Dog.bg Форуми : Кавказка овчарка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (156 Страници) +
  • « Първа
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кавказка овчарка

#3061 Потребителят е офлайн   Nikovat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 February 2010 - 12:01 AM

Цитат(yasoo @ Feb 4 2010, 07:36 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Големи сладури са бебоците :) Да са ви живи и здрави!

Nikovat, според мен няма от какво да се притесняваш... кучо и той е бебок още, не му е било изобщо ясно какво е това "бебе" а комо ли след като сте били на разходка и бебока ви сигурно е бил опакован целия в дрешки с шапка шал.... :D Нека се опознаят малко, разрешете на Арон да се приближава поне от време на време до бебето, да го подуши (ама да не го олигави много, че бебо е мноого мъничък още) и ще видиш колко бързо ще свикне с него и ще се привърже. Кучетата по принцип обичат малки деца, просто Арон не се е запознал още с него :)

И моя Декстър за първи път като ме видя навлечен със сумати дрехи и с каска на главата направо подивя... едвам се успокои чак като свалих каската, сигурно щеше да ме изяде хихихи

П.П. А за снимките... може и тук разбира се, но аз съм на мнение, че ще е хубаво да се разграничат темите... нека си има една в която да си качваме снимките а тук да обсъждаме всичко свързано с животинките :)

Много ми е хубав.Днеска цял ден на снега си играхме,а ония ден тука при нас беше хубаво времето та го вързах на каишката и заедно с количката и бебе на разходка.Добре се държа само дето лаеше колите :)Всеки ден му показвам малката на прозореца понеже къщата му е точно срещу стаята на детето.Но сега забелязвам друг проблем -от време на време ръмжи на мъжа ми когато яде . При мен не го прави ,ама на него нещо му се репчи. И така още по-трудно ми става да се преборя да остане. Само това че откакто сме заедно с мъжа ми имам обещанието му, че ще гледам куче ме спасява :)

#3062 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 February 2010 - 01:15 AM

Цитат(Nikovat @ Feb 8 2010, 12:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Много ми е хубав.Днеска цял ден на снега си играхме,а ония ден тука при нас беше хубаво времето та го вързах на каишката и заедно с количката и бебе на разходка.Добре се държа само дето лаеше колите :)Всеки ден му показвам малката на прозореца понеже къщата му е точно срещу стаята на детето.Но сега забелязвам друг проблем -от време на време ръмжи на мъжа ми когато яде . При мен не го прави ,ама на него нещо му се репчи. И така още по-трудно ми става да се преборя да остане. Само това че откакто сме заедно с мъжа ми имам обещанието му, че ще гледам куче ме спасява :)

Повечето от нещата ти ги казах във Фейсбука, нооо да допълня.... кучо със сигурност в най-скоро време... да не казвам до броени дни ще се привърже към малката, не се притеснявайте да ги събирате заедно, нека кучо си се разхожда в стаята около малката когато и вие сте там, а недейте само през прозореца де се показвате. Оставете ги да се поопознаят и до няколко дни ще видите резултата :)
Това, че ръмжи на мъжа ви вече е проблем. Аз имах същите главоболия като вас моя докато беше още малък. Голяма част от вината си беше моя, че слушах съветите не на един-двама а на 1000 човека и отстраняването на проблема се проточи няколко месеца. В крайна сметка всичко си дойде на мястото :) В тази тема, но доста по назад http://forum.dog.bg/...738#entry362738 съм писал за това а и има няколко доста полезни съвета които са ми дали. Прочети постовете на xayan и Mad Max.

#3063 Потребителят е офлайн   bakibuk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 February 2010 - 05:24 PM

Цитат(yasoo @ Feb 8 2010, 01:15 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Nikovat @ Feb 8 2010, 12:01 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Повечето от нещата ти ги казах във Фейсбука, нооо да допълня.... кучо със сигурност в най-скоро време... да не казвам до броени дни ще се привърже към малката, не се притеснявайте да ги събирате заедно, нека кучо си се разхожда в стаята около малката когато и вие сте там, а недейте само през прозореца де се показвате. Оставете ги да се поопознаят и до няколко дни ще видите резултата :)
Това, че ръмжи на мъжа ви вече е проблем. Аз имах същите главоболия като вас моя докато беше още малък. Голяма част от вината си беше моя, че слушах съветите не на един-двама а на 1000 човека и отстраняването на проблема се проточи няколко месеца. В крайна сметка всичко си дойде на мястото :) В тази тема, но доста по назад http://forum.dog.bg/...738#entry362738 съм писал за това а и има няколко доста полезни съвета които са ми дали. Прочети постовете на xayan и Mad Max.

здравеи отново.досега следях темата за твоето куче и мисля че yasoo ти дава добри савети.а относно детето мисля че и аз те предупредих че трябвя да свикват едо с дуго задалйително.а относно рамженето и аз имах този проблем с едното си куче.казах ти и преди че трябва по тварда рака в началото зада нямаш проблеми после,несе притесняваи даго наказвате когато рамжи,и трибва мавави даго храни по често и тои даго наказва,трябва даму покажете кои е господаря и на коя територия се намира иначе оправия няма,знамго от опит,а и в темата която е посочил yasoo е описано това.и успех в запазването на кучето.

#3064 Потребителят е офлайн   divakka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2010 - 07:08 PM

напално съм сагласен с колегата по горе

#3065 Потребителят е офлайн   Nikovat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 February 2010 - 11:34 PM

Мерси на всички за съветите.Кучето остава при мен-УРА :))) Днеска излизахме семейно четиримата ,кучо се държи добре на повод,вече знае няколко команди,с ръмженето при хранене още се борим -имаме доста напредък,много рядко вече ръмжи. В повечето случай това става когато е много гладен,например сутрин

#3066 Потребителят е офлайн   NKostoff Икона

Публикувано: 27 February 2010 - 06:35 PM

Привет на всички !
От вчера имам куче. Намерено е на улицата като съвсем малко бебе и е с неясен произход, но доста прилича на кавказка овчарка. В момента е на около 4 месеца, тежи 13 кг. Има проблем с предните лапи, който ясно се вижда на снимките.
Моля за мнение и съвет - дали според вас във вените му наистина тече кръв на кавказка овчарка и какво да правя за лапите.

Предварително благодаря !

#3067 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 February 2010 - 07:39 PM

Кучето има спешна нужда от лекар!

#3068 Потребителят е офлайн   NKostoff Икона

Публикувано: 01 March 2010 - 12:40 PM

Цитат(irena_ig @ Feb 27 2010, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучето има спешна нужда от лекар!

Ходихме на доктор. Не ни препоръча нищо особено, освен калциевите хапчета, които и без това даваме. Има ли нещо друго, от което би трябвало да се притесним ?

#3069 Потребителят е офлайн   yasoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2010 - 02:36 PM

Да си кажа честно най-добре направете консултация поне с още един доктор.
Голям сладур е малкия, да е жив и здрав а дали има нещо от кавказка овчарка в него емии.... като поотрасне ще си проличи :)

#3070 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 March 2010 - 05:43 PM

На пръв поглед има тежка форма на рахит.Едва ли ще се оправи само с хапчета.Трябва да се направи изследване на нивото на калций и фосфор в кръвта и да Ви се направи схема за даването им.

#3071 Потребителят е офлайн   NKostoff Икона

Публикувано: 02 March 2010 - 06:19 PM

Цитат(irena_ig @ Mar 1 2010, 05:43 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На пръв поглед има тежка форма на рахит.Едва ли ще се оправи само с хапчета.Трябва да се направи изследване на нивото на калций и фосфор в кръвта и да Ви се направи схема за даването им.

Посъветвахме се с още един 'доктор' - в случая, със селския фелдшер, който му постави някакви инжекции с калций, фософор и витамини. Утре ще има втора доза, а след седмица - още една. Междувременно животинката видимо се ободри, скача, тича, играе и вече ми изяде една джапанка smile.gif

#3072 Потребителят е офлайн   streletz2009 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 08:26 PM

До всички членове и почитатели на Кавказката овчарка!
По решение на УС на БНКККО-гр.София,на 20.03.2010г./събота/,в залата за пресконференции на стадион "В.Левски",от 14.00ч.ще се проведе годишното събрание на клуба при следния дневен ред:

1.Отчет на Предедателя за дейноста на клуба през 2009г.
2.Отчет на ОРД за същата година
3.Предложения за промени в правилника за развъдна дейност
4.Предложения и решения за годишната ни специализирана клубна изложба
5.Приемане на нови членове
6.Разни
Всички които не са платили чл.внос за 2009г.,до деня на събранието/включително/,ще се считат за самоизключили се от клуба,без право на глас на това събрание.
При липса на кворум,събранието ще се проведе един час по-късно,при същия дневен ред. независимо от броя на членовете,с право за вземане на решения.

От УС на БНКККО
User's Signature

www.streletz.eu

#3073 Потребителят е офлайн   Nomad Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 09:01 PM

На това положение да се даде само хапчета калции е направо смешно . . .ходи му скъсай дипломата за ветеринарна дейност

#3074 Потребителят е офлайн   bakibuk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 02:37 PM

Цитат(Nomad @ Mar 2 2010, 09:01 PM) <{POST_SNAPBACK}>
На това положение да се даде само хапчета калции е направо смешно . . .ходи му скъсай дипломата за ветеринарна дейност

здравеи ,напално съм сагласен с теб.на моита кучка бащаи имаше такав проблем само че с задните крака така и несе оправи с хапчета и инжекции,те помогнаха само да свикне с тази форма на краката и в деиствителност нему пречеше.а сега имам един познат на които кучето има този проблем с единия преден крак и видях че тои буквално е гипсиран зада може медикаментите даси подеистват по добре.а относно породата колегата по горе е прав като порасне ще проличи.

#3075 Потребителят е офлайн   NKostoff Икона

Публикувано: 05 March 2010 - 09:01 AM

Надявам се, че ще се оправи без гисиране, макар, че и на мен ми мина тази мисъл. Гледам, че почна да понадига лапите и тая надежди.

Благодаря за съветите на всички. re_037.gif

#3076 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2010 - 08:27 PM

Стискаме палци на мъничето. ae_085.gif

#3077 Потребителят е офлайн   развъдник АКБЕК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 March 2010 - 08:56 PM

ВНИМАНИЕ!
на 4 април в Добрич ще съди един от най-големите експерти по РУСКИ ОТЕЧЕСТВЕНИ ПОРОДИ-ГАЛИНА КИРКИТСКАЯ-
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НКП-РУСИЯ.
всички любители и собственици на КАВКАЗКИ ОВЧАРКИ се чакат на изложбата-не се приемат не само неизвинени ,но и извинени отсъствия. smile.gif

Е.СЕБАЙТИН-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БНКККО.

#3078 Потребителят е офлайн   Nikovat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2010 - 03:00 PM

Днес за пореден път видях ,че когато са заедно детето е по-опасно от кучето. Горкия Аран малката така го скуби и мачка ,даже и мустак му откъсна днеска докато успея да й хвана ръката.А той не протестира (може и за това да лае много мъжа ми -на него си го изкарва ) :) Ето и малко снимки докато Аро беше в клетката,после не успях да го хвана на едно място.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3079 Потребителят е офлайн   Nikovat Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 March 2010 - 05:01 PM

След като се налудува се поспря за малко Арон и успях да го щракна (не че не правеше пак беля,ама поне беше на едно място)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#3080 Потребителят е офлайн   bakibuk Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 30 March 2010 - 06:33 PM

Цитат(Nikovat @ Mar 26 2010, 05:06 PM) <{POST_SNAPBACK}>
След като се налудува се поспря за малко Арон и успях да го щракна (не че не правеше пак беля,ама поне беше на едно място)

здравеи радвамсе че арон и малката се разбират чудесно,и още по добре ще става повярваими.иначе кучето варви доста добре,поне по снимка,

• (156 Страници) +
  • « Първа
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни