Аляски маламут
Публикувано: 03 December 2009 - 08:03 PM
Публикувано: 03 December 2009 - 08:20 PM
И аз много се радвам, че синовете на Сиберия вече са членове на форума, добре дошли:) Наистина съм щастлива, че момченцата ни попаднаха в добри ръце, знам, че ги обичате и се грижите отлично за тях. Напоследък нямах време да влизам и ето виждам, че има голямо раздвижване. От тук ще съм в течение как са бебетата, всъщност вече са много пораснали. Утре навършват два месеца...колко бързо минава времето....
Сега се надявам и за момиченцата да намерим сърдечни стопани, малко се притеснявм, че започнаха да се бият, големи побойнички се оказаха

Поздрави на всички!!!
Публикувано: 03 December 2009 - 08:28 PM
Ние Сиберия я взехме на два месеца , но не си спомням колко тежеше.
Поздрави от нас и много целувки! Надявам се скоро и снимки да ни покажеш:)
Публикувано: 03 December 2009 - 08:58 PM

Публикувано: 03 December 2009 - 09:40 PM
Вижте, може и да съм се объркала, не помня точно, а в момента записките ми от 2007 г. за бебетата не са при мен. Помня само, че нашия Мечо (Барди), който замина за Сибир, беше най-пухкавичкия и изглеждаше доста едър, а се оказа един от най-леките измежду братята - явно козинката му го правеше да изглежда едър и дебел. Та той беше 11 кг малко след двата месеца - наложи се да го тегля, когато подготвяхме изпращането му и бях доста притеснена дали ще отговаря на изискванията за самолета. Но като го изпращахме на летището - на два месеца и двадесет дена беше тежеше 13 кг и заедно с клетката се побра в лимитите, за да не плащаме свръх багаж. Поне това си мисля, че помня ясно

Както казва Сиберия, важното е да са здрави и да се чувстват добре. Растежа при всяко е различен. Някои растат и се оформят по-бързо, други чак след години...

Сиберия, пускайте снимки на тези побойнички - може някой от форума да си хареса някоя от тях, аз също искам да ги видя те какви моми са станали. Явно сега се борят за лидерство, затова се бият. Трябва да им се карате, когато правят това, за да знаят, че не е правилно още отсега.

Принципно коремчетата се издуват след ядене - ама вие да не го прехранвате. Но ако е постоянно така - го обезпаразитете, може да има глисти.
Най-добрия показател за това дали го храните колкото трябва са изпражненията - ако са много редки, намалете дажбите на съвсем мъничко, и така докато "акото" не се втвърди. То трябва да изглежда като размесен пластелин, да не цапа и лепне (съжалявам за прозата, обаче няма как да го обясня по по-деликатен начин), ако пък е много твърдо, леко увеличавайте всяка порция храна. Аз мисля, че бебетата трябва да ядат четири пъти до 3 месеца, после 3 пъти докато навършат 6 месеца, след което минават на двукратно хранене, а по-нататък може и веднъж на ден.
Поздрави на всички, и радвайте ни моля с нови снимки, особено Силвър-Мечо, който още не сме видяли в новия му дом

Публикувано: 03 December 2009 - 10:44 PM

Публикувано: 04 December 2009 - 12:25 AM

Публикувано: 04 December 2009 - 01:25 AM
Публикувано: 04 December 2009 - 02:43 AM
не че съм голям специалист но хапчетата за глисти не се дават по веднъж! по принцип на доста места се казва че се дават на 3 пъти през 2 седмици а в някои случаи и по веднъж на 4ри седмици ! това че е изхвърлил не значи че се е изчистил! така че те съветвам да се консултираш с ветеринаря и да повториш хапчетата той ще ти каже през какъв интервал! иначе едно такова наглед нетолкова опасно паразитче може да доведе до доста тежки последици и не е никак за подценяване

finwe не че не яде нищо хапва но по малко

Публикувано: 04 December 2009 - 09:14 AM

Публикувано: 04 December 2009 - 11:05 AM

Първите 6 месеца маламутите израстват изключително бързо, някои много ускорено наддават на килограми и размери, други по-плавно. Не мисля, че е проблем, че сте качили 5 килограма за месец. А това, че бълва енергия, няма какво да ви плаши - просто измисляйте начини да му я изразходвате. Както се казва: "Щастливия маламут е изморения маламут"

Когато искаш да качиш снимка от компютъра - като пишеш съобщение, се отваря прозореца за писане, под него извън позореца има една опция вляво "Изберете файл" и срещу нея празно бяло поленце, и бутон "Browse" - натискаш го и се отваря прозорец, откъдето да избереш файл със снимка от папка на компютъра (като преди това тя трябва да е намалена да не бъде много мега-байтове). Като избереш снимката, името на файла ще се появи в празното бяло поленце, тогава натискаш другия бутон до Browse, в зелено "ИЗПРАТИ". После след първата снимка, трябва да има опция - още снимки, или нещо такова - пак избираш файл, пак натискаш Изпрати и така колкото снимки желаеш да качиш. След което натискаш "Добави отговор" и изпращаш съобщението със снимките.
Мьри, Атанасова е права - щом е изкарал глисти, това не значи, че се е изчистил. Това означава ЧЕ ИМА още глисти или яйца на глисти в него и трябва да го обезпаразитявате през 10 или 14 дена, докато спре да изхвърля. Това е проблем, който не трябва да се подценява. Освен, че могат да навредят на кучето и хората около него, глистите влияят и на растежа (забавят го).
Аз също имам таблица за даване на храната, но винаги давам малко по-малко от указаното.

finwe не че не яде нищо хапва но по малко

Когато кучето изхвърля паразити (глисти, тения и др.) се обезпаразитява на всеки 14 дена, докато спре да ги изхвърля. От опит мога да кажа, че се изчистват след като се даде третото хапче, повече рядко е необходимо. Ако обаче кучето е чисто, нормалния период на даване на обезпаразитяващо хапче е 2 или 3 месеца.
Атанасова, а може ли да ни споделиш магическия начин да прояде Норт?

Маламутите пият много вода. Това да не те притеснява - стигат до 5 литра на ден, когато им е горещо. А в случая ако Майкъл живее вътре, е нормално да пие вода и то много.

Публикувано: 04 December 2009 - 11:52 AM

Публикувано: 04 December 2009 - 01:33 PM

Това е страхотно! Я каква била лесна работата с храненето на Норт

Принципно проблема с "прихващането" на глисти е доста сериозен. Яйцата им са навсякъде, особено по местата, където скитат или се разхождат много кучета, както и където има много селскостопански животни. Тоест това може да стане просто ако вашето куче настъпи или само близне място, където има яйца на глисти. Според мен кучето трябва да се обезпаразити не по-рано от две седмици, след като смени мястото на живеене, или е било за дълго време на друго място. Независимо дали предишните стопани (както вашия случай) са го обезпаразитили. Неслучайно казвам две седмици след смяната на местоживеенето (а не веднага), защото яйцата стават глисти за около 14 дни. Ако вие като сте взели Мечо не сте направили това, ви съветвам да го направите. Но се посъветвайте с ветеринар, защото доколкото знам ви предстоят ваксини, а двете неща (обезпаразитяване и ваксинация) не трябва да стават заедно.

Публикувано: 04 December 2009 - 01:33 PM

Принципно проблема с "прихващането" на глисти е доста сериозен. Яйцата им са навсякъде, особено по местата, където скитат или се разхождат много кучета, както и където има много селскостопански животни. Тоест това може да стане просто ако вашето куче настъпи или само близне място, където има яйца на глисти. Според мен кучето трябва да се обезпаразити не по-рано от две седмици, след като смени мястото на живеене, или е било за дълго време на друго място. Независимо дали предишните стопани (както вашия случай) са го обезпаразитили. Неслучайно казвам две седмици след смяната на местоживеенето (а не веднага), защото яйцата стават глисти за около 14 дни. Ако вие като сте взели Мечо не сте направили това, ви съветвам да го направите. Но се посъветвайте с ветеринар, защото доколкото знам ви предстоят ваксини, а двете неща (обезпаразитяване и ваксинация) не трябва да стават заедно.

Публикувано: 04 December 2009 - 03:14 PM

ами да

Публикувано: 04 December 2009 - 07:56 PM

Е, вие сте пълни с изненади! МОже ли да споделите тази тайна рецепта как да направиш маламут като парцал за един час и после да спи като бебе, БЕЗ ти самия да станеш преди това на парцал. Въобще събирам всякакви идеи за "изморяване" на маламут/и/, без самия ти да се скапеш от бягане, игране и прочие, преди тях

А иначе съжалявам, че пак ще се повторя, ама Норт има същата муцунка като Фрея (майката на Фрей) когато беше малка, някъде напред в темите вероятно са запазени нейни снимки. Тя само имаше по-големи уши

Публикувано: 04 December 2009 - 10:00 PM