Кавказка овчарка
Публикувано: 06 April 2007 - 06:24 PM
Публикувано: 06 April 2007 - 07:53 PM
Ето го като новодомец
Прикачени файлове
-
___________002new.JPG (94.74K)
Брой сваляния: 106
Публикувано: 06 April 2007 - 07:54 PM
Прикачени файлове
-
___________000new.JPG (75.54K)
Брой сваляния: 91
Публикувано: 06 April 2007 - 08:36 PM
Публикувано: 07 April 2007 - 07:20 AM
Сега обаче имаме друг проблем-започна да ръмжи по някои хора и кучета и да се хвърля,очите ми винаги са отворени "на четири",защото не харесва някои и се мята с ръмжене,но има много загубени хора,вчера една майка с дете направо се бутна в нас както си вървяхме по улицата,едвам го притиснах в една спряла кола,а оная гледа тъпо,като че ли сме длъжни да и направим път-ние си вървяхме плътно от дясно,а те се шляят по средата на улицата и не ни забелязват...направо настръхвам какво можеше да стане.В парка също има доста безотговорни хора,ние сме винаги на каишка,ама техните кучета се врат въпреки,че Чоки ръмжи и се дърпа,едвам го удържам,а стопаните не реагират,предупреждавам,че може и да не успея да го задържа,а те си мислят сигурно,че е шега,направо ми разтяга ръката понякога,ама ми е жал за кученцата и немога да го оставя да сдъвче някое.Един тъпак оня ден ми каза,че било мой проблем,напрово се чудя тия хора имат ли поне малко здрав разум.Искренно се надявам да не стане някоя беля,но ми е мъчно,че го мъча заради абсолютни тъпанари,иначе ние си имаме групичка с която се разхождаме и с тях няма проблеми,но дойде ли непознато куче става страшно!Забелязах,че не харесва някои овчарки,тъмнокафявите голдъни,а вчера ръмжеше по един много сладък булдог и по едно дето незнам има ли порода,но като малки си играеха,другия когото не харесваме е един Боби-едър безпороден пес,който го тормозеше преди-явно наистина тези кучета са злопаметни,а и приемаме групата като глутница,която пазим...абе мъка голяма!Някой имал ли е подобен проблем,дали не е от това,че го затворих в дворчео му,има ли начин да спре или тепърва ме чака?!
Публикувано: 10 April 2007 - 01:16 PM
Публикувано: 10 April 2007 - 01:46 PM
Публикувано: 10 April 2007 - 07:53 PM
Прикачени файлове
-
DSC00115.JPG (28.46K)
Брой сваляния: 90
Публикувано: 10 April 2007 - 07:55 PM
Прикачени файлове
-
DSC00117.JPG (31.77K)
Брой сваляния: 100
Публикувано: 10 April 2007 - 07:58 PM
Прикачени файлове
-
DSC00119.JPG (25.45K)
Брой сваляния: 86
Публикувано: 10 April 2007 - 07:59 PM
Прикачени файлове
-
DSC00121.JPG (32.35K)
Брой сваляния: 133
Публикувано: 10 April 2007 - 08:00 PM
Прикачени файлове
-
DSC00128.JPG (45.5K)
Брой сваляния: 139
Публикувано: 10 April 2007 - 08:04 PM
Прикачени файлове
-
DSC00136.JPG (29.24K)
Брой сваляния: 138
Публикувано: 10 April 2007 - 09:15 PM
Внимавай винаги ! Понякога .. белята става за секунди. А не трябва да става, всички хора си обичат кучетата, независимо какви са. Научи навиците на другите, кога ги извеждат и извеждай ти по рано или по късно. Така е с големите кучета, за съжаление.
Помислете за сериозно посещаване на училище !
Успех ! 1super
Публикувано: 10 April 2007 - 09:22 PM
Цитат
Ужасно е това, което пишете. Съжалявам, но не жената, разхождали си болонката не е била виновна, а вие, че не сте възпитали кучето си и въпреки че сте знаели, че е агресивно и може да се случи нещо, не е било на поводи или с намордник. Просто .. чета и недоумявам. Съжалявам, аз не разбирам този начин на мислене. Убило, удавило, ако дойде някой помияр, да му мисли ... Ние, хората, сме отговорни за поведението на нашите любимци, а не ... горката жена, как може такова нещо, не разбирам, и да го разказвате все едно че нищо не е било и да продължавате да мислите по същия начин - не ви разбирам, наистина, не ви разбирам.
Публикувано: 11 April 2007 - 05:39 AM
Публикувано: 11 April 2007 - 09:51 AM
dmst, мога да те посъветвам като го разхождаш с наморник и да си носиш винаги спрей или поне дезодорант и ако някой ви нападне яко пръскане. Според мен това ще охлади страстите на нападателят. Но не би помогнало много ако е човек нападателят s)
radostin21 , ти на това подарък ли му викаш bl) що не си даде пълната чиния с агнешко ,а някаква си тенекия и подаряваш l)
Публикувано: 11 April 2007 - 10:19 AM
Цитат
Помияра и той е куче, човек. Вярно, бездомно, но е куче все пак. Също имам чести проблеми, при мен е същото, въпреки че съм с самоед - случвало се е да ни нападат. Знам всички глутници къде са в квартала ми и ги избягвам и го водя винаги на повод до мястото за разходка.
Училището е за двама винаги - учи се и кучето, и човека. Ако си от София, опитай при Румена Кънева - там имаше миналата година кавказец, а и жената е опитна.
Нормално е, кавказеца е много гордо куче, отличен пазач и винаги е готов да защити територията си и стопанина си. Опитвай се да вникнеш в неговия свят и да мислиш като него, да предвиждаш ситуациите, които могат да възникнат. А играта в парка е задължителна - социализацията помага.
Имам приятел с кавказец. Като малък беше чуден, игрив, щастлив. Порастана, сега е на година и нещо и в двора им - живеят в Симеоново, не може да се влезе. Проблема е, че не признава никой освен него, а дори и той вече го води трудно на повод, скача и на родителите му, при положение че те го хранят. Труден характер са, твърд - поне с такова впечатление имам.
За майките - имаше тук една такава тема. В човешкото общество най важното нещо са децата, така че ние, кучкарите трябва да се съобразяваме. За съжаление все още не сме достигнали на нивото, когато в парковете ще има специални места за разходки с кучета, обградени с оградки, отделно за малки породи, отделно за големи. Един ден може би и това ще стане, дано.
На каква възраст е Чоки ?
Публикувано: 11 April 2007 - 04:29 PM
Цитат
Цитат
Ужасно е това, което пишете. Съжалявам, но не жената, разхождали си болонката не е била виновна, а вие, че не сте възпитали кучето си и въпреки че сте знаели, че е агресивно и може да се случи нещо, не е било на поводи или с намордник. Просто .. чета и недоумявам. Съжалявам, аз не разбирам този начин на мислене. Убило, удавило, ако дойде някой помияр, да му мисли ... Ние, хората, сме отговорни за поведението на нашите любимци, а не ... горката жена, как може такова нещо, не разбирам, и да го разказвате все едно че нищо не е било и да продължавате да мислите по същия начин - не ви разбирам, наистина, не ви разбирам.
Добре какво мога да направя ?Кучето не обичаше намордници само да го види а да го сложиш забрави Предупредих жената Мисля че е по-лесно да си хване малкото кученце в ръце от колкото да ми вика на среща Не случайно съм излязла в 23:00 часа на разходка с кучето за да се избегнат такива случаи Повечето хора спят в 11 часа освен ако нямат такива проблеми Малките породи се разхождат през деня Плюс това кучето беше до мен на синджир а болонката си дойде направо при нас Аз какво да направя да гушна моето 40 килограма ли?
Публикувано: 11 April 2007 - 04:44 PM
Цитат
dmst, мога да те посъветвам като го разхождаш с наморник и да си носиш винаги спрей или поне дезодорант и ако някой ви нападне яко пръскане. Според мен това ще охлади страстите на нападателят. Но не би помогнало много ако е човек нападателят s)
radostin21 , ти на това подарък ли му викаш bl) що не си даде пълната чиния с агнешко ,а някаква си тенекия и подаряваш l)
Намордника за мен се използва през деня Когато водиш кучето при деца на оживени места но нощем сега аз излизам в 23:00 часа да я разхождам на една поляна тя е много голяма Влезнем ли навътре се сваля и намордник и каишка от къде да знам кои къде се е надрусал и напил и кои ми спи в тревата Тя никога не се отдалечава много ме пази Някои реши ли да ми направи нещо нито спрей нито нищо срещо мъж какво да правиш ако не е кучето не се знае