Кавказка овчарка
Публикувано: 16 March 2009 - 09:30 AM
Много са сладки всички,да са ви живи и здрави и продължавайте да ни "тормозите" със снимки.А ние си имаме проблем-на задната лапка се появи бучка,първо мислех,че е раничка,защото препуска като кон по стълбите и може да се е зажулил,ама като мажех с риванол усетих,че е твърдо и изпъкнало колкото 50ст някъде и може би околло половин см изпъкнало,днес ще ходим на лекар,но довечера,защото съм на работа,много се притеснявам защото не знам какво може да е.Не го боли,защото спокойно го мажа,дръпва се по едно време,но не скимти и не е много сърдит,просто не обича да му пипаме крачетата,забелязах,че си го облизва от време на време,дайте идеи какво може да е и какви изследвания трябва да се правят,само дано не се налага да се упоява,че миналия път беше голям ужас-6ч не можа да се освести след упойката.
Публикувано: 18 March 2009 - 09:40 AM
megan67, в Mar 17 2009, 07:54 AM, написа:
dmst,какво стана? Ходихте ли на доктор?
Ходихме-ударил се е,има хематом,сега го мажем с риванол и в събота пак сме на доктор,но мен ме притеснява,че си го ближе и го е разранил повече,може би още довечера пак ще идем на доктор.По принцип знам,че като се ближат раните по-бързо минават,ама ме е страх да не се възпали нещо,аз съм голяма паника по принцип като става въпрос за кучето.Ама и той си е бесовица-лети като кон по стълбите и сигурно се е млатнал някъде в ръб-и друг път е ставало,ама е заздравявало по-бързо,а и това се поду,не много но все пак се усеща като го мажа.Чудя се дали да не му взема вишневски,ама нали го ближе,а не знам дали не е отровен.Знам,че ви занимавам с глупости,ама ми е притеснено,то и баща ми ще го оперират другата седмица и доста ми се събра.
Публикувано: 18 March 2009 - 01:08 PM
Какво е това "виш....." ? Щом тича като кон,едва ли е нещо сериозно,но да ти е мирна главата,отиди пак на вет.Дано всичко да се оправи и с кучо и с баща ти!
И ние преди няколко дни имахме иницидент-едното око на мъжкия беше кръвясало и потече глой. Не даваше да го пипна,но бихме и инджекции,та се оправи.
Явно е имало сбиване и може да се наранил,но при мен това се случва от време на време.Женската ми се наложи и понякога,когато я ядоса го поступва. какво да се прави,матриархат!
И ние преди няколко дни имахме иницидент-едното око на мъжкия беше кръвясало и потече глой. Не даваше да го пипна,но бихме и инджекции,та се оправи.
Явно е имало сбиване и може да се наранил,но при мен това се случва от време на време.Женската ми се наложи и понякога,когато я ядоса го поступва. какво да се прави,матриархат!
Публикувано: 19 March 2009 - 07:57 AM
Ау,завиждам ти на самообладанието,ако при нас стане нещо такова с окото направо ще се побъркам,голяма паника съм като става въпрос за кучето или детето,на мен като ми стане нещо всичко ми изглежда лесно,ама за тях се притеснявам много.Иначе вишневски е мазило за трудно заздравяващи рани,така поне са ми казвали хора,но не съм го пробвала и трябва първо да поразпитам в аптеката и тогава мога да преценя.Снощи раничката беше по-добре,продължаваме с риванола,спаднал е отока,дано да е много шум за нищо.А,megan67, може ли да те питам на твоите кученца взимали ли са им кръв за изследване и как става,защото напоследък съм се наплашила с тази дирофилариоза и искам тест,но ми казаха,че се взима кръв от вената и незнам как ще го укротя достатъчно време та да го направим.Мерси за пожеланията,стискай палци всичко да мине по-бързо и безпроблемно!
Публикувано: 19 March 2009 - 07:13 PM
dmst, в Mar 19 2009, 06:57 AM, написа:
Ау,завиждам ти на самообладанието,ако при нас стане нещо такова с окото направо ще се побъркам,голяма паника съм като става въпрос за кучето или детето,на мен като ми стане нещо всичко ми изглежда лесно,ама за тях се притеснявам много.Иначе вишневски е мазило за трудно заздравяващи рани,така поне са ми казвали хора,но не съм го пробвала и трябва първо да поразпитам в аптеката и тогава мога да преценя.Снощи раничката беше по-добре,продължаваме с риванола,спаднал е отока,дано да е много шум за нищо.А,megan67, може ли да те питам на твоите кученца взимали ли са им кръв за изследване и как става,защото напоследък съм се наплашила с тази дирофилариоза и искам тест,но ми казаха,че се взима кръв от вената и незнам как ще го укротя достатъчно време та да го направим.Мерси за пожеланията,стискай палци всичко да мине по-бързо и безпроблемно!
Самообладание-не чак толкова,но съм изтръпнала и претръпнала с болестите по деца и кучета-доста години стаж имам и с двете. Кръв не са им вземали ,не се е налагало.Ако искаш тест,това може да стане само в специализирана и много добре оборудвана клиника. Няма нищо страшно да му вземат кръв от вената,но не вярвам да стане без пълна упойка.Според мен е невъзможно да стане само с укротяване. Когато отиват на доктор и са по-големи ,разбират всичко.Това е голямо куче,не е бебе...При нас се е налагало веднъж да се слага система и беше с пълна упойка. Дано да нямате проблеми!
Публикувано: 26 March 2009 - 11:00 PM
ето описанието на Киркитская
масивна,красива,но и дебела.
костна система като на мъжко куче.
идеална глава -мечешки тип.
много добри крайници,но мек гръб.
добър врат и много як гръден кош.
недостатъчно силни връзки на задните крайници.
много хубава космена покривка .сива смаска.
масивна,красива,но и дебела.
костна система като на мъжко куче.
идеална глава -мечешки тип.
много добри крайници,но мек гръб.
добър врат и много як гръден кош.
недостатъчно силни връзки на задните крайници.
много хубава космена покривка .сива смаска.
Публикувано: 26 March 2009 - 11:19 PM
Оскар е на 1 год.
оценка-отличен,JCAC.
описание
много добра височина и формат.много добра физика.мъжки тип.светло сив с хубава черна маска.тъмен гръб и много хубава космена покривка.много красива ,голяма глава-малко груб вид.отпуснати бърни.много добре развити скули.правилно поставени и много красиви очи.прекалено изразени вежди.недостатъчно плоско чело..правилни уши.недостатъчно високо поставен врат.малко късо бедро.много добри движения.
оценка-отличен,JCAC.
описание
много добра височина и формат.много добра физика.мъжки тип.светло сив с хубава черна маска.тъмен гръб и много хубава космена покривка.много красива ,голяма глава-малко груб вид.отпуснати бърни.много добре развити скули.правилно поставени и много красиви очи.прекалено изразени вежди.недостатъчно плоско чело..правилни уши.недостатъчно високо поставен врат.малко късо бедро.много добри движения.
Публикувано: 06 April 2009 - 07:39 PM
Здравейте, товя е моята любимка НАЯ ^_^ , сега е на на 1г. Много е спокойна, любвеобилна към децата, но държи на своята територия и проявява характера си само когато е необходимо. Общо взето неща са типични за породата както знаете.

www.pavel3.deviantart.com