Dog.bg Форуми : Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (178 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Аляски маламут

#1981 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2010 - 08:58 PM

Цитат(aaliyah @ Apr 11 2010, 05:55 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Да така е smile.gif понякога си признавам доста ме ядосва,но мисля че ще се разберем с нея ab_041.gif а и скоро ще започнем да играем доста навън и няма да има време да се надува ab_041.gif ab_041.gif ab_041.gif (шегувам се разбира се )

Точно там: навън най обичат да се надуват ab_041.gif , но определено с разходки, упражнения и нови изживявания, кучето ще се промени
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#1982 Потребителят е офлайн   aaliyah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2010 - 09:03 PM

Еми как няма да се надуват като разбират ,че са център на внимание ab_041.gif все пак мисля,че още малко време и ще се разбираме доста добре ab_041.gif много общи неща имаме с Алая ab_041.gif
User's Signature

Качена снимка

#1983 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2010 - 01:54 PM

Днес ходих да му направят имунизацията на Алекс и го качихме на кантара 18 кг, а е на 3 месеца и 22 дена
и доктора каза че не е дебел dog.gif
User's Signature

Качена снимка

#1984 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 02:28 PM

Цитат(dimy @ Apr 12 2010, 10:59 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Днес ходих да му направят имунизацията на Алекс и го качихме на кантара 18 кг, а е на 3 месеца и 22 дена

Би ли му сложил снимки във фотогалерия ? smile.gif

User's Signature

Akita Bagatur Ken
за връзка тел.088 7 982 645, 088 8 982 645

"АКО ВЕДНЪЖ ВЛЕЗНЕШ ВЪВ ФОРУМ ЗА КУЧЕТА, НЯМА КАК ДА НЕ СЕ НАУЧИШ ДА ХАПЕШ"
Петя Кръстева

#1985 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 04:28 PM

Цитат(Finwe @ Apr 11 2010, 07:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(aaliyah @ Apr 11 2010, 04:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Нашата малка Алая нещо се опитва да ни хапе,ръмжи от време на време,когато и се скараме или тупнем по муцунката тя започва да ни лае...Как да я отучим от това?

Алая се смята за шеф на глутницата, и се опитва (а може и направо) да ви командва! Не трябва да я отучвате само да хапе и лае, а трябва да й покажете КОЙ Е ШЕФА във 100% от времето, а не само когато се дава чинията с храната! Теми за това има много, препоръчвам ви да гледате и сериите на Сизър Милан.
Като начало можете да я глезите по-малко, а когато хапе - избутвате или тупвате лекичко муцуната с рязко "НЕ", след което давате команда седни и стой примерно, за да я концентрирате и да я научите да се владее. Когато ви лае, можете да й кажете рязко "Шшшт" (без да крещите или издавате емоци), след което да не й обръщате внимание известно време. Най-добрия лек за маламута от неговата надутост е да го игнорираш.

Един съвет-колкото по рано започнете с възпитанието,толкова по-добре.
Аз днес понесох последствията от прекомерното глезене,и едва днес Норт понесе първото си истинско наказание.Вече е на 7 мес. и всичко досега беше: "Той е още малък........" Докато днес не се прибрах,и в първия момент си помислих че съм сбъркала къщата. Всичко беше опустушено-късал,чупил.нямаше ги щорите по прозорците дори,вършил е неща с които нямам идея как се справил-като да събори чиниите от плота например,и това всичкото за няма и час.
Сега е наказан,и колкото се ядосвам толкова и ми е смешно на физиономиите му.Разбра че съм сърдита и упорито се опитва да се подмаже ,започна даже да си яде гранулите които от една седмица не приближава дори-голяма хитруша е.

User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1986 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2010 - 04:53 PM

Цитат(Петя Кръстева @ Apr 12 2010, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ми той има
http://forum.dog.bg/...opic=33388&st=0

ATANASOVA
Алекс чете доста често весника и много добре знае за какво става въпрос , макар , че се опитва отвреме на време да не слуша но едно перване по носа и си кротва под масата или на плочките в банята dry.gif

User's Signature

Качена снимка

#1987 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 05:02 PM

Цитат(dimy @ Apr 12 2010, 02:58 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Петя Кръстева @ Apr 12 2010, 12:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>

ми той има
http://forum.dog.bg/...opic=33388&st=0

ab_041.gif Знам, че има....Искаме нови !!!! ab_041.gif
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

#1988 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2010 - 05:05 PM

е то последните са му преди седмица oc_171.gif

User's Signature

Качена снимка

#1989 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 06:41 PM

Цитат(ATANASOVA @ Apr 12 2010, 02:33 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Един съвет-колкото по рано започнете с възпитанието,толкова по-добре.
Аз днес понесох последствията от прекомерното глезене,и едва днес Норт понесе първото си истинско наказание.Вече е на 7 мес. и всичко досега беше: "Той е още малък........" Докато днес не се прибрах,и в първия момент си помислих че съм сбъркала къщата. Всичко беше опустушено-късал,чупил.нямаше ги щорите по прозорците дори,вършил е неща с които нямам идея как се справил-като да събори чиниите от плота например,и това всичкото за няма и час.
Сега е наказан,и колкото се ядосвам толкова и ми е смешно на физиономиите му.Разбра че съм сърдита и упорито се опитва да се подмаже ,започна даже да си яде гранулите които от една седмица не приближава дори-голяма хитруша е.

Хм, явно сега започва "истинския" пубертет на Норт. Явно доста се е забавлявал, а когато сте го наказали (тъй като е било НЕ ПО ВРЕМЕ, а след погрома, се е чудил ЗАЩО? От наказание след като е направил белята няма смисъл. В този случай трябва или да го хванете на местопрестъплението (скоро четох някъде подобен случай: стопанина уж излиза, скрива се, и когато кучето почва с белите или казва "НЕ" точно на момента или пръсва със някакъв спрей с вода, колкото да уплаши кучето) и второ: купете му клетка - като излизате и трябва да стои вкъщи, нищо няма да му стане затворен в клетка за 2-3 часа! Ще видите как помага и за неговото владеене и успокоение. По-напред в темата съм писала за клетките.

dimy, Алекс така свободно ли се разхожда по шосетата? Снимайте го в по-близък план, много ми се иска да го видя отблизо smile.gif
User's Signature

#1990 Потребителят е офлайн   aaliyah Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2010 - 07:04 PM

Алекс е доста големичък smile.gif нямаме търпение и ние да започнем да се храним нормално и да качваме килограми dry.gif
User's Signature

Качена снимка

#1991 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 April 2010 - 07:48 PM

Цитат(Finwe @ Apr 12 2010, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>
dimy, Алекс така свободно ли се разхожда по шосетата? Снимайте го в по-близък план, много ми се иска да го видя отблизо smile.gif

Не това е паркинг заграден с ограда , иначе има навика да ходи по пумиярите и не го пускам сам ea_103.gif а от нас до паркинга няма коли и си ходи по мен отвързан.
тея дни ще го снимам и ще кача снимки.
Общо взето непознат ли му е района седи до мен дори да е отвързан.
User's Signature

Качена снимка

#1992 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 10:58 AM

Хм, явно сега започва "истинския" пубертет на Норт. Явно доста се е забавлявал, а когато сте го наказали (тъй като е било НЕ ПО ВРЕМЕ, а след погрома, се е чудил ЗАЩО? От наказание след като е направил белята няма смисъл. В този случай трябва или да го хванете на местопрестъплението (скоро четох някъде подобен случай: стопанина уж излиза, скрива се, и когато кучето почва с белите или казва "НЕ" точно на момента или пръсва със някакъв спрей с вода, колкото да уплаши кучето) и второ: купете му клетка - като излизате и трябва да стои вкъщи, нищо няма да му стане затворен в клетка за 2-3 часа! Ще видите как помага и за неговото владеене и успокоение. По-напред в темата съм писала за клетките.

Грешката при нас беше че досега Норт, винаги и навсякъде го водихме с нас,за да" не стои детето само".Едва от седмица започнахме да го оставяме по малко сам в къщи,или в обграждението в двора което му направихме,но и там не иска да стои, ако не ме вижда започва да вие с цяло гърло.Стана така, че види ли че взимам ключовете за колата,това за него означава разходка-обожава да спи в колата,затова смятам че този вчерашния погром беше бунт срещу мен че не го взех.Но мисля че разбра защо беше наказан, днес нарочно го оставих пак сам за около час и нямаше поражения за щастие.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1993 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 11:37 AM

Цитат(ATANASOVA @ Apr 13 2010, 08:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Грешката при нас беше че досега Норт, винаги и навсякъде го водихме с нас,за да" не стои детето само".Едва от седмица започнахме да го оставяме по малко сам в къщи,или в обграждението в двора което му направихме,но и там не иска да стои, ако не ме вижда започва да вие с цяло гърло.Стана така, че види ли че взимам ключовете за колата,това за него означава разходка-обожава да спи в колата,затова смятам че този вчерашния погром беше бунт срещу мен че не го взех.Но мисля че разбра защо беше наказан, днес нарочно го оставих пак сам за около час и нямаше поражения за щастие.

Да, точно затова си е "отмъстил", защото сте го оставили, изоставили или каквото му е в главицата на Норт. Но дори и да е разбрал защо е бил наказан, това не значи, че няма пак да се опита да направи това по-нататък, когато е недоволен и несъгласен с нещо (друго или същото)...
User's Signature

#1994 Потребителят е офлайн   ATANASOVA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 11:58 AM

Цитат(dimy @ Apr 12 2010, 07:53 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Finwe @ Apr 12 2010, 03:46 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Не това е паркинг заграден с ограда , иначе има навика да ходи по пумиярите и не го пускам сам ea_103.gif а от нас до паркинга няма коли и си ходи по мен отвързан.
тея дни ще го снимам и ще кача снимки.
Общо взето непознат ли му е района седи до мен дори да е отвързан.

DIMY,
"пумиярите",както ти ги наричаш,са живи същества също като твоя Алекс,с единствената разлика че си нямат дом и стопани.
Не мисля че е редно, точно тук да се наричат така.
Те са просто едни нещастни, бездомни кучета.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#1995 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 01:01 PM

Цитат(ATANASOVA @ Apr 13 2010, 09:03 AM) <{POST_SNAPBACK}>
DIMY,
"пумиярите",както ти ги наричаш,са живи същества също като твоя Алекс,с единствената разлика че си нямат дом и стопани.
Не мисля че е редно, точно тук да се наричат така.
Те са просто едни нещастни, бездомни кучета.

АТАНАСОВА благодаря

----->>>>>>>>>>> ТЕМА
User's Signature

#1996 Потребителят е офлайн   dimy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Икона за мнението  Публикувано: 13 April 2010 - 05:30 PM

Много се нервя на подобни коментари по форумите eg_033.gif , за мен всяко не чистокръвно куче независимо каде се гледа си е помияр !!!
И да ви попитам защо като сте толкова загрижени за уличните кучета бройхте пари за маламут , а не си прибрахте някое отвън.
Тъй като незнаете нищо за мен ще ви кажа , тези въпросните помияри 2 бр., който расейват Алек съм ги изгледал от 40 дневни кученца след , като един си хареса майка им и я зе. В това число ги храня всеки ден , заедно с хъскито ми им давам на 3 месеца хапчета против паразити . Педи месец ги закара да ги кастрирт за моя сметка , а имат и направена колиба отвън .
Отделно съм прибирал 3 малки котета досега и съм им намирал нов дом.

Та ми е писнало от подобни мнения на големи защитници по форумите ,любопитен съм вие колко пумияра ( улични кучета) гледате заедно с вашите маламути. eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif

User's Signature

Качена снимка

#1997 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 05:40 PM

Цитат(dimy @ Apr 13 2010, 02:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Много се нервя на подобни коментари по форумите eg_033.gif , за мен всяко не чистокръвно куче независимо каде се гледа си е помияр !!!
И да ви попитам защо като сте толкова загрижени за уличните кучета бройхте пари за маламут , а не си прибрахте някое отвън.
Тъй като незнаете нищо за мен ще ви кажа , тези въпросните помияри 2 бр., който расейват Алек съм ги изгледал от 40 дневни кученца след , като един си хареса майка им и я зе. В това число ги храня всеки ден , заедно с хъскито ми им давам на 3 месеца хапчета против паразити . Педи месец ги закара да ги кастрирт за моя сметка , а имат и направена колиба отвън .

Та ми е писнало от подобни мнения на големи защитници по форумите ,любопитен съм вие колко пумияра ( улични кучета) гледате заедно с вашите маламути. eg_033.gif eg_033.gif eg_033.gif

dimy,
от нервене полза няма - само съсипва здравето. А това дали си изгледал нула или 100 помияра, щом ги наричаш така - говори много - ако наистина ти пука толкова, те няма да са на улицата. Сметка за това колко бездомни кучета съм отгледала, намерила дом (даже и в чужбина съм изпращала ЗА МОЯ СОБСТВЕНА СМЕТКА - не знам дали ще имаш представа за какво точно става въпрос откъм средства, време, нерви и грижи) - нямам намерение нито да давам на теб, нито да се отчитам по форумите. Ние не се познаваме, не знаем кой какво прави, но си създаваме мнение за другите тук от това КОЕТО ПИШАТ и думите които използват...
User's Signature

#1998 Потребителят е офлайн   bellaaljaski malamut_09 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 06:12 PM

Цитат(dimy @ Apr 13 2010, 05:35 PM) <{POST_SNAPBACK}>

На въпроса "защо броим пари за маламут" ще отговоря, че просто ми хареса породата, проучих и реших, че това ще е домашния ми любимец и не съжалявам. Аз лично съм имала кученце, за което съм с грижила и гледала, живяла с него 12 години и съм го взела от "улицата" и съм горда, че съм имала точно това куче!!!! Пак бих взела кученце от улицата не страдам от синдром "расово куче".... и никакви предрасъдъци.
Единствената разлика между бездомното куче и тези от развъдниците, е че едното е имало късмета и шанса да се роди в развъдник, а другото не, или греша....???
Не смятам, че сега трябда да изтъкваме за колко бездомни животни сме се грижили по някакъв начин, а в същото време направо да изпитване отвръщение към тези "помиари"...
Относно нервите, форума не може да Ви помогне.....

#1999 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2010 - 08:03 PM

Напълно подкрепям bellaaljaski malamut_09, и смятам, че да имаш породно куче, съвсем не означава, че не ти пука за бездомните - кой как помага и дали помага зависи от неговото съзнание и възможности, разбира се.

Аз съм броила пари за моя първи маламут, на който съм безкрайно благодарна, че ми отвори очите за друг свят - именно благодарение на него: породистия, вечно усмихнатия, красив и изключително добронамерен маламут, аз си промених мирогледа спрямо кучешкия вид, като цяло - преди просто не се интересувах, живеех в друг свят, той ми помогна да се променя и смятам, че е към по-добро.

dimy, оценявам това, което правите за бездомните около вас - знам какво струва да изхранваш още поне 3-4 гърла, освен собствените кучета, да купуваш ваксини, обезпаразитяващи и да водиш за кастрация. Реакцията на мен и Атанасова (поне така мисля) беше върху думата "пУмияр", която на мен лично ми звучи много надменно и неуважително към тези страдащи същества.

Мисля, че ние ставайки собственици на маламут, трябва да сме като тях: благородни и добри ba_025.gif beer.gif .
User's Signature

#2000 Потребителят е офлайн   Петя Кръстева Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2010 - 10:09 AM

Мисля, че ние ставайки собственици на маламут, трябва да сме като тях: благородни и добри ba_025.gif beer.gif .
[/quote]

rc_036.gif
User's Signature

Akita Bagatur Ken

Петя Кръстева

• (178 Страници) +
  • « Първа
  • 98
  • 99
  • 100