Хъскиподобно куче (двама синеочковци)
Публикувано: 17 June 2009 - 10:36 PM
lgdani, ако наистина си взела съдбата му присърце, трябва и да действаш. За да замине (а ще замине, когато и ако ти го подготвиш...с наша помощ, разбира се), Хъси трябва да бъде обезпаразитен, външно и вътрешно, кастриран, ваксиниран, чипиран и прибран на сигурно място, за да не зачезне ден преди полета. Още не съм повдигала пред холандците темата за парите за транспорт, защото не съм сигурна, че някой ще се ангажира с него и, че изобщо ще може да тръгне. Доколкото разбирам обаче, практиката почти навсякъде е, транспортните разходи да се поемат от изпращача.
Помисли си, lgdani. Готова ли си да спасиш Хъси?
Публикувано: 17 June 2009 - 11:18 PM

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 18 June 2009 - 08:36 AM

Публикувано: 18 June 2009 - 09:27 AM

Най-важното е да намериш място, където да е в безопасност. След това, полека-лека да се действат другите неща.
Публикувано: 18 June 2009 - 09:34 AM
Доколкото разбрах, работите в магазин и куч лежи отвън. Сигурно има и други хора, които го хранят и обичат.
Напишете едно съобщение, че се събират пари, защото Хъси са го харесали за Холандия и го залепете на магазина и правете списък на хората с подпис, за да са спокойни, че няма да се злоупотреби. Все някой лев ще се събере, така може да започнете, а от форума сигурно също ще получите подкрепа. Аз за една седмица събрах 180 лева за колиба от хората, които обичат Лари. Не се отказвайте толкова лесно, това е шансът му.

Публикувано: 18 June 2009 - 09:41 AM
Публикувано: 18 June 2009 - 02:38 PM

Публикувано: 18 June 2009 - 02:51 PM
Публикувано: 18 June 2009 - 03:17 PM
dikari, в Jun 18 2009, 01:48 PM, написа:
Точно това имах впредвид, че не е нужно да избързвам

Anuk, в Jun 18 2009, 01:51 PM, написа:

на улицата никога не се знае какво може да се случи
За съжаление си много права, но това не променя факта, че у дома няма как да го прибера
Публикувано: 18 June 2009 - 03:30 PM
Anuk, в Jun 18 2009, 12:51 PM, написа:
lgdani. мога да ти предложа вариант, ако е възможен, разбира се. Имам голяма клетка, която мога да ти дам да спи в нея, в магазина или склад (ако има) или др. помещение, когато не сте там. Такива клетки ползват вет. в стационарите. През деня трябва да измислиш как да се опази, обаче. Не може да се разчита на това, че няма да избяга. И аз така си мислех, но и при ограден двор могат да намерят начин.
Голям късметлия! Браво! Мога да помогна за чипа, стига да е другия месец, че още дължа пари на д-р Бобадова! Добре, че е търпелива.
Ако решиш нещо, пиши на лични какво си решила.
Публикувано: 19 June 2009 - 05:52 AM

И нещото, което вчера забравих, е да благодаря на всички, които са съпричастни и подкрепят мен и Хъси - БЛАГОДАРЯ!
Публикувано: 19 June 2009 - 09:02 AM

Публикувано: 19 June 2009 - 11:31 AM
Щом Хъси не е вече на улицата, веднага ще потвърдя на жената, че ще пътува. По принцип, става дума за дата за заминаване около 15 юли. Имай предвид, че между ваксината и датата на полета трябва да има минимум 21 дни. Така, че с ваксината започнете, още днес или утре.
Нека приятелката ти го приучва да ходи на каишка и да се среща с други кучета и хора. Ако прояви агресия, моля те, не го крий!
Успех!
П.П. Холандката сега ми е писала, че може и да не успее да дойде да го вземе, но ще плати транспорта, ако стане така.