greeneyed, в May 18 2009, 02:27 PM, написа:
http://forum.dog.bg/...showtopic=25370
Моля , прочете коментарите. Много интересно и ... поучително.
Има такива бисери
"това ще поздравя г-н Колев и семейството му за всички усилия,
които полагат при отглеждането на кучето им. " - кучето , което в присъствието на стопанката си е убило две малки кученца и не е било спряно
"2. Атаката му не е била безпричинна;
3. Разхождал се е свободно преди инцидента,а не вързан както твърди поета;" - Това , че кучето се е разхождало свободно, явно му дава право да напада.
"4. Нападнал е,след като уличното куче се насочва с лай към г-жа Колева; -А двете малки е убило за назидание ли?
5. Кучето е обучено да пази семейството и дома. Лично съм се уверил в това на място;
6. След такава подготовка е нормално да атакува всичко,което застрашава член на семейството;" [/b] - Ако човек тича крещейки и размахвайки ръце срещу собственика на кучето, това опасност ли е ? Кучето ли трябва да прецени? Наистина ли според клубните правила кучето трябва да решава кога да атакува? Преди да научиш едно куче да атакува в твоя защита, не трябва ли да го научиш да спира атаката по твоя команда?
И последното, което направо ме уби! Звучи като отявлена лична заплаха и дано не е така.
"[b]4. Съветвам Ви да изпълните скромните ми искания;
5. Г-н Атанасов и компания,не тръгвайте на битка,която предварително сте изгубили!
Ще понесете доста негативи;
6. Буллтериерът е куче за здраво мислещи и уравновесени хора. Семейство Колеви са такива.
Можете единствено да се поучите от тях;
7. Г-н Атанасов,ще приема спонтанният Ви плач за Ваша грешка,а аз не обичам грешките.
Давам Ви 7 дни да преосмислите действията си!
На седмият ден ще Ви се обадя лично,за да потвърдите устно изпълнението на заръката ми!"
[/b
Раздават се ултиматуми очаква се личен доклад за изпълнението... В кой свят е това?
Предполагам , че точно такава безкритичност и липса на отговорност от странана на стопаните на някои породи, е довела до пълната забрана на съответните породи в доста страни.
Хм, жалко е само за едно, че г-н Атанасов има наложен бан и не може да влиза в този форум. А този смел анонимник (защото 100% е писал анонимно) да си навре заплахите в задника. Поне доколкото зная, г-н Атанасов още не е започнал да действа както се полага спрямо такъв изрод. Всичко с времето си, всичко с реда си.