Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1621 Потребителят е офлайн   my_kaya Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 09 December 2009 - 12:42 AM

Цитат(Judd_07 @ Dec 8 2009, 07:39 PM) <{POST_SNAPBACK}>
A tova che ima shans da ne prilichat izcqlo na nego ne e tolkova vajno vse pak

Офф, мислех да не се меся, ама аман вече. (Извинявам се на всички обичащи породата, че постът ми ще бъде доста остър)

Judd_07,

Първо, това което тук обясняваш, доста си противоречи с твоето собствено изказване един пост по-горе, а именно:

"Tursq mu priqtelka za6toto kato maluk beshe unikalno krasiv i mi se iska oshte takiva kuchenca."

Не мислиш ли?
Не е лошо да решиш какво искаш все пак.
Ако искаш кучета, които да приличат на твоето, то хората са ти го казали - вероятността да приличат на него е малка.
Малко елементарна генетика, или дори учебник по биология за по-големите класове ще ти свърши чудесна работа.
Още повече, че никой с чистокръвна женска няма да се навие да има кученца от нечистокръвен мъжки, т.е. в гените на женската също ще има какви ли не породи.

Освен това, като толкова не те интересува, че не е от породата аляски маламут - САМО РОДОСЛОВИЕТО ГАРАНТИРА ПРОИЗХОД И ПОРОДА - тогава не го рекламирай като такъв. Ако поне малко харесваш тази порода.

Най ми е жал за бъдещите излъгани собственици на кученце от твоето куче, когато кученцата пораснат нещо много различно от маламут, а някои от тях завършат на улицата, понеже и това е доста вероятно.

И ако ти пука поне малко за кучетата по принцип, може да поразгледаш темите в Без дом раздела. Повечето кучета по улиците са от изхвърлени "домашни" поколения.

И да, кучето ти е безпородно, както и моето, което никога няма да ражда. И пак е кръстоска с маламут.

Съжалявам за тона, но първо се мисли, после се действа.

Надявам се да помислиш и преосмислиш решението си.
С пожелания да се гледате дълго и щастливо.

П.П. А на кучето нищо няма да му стане, ако няма поколение. Това са чисто човешки комплекси и глупости.

User's Signature

The world has given to me nothing
but trash bins, loneliness and pain...
Still that won`t keep my tail from wagging
my love I`ll give through sunny days and rain...

Because I know that somewhere I`m awaited
That gives me strength to live another day...
And although with the Fate itself I`m racing
I know I`ll win and I will meet my MAN...

#1622 Потребителят е офлайн   sinioku4e Икона

• >:-D
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 December 2009 - 01:41 AM

Първо искам да се извиня, че се намесвам в тема, в която може би не съм добре дошла. Нямам Аляски маламут, просто това е една от породите, които харесвам и за това чето поглеждам и се радвам на вашите любимци. Странното нещо което ми прави впечатление е, че хората притежаващи куче от една порода четат, ограничават се и се затварят, само в подфорума на въпросната порода. Останалата част не съществува и не ги интересува. Сигурно е логично, новорегистрираните съфорумци да влетяват директно в темите по този начин, но все пак е нужно да бъдат запознати и образовани за правилата и някои каузи и идеи на форума засягащи цялото ни общество. Вярвам, че това можеда стане по спокоен и възпитан начин, макар че в последно време и аз се ядосвам. Не за друго - ами от яд, срам и безсилие, като чета поредната тема за кученца или котенца изхвърлени в найлонова торбичка в кофите. И това са само намерените такива, които хората тук в най-щастливите развръзки успяват да изпратят с много усилия в чужбина... Около блока ми е пълно с красиви бездомни кучета, които редовно ядат пердах и аз не мога да направя нищо за тях. Единственото което мога да направя е да опитам да спра създаването на нови такива. Или създаването на нови (безпородни) изобщо, на чието място можеше да бъдат вече съществуващите нещастници. Бих помолила Judd_07 да прочете няколко от темите в Без дом” открай до край, за изолаторите, за осиновените вече животни.
Кучето е много красиво наистина, но не принадлежи към никоя порода – съответно и няма търсените качества. Аз уважавам много породите и смятам, че ако искаш да създаваш кученца - трябва да се погрижиш да са максимално качествени като екземпляри подпомагащи развитието на любимата порода. Отнели сме правото на природата за естетвен подбор при домашните животни – за това развъждането трябва да се прави с много внимание и вярна преценка. За тази работа си има специалисти, клубове, документи, изследвания, изложби, селекционери и куп други неща, които не са никак маловажни.
И преди да ми се лепне етикет расист: Аз съм собственик на безпородно куче, според мен е най-красивото и като малко и сега като по-голямо. Кастрирах я още като беше на 7-8 месеца. От това никой нищо не е загубил. На твърдения, че родословието и породата не са толкова важни не вярвам, защото ако беше така, всички които го твърдят щяха да имат куче от улицата, а не такова, приличащо на някоя порода. С подобна дейност, освен неуважение към създателите и труда на селекционерите на любимата порода, разваляте и репутацията й. Факт е, че държавата ни има сериозен проблем с бездомните кучета, но неосъзнаването от къде призтича този проблем е основна причина за това. За това си позволих да пусна толкова дълъг пост - само с тази молба: преди да създадете кученца, на които после да търсите дом, потърсете на тези които вече са налични. Най-малко ще прецените до колко търсена и ценна стока” е кучешкият живот на безпородничето за българина. Тук, за съжаление с помияр не можеш да се изфукаш, а на нашенеца това му е основната занимавка...
User's Signature

Фондация "ШАРКО"

Лара си отиде на 1 година, 7 месеца и 26 дни.

#1623 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 December 2009 - 10:21 AM

Цитат(ATANASOVA @ Dec 8 2009, 11:26 PM) <{POST_SNAPBACK}>
FINWE колкото и да уважавам мнението ти, ще ти припомня един твой по стар цитат!

"Тази тема тук не е ИЗЛОЖБА или КОНКУРС, за да се надпреварваме чии кучета са най-красиви, нито да рекламираме разни продавачи на маламути. Според мен тази тема би трябвало да бъде среда, в която собствениците и любителите на аляските маламути в България да могат да общуват, да споделят проблеми и тяхното решаване, да задават въпроси, да информират и просвещават малко запознатите или незапознатите българи относно породата АЛЯСКИ МАЛАМУТ и желаещите да имат такова куче относно отглеждането, начина на живот, здравето, храненето и каквото още се сетите! Никой досега не си е позволявал да прави реклама на зооборси и зоо-агенции тук, а единствено е давана информация за регистрираните в България развъдници на тази порода. Също никой досега не е давал оценка за чужди кучета - най-малкото не е възпитано, да не говоря, че е и некомпетентно."

момичето просто си помисли че тук ще намери сродни души които могат да и помогнат! а то кво се оказа??? добре че нямаше гилотина наблизо ea_103.gif

АТАНАСОВА,
Аз стоя зад думите си - тук обсъждаме, говорим, но НЕ рекламираме, момичето не дойде в темата да представи кучето си, да пита или да споделя, а още в първия си пост, написан на латиница, написа, че търси приятелка на своя мъжки - пък който иска нека да гледа линка със снимките му. Вие да сте прочели друго подобно мнение тук?

Няма да коментирам подробно всичко, изписано по-нагоре, само ще попитам всички собственици на маламути, които пишат:
Защо избрахте ТОЧНО тази порода, ЗАЩО ПИШЕТЕ В ТАЗИ ТЕМА, а не в другите теми?
Ще ви кажа защо: защото харесвате най-много маламутите, нали? Защото тези кучета са ви впечатлили с това, че притежават определени качества - физически и психически, характерни САМО за тях - не за белгийските овчарки, не за хъскитата, не за други породи - а, само за МАЛАМУТИТЕ - специфична украска и структура на козината, големина и едрина на тялото, форма и изражение на главата, характер, излъчване, поведение, изражение, отношението им към хората, даже звуците, които издават са специфични, миризмата им е различна, да не говорим за тяхната чистоплътност, характерна предимно за северните породи. Но за да могат повече хора да имат точно такива кучета, наречени маламути, породата трябва да се опазва и да не се смесва с други породи, не разбирате ли това?

Но не, ние се ядосваме, когато се говори за чиста порода, и наричаме това расизъм, пък си купуваме чистокръвен маламут?!

Аз обаче НЕ говоря за расизъм. Нито обиждам някой, че кучето му е смесено с друга порода, но човекът трябва да знае това. Жалко е, когато някой си мисли, че има маламут, а се оказва, че не е. Колко са случаите, в които т.нар. маламути са с тънки и дълги крака и дръгливи опашки, с остри муцуни, къса козина, агресивен характер и прочие прочие качества, придобити при кръстосването с другите породи, всичко направено точно от незнание и неинформираност.

И не одобрявам хаотичното размножаване на кучета. Та даже кученцата от определена порода трудно намират стопани - само бъдете по-наблюдателни и ще разберете какво имам предвид.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1624 Потребителят е офлайн   Waikikii Икона

• Free the мушмул :)
  • PipPipPip
  • Група: Root Admin

Публикувано: 09 December 2009 - 11:05 AM

ATANASOVA, ще ви помоля да внимавате с употребата на думите. Считайте това за устно предупреждение, при следващи подобни постове, ще ви наложа наказание.

Всеки следващ коментар на Judd_07 на латиница, ще бъде изтрит. Обявата му за търсене на патрньорка е премахната.

#1625 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 11:06 AM

Лелеее тук се разрази война. Сабудих се аз сутринта и бързам да влезна в сайта с надеждата да видя някоя нова снимка на някой пухчо, но видях само спорове и караници dh_188.gif Мислех че вече спора е свършил, все пак не сме се събрали тук за да се караме, а да се развеселяваме :) а по въпроса с Judd_07 мисля че тя вече е решила и най-добре да я оставим да прави каквото си иска, защото несмятам че ще оспеем да променим решението си. Тя написа 2 поста, а с останалите 20 ние ще се избием :) Нека да върнем положителните емоции в темата, заради които с отварянето на очи предполагам по голяма част от нас са влизали да четат :)))

#1626 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 December 2009 - 11:22 AM

ATANASOVA,Judd_07,само не знам защо решихте,че кучето ми има порода!?

Ако трябва да съм точна,кучето ми няма порода,също така няма и нищо общо с маламутите,много е красиво и за мен е най-уникалното същество,но какво от това!?
На всякъде има уникални същества и не мисля,че е редно безпричинно,само защото са уникални да се създават още!

Кучетата като цяло са обременени с много наследствени заболявания,които могат да се предават през поколение,през две,три и т.н.,какъв егоист трябва да си за да размножаваш кучета,за които не знаеш нищо и да рискуваш да обремениш поколенията с тежки нелечими заболявания!

User's Signature

Качена снимка

#1627 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 11:53 AM

Цитат(Мьри @ Dec 9 2009, 09:06 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Лелеее тук се разрази война. Сабудих се аз сутринта и бързам да влезна в сайта с надеждата да видя някоя нова снимка на някой пухчо, но видях само спорове и караници dh_188.gif Мислех че вече спора е свършил, все пак не сме се събрали тук за да се караме, а да се развеселяваме :) а по въпроса с Judd_07 мисля че тя вече е решила и най-добре да я оставим да прави каквото си иска, защото несмятам че ще оспеем да променим решението си. Тя написа 2 поста, а с останалите 20 ние ще се избием :) Нека да върнем положителните емоции в темата, заради които с отварянето на очи предполагам по голяма част от нас са влизали да четат :)))

Мьри,
Това не е война, а спор - а в спора се ражда истината. Мисля, че някои неща трябва да се казват, на мен лично ми е скучно когато в темата само ох-каме и ах-каме по снимките, без да се каже нещо съществено. А тук се казаха много важни неща. Дано четящите (настоящи и бъдещи собственици на маламути) да разберат. Защото иначе ни чака това, което се случва с много породи в България - ДЕГРАДАЦИЯ на породата, породена единствено и само от незнанието и непросветеността на хората. Вие искате ли това да се случи с маламутите? Аз - не!

Цитат(elena07 @ Dec 9 2009, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Кучетата като цяло са обременени с много наследствени заболявания,които могат да се предават през поколение,през две,три и т.н.,какъв егоист трябва да си за да размножаваш кучета,за които не знаеш нищо и да рискуваш да обремениш поколенията с тежки нелечими заболявания!

Ето - това е следващото нещо, по което много трябва да говорим и обсъждаме тук. Защото маламутите също имат наследствени заболявания, включително и генетично предаваната агресивност, това е нещо, с което тепърва ще се сблъскваме.

User's Signature

#1628 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 01:29 PM

sinioku4e - поклон !!! ако всички по горе бяха подходили като теб в изказванията си едвали щях да съм толкова краен!

finwe - ядосах се защото всички се "подострихте" и нападнахте jud а никой не се зае да обясни на момичето (както синьокуче) защо и какво трябва да направи а започнахте да я съдите! това че не беше информирана не е престъпление ea_103.gif а и тя се извини за което! а на въпроса ти към мен ще ти кажа че Норт го имаме поради съвсем други причини! имахме куче, с което съпругата ми живя 11 години и почина преди месец и половина! но времето което прекарахме с него по клиники беше твърде много и съответно негативните емоции, и страхове които сме преживяли! преди всичко се спрях на породата защото разбрах че имат здрава имунна система и боледуват рядко (освен че са адски красиви)! НОРТ е подарък на съпругата ми и избора на породата е породен от факта че искам вече да не сме най- редовните клиенти на ветеринаря ни (дай боже) !!!! а влизам във форума защото е нормално когато имаш бебе маламут и не си запознат добре с навиците и характера на кучето както и отглеждането му да имаш въпроси! а къде да ги зададеш ако не тук ?? на хората които имат опит в отглеждането на породата!

права си че в спора се ражда истината!! но нека да сме малко по толерантни и да не бързаме да съдим! и да сме по умерени в изказванията ни (както и аз ) ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1629 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 04:43 PM

judd, не се сърди!Всъщност спорът тук е не, че кучето ти не е чистопородно, а че е безмислено да му търсиш приятелка.Чудесно е колко много го обичаш въпреки това-значи в обичта ти няма снобизъм.Но то няма бащински инстикт/т.е да му се иска да има поколение/.По-скоро мисля, че ти изпитваш необходимост да гледаш малко кученце.Нищо лошо-но по- добре си вземи някое вече родено сладурче.Нали разбираш, че ще ти е трудно да намериш стопани на 7-8 бебета.А да ги гледаш всички е наивно.Мисля, че изчерпахме темата, аз също повтарям вече написани неща.judd,не се отказвай от форума!Дано не си останала обидена.

#1630 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 07:00 PM

Горан не се е появявал напоследък.Липсват ми неговите и на Шайен снимки.Пък и той е бащата на Мечо и бих искала пак да го срещаме във форума.

#1631 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2009 - 09:26 PM

Цитат(ATANASOVA @ Dec 9 2009, 12:29 PM) <{POST_SNAPBACK}>
finwe - ядосах се защото всички се "подострихте" и нападнахте jud а никой не се зае да обясни на момичето (както синьокуче) защо и какво трябва да направи а започнахте да я съдите! това че не беше информирана не е престъпление ea_103.gif а и тя се извини за което! а на въпроса ти към мен ще ти кажа че Норт го имаме поради съвсем други причини! имахме куче, с което съпругата ми живя 11 години и почина преди месец и половина! но времето което прекарахме с него по клиники беше твърде много и съответно негативните емоции, и страхове които сме преживяли! преди всичко се спрях на породата защото разбрах че имат здрава имунна система и боледуват рядко (освен че са адски красиви)! НОРТ е подарък на съпругата ми и избора на породата е породен от факта че искам вече да не сме най- редовните клиенти на ветеринаря ни (дай боже) !!!! а влизам във форума защото е нормално когато имаш бебе маламут и не си запознат добре с навиците и характера на кучето както и отглеждането му да имаш въпроси! а къде да ги зададеш ако не тук ?? на хората които имат опит в отглеждането на породата!

права си че в спора се ражда истината!! но нека да сме малко по толерантни и да не бързаме да съдим! и да сме по умерени в изказванията ни (както и аз ) ae_085.gif

Никой не съм нападала, зададох въпроси. Това че някой не е информиран, не значи, че трябва да го оправдаваме. То точно защото българите не се информират за много неща от живота, сме на този хал - в какъвто и аспект да погледнем, все имаме проблеми, бездомните кучета са един от тях, и както каза някой по-горе - те се появяват, просто защото се развъждат от някой някъде домашни такива. А и не мисля, че трябва да пишем едно и също всеки път, когато се появи нов потребител в темата, който просто търси "партньор/ка" на своето куче, или пък без да е прочел темата иска веднага някой да му отговори колко струват маламутите и откъде да си вземат такива. Нека първо да прочете и тогава да пише. Все пак повечето неща (дори и за това дали маламутите имат или нямат сини очи) се е писало тук много пъти, същото и за рекламирането и развъждането.
Съгласна съм, че не трябва да съдим, за което също написах по-горе.
А и въпроси не виждам момичето да е задавало, зададохме ги ние, тя ни отговори - и последва т.нар. дискусия, в която всеки изрази своето мнение по въпроса ab_041.gif

Цитат(vilekula @ Dec 9 2009, 06:00 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Горан не се е появявал напоследък.Липсват ми неговите и на Шайен снимки.Пък и той е бащата на Мечо и бих искала пак да го срещаме във форума.

Надявам се да прочетат това и да напишат все пак как са, какво става с тях, че ни липсват тук dry.gif
User's Signature

#1632 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 10:22 PM

Направо нямам думи Майки ще го правим филмова звезда с тази фотосесия wub.gif малкия за 1-на седмица е качил 2.5 кг ae_085.gif като гъбка рас те разбойника af_089.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1633 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 December 2009 - 11:59 PM

Много е хубав Майки.Май вече е изправил ушите.Мечо прави опити с дясното ухо ab_041.gif Топло ли му е у вас ?

#1634 Потребителят е офлайн   Мьри Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2009 - 10:18 AM

Не. Стараем се там където стой той вратата на терасата да е винаги отворена, защото след третата ваксина ще живее в къща и да свиква с климатичните условия навън :))

#1635 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 December 2009 - 11:04 AM

Цитат(Мьри @ Dec 10 2009, 08:22 PM) <{POST_SNAPBACK}>
малкия за 1-на седмица е качил 2.5 кг ae_085.gif като гъбка рас те разбойника af_089.gif

Е, тогава няма защо вече да се притеснявате за килограмите, нали ae_085.gif , нека да расте - това му е работата сега
Благодарим за снимките, много са смешни и симпатични, когато им се изправят ушите
User's Signature

#1636 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2009 - 03:01 PM

майки е страхотен ae_085.gif взе ли да беснее вече ab_041.gif понеже НОРТ е като урагана АЙВАН ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1637 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2009 - 02:12 PM

Това е Силвър Мечо преди седмица.Днес-първа среща със снега

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1638 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2009 - 02:37 PM

Цитат(vilekula @ Dec 13 2009, 12:12 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Днес-първа среща със снега

ae_085.gif Физиономията му е супер-доволна, само как са му се развели ушите като бяга ab_041.gif
User's Signature

#1639 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2009 - 06:12 PM

Поздрави от нас за всички маламути в България и техните стопани, желаем ви весели празници и много сняг!!! smile.gif

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#1640 Потребителят е офлайн   Сиберия Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2009 - 02:13 PM

Здравейте,
Весели коледни празници и от нас!
Толкова са щастливи маламутите, когато има сняг...боричкат се, търкалят се , ядат сняг...Сиберия си играе с двете останали момиченца, толкова са сладки...
Щастлива съм, че виждам сники на Майкъл и Силвър Мечо, собствениците на другите две сестрички обещаха да качат и те снимки тук:) Най-хубавото е, че собствениците им ги обичат и се грижат за тях с много нежност и любов....
Много поздрави на всички....
Преди малко си играхме със сладурите и качвам малко снимки...

Прикачени снимки

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема