Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1861 Потребителят е офлайн   kostavalchanovv Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 23 March 2010 - 11:02 PM

Както вече писах-първото ни куче е на 8 години.За нея нямам много информация защото ни е подарък.От всичките ни кучета само тя е с много дълга козина.Джина роди само веднъж.Оставихме си едно от двете които оцеляха.То също е женско и се казва Шели.Преди една година роди 10 малки ,9 от които живи.Едно от тях е Тристан.А ние не можахме да се разделим с едно сиво мъжко (Час-Чънк-А) и едно черно женско (Адсила).Малките са много различни.Той е едър и висок,а тя доста по-дребна от него.Май наистина черните маламути растът по-бавно от сивите.И това е общо взето от нашето голямо семейство.Ще изпращаме снимки и ще пишем винаги когато намерим време.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1862 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 12:33 AM

Цитат
Както вече писах-първото ни куче е на 8 години.За нея нямам много информация защото ни е подарък.От всичките ни кучета само тя е с много дълга козина.Джина роди само веднъж.Оставихме си едно от двете които оцеляха.То също е женско и се казва Шели.Преди една година роди 10 малки ,9 от които живи.Едно от тях е Тристан.А ние не можахме да се разделим с едно сиво мъжко (Час-Чънк-А) и едно черно женско (Адсила).Малките са много различни.Той е едър и висок,а тя доста по-дребна от него

Да са ви живи и здрави кученцата wub.gif ,но не разбирам след като нямате много информация, от къде сте сигурни ,че това наистина е маламут ea_103.gif .И кой е бащата на кученцата на Дхина????????? Развъждането на каквато и да е порода изисква родословие! Това е единственият начин да се докаже ,че кученцата са истински smile.gif . Надявам се ,че ме разбирате правилно...тук не става въпрос ,колко обичаме любимците си , а как да докажем ,че това са истински маламути!!!!!!!!!Вие продавате кученца маламути без родословие ,нали... или ги подарявате smile.gif ? Имате ли регистриран развъдник?Аз съм абсолютно против безродословното развъждане на породи ea_103.gif ! Това е измама fa_067.gif !
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1863 Потребителят е офлайн   Горан Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 12:36 AM

Развъждането на маламути не е просто хоби или игра , а голяма отговорност , която тази прекрасна порода заслужава!От тук насетне ще се противопоставям срещу безродословното развъждане на породата с всички сили ea_103.gif ! Не може неизвестна женска Джина , да роди от неизвестен мъжки и това да са маламутчета ud_009.gif !!!!!!!!!!!!!Така не става!
User's Signature

Четирима са те ,все така ненаситни:Лешоядово гърло,уста на чакал ,маймунски ръце и очи на човек!

#1864 Потребителят е офлайн   kostavalchanovv Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 10:42 AM

ok

#1865 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 12:01 PM

Цитат(kostavalchanovv @ Mar 23 2010, 09:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Както вече писах-първото ни куче е на 8 години.За нея нямам много информация защото ни е подарък.От всичките ни кучета само тя е с много дълга козина.Джина роди само веднъж.Оставихме си едно от двете които оцеляха.То също е женско и се казва Шели.Преди една година роди 10 малки ,9 от които живи.Едно от тях е Тристан.А ние не можахме да се разделим с едно сиво мъжко (Час-Чънк-А) и едно черно женско (Адсила).Малките са много различни.Той е едър и висок,а тя доста по-дребна от него.Май наистина черните маламути растът по-бавно от сивите.И това е общо взето от нашето голямо семейство.Ще изпращаме снимки и ще пишем винаги когато намерим време.

Благодарим за снимките. Къде го намерихте този сняг в Несебър?! ab_041.gif
Аз не можах да разбера от снимките кой е Чанс-Чънк-А - много интересно име между другото smile.gif ? Виждала съм обаче Тристан, той е наистина красавец - приличат ли си двамата братя. На мен ми е много интересно да ни разкажете как се разбират вашите кучета - все пак 4 маламута на едно място си е сериозна работа, заедно ли са по цял ден, как се държат към други, непознати кучета?

Колкото до развъждането - темата се дискутира във всички породни теми на форума, ефект засега няма - в сферата на кинологията и кучкарството постоянно се появяват нови и нови хора. Научените се дразнят от новаците...

Моето мнение е, че немалка част от българите вършат някои неща от живота НЕГРАМОТНО (в това число считам и себе си). Повечето се учат от метода проба-грешка, малко се раждат природно научени, няма как всички да са еднакви. Проблема с развъждането или по-точно размножаването е един от тях. Но това трудно би могло да бъде спряно, щом има търсене. И когато хората търсят куче от породата аляски маламут, принос за това имат всички, работещи за популяризирането на тази порода - дори и легитимните развъдчици, произвеждащи маламути с родословия. Оттам нататък вече зависи от степента на информираност на всеки търсещ - дали ще си вземе родословен или неродословен маламут, дали ще провери как се отглеждат малките и майката, дали "продавачът" ще е дал цялата информация нужна за собственика на бебето относно отглеждането и възпитанието - а не той след като го е взел вече да пита по форумите колко да храни кучето, с каква храна, дали да го обезпаразитява или не. Дали ще попитат доколко здрави са родителите, какви са им характерите, майката, бащата - агресивни ли са към хора, към други кучета? Ей за това си струва да се замислим всички.

Важното е кучетата да бъдат гледани с любов и ГРАМОТНО - да знаеш и разбираш породата, когато планираш да заплодиш своето женско куче, на каква възраст да бъде заплодено и през какъв период да повториш заплождането. Да си дадеш сметка преди да заплодиш женската или да пуснеш мъжкото за разплод, какво ще стане с малките, а с децата на тези малки като пораснат, и после внуците? В какви ръце ще отидат, няма ли да бъдат ползвани за размножване на конвейер? За мен няма по-трудна задача от това да намериш наистина свестни и грамотни стопани на бебетата, които да разбират или да се стараят да разберат тази порода. Погледнете форума: Какви елементарни въпроси относно отглеждането на маламутите се задават постоянно и се повтарят отново и отново от новите потребители?!!!!!!!!!!!!! Всички гледат красивите снимки, но малко хора се замислят над написаното, преди а не след като си вземат кучето. Дано това скоро да се промени. Много бих искала.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1866 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 03:04 PM

С някои неща не съм съгласна.Не вярвам,че някой,който си е взел маламутче,не се е заинтересувал преди това от породата и от отглеждането въобще.Според мен елементарните въпроси са породени по-скоро от вълнение.Точно както майките досаждат на околните с подробности за децата си.Просто не можеш да се въздържиш да говориш за кученцето си.

#1867 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 03:19 PM

Не можахме да направим снимки на Мечо и Арси,защото се срещнахме на една тясна пътечка, а постоянно минаваха хора и кучета.Те бяха обект на всеобщо внимание. smile.gif Мечо, както винаги,беше дружелюбен,но Арси му изръмжа малко.Не,че беше агресивен,имаше озадачен вид,изръмжа по-скоро за респект smile.gif Мечо не се изплаши,продължи да се усмихва и да маха с опашка.Съжалявам,че не можахме да си поговорим повече,мястото беше неудобно,а бяхме в различни посоки.

#1868 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 05:03 PM

На бандата от Несебър,от мен -ДОБРЕ ДОШЛИ!
Маламутите ви са страхотни ,да са ви живи и здрави!
kostavalchanovv, Може би сте се обидили,но ако сте изчели по-подробно темата ще забележите че форумът се превръща в "Аляски маламут-фамилни кучета",и всички ние извън фамилията ,трудно се вместваме.
Единственно Finve от всички по-дългогодишни собственици на маламути ни приветстват с 'Добре дошли",и само тя отделя време да отговаря на понякога елементарните ни въпроси ,за което аз безкрайно и се възхищавам и благодаря.
По-горе прочетох:
"...тук не става въпрос ,колко обичаме любимците си , а как да докажем ,че това са истински маламути!!!!!!!!!'

???? Не разбирам,може би трябва само да ахкаме и охкаме по истинските маламути ,някои от тях с бяло родословие???

Аз също не подкрепям нелегитимното развъждане,но докато се искат абсурдни понякога цифри за страната ни,за кутре от породата,то ще продължава и търсенето на безродословни маламути.Това го определя пазара.
Парадоксално е че,при някои развъдчици в БГ-бебе с бяло родословие излиза по-скъпо от бебе-внос с родословие,чип,татуировка ,храна ,витамини и 3 листа с указания за правилно отглеждане.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1869 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 05:31 PM

kostavalhanovv,здравейте и от мен!Може би не помните,но ви видяхме в края на септември с Чанс-ЧЪНК-А и сестра му в Слънчев бряг до хотел ,,Феникс,,Дори ви гонихме с колата за да ви настигнем.За първи път виждах маламути на живо и бях много впечатлена,особено от мъжкия.Той тогава беше на около 8 месеца.Ще ми е интересно да видя нови снимки.Поздрави!

#1870 Потребителят е офлайн   bellaaljaski malamut_09 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 06:45 PM

Привет !

Начететах се на невежество.....
Наистина това се е превърнало в фамилен форум....
А кой гарантира за родословието на "фамилните" маламути в форума.....????????????
А колко пъти в годогината тук се заплождат кучетата и се предлагат за продажба.... това не е ли с цел бизнес и печалба....????????????????????
А колко от тези собственици в форума които развъждат маламути са "развъдници"....?????????????

Ако обичате, не се излагайте...... !!!!!!!!

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#1871 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 06:56 PM

Bella,здравей!Не разбирам-кои ,,фамилни маламути,, имаш в предвид?Коя е хубавицата на снимката?

#1872 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 24 March 2010 - 06:58 PM

bellaaljaski malamut_09, май ти си единственият тук, който е на път да се изложи!

Почети малко по темата с развъждането, родословията, доказания произход и наследствените болести и ще разбереш защо ти написах горното изречение!
User's Signature

Качена снимка

#1873 Потребителят е офлайн   kostavalchanovv Икона

Публикувано: 24 March 2010 - 07:18 PM

Вилекула, сетих се, казахте ми че ще си взимате куче от холандия, Чънк вече е доста голям. Ето снимки на малките които стават на 1 година на 30 март. Относно родословието, незнам как Горан определи че кучетата ми не са маламути това че аз нямам родословие не значи че изобщо няма такова,просто преди 7 години когато ни дадоха Джина така и не успяхме да вземем документите и. Когато заплодихме първото ни куче ни беше много рудно да открием мъжки, а и когато го открихме трудно се свързахме с него, но в крайна сметка кучето беше много хубав едър маламут, от развъдник в чужбина. Миналата година заплодихме дъщерята на Джина, Шели със 2 годишен мъжки от украински развъдник, кучето се казва Акеле, и е с татуировка от развъдника. Независимо кой какво мнение има, харесваме породата и за в бъдеще ще продължаваме поколението.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#1874 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 07:40 PM

Наистина щяхме да ходим до Холандия.Контактувахме със Stormchaser.Те имаха котило на11 септември.Но реших да се посъветвам със собственичката на Lavinia alpi и разбрах за чаканото поколение от Сиберия и Горан-така се сдобихме с нашия Силвър Мечо.За нас той е най-красивият на света и не съжалявам нито за миг,че се отказахме от Холандия.Между другото,развъдника,от където е Горан,са взели мъжко кученце от котилото от Холандия.Но Мечо с нищо не му отстъпва! smile.gifМного му се радваме и се гордеем с него.

#1875 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 07:40 PM

Цитат(vilekula @ Mar 24 2010, 01:09 PM) <{POST_SNAPBACK}>
С някои неща не съм съгласна.Не вярвам,че някой,който си е взел маламутче,не се е заинтересувал преди това от породата и от отглеждането въобще.Според мен елементарните въпроси са породени по-скоро от вълнение.Точно както майките досаждат на околните с подробности за децата си.Просто не можеш да се въздържиш да говориш за кученцето си.

Не - някои неща трябва да ги научите от развъдчика когато си вземате кученцето. Мислех да пиша дълго, но АТАНАСОВА го е казал/а/ много точно:

Цитат(ATANASOVA @ Mar 24 2010, 03:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
бебе-внос с родословие,чип,татуировка ,храна ,витамини и 3 листа с указания за правилно отглеждане.

Въпросът не е само да получиш лист, който се нарича родословие. СПОРЕД МЕН (не задължавам никой с мнението си) Зад него трябва да стои много повече: т.нар. развъдчик трябва да даде бебето на новите стопани не по-рано от 2,5 месечна възраст, когато кученцето се е социализирало, не е било откъснато то естествената си среда - семейството (майката, братчетата и сестричетата) и се е научило да общува както трябва със себеподобните си; кученцето да е с най-малко две ваксини, още по-добре с всички пълни ваксини, или ако го вземате по-рано - да бъдете инструктирани, че то не трябва да се извежда извън къщата, за да не се зарази от парвовироза и други смъртоносни болести за малките бебета, които то може да прихване много бързо; кученцето е микрочипирано, има паспорт и сте сключили договор за покупко-продажба с определени условия, както и указания как да го отглеждате + определено количество от храната, с която се е хранило бебето преди да го вземете, за да имате за известно време, докато му купите новата храна или ако сменяте храната, да не става изведнъж.

И не мислете, че всички въпроси, които задавате, считам за елементарни - напротив, има доста интересни неща, които питате и е хубаво за останалите ако имат подобен проблем или казус, да имат отговори. Всеки сам да си направи изводите. Не приемайте това като личен упрек.

Цитат(ATANASOVA @ Mar 24 2010, 03:08 PM) <{POST_SNAPBACK}>
kostavalchanovv, Може би сте се обидили,но ако сте изчели по-подробно темата ще забележите че форумът се превръща в "Аляски маламут-фамилни кучета",и всички ние извън фамилията ,трудно се вместваме.

АТАНАСОВА, съжалявам, ако форумът ви изглежда като фамилен. Според мене ако така изглежда отстрани, то не е било целенасочено. Просто маламутите в България все още не са толкова много и от различни "линии", че да пишат чак толкова много хора тук и е нормално повечето от пишещите да имат маламути с родствена връзка. Мисля, че това с времето ще се промени. Надявам се, де...

Цитат(kostavalchanovv @ Mar 24 2010, 05:23 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Независимо кой какво мнение има, харесваме породата и за в бъдеще ще продължаваме поколението.

Аз също харесвам породата, но това не значи, че непременно и на всяка цена ще я развъждам...
Защото освен красотата, зад името на породата стои много повече: наследствено предавани болести (като дисплазия на ставите), катаракта (ослепяване), темперамент, агресия (която също се предава генетично), предназначението му като впрегатно куче и доколко то може да живее живота си като куче-пазач или вързано на синджир например и т.н. Всеки сам решава докъде да сложи граници
User's Signature

#1876 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 08:02 PM

Finwe,продължавам да мисля,че въпросите на новите потребители не са от несериозното на тях или развъдчиците отношение.Но предполагам,че всички толкова се вторачват в кученцата си,че като млади майки се вайкат за всяко нещо.Мечо беше с чип,ваксини,храна ит.н.,обясняваха ни какво да правим,но аз от вълнение почти нищо не запомних.Сигурно съм досадила във форума с някои въпроси,но в такъв момент имаш нужда от съпричастност.Мисля,че така се чувствуват всички.

#1877 Потребителят е офлайн   vilekula Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 08:09 PM

kostavalchanov,ще се радвам,ако мога да видя кучетата ти.

#1878 Потребителят е офлайн   bellaaljaski malamut_09 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 08:10 PM

[quote name='vilekula' date='Mar 24 2010, 07:01 PM' post='788092']
Bella,здравей!Не разбирам-кои ,,фамилни маламути,, имаш в предвид?Коя е хубавицата на снимката?

Хубавицата на снимката е Рея-Белла от Сърбия. /Майка й е италянски маламут, а баща й е от Сърбия/. т.е може да се каже, че е интернационален черно-бял маламут. :) Ето снимки на Рея-Белла и информация за нея

http://www.facebook....a-/345808293082

Относно фамилните маламути, ами ако се замислим тук почти всички маламути се падат роднини....
и само те са "расови" . То хубаво "нашата гарга си е най-хубава", но нека не се самозабравяме.....
Хубаво са казали "хубава работа, но бългаска"

Поздрави от нас!

#1879 Потребителят е офлайн   bellaaljaski malamut_09 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 08:16 PM

За моя огромна жалост достатъчно съм чела и знам за всичко, което изброихте...
а и като допълнение имам щастиято да съм собственичка на черно-бял маламут с всички необходими документи, чип, ваксини, както и имам щастието да познавам и ползвам услугите на едни от най-добрите ветеринари в България.....

А къде пише в информациите за разплождане, че къчетата трябва да се заплождат всяка година, че дори и по два пъти годишно.....????????????
:))))

#1880 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2010 - 08:19 PM

Цитат(vilekula @ Mar 24 2010, 05:07 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Finwe,продължавам да мисля,че въпросите на новите потребители не са от несериозното на тях или развъдчиците отношение.Но предполагам,че всички толкова се вторачват в кученцата си,че като млади майки се вайкат за всяко нещо.Мечо беше с чип,ваксини,храна ит.н.,обясняваха ни какво да правим,но аз от вълнение почти нищо не запомних.Сигурно съм досадила във форума с някои въпроси,но в такъв момент имаш нужда от съпричастност.Мисля,че така се чувствуват всички.

vilekula - не приемай, че това което пиша е насочено лично към теб. Написах мнението си, не за да обидя някой, а искам много от четящите да се замислят върху въпроси относно породата, за които досега не са имали и идея, и че зад някои хм да кажем "термини", които спрягаме тук - стоят много, ама много повече неща, за които си струва да се мисли.

Цитат(bellaaljaski malamut_09 @ Mar 24 2010, 05:15 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Относно фамилните маламути, ами ако се замислим тук почти всички маламути се падат роднини....
и само те са "расови" . То хубаво "нашата гарга си е най-хубава", но нека не се самозабравяме.....
Хубаво са казали "хубава работа, но бългаска"

Поздрави от нас!

Че какво лошо или дразнещо има в това да се падат роднини?! Нищо чудно и вашата Белла да е роднина с някои от нашите кучета (като се има предвид, че има доста внесени от Сърбия, че на всичкото отгоре някои от родителите и пра-родителите им също са италиански маламути ab_041.gif )
Освен това никой "нероднина" не е спрян да пише във форума, напротив - аз лично много се радвам на нови "лица", нови "истории"...
User's Signature

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема