Разчитам на Вашата гражданска съвест Един изроден собственик на бултериер
Публикувано: 18 May 2009 - 11:27 PM
Публикувано: 18 May 2009 - 11:56 PM
bagatur, в May 18 2009, 09:42 PM, написа:
но всичко се мени на този свят и когато днес ми пратиха линк към собствения му АВТОРИТАРЕН форум, просто онемях:
http://dogscience.pr...s.com/index.cgi
Разгледайте и вие, има публикувани безчет лични данни,лична кореспонденция и уникати за интригите около НЕГО-
почти съм убеден, че АНОНИМНИКА Караманчо е- Караманчо Атанасов!
Евала-ааа, сега ще се регистрират доста потребители.....

Оооооооооо

Марш марш бързоооооооооо
Публикувано: 19 May 2009 - 12:41 AM
На 13.09.2008 г. се проведе CAC Ст. Загора в района на мин. бани,
там присъстваха доста хора с клубни булове,
включително Н. Колев.
Също там присъстваше и книжната мишка, незнайно защо набедема за кинолог,
Николай(ка) Атанасов(а).
Същата ........., с характерен вид на току що ........., беше дошла освен всичко и за да каже някоя добра дума пред председателя на бултериер клуба за Н. Колев като негов градски.
В последствие в края на февруари (т.е. над месец след инцидента) се появи това, в темата за кангали, където ......... атанасова се мъчи да се прави на авторитетка (но както винаги си остава куха, ........
http://forum.dog.bg/...c=17373&st=1400
След като не получих някакви доказателства, на твърденията му, а само нови определения, последва
3 месеца мълчание - мълчанието на уфцътъ атанасова.
И изведнъж темата е отново възродена.
Намирисва на опит за някаква интрига.
Н. Загора е с население ~ 27-28 К,
значи ако както твърди ........ атанасов, че преди време Н. Колев е имал боксер и булдог (визира американски),
няма как да не се разбере в такъв град, а и още повече че живеят явно наблизо с Н. Колев, че кучета му са
агресивни и целенасочено озлобяви и т.н.
Което отново ме връща на въпроса, ако това е така защо ти л......., дойде на 13.09.2008 г. и
се изказа препоръчително за Н. Колев?
....... дърта, сподели с нас, какво целиш с тези опити за интриги и тази закъсняла
първо с месец, после с 3, "проява на съвест и принципност"?
Не ми е целта да защитавам Н. Колев, не желая да съдя събитъие на което не съм бил очевидец по приказките на 2те участващи в него (ПРИСТРАСТНИ) страни, достатъчно се включиха в негова защита, много го оплюха, без реално
никой от тези (защитници/нападатели) да е присъствал на случката.
Мен лично ми е интересно каква игра се опитва да играе( крайно нескопосано) старата интригантка с
лилав венец?!
Отново да постна въпросите на които чакам отговор:
1.) Защо на 13.09.2008 г. ти подрпя едно рамо на Н. Колев пред
предеседателя на бултериер клуба?
2.) Защо е тази тази закъсняла, първо с месец, после с 3, "проява на съвест и принципност"?
Хайде т......., пиши!
Публикувано: 19 May 2009 - 07:50 AM
Ludnica в предни постове беше писала да не се жалваме.аз нещо не разбрах.Кой се жалва,освен Атанасов? (не пиша господин,защото изобщо не заслужава уважение с поведението си)
Бижу,казваш кучето да бъде на повод.Значи заради бездомните,моето куче да бъде на повод.От какъв зор?Бих го пуснала и ако женската започне да го лае и му се зъби,не дай Боже да го захапи,и ако кучето е родословно като Accent да му мислят тези,които се грижат за нея.
Karamancho стига писа,че съвсем се обърка.
DessyD,виждам,че си била скоро в Япония.Я по-добре си се върни там,че тука взе много глупости да пишеш.
Последно.Karamancho поради каква причина Атанасов не пусна сам темата?
Щом сме почнали да се оплакваме,че сме били захапани и аз да се оплача.В петък (15.05.2009) и аз бях захапана от злобно куче -порода дакел,ама не пускам цяла тема.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 19 May 2009 - 07:59 AM
LilTed, в May 19 2009, 05:50 AM, написа:
DessyD,виждам,че си била скоро в Япония.Я по-добре си се върни там,че тука взе много глупости да пишеш.
Ще ме извинят модерите във форума,но но не мога да не отбележа колко си .... !!!!!!!

Какво значи заради бездомните бе? Ти нормална ли си,не заради бездомните ЗАРАДИ МЕН ще си държиш кучето на повод,защото представи си не ми е приятно да ми точи лиги в градинката и да ми се мотае в краката ........... и другото по важно нещо,защото има ЗАКОН! Разбираш ли? Не очевадно.
И какви родословия набърка ти не ми е ясно,дай да отлетят три живота накуп за да не пострада твоя скъп родословен пес.
Малииииииииии ти ме гръмна бе дете,няма да го ухапиии,не се притеснявай.
Айде бързо сега,че ще закъснееш за училище,след обяд ще очаквам с нетърпение да ми изнесеш една лекция.
п.п Ти не знаеш какво е БУЛТЕРИЕР,иначе нямаше да ръсеш такива тъпизми.

Публикувано: 19 May 2009 - 08:05 AM
LilTed, в May 19 2009, 08:50 AM, написа:
Ludnica в предни постове беше писала да не се жалваме.аз нещо не разбрах.Кой се жалва,освен Атанасов? (не пиша господин,защото изобщо не заслужава уважение с поведението си)
Бижу,казваш кучето да бъде на повод.Значи заради бездомните,моето куче да бъде на повод.От какъв зор?Бих го пуснала и ако женската започне да го лае и му се зъби,не дай Боже да го захапи,и ако кучето е родословно като Accent да му мислят тези,които се грижат за нея.
Щом сме почнали да се оплакваме,че сме били захапани и аз да се оплача.В петък (15.05.2009) и аз бях захапана от злобно куче -порода дакел,ама не пускам цяла тема.

1 си има закон.
2какво като е родословно?да не означава че другите кучета са по-низки от него?
3.казах ти да не се доближаваш много до малките-,,злобния дакел,, си има инстинкти!
Публикувано: 19 May 2009 - 08:19 AM

Поне тука недей да пишеш...ясно ми че искаш да направиш добро впечатление на някого ,но нека да не е в тази тема.
Публикувано: 19 May 2009 - 08:28 AM

Galiadogs,ако се случи инцидент с малиноа и всички се нахвърлят срещу породата,ти как ще реагираш?Няма ли да ти стане кофти,че някой който вчера е чул нещо за породата,ти говори как трябва да се грижиш за тях.
Dakel4y,ако не помниш,ти каза,че може,ама няма значение.Аз пак си я обичам Съни.Просто дадох този пример,не че нещо ми е станало де.А и нали си говорехме,ако някога се случи такъв инцидент със 'злобен дакел',колко 'ъпсуртно' ще звучи

За закона - ОК.Има го.Но колко от вас го спазват?Признайте си,че зад блока го пускате да се поразходи малко.Физически невъзможно е кучето да е затворено или завързано 24 часа.

Обявяваме Траур !!! НИЩО НЕ Е ЗАБРАВЕНО, НИЩО НЕ Е ПРОСТЕНО!!! ........... Почивай в мир!
Публикувано: 19 May 2009 - 08:41 AM

освен това НИКОЙ не обвинява ПОРОДАТА
Публикувано: 19 May 2009 - 09:05 AM

Ясна си ми щом започваш с изказвания от типа "ти по- далече от немска овчарка 'гледаш' ли'? Тотално не си разбрала за какво иде реч. В моя пост с нищо не съм намекнала дори за конфликт между породи, защото според мен такъв просто НЯМА. Има стопани, които харесват една или друга порода, но пак ти повтарям- ТУК НЕ СТАВА ДУМА ЗА ПОРОДАТА. Щом стопанина знае на какво е способно кучето му, ТОЙ/ТЯ И ЕДИНСТВЕНО ТОЙ/ТЯ ТРЯБВА ДА ВЗЕМАТ МЕРКИ, ТАКА щОТО ДА НЕ СЕ СТИГА ДО ПОДОБНИ СЛУЧКИ И ТЕМИ ПО ФОРУМИТЕ!
Публикувано: 19 May 2009 - 09:25 AM
Пазете булитата от такива стопани...Иначе ще има да четем и пишем за инциденти без полза.
Публикувано: 19 May 2009 - 09:31 AM

Оооох, милото LilTed, явно целеше да му обърнат внимание - е, получи го. Айде да бъдем по-снизходителни към това младо създание.
Миличко, аз не само в Япония съм била - и на много други места по света съм била и искрено ти пожелавам да ги посетиш и ти и да видиш какво се нарича хуманно отношение (разбира се, че и там има изключения).
Дали всички спазваме закона ? Определено не всички, но аз питам - трябва ли всички да преживеем такъв инцидент за да се научим да го спазваме? И колко пъти трябва да се случи това за да отреагираме адекватно - 100, 200, 1000 ....?
След като се скача срещу един, който си е позволил да обижда хора от форума защо не се изказваме по същия начин и за друг (визирам jaguares)? Явно повечето тук се познават лично. Явно си имат и стари вражди. Трябва ли тези стари вражди да ни отклоняват от същността на темата - нашата собствена позиция при такава ситуация?! Знаете, че такива инциденти не са единични. Въпросът е какво правим - първо за да не се случат и после, ако се случат, как реагираме като хора? Ще продължавам да си завам тези въпроси колкото и да се повтарям. Не може да се излиза само с някакво сълзливо обяснение и изречение от сорта "Може ли Мечо Пух да изпомачка мравките?!". Може, разбира се, после пак ще си бъде Мечо Пух и ще се наложи да си го обичаме и да се грижим за него. Основното, обаче, е какво ще направим или сме направили за да не ги изпомачка отново.
Законът не се коментира - той се спазва. Няма аргумент като "И другите не го спазват".

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 19 May 2009 - 09:36 AM
Като дългогодишен собственик на бултериери съм имал инциденти. Имал съм и такива с кучета
АПБТ и АСТ(на мои приятели), но във всички тези случаи кучетата, които съм разхождал са били
на повод. Позволявам си да пускам кучето свободно само в местности, където няма хора и животни.
Когато кучето ти е вързано ти се застраховаш, защото не твоето куче е причина за инцидента.
Такива стават както с бездомни кучета така и с породисти пуснати ей така свободно или изпуснати...
Дори и бултериерът ти да не е агресивен хората се плашат. Не трябва да ги обвиняваме за това.
АБТ е твърде сериозна порода и не трябва да подценяваме нито една ситуация. Бащата на въпросното
куче е живял при мен няколко години. Много разбрано куче, никога не е проявявал агресия спрямо хора
и кучета. Веднъж го бях завързал за едно дърво и влязох в магазин. Когато излязох( след 4-5мин.)
кучето се беше освободило и се разхождаше в една градинка пред един блок. Една жена толкова се бе
притеснила от вида на свободно разхождащ се буллтериер, че държеше детето си здраво в ръце и не смееше
да мръдне. На мен ми стана доста кофти, извиних се на жената и хванах кучето. Не трябва да плашим гражданите,
а да осмисляме добре действията и поведението си. Над бултериера трябва да има контрол!

BIRMINGHABROVO BULL FRONT
" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."
Публикувано: 19 May 2009 - 09:45 AM
LilTed, в May 19 2009, 08:50 AM, написа:
Ти май не само това не си разбрала. Айде ходи си викай FEREVER LITEX и малко по-леко с обидите

Понеже всички от клуба са доста ефектирани,няма да се обръщам към вас,едно и също само говорите.
Обръщам се до г-жа Колева.
Евала,че се включихте тук и горе-долу дадохте някакво мнение(от което аз нищо не разбрах за случката,само колко сте обидени).
Кучето ви,било ли е вързано или се е разхождало без повод ?
Как така е успяло да захапе две малки кученца + тяхната майка за период примерно 2-3 ваши викания ?
Имало ли е повторно ухапване от вашето куче на същата кучка,след първия инцидент ?
И вие какво направихте после за кучката,освен да кажете "Аз съм виновна"?
Очаквам вашите отговори,макар,че не сте задължена да го направите.Съдя,че имате съвест и ще го направите за да няма вече някакви нападки.
Браво,LORD_BULL за точното мнение

СПЕЦИАЛНИТЕ ЛЮБИМЦИ
Всичката тъмнина на света не би могла да се пребори със светлината на една малка свещичка.
Публикувано: 19 May 2009 - 10:08 AM
LORD_BULL, в May 19 2009, 08:36 AM, написа:
Като дългогодишен собственик на бултериери съм имал инциденти. Имал съм и такива с кучета
АПБТ и АСТ(на мои приятели), но във всички тези случаи кучетата, които съм разхождал са били
на повод. Позволявам си да пускам кучето свободно само в местности, където няма хора и животни.
Когато кучето ти е вързано ти се застраховаш, защото не твоето куче е причина за инцидента.
Такива стават както с бездомни кучета така и с породисти пуснати ей така свободно или изпуснати...
Дори и бултериерът ти да не е агресивен хората се плашат. Не трябва да ги обвиняваме за това.
АБТ е твърде сериозна порода и не трябва да подценяваме нито една ситуация. Бащата на въпросното
куче е живял при мен няколко години. Много разбрано куче, никога не е проявявал агресия спрямо хора
и кучета. Веднъж го бях завързал за едно дърво и влязох в магазин. Когато излязох( след 4-5мин.)
кучето се беше освободило и се разхождаше в една градинка пред един блок. Една жена толкова се бе
притеснила от вида на свободно разхождащ се буллтериер, че държеше детето си здраво в ръце и не смееше
да мръдне. На мен ми стана доста кофти, извиних се на жената и хванах кучето. Не трябва да плашим гражданите,
а да осмисляме добре действията и поведението си. Над бултериера трябва да има контрол!

И сега ако има неразбрали,бих се притеснила сериозно за някои от вас

Публикувано: 19 May 2009 - 10:16 AM
DOWNFACE, в May 18 2009, 09:47 AM, написа:
И бях прав. Огромна активност,несполучливо гарнирана с почти нулева компетентност по темата. Най-лесно е всеки да пречупи действителността през своят си мироглед. Съвсем малка част от постовете имат смисъл. Преобладаващите от тях са на хора,добре запознати и отглеждащи породата Буллтериер. Нямам необходимото време да цитирам всички,а и не би било удачно.
До тук се изписа доста,а не видях никъде най-същественото:
И ЖИВОТНИТЕ,В ЧАСТНОСТ КУЧЕТАТА,КАКТО И ХОРАТА ИМАТ ЧЕТИРИ ТИПА ХАРАКТЕР-САНГВИНИЧЕН,ХОЛЕРИЧЕН,МЕЛАНХОЛИЧЕН И ФЛЕГМАТИЧЕН!
Подредих ги по активност от най-желаният до най-неприемливият. Всеки характер се различава коренно от останалите три,независимо че става дума за животни от една и съща порода и вид. Тук идва въпросът:
Как според вас ще реагират четири Буллтериера или каквато и да е там порода,носещи гореспоменатите типове характер,в подобна ситуация?
Глупаво е да се правят сравнения между отделните индивиди. Това,че едно куче се държи като овца,не значи че всички от дадената раса ще са такива. Ако изходим от преобладаващата тенденция в постовете ви,ще излезе че или всички трябва да сме престъпници или нобелови лауреати. А това,разбира се,е невъзможно.
В дадената ситуация куче от първите два типа ще атакува,за разлика от куче от последните два. Обучението и подготовката му нямат значение. Почти всички гости във форума забравят едно нещо:
КУЧЕТО Е МЕСОЯДНО ЖИВОТНО,Т.Е. ХИЩНИК!
Големи хора сте и няма нужда да ви пояснявам как се държи един хищник. Всеки собственик на куче трябва да помни това. Фактът че има хора,обезличаващи любимците си и оприличаващи ги на плюшени играчки и какво ли още не,не е в моята компетенция. Глупаво е да се дават съвети без реално познаване на конкретната ситуация и порода. Два пъти по-глупаво е да карате кучето да "мисли" по човешки. Все пак това е само едно куче със собствени инстинкти и виждане на нещата.
И аз като повечето от вас за 18 години с породата Буллтериер съм изпадал в какви ли не неприятни ситуации. Винаги съм намирал правилният изход. С всеки човек може да се разбере човек. С г-н Атанасов не може да се разбере никой. За всеки свой проблем и неуспех той се опира на Съдебната система. Не бих се учудил,ако в утрешният ден си изпусне градският транспорт,да заведе дело и срещу Общината.
Когато се запознах с Вас,г-н Атанасов,бяхме в Пловдив. Имаше засилено BULL-присъствие. До този момент бях чувал само хубави неща за Вас и то от уважавани кинолози. Такива бяха и първите ми впечатления. Но си останаха само първи. Падението,което Ви настигна,е адски унизително. Никой уважаващ себе си кинолог с опит като вашият не би си позволил такова елементарно държание,подплатено с цветущи епитети. Кой сте Вие че да съдите грешниците? Кой Ви дава право да обиждате публично хората? Ако като дете сте бил най-ниско в йерархията,не си го изкарвайте на невинни хора.
След като толкова много Ви се води битка,предлагам да оставите сем. Колеви,които са прекалено разбрани,за да паднат на нивото Ви. С удоволствие бих ги заместил.
Желая на всички успех и слънчев ден!

Камъкът си тежи на мястото,а Бултериерът-навсякъде!!!
Николай Котов
Bull-X-Plosion Kennel
Публикувано: 19 May 2009 - 10:53 AM
Буллтериерът е куче,което изисква разумен стопанин със здрава ръка. Както кучето,така и собственикът му трябва бързо и правилно да се ориентират в различните ситуации. Въпросче:
Как,след като дори не сте виждал кучетата ми,а мене опознахте за 4-5 минутки,решихте че насочвам агресията им към улицата?

Камъкът си тежи на мястото,а Бултериерът-навсякъде!!!
Николай Котов
Bull-X-Plosion Kennel