка и три месеца :P

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

страхотен сладур е станал :rolleyes:

#2849 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2009 - 11:02 PM

Показване на мнениетоmegan67, в Feb 23 2009, 08:43 PM, написа:

Особено ми хареса последната снимка-явно си го излъгал нещо,че е застанал толкова мирно да позира :)

ааа случайно се получи, но за съжаление снимката я направих от бая далечно разстояние и за това е с толкова лошо качество <_<

Показване на мнениетоReksy, в Feb 25 2009, 08:54 PM, написа:

страхотен сладур е станал :rolleyes:

Мерси мерси :)

Хайде и само още една със сестричка, прясна-прясна от днес ;)

Качена снимка

#2850 Потребителят е офлайн   dmst Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2009 - 06:25 PM

Декстър е просто разкошен,нацелувай го от мен,че ми се иска да цункам монитора като го гледам!

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни