Dog.bg Форуми : Нюфаундленд -говорилня

Към съдържанието

Национален Български Нюфаундленд Клуб

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (104 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Нюфаундленд -говорилня

#211 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2006 - 02:31 PM

Цитат

Голям фен съм на нюфовете и има голяма вероятност да ни подарят бебе нюф...

elfi, един приятелски съвет от мен! Ако това е въпросното бебе нюф, чиято снимка си постнал тук, да знаеш, че те работят яко и някой жестоко те лъже. Ако искаш да отгглеждаш куче от породата нюфаундленд, ще останеш силно разочарован! oleeee oleeee oleeee

#212 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2006 - 04:40 PM

Много ви моля всички,които искате да си вземете нюфче,прочетете стандарта,не взимайте без документ кученце(иначе няма гаранция,че е тази порода),нека да има три ваксини до 3-тия месец.Ако имате въпроси ще отговарям с удоволствие. angelpik
User's Signature

"Някои хора са като 1 стотинка - двулицеви и не струват нищо!! "

Качена снимка MASTERPIECE OF BALKAN-NEWFOUNDLAND KENNELКачена снимка

#213 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 03 December 2006 - 11:44 PM

Според мен elfi има предвид бебето на снимката, което съдейки по аватара е един от Тончовците (за справка Без Дом) b) с майка лабрадор-далматин и татко местен мачо. Бебето е много сладко, еlfi да му се радваш много и добре да се грижиш за него, радвам се че е намерило дом това сладко бебе.

Но обмисли добре идеята с нюф-чето, знаеш ли нещо за него, родители и т.н Вече имаш едно бебе и то отскоро, готови ли сте за още едно вкъщи? И то сериозно бебе като нюф, което за няколко месеца ще се превърне в половин мече, можете ли да им осигурите всичко нужно и на Лио и евентуално на нюф-чо. Помисли добре, бебетата винаги са сладки, но означават дългогодишно задължение. wink
User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#214 Потребителят е офлайн   Lady_FreshH Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 11:13 AM

аз малко си падам кьорчо и не винаги виждам всичко което са писали за мене,ама много голям мерак имам да си взема нюф,знам че са скъпи,а да питам само-ако някой от вас има малко нюфче за продан да ми пише,

bonboni ти поне си по-запозната с това,ако знаеш от де мога да си взема?Или примерно да не нюф,може да е БОК или някакво голямооо куче само да не е немска овчарка или улично.

#215 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 11:32 AM

НЕ НИКЪДЕ НЯМА НЮФ! СКОРО НЯМА И ДА ИМА ПОНЕ ЩО СЕ ОТНАСЯ ЗА ХОРА КАТО ТЕБ. МЕН АКО ПИТАШ НЕ СИ ВЗИМАЙ НИКАКВО КУЧЕ НЕ САМО НЮФ АМИ КАКВОТО И ДА Е. НЕ СИ ГОТОВА bash А ПЪК И ГОЛЯМО КУЧЕ ИСКА. ЧЕ ЗА КАКВО ТИ Е???? ДА СЕ ФУКАШ ПРЕД ПРИЯТЕЛИТЕ ТИ, ДА ГО РАЗХОЖДАШ И ДА ТИ КАЗВАТ БРАВО oleeee ЕЙ Я СИ КУПИ ЕДИН СКЪП ДЖИЕСЕМ И МИРЯСАЙ. ЩЕ ИМАШ СЪЩИЯ ЕФЕКТ!!!

Да не говорим за немска овчарка. Понеже аз имам такова куче просто да ти кажа, че не те виждам как ще се оправяш с него. Това е куче, които изисква изключително здрава ръка. Това за уличните кучета няма да го коментирам NNN
Ще те замоля най-официялно да почнеш да четеш хубаво, какво се пише във форумите, да прочетеш също и правилата за писане МОЛЯ!!!!!

Надявам се повече да не ми се налага да пиша такива неща!!!

Извинявам се на мода за поста си! Няма да се повтори worthy

А на теб да ти кажа последно мила ми Лейди, въпреки че не знам на колко години си, дори и те не те оправдават защото тук пишат и много деца, ама не съм срещала скоро, толкова неориентирани постове като твоите.
User's Signature

Качена снимка

#216 Потребителят е офлайн   Lady_FreshH Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 12:00 PM

лунабг,ще ме извиняваш ама, никой не ти дава право да обиждаш хората без да ги познаваш, а и всеки има избор, все пак живеем в свободна държава. Несъм против уличните животни, не веднъж съм осиновявала куче, коте или някоя ранена птичка. И за твоя информация, много добре съм се ориентирала, и друго, не съм от фуклите за които ме мислиш, на мене ми трябва куче пазач, защото на мястото което живея има малко живущи и много обикалящи крадци.
Извинявай ако с нещо съм те обидила.

#217 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 12:11 PM

НЮФАУНДЛЕРЪТ НЕ Е КУЧЕ - ПАЗАЧ!!!!!!!!!!!!!!!!!! ouu

Прочети стандарта! Човек като иска куче първо се запознава с физическите и психологическите характеристики на породата, която иска. На мен твойто ми звучи като: Еййййй какво хубаво плюшено мече, искам и аз такова!

Ако искаш пазач вземи си САО. Е тогава вече никой няма да може да влезе във вас! Ама дали ще се справиш с това куче bl) Е то си зависи от теб все пак.

Няма повече какво да коментирам. Нямам нищо лично против теб! Съжалявам ако не си ме разбрала и си се засегнала от думите ми.

Поздрави: nok
User's Signature

Качена снимка

#218 Потребителят е офлайн   Дури Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2006 - 12:17 PM

Лейди ФРЕШ,ако искаш да си вземеш БОК -пиши в темата за БОК и питай хората ТАМ за цени и кучила.Бони е написала тук в предните страници ,че има познати с кучило НЮФЧЕТА от еди-кои си родители с документи.Написала е също,че са останали САМО момченца-бебенца цената СЪЩО е написала.А ГОЛЯМОТО на ръст куче не е САМО нюфче или САМО БОК или САМО Н.О.К.има толкова МНОГО ДРУГИ породи ГОЛЕМИ КУЧЕТА,че..Ако само това да е ГОЛЯМО на ръст ти е изискването разрови се из книгите с различните породи и си избери ГОЛЯМО куче.А ако търсиш пазач..ТОВА Е СЪВСЕМ отделно изискване.Има породи кучета,които са средни на ръст ,но са добри пазачи.Без да са ГОЛЕМИ КУЧЕТА.Седни и добре си помисли какво ТОЧНО търсиш:)Едно улично куче средно на ръст също би могло да бъде отличен ,дворен пазач.Успех!Вики(Дури)

#219 Потребителят е офлайн   Lady_FreshH Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 12:34 PM

Дури,мерси за съвета,лошото е, че нямам паричната възможност за хубаво куче, за това търся нещо евтино,пък и нюфовете ме кефят.не ми е проблем да гледам голямо куче,аз си имам един сладур които е преживял голяма мизерия и глад,беше 30 кг когато го взех, сега е поне 50 кг за месец и половина,жив и здрав да ми е, козинката му е станала пухкава, и малко по малко се учим на някои неща,ще го снимам пак да видите колко е наедрял.

#220 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 01:14 PM

Вики мерси за пояснението ;)

Целувки на теб, Алекс и Вопфи от мен и Никата cheers

П.С. И пусни някоя снимка на Алекс в НОК, че отдавна не си го правила
User's Signature

Качена снимка

#221 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2006 - 04:37 PM

Lady_FreshH,нюфче на по евтина цена от това,което съм обявила за последното кучило с добро родословие няма да намериш,ако искаш по евтино мисля,че ще са около 600лв , трябва да се обадиш,но без документи има в бг.Ще ти пусна телефона на лични.
User's Signature

#222 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 04:43 PM

Цитат

"...търся нещо евтино,пък и нюфовете ме кефят..."

Lady Fresh, абе ти май се шегуФкаш! Нюф евтин няма!!! Сигурно има и ги подаряват, ама са като твойто на снимката!

Както и да е, като не можеш да си позволиш финансовата свобода да имаш такова куче, по добре не си взимай въобще, защото с покупкта на едно куче не се свършват отговорностите спрямо него. После има грижи за козината, храна, витамини и т.н. А това струва пари. Недей да мъчиш животното!

И не на последно място, за което ще помоля всички да ме извинят:

Това място от виртуалното пространство, мамка му, не е място за обсъждане на "вижте каква помия си имам"! bash

Тук създателите на форума са ни запазили територия за породата Нюфаундленд! Нюфаундленд!!!

#223 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 06:24 PM

Цитат

Това място от виртуалното пространство, мамка му, не е място за обсъждане на "вижте каква помия си имам"! bash

Тук създателите на форума са ни запазили територия за породата Нюфаундленд! Нюфаундленд!!!

НЕ си малко нещо направо прекалено неприлично ГРУБ?! n)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#224 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 06:26 PM

Ама прав е човека.
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#225 Потребителят е офлайн   lunabg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 06:33 PM

Буши, помисли за тези сладури, за които пишем и четем във " Без дом", част от които са на улицата, именно заради хора, които искат ГОЛЯМО куче. После се усещат, че не могат да се грижат за него, че кучето изведнъж е станал наистина голямо и най-вече неконтролируемо. И какво става най-накрая. Едно нещастно, озлобено от несоциялизиране или неправилно социялизиране животно, което е на улицата и ще му търсим дом.
Не мисля че Лагерфелт е искал да обиди безпородните кучета, просто каза малко по остро, че това е форума за нюфовете. r)
User's Signature

Качена снимка

#226 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 06:38 PM

Не, не , аз не за това. Ама може да му се каже на някой, че кучето му не е породсто по по-мек начин. Защото само още едно обвинение към форума липсва: "защо позволявате на хората с породисти кучета, да обиждат хората с безпородни!!?!" - сещаш се, за какво говоря.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#227 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 07:01 PM

bushkata, най-малко пък теб съм искал да засягам! Нито пък съм искал да засягам когото и да било, въпреки че написанот от мен е направило точно това! Колкото до мекотата на изразяване тук... мисля че пишещите преди мен бяха достатъчно меки в изказа си. Ако ще говорим за безпородни кучета в секцията за нюф-ове - много моля! Без мен! Има си нарочен линк за безпородните кучета. Как ли биха приели, например, форумците от БККАСТ, ако пренесем темата там? Или при БОК, например? Все си мисля, че тогава моя скромен пост би ти се сторил като вечерна молитва! Но както и да е, ако съм обидил накого се извинявам, но много моля - давайте по същество!

Laikata, не съм му обрязвал ушите big_duel bash просто е прекалено мокър, за да му си види и другото, а и този полуанфас не позволява. Снимката и направена след едночасова игра в парка с един лабрадор, в най-големите локви angelpik Не бях виждал скоро толкова щастливи кучета!

#228 Потребителят е офлайн   Lagerfeld Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 07:02 PM

Егати как съм писал, само...

#229 Потребителят е офлайн   Laikata Икона

• MOD
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2006 - 07:07 PM

Ще го имам в предвид.хахаха ouu dribble
User's Signature

ХУКНАЛ ДЖОНИ НАШ ДА ПИТА,КАК ДА СВИКНЕ СЪС ТРУДА,
НО СЕ СПЪНАЛ И ПОЛИТНАЛ,ЗЪРНАЛ МРАВКАТА В ПРАХА.

#230 Потребителят е офлайн   bonboni Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 December 2006 - 07:20 PM

Хахахахаха може ли нюф с едно ухо да се яви на изложба? l)
User's Signature

• (104 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема