Dog.bg Форуми : Разчитам на Вашата гражданска съвест

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Разчитам на Вашата гражданска съвест Един изроден собственик на бултериер Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   Виктория Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 May 2009 - 11:41 AM

Показване на мнениетоDessyD, в May 19 2009, 09:21 AM, написа:

Аз все си мисля, че обсъждаме ситуацията, а не личностите. Още повече, че от клубната тема излиза, че си има и предистория и лични конфликти между потребителите там ... явно има наслагване на конфликти.
Не мога да "отсъждам" моралните подбуди или действия на хората. Начинът на действие е въпрос на личен избор, в крайна сметка. Пък и не се старая да анализирам потребителите. Просто не ме интересуват такива неща като двойни или там петорни никове. Нали уж затова е дадена опцията за анонимност при форумите, за да се набляга не на личността, ама ... може би просто не съм наясно.....Не мога да разбера само, как се раздават тези "титли" на "капацитет в кинологията". Кой и кое ги прави такива тези хора? Един чел едно, друг друго, говорим си разни неща.... Не дай си Боже да се изкажеш за порода, която не отглеждаш - веднага се започва с "Ти нищо не разбираш" или "Тези кучета не са за всеки" . Все едно има кучета, дето стават за всички :wacko: Като възникне такъв проблем като този, повето от собствениците на засегнатата порода скачат като ужилени, все едно се обсъжда породата.... абе, всички ни хапят мухите ....

Мда права си ,че всички ни хапят мухите кой по-вече кой по-малко
Всеки в българия разбира от всичко и е голям професор по всичко и разбира от всичко ................
Лично мнение за човека които нарича другите -изрод
Време е за разходка приятен ден DessyD
Заболяха ме очите да седя пред компа

#42 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2009 - 12:05 PM

Показване на мнениетоanimal, в May 18 2009, 01:09 PM, написа:

.
Ако някой си мисли, че бултериера ще стои и ще бъде атакуван, хапан, или кой знае какво САМО ЗАЩОТО СТОПАНИНА МУ ГО Е НАУЧИЛ ТАКА, БЪРКА ЖЕСТОКО!
Има едни 500 години селекция в една посока, които трудно се изкореняват!

Като искате улично куче-вържете го, кастрирайте го, гледайте го

"Колеги", ние не гледаме чинчили, ние гледаме бултериери.Винаги го имайте предвид!

Изумително.
Някой да каже още един път, че да го проумее тъпият ми мозък ,че да имаш 500 ли беше години селекция в една посока- означава безхаберие.
И още да обясни какво значи "да искате улично куче".Може би ако някой развъжда улични кучета?.Или ако някой е толерантен към незащитените и невиновните ?.Или ,колеги, щом "не гледаме чинчили" ще оставяме кучета да убиват, защото са били залаени от някакви нещастни бездомни ??
Втрещена съм от тези думи и не само от тези.Дали атанасов лъже ,дали е измислено не ми е важно- важно ми е ,че прочетох това по-горе.Някой пропaгандира оправдания за собственото си безсилие за възпитание и контрол със селекция 500 години.,

А това:
"... 4. Нападнал е,след като уличното куче се насочва с лай към г-жа Колева?

5. Кучето е обучено да пази семейството и дома. Лично съм се уверил в това на място;

6. След такава подготовка е нормално да атакува всичко,което застрашава член на семейството;..."
- съвсем не помога .Чудя се кой и КАК точно е обучил това куче ТАКА да пази семейството си и защо е нормално да атакува как беше ВСИЧКО което застрашава члeн на семейството ?Примерно с лай застращаващо ги??
Ми обучавaйте си ги.Аман от "обучаващи да пази"!!После и да разправяме ,че нямаме сестра - няма сми.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#43 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 May 2009 - 12:44 PM

Показване на мнениетоanimal, в May 18 2009, 02:04 PM, написа:

Показване на мнениетоgreeneyed, в May 18 2009, 01:57 PM, написа:

Показване на мнениетоanimal, в May 18 2009, 02:23 PM, написа:

Проблема е в предрасъдъците и интерпретациите на хората, не в кучетата.

Точно от това се възмущавам - клубни членове дават лошо име на породата .
Т.е. грешната интерпретация на стопаните , че бyлтериерите са си нападателни и че нищо не може и не трябва да се прави, създава предразсъдъци и негативно отношение към породата у другите хора

Явно слабо познаваш породата!
Дадох пример с едно от моите кучета, което е без грам агресия и абсолютно пречупено.
Мъжки бултериер, на повече от година и нещо е невъзможно до бъде възпитан допълнително!

Боже.Куче на почти 2 години било невъзможно да се възпитава???!.

По моето скромно мнение - някои съсипват имиджа на породата.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#44 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 02:01 PM

Показване на мнението**БИЖУ**, в May 18 2009, 02:40 PM, написа:

Боже колко си зле ....

Зле съм...ама мноогооо зле :smile:

Показване на мнениетоben2418, в May 18 2009, 03:03 PM, написа:

Бижу,моите адмирации за коментара ти ! :ae_085: Animal ти с главата си ли мислиш ? Не се заяждам,просто се интересувам как може зрял човек да пише такива "бисери" ?? :dry: :dry: :dry:

Не, защо ми е да мисля, нали вие го правите вместо мене :ab_041:

Показване на мнениетоvaiolina, в May 18 2009, 04:42 PM, написа:

Е, специално за бултериери закон няма все още. Ако те не се вписват в общата ти представа за кучета, това е отделен въпрос. Стига с тия клубни предрасъдъци да му се невиди! И коментарът след като видя, че има изобщо такъв закон и съм на 100% убедена, че за първи път виждаш що е то, е меко казано простоват. "Значи" видиш ли той важи и за останалите кучета, значи и ти си един от тия хора, ама к`во от т`ва- то явно не си единствен. Не откри топлата вода, не се радвай. Аман от такива констатации...

Явно слабо познаваш законите!

Закон, замагаре, ама не и забултериер :ae_085:
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#45 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 02:03 PM

Показване на мнениетоagalina, в May 19 2009, 10:44 AM, написа:

Показване на мнениетоgreeneyed, в May 18 2009, 01:57 PM, написа:

Показване на мнениетоanimal, в May 18 2009, 02:23 PM, написа:

Проблема е в предрасъдъците и интерпретациите на хората, не в кучетата.

Точно от това се възмущавам - клубни членове дават лошо име на породата .
Т.е. грешната интерпретация на стопаните , че бyлтериерите са си нападателни и че нищо не може и не трябва да се прави, създава предразсъдъци и негативно отношение към породата у другите хора

Дадох пример с едно от моите кучета, което е без грам агресия и абсолютно пречупено.
Мъжки бултериер, на повече от година и нещо е невъзможно до бъде възпитан допълнително!

Боже.Куче на почти 2 години било невъзможно да се възпитава???!.

По моето скромно мнение - някои съсипват имиджа на породата.

На сцената баба Галя-превъзпитала и научила да плетат английски ластик 20 бултериера! :af_089:
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#46 Потребителят е офлайн   didiqn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 May 2009 - 05:07 PM

На сцената баба Галя-превъзпитала и научила да плетат английски ластик 20 бултериера! :af_089:
[/quote]
още един жаден за внимание
User's Signature

Вижте какво ядете...!Не крийте очите си!

#47 Потребителят е офлайн   dog.bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Root Admin

Публикувано: 19 May 2009 - 05:20 PM

Темата се затваря.

Какво значение има каква порода било кучето и какъв човек бил Атанасов - цялата тема е в това, цялата ... и мерене кой е по голям и по ... кинолог ??? Безумия някакви ... а разкъсаното куче има нужда от помощ и от нов дом.

Моля ви, ако имате помощ за майката - пишете ми. Явно кученцето няма къде да живее, а за него е опасно да остава там, това пак ще се случи. Бих се радвал, ако се съгласите да я махнем от там и да и намерим нов дом, далеч от това, което и се случва.

В случай на нужда за майката, или ако имате нужда - каквото мога, ще помогна за лечението и.
dogbg777@gmail.com

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни