Аляски маламут
Публикувано: 07 April 2010 - 07:20 PM
Публикувано: 07 April 2010 - 08:53 PM
Ооо, вероятно Арес е брат на Норд (от форума със собственичка KARRINA)?
Аз знам, че същите родители на Арес имат кучило преди вашето, за последващо не съм чувала, но е възможно...
Присъединявайте се към нашата компания, разказвайте, показвайте ни снимки на момчето

Публикувано: 08 April 2010 - 12:53 PM

Най-добре се консултирай в ветеринар. Не забравяй, че навременната диагноза е 80% успеваемост при лечение. А и 1 ден при кучето се равнява на седмица при човека...
Казвам го това от личен опит, не искам да те плаша с предполагаеми диагнози, но причините за предполагаемата кръв в изпражненията са не една. Въобще не е за подценяване.
А Алая е още малка - имунитет се изгражда две седмици след третата ваксина и въпреки всичко понякога има пробив.
Има ли апетит ? Весела ли е ? Има ли разройство ?

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645
"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева
Публикувано: 08 April 2010 - 04:40 PM
Аз знам, че същите родители на Арес имат кучило преди вашето, за последващо не съм чувала, но е възможно...
Присъединявайте се към нашата компания, разказвайте, показвайте ни снимки на момчето

Да,Арес е брат на Норд на 100%,единствения черно-бял маламут в кучилото.Ние сме се срещали веднъж,но явно собственика му не е направил връзката с форума.Това са последните кученца на тези родители.Преди няколо дни разбрах,че опита за нови бебета не е бил сполучлив и единствените две мъничета са починали.
Бодигард

Ами това са те - силата на Севера,нежноста на Северното сияние,блясъкът на снега,гласът на тишината,топлината на привързаността,достойнството на водача и нашата голяма любов-Аляският маламут !
Публикувано: 08 April 2010 - 05:41 PM

Публикувано: 08 April 2010 - 08:28 PM
Бодигард

Привет, КАРРИНА: Много силен и усмихнат бодигард си има бебчето. Как го прие Норд, на снимката виждам, че е мноого щастлив!

Ето, че сама си стигнала да отговора

Диетата понякога е много полезна. И не давайте дори бисквитки, когато е на диета, за да не се дразни стомаха

Публикувано: 09 April 2010 - 01:29 PM
Не намерих нищо в нета за него,а след тел.разговор с ветеринаря ни за безапетитието му, ни го предписа,заедно с храна-Орижен .Говореше за някаква нарушена микрофлора на стомаха от която може да идва това безапетитие.Аз специално винаги съм имала резерви към антибиотиците още повече като незнам нищо за лекарството и сега се чудя дали въобще да го взема.
Публикувано: 09 April 2010 - 01:39 PM
Не намерих нищо в нета за него,а след тел.разговор с ветеринаря ни за безапетитието му, ни го предписа,заедно с храна-Орижен .Говореше за някаква нарушена микрофлора на стомаха от която може да идва това безапетитие.Аз специално винаги съм имала резерви към антибиотиците още повече като незнам нищо за лекарството и сега се чудя дали въобще да го взема.
Не съм чувала за този антибиотик. Аз също имам резерви към антибиотиците - едното ми куче от тях си повреди сериозно стомаха. За нарушената микрофлора на стомаха давам на кучетата си ЕНТЕРОФЕРМЕНТ - но това не е антибиотик, това е един прах, съдържащ лактобактерии, които възстановяват нарушения баланс на чревната микрофлора. Напълно безвреден, помага при стомашни проблеми. Има леко сладникав вкус, кучетата го харесват, слагам го във водата за пиене или в накисната храна. Нямам идея дали на вас може да помогне, защото вие имате безапетитие, но нищо не пречи да пробвате.

Публикувано: 10 April 2010 - 09:53 AM
Привет!
Моя съвет е да отидете на ветеринарен доктор, за да каже той най-точно дали има някакъв проблем и ако има да се вземат мерки. Може да е настинало, времето е доста променливо.
Поздрави от нас!
Публикувано: 10 April 2010 - 10:21 AM
Храната Орижен е страхотна, не може би най-пречистената. Рея е само на такава и Юкануба. За антибиотика незнам, не сме го ползвали.
Поздрави и целувки от нас на Норт! :)
Публикувано: 10 April 2010 - 11:27 AM
Привет!
Моя съвет е да отидете на ветеринарен доктор, за да каже той най-точно дали има някакъв проблем и ако има да се вземат мерки. Може да е настинало, времето е доста променливо.
Поздрави от нас!
Мерси за съвета,всичко се оправи и вече нямаме този пробем

Поздрави и от нас
Публикувано: 11 April 2010 - 07:53 PM
Алая се смята за шеф на глутницата, и се опитва (а може и направо) да ви командва! Не трябва да я отучвате само да хапе и лае, а трябва да й покажете КОЙ Е ШЕФА във 100% от времето, а не само когато се дава чинията с храната! Теми за това има много, препоръчвам ви да гледате и сериите на Сизър Милан.
Като начало можете да я глезите по-малко, а когато хапе - избутвате или тупвате лекичко муцуната с рязко "НЕ", след което давате команда седни и стой примерно, за да я концентрирате и да я научите да се владее. Когато ви лае, можете да й кажете рязко "Шшшт" (без да крещите или издавате емоци), след което да не й обръщате внимание известно време. Най-добрия лек за маламута от неговата надутост е да го игнорираш.

Публикувано: 11 April 2010 - 08:42 PM

Ами типичен маламут