Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1541 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 December 2009 - 08:03 PM

Здравейте!Днес Силвър Мечо беше на ветеринар.В идеална форма е-за 12 дни-откакто го взехме-е наддал 2.8 кг!Тъкмо му се зарадвах колко е дебеличък и прочетох, че Фрей и братята му са тежали 11-15 кг на 2 месеца.Мечо утре ги навършва, а е 6.8 кг!А е доста едричък и според ветеринаря.Той беше най-голям между другите кученца в котилото -може би защото е най-рунтавичък.На нас ни се струва доста пораснал, но сега се притесних да не би да не е достатъчно.Мъри, колко точно тежи Майкъл-/нали така се казва/?

#1542 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2009 - 08:20 PM

Здравейте на всички!
И аз много се радвам, че синовете на Сиберия вече са членове на форума, добре дошли:) Наистина съм щастлива, че момченцата ни попаднаха в добри ръце, знам, че ги обичате и се грижите отлично за тях. Напоследък нямах време да влизам и ето виждам, че има голямо раздвижване. От тук ще съм в течение как са бебетата, всъщност вече са много пораснали. Утре навършват два месеца...колко бързо минава времето....
Сега се надявам и за момиченцата да намерим сърдечни стопани, малко се притеснявм, че започнаха да се бият, големи побойнички се оказаха wub.gif

Поздрави на всички!!!

#1543 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 December 2009 - 08:28 PM

Според мен не трябва да се притесняваш за теглото, Мечо наистина е доста едричък.От съвсем малко бебче си върви по-голям, като си го представям каква е топчица ми става мило. Мисля, че нищо прекалено не е хубаво, нито съвсем слаби, нито много дебели, трябва кучето да се чувства добре, да е подвижно, а мисля, че той е такъв.Така, че спокойно...
Ние Сиберия я взехме на два месеца , но не си спомням колко тежеше.

Поздрави от нас и много целувки! Надявам се скоро и снимки да ни покажеш:)

#1544 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 08:58 PM

И на мен ми стори странно когато казахте че на 2 месеца кученцата са тежали 11 кг. Нашият Майки е около 6 кг. Или е възможно Finwe да се е объркала нещо с месеците.Понеже ми се струва наистина доста дебеличак и пухкав дори ми се струва че доста добре си наддава af_089.gif Но незнам сега като ги споменахте тия килограми ми се стуват доста много за два месеца:) Майки яде по 4 пъти на ден така ме посаветва СИБЕРИЯ поне доклато навърши 2 месеца:) Finwe трябва ли коремчето да му едно големичко защото като хапне си е големичко и е много смешен като ходи :) ааа да щях да забравя дали трябвали да се дават някакви допълнителни витамини към храната? И ако може някоя снимка на Мечо да го видим какъв е сладур той беше по пухкав от Майки и по едричак ab_041.gif

#1545 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 09:40 PM

Цитат(vilekula @ Dec 3 2009, 07:03 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Здравейте!Днес Силвър Мечо беше на ветеринар.В идеална форма е-за 12 дни-откакто го взехме-е наддал 2.8 кг!Тъкмо му се зарадвах колко е дебеличък и прочетох, че Фрей и братята му са тежали 11-15 кг на 2 месеца.Мечо утре ги навършва, а е 6.8 кг!А е доста едричък и според ветеринаря.Той беше най-голям между другите кученца в котилото -може би защото е най-рунтавичък.

Вижте, може и да съм се объркала, не помня точно, а в момента записките ми от 2007 г. за бебетата не са при мен. Помня само, че нашия Мечо (Барди), който замина за Сибир, беше най-пухкавичкия и изглеждаше доста едър, а се оказа един от най-леките измежду братята - явно козинката му го правеше да изглежда едър и дебел. Та той беше 11 кг малко след двата месеца - наложи се да го тегля, когато подготвяхме изпращането му и бях доста притеснена дали ще отговаря на изискванията за самолета. Но като го изпращахме на летището - на два месеца и двадесет дена беше тежеше 13 кг и заедно с клетката се побра в лимитите, за да не плащаме свръх багаж. Поне това си мисля, че помня ясно ab_041.gif Но както казах, нашите бебета бяха гиганти - още от раждането, родени по 800-900 грама, а нормалните бебета доколкото знам се раждат около 500-600 гр. Те и сега си вървят едри маламути (някои са извън стандарта на височина), така че база за сравнение няма как да има. Освен това вашите момченца май още нямат навършени два месеца? А те растат с дни и до няколко седмици ще са наддали с още 1-2 килограма.

Както казва Сиберия, важното е да са здрави и да се чувстват добре. Растежа при всяко е различен. Някои растат и се оформят по-бързо, други чак след години...

Цитат(Сиберия @ Dec 3 2009, 07:20 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Сега се надявам и за момиченцата да намерим сърдечни стопани, малко се притеснявм, че започнаха да се бият, големи побойнички се оказаха wub.gif

Сиберия, пускайте снимки на тези побойнички - може някой от форума да си хареса някоя от тях, аз също искам да ги видя те какви моми са станали. Явно сега се борят за лидерство, затова се бият. Трябва да им се карате, когато правят това, за да знаят, че не е правилно още отсега.

Цитат(Мьри @ Dec 3 2009, 07:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Майки яде по 4 пъти на ден така ме посаветва СИБЕРИЯ поне доклато навърши 2 месеца:) Finwe трябва ли коремчето да му едно големичко защото като хапне си е големичко и е много смешен като ходи :) ааа да щях да забравя дали трябвали да се дават някакви допълнителни витамини към храната? И ако може някоя снимка на Мечо да го видим какъв е сладур той беше по пухкав от Майки и по едричак ab_041.gif

Принципно коремчетата се издуват след ядене - ама вие да не го прехранвате. Но ако е постоянно така - го обезпаразитете, може да има глисти.

Най-добрия показател за това дали го храните колкото трябва са изпражненията - ако са много редки, намалете дажбите на съвсем мъничко, и така докато "акото" не се втвърди. То трябва да изглежда като размесен пластелин, да не цапа и лепне (съжалявам за прозата, обаче няма как да го обясня по по-деликатен начин), ако пък е много твърдо, леко увеличавайте всяка порция храна. Аз мисля, че бебетата трябва да ядат четири пъти до 3 месеца, после 3 пъти докато навършат 6 месеца, след което минават на двукратно хранене, а по-нататък може и веднъж на ден.

Поздрави на всички, и радвайте ни моля с нови снимки, особено Силвър-Мечо, който още не сме видяли в новия му дом smile.gif
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1546 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 December 2009 - 10:44 PM

Виждам че всички собственици се изпопритеснихме за килограмите на нашите бебета и затова се порових доста в нета докато открих че кучета от средни и едри породи до 5-я си месец за седмица е нормално да качват между1-3кг. А Норт за около несец откакто го имаме е качил 5 кг.Според ветеринаря ни изглеждал много добре но на мен ми се струва слаб.Иначе от него бълва такава енергия че чак се плаша дали ще се кротне някога ud_009.gif .Кротък е само когато спи, през другото време е беснене,хапане,късане.Много е щур но да е жив и здрав
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1547 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 12:25 AM

Малко ме е срам,но не зная как да изпратя снимки.Иначе досега да съм се похвалила с него.Ако някой има време,нека ми обясни в ,,лични,, за да не досаждам на другите във форума.Моля да има в предвид,че не зная абсолютно нищо.Финве,след обяснението за акото,май трябва малко да намалим дажбите smile.gif Не, че има проблем !Пък и Мечо е много тактичен smile.gif -само ни гледа усмихнато и ние му даваме нещичко.

#1548 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 01:25 AM

За храненето аз използвам една таблица (в кножката която ни дадоха с храната), в която е дадено по колко грама на ден трябва да се дава на кучето спрямо неговото тегло. И се старая да не давам повече от препоръчаното количество. Дори когато ние се храним и Майки подскача покрай нас, с цел да дадем и на него, много рядко му даваме. А "акото" муизглежда наред, освен последния път които ходи. А спрямо вътрешното обезпаразитяване, още когато го купихме го заведохме на ветеринар и той даде хапче за глисти и нашият малчо естествено ги изхвърли :) Така че се надявам да расте без проблеми и както вече казахте най-важното е да е здрав :))

#1549 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 02:43 AM

Цитат(Мьри @ Dec 4 2009, 01:25 AM) <{POST_SNAPBACK}>
За храненето аз използвам една таблица (в кножката която ни дадоха с храната), в която е дадено по колко грама на ден трябва да се дава на кучето спрямо неговото тегло. И се старая да не давам повече от препоръчаното количество. Дори когато ние се храним и Майки подскача покрай нас, с цел да дадем и на него, много рядко му даваме. А "акото" муизглежда наред, освен последния път които ходи. А спрямо вътрешното обезпаразитяване, още когато го купихме го заведохме на ветеринар и той даде хапче за глисти и нашият малчо естествено ги изхвърли :) Така че се надявам да расте без проблеми и както вече казахте най-важното е да е здрав :))

не че съм голям специалист но хапчетата за глисти не се дават по веднъж! по принцип на доста места се казва че се дават на 3 пъти през 2 седмици а в някои случаи и по веднъж на 4ри седмици ! това че е изхвърлил не значи че се е изчистил! така че те съветвам да се консултираш с ветеринаря и да повториш хапчетата той ще ти каже през какъв интервал! иначе едно такова наглед нетолкова опасно паразитче може да доведе до доста тежки последици и не е никак за подценяванеdry.gif не че искам да те плаша а просто да не подценявате обезпаразитяването smile.gif

finwe не че не яде нищо хапва но по малко smile.gif доста се поровихме тази вечер особенно госпожа атанасова и открихме доста информация за нашия случай ! и естествено след като се просветиш с един куп литература има резултат af_089.gif тая вечер за пръв пт ядохме като гладно куче smile.gif надяваме се и за напред да е така и да наваксваме с килцата ab_041.gif а що се отнася до погледа и дали е толкова сериозен е просто съвпадение на плажа беше стреснат все пак за пръв път виждаше море и пясак ae_085.gif като си е в къщи е винаги усмихнат и готов за поразии af_089.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1550 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 09:14 AM

Разбирасе че има график за обезпаразитяването дори мисля че на 8 -ми пак трябва да му дадем на разбойника md_064.gif Не мисля че преяжда а когато хапне тогава се понадува ни след това като си сварши нуждите всичко е ок :) Искам да попитам също дали трябва да пие много вода понеже малкия като го наблудавам си по-пийва доста водичка аз си мисля че това е така заради храната но да попитам за да съм сигорен md_064.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1551 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 11:05 AM

Цитат(ATANASOVA @ Dec 3 2009, 08:44 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Виждам че всички собственици се изпопритеснихме за килограмите на нашите бебета и затова се порових доста в нета докато открих че кучета от средни и едри породи до 5-я си месец за седмица е нормално да качват между1-3кг. А Норт за около несец откакто го имаме е качил 5 кг.Според ветеринаря ни изглеждал много добре но на мен ми се струва слаб.Иначе от него бълва такава енергия че чак се плаша дали ще се кротне някога ud_009.gif .Кротък е само когато спи, през другото време е беснене,хапане,късане.Много е щур но да е жив и здрав

Първите 6 месеца маламутите израстват изключително бързо, някои много ускорено наддават на килограми и размери, други по-плавно. Не мисля, че е проблем, че сте качили 5 килограма за месец. А това, че бълва енергия, няма какво да ви плаши - просто измисляйте начини да му я изразходвате. Както се казва: "Щастливия маламут е изморения маламут" ab_041.gif . Сигурна съм, че като порасне, ако запази тази енергия, Норт ще бъде чудесно куче за впряг.

Цитат(vilekula @ Dec 3 2009, 10:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Малко ме е срам,но не зная как да изпратя снимки.Иначе досега да съм се похвалила с него.Ако някой има време,нека ми обясни в ,,лични,, за да не досаждам на другите във форума.Моля да има в предвид,че не зная абсолютно нищо.Финве,след обяснението за акото,май трябва малко да намалим дажбите smile.gif Не, че има проблем !Пък и Мечо е много тактичен smile.gif -само ни гледа усмихнато и ние му даваме нещичко.

Когато искаш да качиш снимка от компютъра - като пишеш съобщение, се отваря прозореца за писане, под него извън позореца има една опция вляво "Изберете файл" и срещу нея празно бяло поленце, и бутон "Browse" - натискаш го и се отваря прозорец, откъдето да избереш файл със снимка от папка на компютъра (като преди това тя трябва да е намалена да не бъде много мега-байтове). Като избереш снимката, името на файла ще се появи в празното бяло поленце, тогава натискаш другия бутон до Browse, в зелено "ИЗПРАТИ". После след първата снимка, трябва да има опция - още снимки, или нещо такова - пак избираш файл, пак натискаш Изпрати и така колкото снимки желаеш да качиш. След което натискаш "Добави отговор" и изпращаш съобщението със снимките.

Цитат(Мьри @ Dec 3 2009, 11:25 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Мьри, Атанасова е права - щом е изкарал глисти, това не значи, че се е изчистил. Това означава ЧЕ ИМА още глисти или яйца на глисти в него и трябва да го обезпаразитявате през 10 или 14 дена, докато спре да изхвърля. Това е проблем, който не трябва да се подценява. Освен, че могат да навредят на кучето и хората около него, глистите влияят и на растежа (забавят го).

Аз също имам таблица за даване на храната, но винаги давам малко по-малко от указаното.

Цитат(ATANASOVA @ Dec 4 2009, 12:43 AM) <{POST_SNAPBACK}>
не че съм голям специалист но хапчетата за глисти не се дават по веднъж! по принцип на доста места се казва че се дават на 3 пъти през 2 седмици а в някои случаи и по веднъж на 4ри седмици ! това че е изхвърлил не значи че се е изчистил! така че те съветвам да се консултираш с ветеринаря и да повториш хапчетата той ще ти каже през какъв интервал! иначе едно такова наглед нетолкова опасно паразитче може да доведе до доста тежки последици и не е никак за подценяванеdry.gif не че искам да те плаша а просто да не подценявате обезпаразитяването smile.gif

finwe не че не яде нищо хапва но по малко smile.gif доста се поровихме тази вечер особенно госпожа атанасова и открихме доста информация за нашия случай ! и естествено след като се просветиш с един куп литература има резултат af_089.gif тая вечер за пръв пт ядохме като гладно куче smile.gif надяваме се и за напред да е така и да наваксваме с килцата ab_041.gif а що се отнася до погледа и дали е толкова сериозен е просто съвпадение на плажа беше стреснат все пак за пръв път виждаше море и пясак ae_085.gif като си е в къщи е винаги усмихнат и готов за поразии af_089.gif

Когато кучето изхвърля паразити (глисти, тения и др.) се обезпаразитява на всеки 14 дена, докато спре да ги изхвърля. От опит мога да кажа, че се изчистват след като се даде третото хапче, повече рядко е необходимо. Ако обаче кучето е чисто, нормалния период на даване на обезпаразитяващо хапче е 2 или 3 месеца.

Атанасова, а може ли да ни споделиш магическия начин да прояде Норт?

Цитат(Мьри @ Dec 4 2009, 07:14 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Искам да попитам също дали трябва да пие много вода понеже малкия като го наблудавам си по-пийва доста водичка аз си мисля че това е така заради храната но да попитам за да съм сигорен md_064.gif

Маламутите пият много вода. Това да не те притеснява - стигат до 5 литра на ден, когато им е горещо. А в случая ако Майкъл живее вътре, е нормално да пие вода и то много.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1552 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 11:52 AM

магията е чиста сварена червена мръвка ab_041.gif намерихме една програмка за хранене на злояди кученца като нащо на един специалист от сф. и решихме да я пробваме ae_085.gif ще редуваме свинско, агнешко, телешко и според доктора трябва да има значителен ефект в наддаването af_089.gif а после постепенно ще прибавяме и други храни към мръвката, ще те държим в течение на процеса ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1553 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 12:38 PM

Благодаря на всички за обясненията/много малоумно се чувствам/Довечера ще опитам.Майки е станал много сладък.Имат нещо общо в изражението с Мечо въпреки, че са различен цвят.

#1554 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 12:42 PM

Трябва ли да даваме хапчета за глисти на Мечо макар, че не забелязвам проблем?Все пак са братчета с Майки .

#1555 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 01:33 PM

Цитат(ATANASOVA @ Dec 4 2009, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>
магията е чиста сварена червена мръвка ab_041.gif намерихме една програмка за хранене на злояди кученца като нащо на един специалист от сф. и решихме да я пробваме ae_085.gif ще редуваме свинско, агнешко, телешко и според доктора трябва да има значителен ефект в наддаването af_089.gif а после постепенно ще прибавяме и други храни към мръвката, ще те държим в течение на процеса ab_041.gif

Това е страхотно! Я каква била лесна работата с храненето на Норт ab_041.gif

Цитат(vilekula @ Dec 4 2009, 10:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Трябва ли да даваме хапчета за глисти на Мечо макар, че не забелязвам проблем?Все пак са братчета с Майки .

Принципно проблема с "прихващането" на глисти е доста сериозен. Яйцата им са навсякъде, особено по местата, където скитат или се разхождат много кучета, както и където има много селскостопански животни. Тоест това може да стане просто ако вашето куче настъпи или само близне място, където има яйца на глисти. Според мен кучето трябва да се обезпаразити не по-рано от две седмици, след като смени мястото на живеене, или е било за дълго време на друго място. Независимо дали предишните стопани (както вашия случай) са го обезпаразитили. Неслучайно казвам две седмици след смяната на местоживеенето (а не веднага), защото яйцата стават глисти за около 14 дни. Ако вие като сте взели Мечо не сте направили това, ви съветвам да го направите. Но се посъветвайте с ветеринар, защото доколкото знам ви предстоят ваксини, а двете неща (обезпаразитяване и ваксинация) не трябва да стават заедно.
User's Signature

#1556 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 01:33 PM

Цитат(ATANASOVA @ Dec 4 2009, 09:52 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Цитат(vilekula @ Dec 4 2009, 10:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Принципно проблема с "прихващането" на глисти е доста сериозен. Яйцата им са навсякъде, особено по местата, където скитат или се разхождат много кучета, както и където има много селскостопански животни. Тоест това може да стане просто ако вашето куче настъпи или само близне място, където има яйца на глисти. Според мен кучето трябва да се обезпаразити не по-рано от две седмици, след като смени мястото на живеене, или е било за дълго време на друго място. Независимо дали предишните стопани (както вашия случай) са го обезпаразитили. Неслучайно казвам две седмици след смяната на местоживеенето (а не веднага), защото яйцата стават глисти за около 14 дни. Ако вие като сте взели Мечо не сте направили това, ви съветвам да го направите. Но се посъветвайте с ветеринар, защото доколкото знам ви предстоят ваксини, а двете неща (обезпаразитяване и ваксинация) не трябва да стават заедно.
User's Signature

#1557 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 03:14 PM

ами да ab_041.gif ама като има доктори които ни съветват че не е добре за малки кученца да се хранят само с месо?? аз отдавна съм на мнение че от мръвката по полезно няма af_089.gif естествено за добавките и витамините съм съгласен че трябва да се дават! даже и с доктора поспорихме по този въпрос ab_041.gif добре че срещнахме този лекар който е на същото мнение като мен че да го накараме да лапа настървено ae_085.gif а пък за енергията която има отделям един час да го направя като парцал и да спи като бебе после ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1558 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 04:13 PM

НОРТ от вчера smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1559 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 07:56 PM

Цитат(ATANASOVA @ Dec 4 2009, 02:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
а пък за енергията която има отделям един час да го направя като парцал и да спи като бебе после ab_041.gif

Е, вие сте пълни с изненади! МОже ли да споделите тази тайна рецепта как да направиш маламут като парцал за един час и после да спи като бебе, БЕЗ ти самия да станеш преди това на парцал. Въобще събирам всякакви идеи за "изморяване" на маламут/и/, без самия ти да се скапеш от бягане, игране и прочие, преди тях ab_041.gif

А иначе съжалявам, че пак ще се повторя, ама Норт има същата муцунка като Фрея (майката на Фрей) когато беше малка, някъде напред в темите вероятно са запазени нейни снимки. Тя само имаше по-големи уши ab_041.gif
User's Signature

#1560 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 December 2009 - 10:00 PM

Аз искам да попитам по въпроса с витамините :) Днес Мечо и Майки правят 2 месеца какви витамини трябва да им даваме или нетрябва за Мечо незнам но досега на нашия разбойник не сме му давали допълнително нещо към храната Finwe посъветвайни по този въпрос? ba_025.gif

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни