Много нежелани, Сеславци или... тези, които имаха късмета да се измъкнат
Публикувано: 10 October 2010 - 11:53 PM
До преди месец на Макси му се случваха повече гаднички нещица - трудния живот на улицата, залавянето му от ловците на Екото, нежеланието на двукраките му съседи да го приемат пак в квартала, няколкомесечното му пребиваване в изолатора. Единственото хубаво нещо до преди месец - поне редовната "манджа" - там някакви батковци и каки идват и раздават редовно, не е като на улицата.
Но след няколко месеца тотален невървеж и скука, започват да се случват хубавите случки.
Първо Кикита прави снимка на момчето. Е само снимка ми липсваше, но нищо, тя раздава и храничка, от мен да мине, мисли си той,
После пък някаква непозната нему SMitreva много го харесва. И се заема да му търси дом.
През това време АРС прибират Макс в техния си приют, за да го подготвят за пътуването : обезпаразитяваници, ваксини, микрочипове - какво ли не. Момчето вече усеща, че става нещо, че има промяна. Много се надява да е за добро.
И днес случката се случва - Макс се качва в самолета. SMitreva се е погрижила полетът да го отведе при любящите му стопани - хора, за които той няма да е просто куче, а техния Макси.
Макси почти не познава тези, които го спасиха. Има да се чуди утре откъде му се изсипва цялото това щастие на главата - топла постеля, вкусна храна, много обич и внимание. Но ние знаем, затова много големи благодарности и признание за направеното от всички, най-вече на SMitreva, че забеляза Макси и му намери стопани.
А Макс е кротък, възпитан, обичлив, даже и красив. В Сеславци има още много такива кучета, на които нищо друго не им остава, освен да чакат. Чакат да бъдат забелязани и харесани, преди да изтекат дните им. Защото, няма какво да се заблуждаваме, Сеславци не е санаториум.
Дано повече животинки имат неговия късмет.
Публикувано: 21 October 2010 - 08:39 PM
Да благодарим на SMitreva

Публикувано: 15 November 2010 - 10:01 AM
Вече си има име - Чара. Надявам се, че всички несгоди вече са зад гърба й.
Беше кожа и кости милата, със силно разстройство. Но сега наваксва усилено липсата на редовно хранене и ласки, загладила е ребърцата и цялата грее от щастие.
Пускам снимка от сеславския й период, след няколко дни ще я видите и как се е променила.
Публикувано: 22 November 2010 - 09:43 AM

Момичето пристигна в Германия и още докато пътуваше, се появиха първите кандидат-стопани за нея. Невероятен късмет позволи на сладураната да се измъкне от нерадостния си живот. Ето и малко от нейната история:
Джинка е куче от голям строеж в Бояна. Строежът е завършен и тя става излишна. Викат Екоравновесие и казват, че не желаят кучето да се връща. Така Джинка се озовава в Сеславци.
Но там Кикита прави снимки. SMitreva забеляза нашата героиня и пое ангажимента да й намери дом. Аз прибрах Джинка у дома. След два месеца yorko и SMitreva намериха хора, за които малката сладурана не е "кучето от строежа", а същество, което заслужава да бъде обичано и има право да живее нормално.
Благодаря ви, момичета

И дано повече хора да се сещат, че и там има прекрасни същества, които имат нужда и от дом.
Публикувано: 23 November 2010 - 09:21 AM
SMitreva, как позна само по снимка, че Джинка е такова съкровище?
Публикувано: 24 November 2010 - 05:58 PM
Добре, че успяхме да я отървем от Сеславци, където условията се влошават, за съжаление.
Публикувано: 07 December 2010 - 05:47 PM

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 07 December 2010 - 06:26 PM

А спомняте ли си това мъниче:

Открийте Сесличка

За който не помни това е Сесличка, която вече се казва Кикита, която замина за Несебър и сега живее в голям хотел, собственост на осиновителите и. Ще бъде кастрирана, когато дойде време.
Малко хронология за припомняне:
Ето я в изолатора:

Тук я взимам:

Тук сме в Добро Хрумване:

Публикувано: 07 December 2010 - 08:56 PM
Много топлят сърцето тия снимки

"И в края на нашия живот ние няма да бъдем съдени по това колко дипломи имаме,колко пари сме спечелили или колко големи неща сме направили. Ние ще бъдем съдени по това: „Бях гладен и ти ме нахрани. Бях гол и ти ме облече. Бях бездомен и ти ми даде подслон.” М.Тереза
Публикувано: 22 December 2010 - 05:59 PM

Публикувано: 23 December 2010 - 09:39 AM
Д-р Станкова го измъкна от Сеславци

Соня ми изпрати нови снимки на деденцето, който си живее живота, нахранен е и никой не го бие. Дедко е присъствал на предколедното събрание на Тирхилфе-Зюден-Австрия и Соня го е наснимала в ресторанта.
От приятелчетата, с които беше наблъскан в клетките тук, я има 2-3 живи, я не. Дедко е от късметлиите. Благодаря ти, SMitreva, и за този спасен мъченик!
Публикувано: 23 December 2010 - 04:16 PM
nort2005, в 24 August 2010 - 09:31 PM, написа:

Снощи, в деня на полета, е била "сглядата" с кандидат-стопаните, които са го виждали само на снимка и са предупредени, че кучо е "особен". Ричко два пъти изкъпан, чистичък и примерен.
Малко късно видях хубавия разказ на Норт, но да се похваля - аз изкъпах старчето в Швейцария за първи път, още в деня на полета

Опитни кучкари около мен ми казваха - Внимавай, той много хапе! А той как послушно стоя под душа, много по-кротко от моите кучета. Че и накрая ми целуваше ръцете момченцето, за благодарност, че си говорихме и се галихме под водичката

Публикувано: 23 December 2010 - 05:04 PM
Например, точно в момента, Донка Шафнер е на гости в дома на Ричи. Поканили са я хората предколедно, на торта и сокче. Но няма фотоапарат, не знае как се пускат снимки, и съответно няма да го видим момчето.
А защо не ми казвате, че не съм публикувала снимките на Дедко от Австрия, голямо съм куку. Ето ги:
Публикувано: 05 January 2011 - 06:51 PM
След като добре ни изтормози тук - Андриана и мен, и клиника "Син кръст" и "Бест вет", бульончо успя да се добере до Швейцария, август месец беше това. В началото - пази поведение, после полека-лека започва да избутва другото куче в семейството, не разрешава никой да се доближи до стопаните. Ако другото куче му се опре - бой. Точно при такива боеве е ухапал и първите, и вторите си стопани, които са искали да разтърват кучетата, и то лошо. Затова е бил на крачка от настаняване в приют, с доживотна присъда.
Но който си има късмет, си има. Намират се трети стопани за властното деденце. Две сестри, имат още йорки, пуделче и някакво друго възръстно куче, и две котки. Ричи - пак така, историята се повтаря. Но този път е случил на супер търпеливи женици, които не се впечатляват много-много от някакви си ухапвания - вече три за три месеца. И го хвалят, че постепенно се успокоява, само дето много гонел котките, но "и с тях ще свикне". И са казали, че за нищо на света няма да се разделят с Ричи.
Та ето го Ричи, в новия си дом в Швейцария. Изкъпан, подстриган - сладуранчо. Припомням и как изглеждаше в Сеславци.
Публикувано: 05 January 2011 - 11:13 PM

Ама не прекалявай, моля те, глиганче

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 08 January 2011 - 12:47 AM
Едната кучица е Биги - зарязана сляпа шар-пейка, с хронично кожно заболяване, не в първа младост. Д-р Станкова я взе от Сеславци преди осем месеца, с ясното съзнание, че може да си остане вечно нейна. Ужасът на сляпото бивше домашно куче в непознатата враждебна среда не можеше да остави Мариета безразлична. И Биги получи своя шанс.
Трикрачката Алексия - уличница, прибрана в изолатора с малките си бебчета преди осем месеца, без опция за връщане след кастрацията. Бебетата умират едно по едно, идва ред и на мама. И д-р Станкова не издържа на тази трагедия - прибира Биги у дома си.
И Биги, и Алексия са добродушни и гушливи. Третата късметлийка днес е Шели - черно-бялото кученце, извадено вчера от Сеславци. Тя е млада, здравичка - животът е пред нея. А колко му трябва на едно куче, за да е щастливо - за това то има нужда от свой дом и човек.
SMitreva успя да сбъдне мечтата и на тези три кученца

Соня, сигурна съм, че всички приятели на сеславските заточеници високо оценяват това, което правиш за тях! Всички ние ти благодарим много и искрено за това, че финализираш нашите усилия да спасим повече животинки

Ето и снимки на трите днешни щастливки. Дано са много доволни в новите си домове, да слушкат и да "повлекат крак"!