Аляски маламут
Публикувано: 17 July 2006 - 09:58 AM
Щастлива съм да ви представя нашето първо поколение Аляски маламути, което се роди преди 30 дена.
Имаме 7 прекрасни прекрасни малки създания, които се надявам да бъдат мноооого щастливи:
Ето малко снимки

Finwe-Land - Alaskan Malamutes[br][br]
Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 17 July 2006 - 10:13 AM
Ето го таткото:
А това е майката - СИСИ на галено й викаме
Не знаех колко е хубаво да галиш толкова малко маламутче. Не мога да се откъсна от тях. Виждам в тях моя Фин, така както не съм го виждала /взех го на 4 месеца и беше доста едричък/ - а тези са едни пухкави, чистички, милички - просто нямам думи, умилявам се.... w)
Благодаря за пожеланията. Надявам се да бъдат живи, здрави, обичани и да популяризират тази рядка все още за страната ни, но прекрасна порода
поздрави

Величието и моралният напредък на една нация могат да се оценят по отношението й към животните" Махатма Ганди
Публикувано: 17 July 2006 - 10:29 AM
Цитат
Благодаря ти, shadow
за хубавите думи и отношението ти към Финве! Той наистина заслужава да има поколение в България.
Обаждай се / пиши отвреме на време как си ти и твоя красавец.
С поздрав
Катя

Публикувано: 17 July 2006 - 08:51 PM
Пожелавам им да намерят най - добрите стопани на света 1super
Публикувано: 18 July 2006 - 07:25 AM
Цитат
Sn@kebite
Благодаря ти. Твоето хъски на мен също много ми харесва. w)
А това за маламутите и хъскитата мисля, че е вярно
С поздрав

Публикувано: 18 July 2006 - 07:26 AM
Цитат
Пожелавам им да намерят най - добрите стопани на света 1super
North face
Благодаря за пожеланията - от твоите уста - в Божиите уши! Много много искам да си намерят най-добрите стопани на света! r)
Поздрави

Публикувано: 27 July 2006 - 01:46 PM
Цитат
Привет на всички, които ни поздравиха!
Благодаря ви за милите думи!
mitaksi
Радвам се за интереса ви към тази невероятна порода, но за да не повтарям всичко написано в темата досега - просто отидете на страница първа в настоящата тема - там са описани стандарта и произхода на животните.
Накратко: Маламутът е братовчед на сибирското хъски и самоеда, но е най-едрия от всички впрегатни кучета. Често го бъркат с хъскито, но веднъж видите ли маламут и хъски заедно, никога няма да ги сбъркате. Може да прочетете за разликите между Сибирското хъски и Аляския маламут
Това, което аз ще кажа като собственик на аляски маламут е, че той не е толкова популярен все още в нашата страна. Аз съм щастлива, че имам такова куче - това са изключително умни, невероятно благородни и добри животни - винаги весели и готови за игра.
Намерих един страхотен сайт "Светът на маламутите" - ако четете свободно английски Това е адресът, ако не - щом остана по-свободна ще преведа интересните статии и ще ги публикувам в този сайт.

Публикувано: 28 July 2006 - 11:33 AM
Цитат
п.п. изчел съм темата преди да питам, радвам се ,че рбаотите по популяризирането на породата у нас! cheers
mitaksi
Е, тогава нещата стоят по-различно - ако нещо специално ви интересува - с удоволствие ще отговарям, доколкото са ми възможностите разбира се. Иначе сама не се сещам какво още да кажа за маламутите. Красиви, умни, интересни животни, със страхотно чувство за хумор - това от опит го зная.
Ако имате конкретни въпроси - много ще се радвам да отговоря и въобще в тази тема да има някаква дискусия, че от няколко месеца насам - само май аз пиша тук и Шадоу 1super

Публикувано: 04 August 2006 - 01:04 PM
Това е АРСЛАН /в превод - Лъв/, ама му викаме ФИН-Младши, много прилича на баща си. Той вече си има нови стопани, нов дом, простор, сенки - въобще е истински цар "лъв"!. Тук е сниман в първите минути, когато пристигна в новия си дом:
А това са неговите братя и сестри - след усилена работа /копане на дупки/, ето как изглеждат и колко са щастливи:

Публикувано: 13 August 2006 - 08:30 AM
Преди време видях на улицата един аляски маламут и направо се влюбих в него.Искам да си купя такова но не знам дали мога да му предоставя необходимите условия.Искам да попитам собствениците на тази порода дали се гледа лесно,дали може да живее в апартамент с котка.....Ще ви бъда много благодарна b)